*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Νοεμβρίου

Έκπληκτοι οι γείτονες που ρωτήθηκαν, δεν είχαν ιδέα του συμβάντος!

21 Νοεμβρίου


Γκαζάκια έριξαν άγνωστοι στην είσοδο της ΕΦΟΡΙΑΣ Ξάνθης, στον αντιεξουστικό χώρο αναζητεί τους δράστες η τρομοκρατική!
 
 
 
Εμπρηστική ενέργεια με γκαζάκια σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην είσοδο του κτηρίου της ΔΟΥ Ξάνθης .
Συγκεκριμένα άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν γκαζάκια προσαρμοσμένα πάνω σε μπιτόνια βενζίνης στην είσοδο της εφορίας της Ξάνθης ξημερώματα του Σαββάτου. Από την έκρηξη που σημειώθηκε, ξέσπασε πυρκαγιά  που και προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην είσοδο, όπως αποτυπώνονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.
Επενέβη η Πυροσβεστική της Ξάνθης και η Αστυνομία, ενώ οι γείτονες που ρωτήθηκαν εξέφραζαν την έκπληξή τους για το συμβάν, αφού δεν το γνώριζα αν και κοντά στα σπίτια τους.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη μέχρι στιγμής την ευθύνη της συγκεκριμένης ενέργεια, ενώ η Ασφάλεια Ξάνθης ερευνά την υπόθεση στον αντιεξουσιατικό χώρο.
...
ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ- ΑΛΛΟΣ ΠΙΝΕΙ, ΑΛΛΟΣ ΜΕΘΑΕΙ!  
Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε με σκληρή ανακοίνωση κατά του ποτοποιού και υποψηφίου για το χρίσμα του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Οδυσσέα Βουρβουκέλη, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με αφορμής το δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα για τον ειδικό φόρο για το κρασί.

Όλη η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που φωτογραφίζει καθαρά τον παρ΄ολίγον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Οδυσσέα Βουρβουκέλη  αναφέρει τα παρακάτω:
Καταλαβαίνουμε την πικρία κάποιων που ξαφνικά ξύπνησαν ένα πρωί και ήθελαν να γίνουν βουλευτές. Διαφεντάδες στην Αριστερά δεν υπάρχουν. Οι συλλογικές διαδικασίες όμως είναι δυσνόητες για ορισμένους που νομίζουν ότι το επίθετό τους και μόνο τους δίνει
προβάδισμα.
Δεν φταίει η βιολογική ηλικία ή το μπόι .Φταίει η πολιτική μυωπία και ο πολιτικός νανισμός.
Λυπούμαστε για το χρόνο που αφιερώσαμε σε ανθρώπους που δεν τιμούν τον λόγο  τους  και  δεν  έχουν  προσφέρει  τίποτα  στο  κίνημα  και  στην  κοινωνία, εκφράζοντας λογικές «αφεντικών».
Κρασί θα συνεχίσουμε να πίνουμε ακόμη κι αν κοστίζει 15 λεπτά ακριβότερα!!! Να  τελειώνουμε  πλέον  με  τους  γραφικούς,  που  φωνασκούν  από  τα  δίκτυα επικοινωνιακής δικτύωσης

Η ουσία είναι μάλλον μία: Άλλος πίνει άλλος μεθάει.                
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
.....
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ ΚΑΠΙΝΓΚ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ Γ. ΤΕΡΖΑΚΗ  ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ Π. ΣΓΟΥΡΙΔΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΝΓΚ
 
Το Προεδρείο του Συλλόγου Κατασκηνωτών Κάμπινγκ Φαναρίου, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Γιώργο Χουλιάρα και τον Αντιπρόεδρό του Μάκη Κρυστάλλη πραγματοποίησε, στην Αθήνα, στις 16-11-15, συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Γιώργο Τερζάκη, με θέμα την καλύτερη οργάνωση, λειτουργία και βιωσιμότητα του παραπάνω κάμπινγκ.

 Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκε και ο Δ/ντής του Υφυπουργού Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρακαλουθεί το όλο θέμα, γιατί όπως είπε, η διατήρηση και η βελτίωση των όρων λειτουργίας του κάμπινγκ, είναι απαραίτητη στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.
Το Προεδρείο του Συλλόγου υπέβαλε στη Διοίκηση της ΕΤΑΔ σχετικό υπόμνημα, όπου εμπεριέχονται, αναλυτικά, οι προτάσεις του, για την αναβάθμιση του κάμπινγκ, μεταξύ των οποίων και όλως ενδεικτικά είναι: η έγκαιρη έναρξη λειτουργίας του κάμπινγκ, κατά την Καλοκαιρινή περίοδο, η καθιέρωση Γ’ ζώνης, με χαμηλό μίσθωμα, ώστε να μπορούν να παραθερίζουν στο κάμπινγκ και τα φτωχότερα λαϊκά κοινωνικά στρώματα,  η μείωση των μισθωμάτων των Α’ και Β’ ζωνών, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, από κάθε τροχόσπιτο, η λειτουργία αναψυκτηρίου και μάρκετ, η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού, η αντικατάσταση φθαρμένων εγκαταστάσεων (υδραυλικών, ηλεκτρολογικών κ.λ.π.), η περαιτέρω αποκοπή γέρικων δένδρων και αποψίλωση αποξηραμένων και επικίνδυνων κλαδιών των δένδρων, η ασφαλτόστρωση των δρόμων του κάμπινγκ (καθόσον ο παλιός τάπητας έχει αποσαρθρωθεί και εγκυμονεί κινδύνους κυρίως για τους ποδηλάτες), η εγκατάσταση internet, η αναβάθμιση της παραλίας και η εγκατάσταση σ’αυτήν νέων κατάλληλων ομπρελών, καρεκλών κ.λ.π., η σύνδεση της όλης αναβάθμισης του κάμπινγκ με την  προβλεπόμενη αξιοποίηση της συνεχόμενης παραλίας και του περιβάλλοντα χώρου, με την εφαρμογή μελέτης με χρηματοδοτότηση του ΕΣΠΑ, η ανάπτυξη καμπάνιας για την προσέλκυση κατασκηνωτών και από τις χώρες της ενδοχώρας π.χ. Βουλγαρία, Ρουμανία  κ.λ.π.
Ακόμη, το Προεδρείο εξέφρασε την άποψη ότι είναι ευτυχής συγκυρία, που, επικεφαλής του κάμπινγκ βρίσκονται δύο πρόσωπα καριέρας (ο νυν και ο πρώην Δ/ντής του), με εμπειρία και ικανότητες, τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στην καλυτέρευσή του, όπως έπραξαν και αλλού.
Τέλος, οι ως άνω εκπρόσωποι του Συλλόγου σημείωσαν ότι το Δ.Σ. προσβλέπει σε ειλικρινή και αποδοτική συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση,  τη Δ/νση και το Προσωπικό του Κάμπινγκ, με κοινό σκοπό τη συνέχιση της λειτουργίας του,  μέσα από την αναβάθμιση της υποδομής και των παρεχομένων υπηρεσιών του, αλλά και την άσκηση μιας ορθολογικής τιμολογιακής πολιτικής, που θα επιτρέψουν την προσέλκυση νέων κατασκηνωτών.
Ο ως άνω Πρόεδρος της ΕΤΑΔ, που είναι πολιτικός μηχανικός, άκουσε με κατανόηση τις προτάσεις των εκπροσώπων του Συλλόγου, είπε ότι είναι γνώστης των προβλημάτων του κάμπινγκ, τα οποία πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθούν, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να φύγουμε από τη φάση των υποσχέσεων και να δούμε την υλοποίησή τους, τόνισε ότι δεν είναι σωστό να βλέπουμε την συνέχιση της λειτουργίας του κάμπινγκ στη βάση του ότι οι δαπάνες  που απαιτούνται για τη λειτουργία του, καλύπτονται πλήρως από τα εισπραττόμενα έσοδα, δεδομένου ότι συνεπεία της λειτουργίας του, υπάρχει πρόσθετο οικονομικό όφελος στη τοπική κοινωνία από την διακίνηση και την παραμονή των κατασκηνωτών. Επίσης, σημείωσε ότι, τώρα, ασχολείται με την προετοιμασία των εγκαταστάσεων της χειμερινής περιόδου και κατά τον Δεκέμβριο ε.ε. με Ιανουάριο 2016, θα απασχοληθεί με το κάμπινγκ Φαναρίου, το οποίο έχει σε προτεραιότητα.
Εν κατακλείδι, μπορεί να τονισθεί ότι η ως άνω συνάντηση υπήρξε ειλικρινής και γόνιμη και τέλος έγινε ορατό ότι ο νέος Πρόεδρος της ΕΤΑΔ, καίτοι ανέλαβε πρόσφατα (τον περασμένο Ιούλιο), είχε σαφή και εμπεριστατωμένη άποψη για όλα τα ζητήματα.
Ετσι έχοντας τα πράγματα το Προεδρείο έφυγε από την Αθήνα με αισιοδοξία, ως προς την παραπέρα πορεία της λειτουργίας του κάμπινγκ και εύχεται να μην διαψευσθεί.
ΞΑΝΘΗ, 20-11-2015
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ
ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΦΑΝΑΡΙΟΥ
Εξιχνίαση κλοπής από σύλλογο στη Δράμα
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονου
 
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, κλοπή από σύλλογο στην πόλη της Δράμας, που διαπράχθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 18-9-2015 έως 23-9-2015.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 28χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο δράστης, το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέρρηξε τις εγκαταστάσεις του παραπάνω συλλόγου, προκαλώντας φθορές και αφαίρεσε από το εσωτερικό τους τρείς (3) ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορες φιάλες ποτού.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.
Σύλληψη (2) δραστών   στην Ηράκλεια Σερρών για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν στην Ηράκλεια Σερρών στις 20/11 και ώρα 18.30 δύο (2) ημεδαποί, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (157,8) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (2,6) γραμμάρια ηρωίνης και (1) ηλεκτρονική ζυγαριά.
Προβληματισμός μετά τις διαγραφές

Δ. Παπαδημούλης: «Έτοιμοι για διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας»

«Από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός είπε ότι εμείς είμαστε έτοιμοι και για τη διεύρυνση, είτε στο σύνολο της ασκούμενης πολιτικής, είτε και σε επί μέρους μεγάλα θέματα της υπάρχουσας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας» δήλωσε την Παρασκευή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.
Σε ερώτηση αν ανησυχεί για το γεγονός ότι περιορίστηκε στους 153 βουλευτές η κυβερνητική πλειοψηφία ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι είναι κάτι που προβληματίζει την κυβέρνηση, αλλά θα καταφέρει να το αντιμετωπίσει.
«Φυσικά είναι κάτι που μας προβληματίζει και το παίρνουμε υπόψη μας, αλλά νομίζω ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα τα βγάλει πέρα για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη να μειώσουμε την ανεργία, να βγάλουμε την Ελλάδα από την επιτροπεία των μνημονιακών δεσμεύσεων. Αυτός είναι ο στόχος και θα τον πετύχουμε» υπογράμμισε.
Σχολιάζοντας τη συζήτηση στη Βουλή, την Πέμπτη, ο κ. Παπαδημούλης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι επιδίδονται σε «ρεσιτάλ μικροπολιτικής» και επισήμανε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, ήπιο πολιτικό κλίμα και ουσιαστικό διάλογο. «Το ρεσιτάλ μικροπολιτικής που βλέπω απ' όσους ρήμαξαν τη χώρα 40 χρόνια δεν είναι και έξυπνο διότι δεν πείθει τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά.
Κατηγόρησε όσους προσδοκούν ότι η κυβέρνηση θα ανατραπεί, μετά τον περιορισμό της κοινοβουλευτικής δύναμης, και υπογράμμισε ότι είναι εφικτό να βγει η χώρα από την ύφεση και το 2017 να έχουμε ανάπτυξη πάνω από 2%.
«Κληρονομήσαμε μια σωρευτική ύφεση πάνω από 25%. Φέτος η ύφεση, για να μη μιλάμε με γενικόλογα κλισέ, δεν θα είναι 2,3 ή 4% όπως λογάριαζαν οι της Κομισιόν, αλλά πολύ πιο κάτω, 1,5%, και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι από το καλοκαίρι του '16 η οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» επισήμανε.
Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση και ειδικά το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το Ποτάμι, ότι «με μια μονομερή προπαγάνδα προσπαθούν να μη μάθει ο έλληνας πολίτης την αλήθεια για τα στεγαστικά δάνεια» και τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η δίκαιη κατανομή των βαρών.
«Εξηγείστε μου γιατί είναι δίκαιο, προοδευτικό και αριστερό ένας φτωχός φορολογούμενος, ένας άνεργος που φορολογείται να πληρώνει μέσω της επιβάρυνσης του δημόσιου χρέους και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών το στεγαστικό δάνειο ενός που στα χρόνια της φούσκας απλώθηκε πολύ παραπάνω απ' όσο τον έπαιρνε και αγόρασε διαμέρισμα 200 τ.μ.» είπε, ενώ καταλήγοντας ανέφερε ότι αυτοί που έχουν κέρδη στο εξωτερικό και χρέη στην Ελλάδα, αλλά και οι μπαταχτσήδες πρέπει να ρυθμίσουν τα δάνειά τους.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ΕΛΜΕ Ξάνθης-Πρόεδρος συνεχίζει ο Αστέριος


Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης που έγινε την Δευτέρα 16/11/2015 διαμορφώθηκε όπως  ορίζει το καταστατικό, η σύνθεσή του.
Ύστερα από συζήτηση και ψηφοφορία μεταξύ των εκλεγμένων μελών του η σύνθεση του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης είναι:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αστέριος Ιωαννίδης (6983085778)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κωνσταντίνος Κασάπης (kasapisk@sch.gr, 6937521227)
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Χρήστος Ιωαννίδης (chrioannid1@sch.gr, 6932621001)
ΤΑΜΙΑΣ: Αθανάσιος Σταυριανός (thstavr@gmail.com, 6974128157)
ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ιωάννης Τεκέογλου (itekeoglou@gmail.com, 6973225236)
ΜΕΛΟΣ: Ευαγγελία Δαμιανάκη (lia1da@yahoo.gr, 6932451755)
ΜΕΛΟΣ: Αναστάσιος Βρένος (vrenosxan@gmail.com, 6936319165)
Οι συνεδριάσεις του ΔΣ θα γίνονται κάθε Τρίτη στις 7:00μμ και θα είναι (όπως πάντα) ανοιχτές.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »