*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Νοεμβρίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Παρών και ο βουλευτής-συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης που θα φέρει το θέμα και στην Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα με ερώτηση

27 Νοεμβρίου


ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ!

Απαξίωσε να πάει στην Τριμερή του Υπουργείου Εργασίας η εργοδοσία, επιμένει η ΤΥΡΑΣ Α.Ε. στις 23 απολύσεις και... βλέπουμε!
*Και 5η απόλυση έγινε σήμερα, σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων!
Επιμένει στη "σκληρή" γραμμή η Οικογένεια Σαράντη! Έτσι δεν έγινε τελικά στις 1 το μεσημέρι στην Αθήνα η Τριμερής (στο Υπουργείο Εργασίας παρουσία του Γραμματέα του Υπουργείου), καθώς ΑΠΑΞΙΩΣΕ να παραβρεθεί ο εργοδότης έστω και με δικηγόρο εκπρόσωπο! 
-Τι σημαίνει αυτό; Ότι η επιχείρηση είναι αδιάλλακτη και προχωράει μέσα στις γιορτές σε νέες απολύσεις εργαζόμενων που συνολικά μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται να φτάσουν τους 23!!! Και το εργατικό και υπαλληλικό δυναμικό της γαλακτοβιομηχανίας στη Ξάνθη να φτάσει από τους 80 τους 55, με την αστεία αιτιολογία της εταιρείας ότι «δεν πρόκειται για...καλούς εργαζόμενους και στη θέση της θέλει να προσλάβει νέους»! (σ.σ. Φυσικά ποιο φθηνούς και με μεροκάματα των 450 ευρώ μηνιαίως!!!)
Παρόντες από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο Υπουργείο Εργασίας οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων ΡΟΔΟΠΗ (σ. σ. ο Πρόεδρος Νίκος Κιατίπης), ο δικηγόρος τους Κώστας Κουρτίδης και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Άγγελος Μπεμπεκίδης που επέστρεψαν αργά το βράδυ από την Αθήνα, ενώ από τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στο πλευρό τους βρέθηκε μόνο ο Γρηγόρης Στογιαννίδης. 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης μάλιστα δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα και στην Βουλή των Ελλήνων με ερώτηση που θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
Η πρακτική πάντως που δείχνει μέχρι στιγμής η εργοδοσία –και με την σημερινή της απουσία- είναι εμφανής. Είναι αποφασισμένη να κάνει τις 23 απολύσεις στο εργοστάσιο, με αποτέλεσμα το αδιέξοδο να συνεχίζεται...! Ήδη οι απολύσεις είναι 4 και από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται δυστυχώς να συνεχιστούν! Απολύσεις παραμονές Χριστουγέννων και μέχρι τέλους του χρόνου!!!
Εξ΄ άλλου με ανακοίνωσή της την εργοδοσία καταγγέλλει και η Λαϊκή Συσπείρωση.

Και 5η απόλυση στη ΡΟΔΟΠΗ, την ημέρα που θα γίνονταν η 3μερής στο Υπουργείο Εργασίας και απουσίαζε η εργοδοσία!  
Στο μεταξύ και 5η απόλυση πραγματοποιήθηκε σήμερα στη ΡΟΔΟΠΗ, την ημέρα δηλαδή που θα γίνονταν η 3μερής στο Υπουργείο Εργασίας και απουσίαζε η εργοδοσία με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί ποτέ! 
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο εργατοϋπαλλήλων της βιομηχανίας ΡΟΔΟΠΗ καταγγέλλει τα παρακάτω:
Η επίθεση της εργοδοσίας καλά κρατεί. Άλλη μια απόλυση αναγγέλθηκε σήμερα Παρασκευή 27 Νοέμβρη στο εργοστάσιο. Την ίδια μέρα που η εργοδοσία προκλητικά δεν παραστάθηκε στην τριμερή συνάντηση που είχε οριστεί στο Υπουργείο Εργασίας, αποφάσισε να δείξει σε άλλον ένα εργαζόμενο την πόρτα της εξόδου. Αν πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο θα μας τρομοκρατήσουν γελιούνται.
Μετά την καθολική συμμετοχή του σωματείου στην απεργία στις 12 Νοέμβρη και στη στάση εργασίας στις 26 Νοέμβρη, στην Γενική Συνέλευση την Κυριακή 29 Νοέμβρη θα αποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις.
Καλούμε όλα τα σωματεία, όλο τον ξανθιώτικο λαό να σταθούν στο πλευρό μας στο δίκαιο αγώνα που κάνουμε.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΠΗ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »