*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Νοεμβρίου

ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του Σώρρα για τους 4 Δήμους του Ν. Ξάνθης

26 Νοεμβρίου
Δημοσιεύουμε χωρίς κανένα σχόλιο, το δελτίο τύπου που κατέθεσαν οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ στους 4 Δημάρχους
Δήμος Ξάνθης 7,5 δισ. ευρώ
Δήμος Αβδήρων 3,4 δισ. ευρώ
Δήμος Τοπείρου 2,1 δισ. ευρώ
Δήμος Μύκης 1,9 δισ. ευρώ
Όλες οι παραπάνω μελέτες με τα εγκεκριμένα ποσά έχουν κατατεθεί στον κάθε Δήμο.
Μένει μόνο η υπογραφή του κάθε Δημάρχου για να υλοποιηθεί η διαδικασία.
Το ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του Αρτέμη Σώρρα στην Ξάνθη με τις εγγυήσεις του, κατέθεσαν στους 4 Δήμους του Νομού Ξάνθης στις 17.11.2015 οι εδώ εκπρόσωποί του.
Δημοσιεύουμε αναλυτικά και χωρίς κανένα σχόλιο, το δελτίο τύπου που κατέθεσαν οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ στους 4 Δημάρχους και κοινοποίησαν και στην εφημερίδα μας.
Ξάνθη, 23 Νοεμβρίου 2015
Στις 17.11.2015 καταθέσαμε ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ στους 4 Δήμους του νομού Ξάνθης, το αίτημα  για ανεύρεση επενδυτή που θα δομήσει με δικές του εγγυήσεις την δόμηση χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων στους Δήμους.
Συγκεκριμένα, στον Δήμο Ξάνθης κατατέθηκαν 563 υπογραφές, στον Δήμο Τοπείρου 423 υπογραφές, στον Δήμο Μύκης 448 υπογραφές και στον Δήμο Αβδήρων 584 υπογραφές.
Σύμφωνα με τον Καλλικρατικό Νόμο Νο 3852/2010, ο κάθε Ελληνικός Δήμος αποτελεί μία κρατική ανεξάρτητη νομική οντότητα και αναγνωρίζεται και έχει δικαιώματα να αιτηθεί στα Παγκόσμια Ταμεία. Εκεί υπάρχουν τα κληρονομικά κεφάλαια όλων των Ελλήνων, των οποίων τα παράγωγα είναι κατατεθειμένα σε Ελληνικές Τράπεζες, σε ανάλογους λογαριασμούς οι οποίοι επιφέρουν κέρδος τοκιζόμενα με 4% ετησίως. Αυτοί οι ισολογισμοί υπογράφονται κάθε χρόνο από τους κρατικούς θεσμούς μέσα στην Βουλή. Μένει λοιπόν να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο εκάστου Δήμου και να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος να προβεί, σύμφωνα με τον Καλλικρατικό Νόμο, σε ανεύρεση επενδυτή που θα μπορεί να δεσμεύσει δική του περιουσία, χωρίς να επιβαρύνει τον Δήμο και τους Δημότες ούτε με ένα ευρώ.
Ο οποίος επενδυτής θα δύναται να δομήσει άτοκη χρηματοδότηση προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών για υλοποίηση συγκεκριμένων έργων.
Τα έργα αυτά χωρίζονται σε τέσσερεις κατηγορίες.
1)Ανταποδοτικά έργα, τα οποία θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα επιφέρουν κέρδη τα οποία θα μένουν στον ίδιο τον Δήμο και τους Δημότες.
2)Έργα κοινωνικής ωφέλειας (Νοσοκομεία, Γηροκομεία, έργα Ύδρευσης, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, κλπ.).
3)Έργα Ανθρωπιστικής βοήθειας (Πρόνοια ευνοϊκής μεταχείρισης ευπαθών κοινωνικών ομάδων και της τρίτης ηλικίας)
4)Εξαγορά όλων των κόκκινων δανείων, σε Ασφαλιστικά Ταμεία, Δημόσιο και Τράπεζες, οριστικό ξεχρέωμα όλων των Ελλήνων (Επαγγελματιών, Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Βιοτεχνών, Εμπόρων, Ξενοδόχων, κλπ.).
Το Αναπτυξιακό αυτό Πρόγραμμα ύψους 2,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ για Ελλάδα και Κύπρο, έχει εγκριθεί από την Παγκόσμια Τράπεζα με τις εγγυήσεις του συνέλληνά μας Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος έχει δεσμεύσει δική του περιουσία. Συγκεκριμένα για τον Νομό Ξάνθης έχει εγκριθεί ποσόν 14,9 δισεκατομμυρίων ευρώ τα οποία αναλογούν για κάθε Δήμο ως εξής:
Δήμος Ξάνθης 7,5 δισ. ευρώ
Δήμος Αβδήρων 3,4 δισ. ευρώ
Δήμος Τοπείρου 2,1 δισ. ευρώ
Δήμος Μύκης 1,9 δισ. ευρώ
Όλες οι παραπάνω μελέτες με τα εγκεκριμένα ποσά έχουν κατατεθεί στον κάθε Δήμο.
Μένει μόνο η υπογραφή του κάθε Δημάρχου για να υλοποιηθεί η διαδικασία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΞΑΝΘΗ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »