*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Νοεμβρίου

Οι επισκέψεις των Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Στάθη Γιαννακίδη στο Π. Κατράμιο για τις ζημιές απο τον αναμεστρόβιλο και η "αλήθεια" των αποζημιώσεων στους πληγέντες....Εδώ και 3 χρόνια, ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί οι κάτοικοι του Δεκάρχου

29 Νοεμβρίου
Μήπως και οι....ανεμοστρόβιλοι έχουν...κόμματα, χρώματα και θρησκεία; Μήπως τιμωρείται οι οικισμός του ΔΕΚΑΡΧΟΥ επειδή δεν διαθέτει....Χουσείν; 
        ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ


*Σύμφωνα με το φιλικό τους ηλεκτρονικό Μέσον που λειτουργεί και ως...γραφείο τύπου (τους), οι δυο από τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και συγκεκριμένα οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Στάθης Γιαννακίδης (που πριν εκλεγεί, διετέλεσε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώτου...), επισκέφθηκαν το Π. Κατράμιο, προκειμένου να….ασχοληθούν λέει με τις αποζημιώσεις των μουσουλμάνων κατοίκων που υπέστησαν σοβαρές καταστροφές πριν λίγες μέρες από τον ανεμοστρόβιλο που «χτύπησε» τον οικισμό τους...
...
*Πρόκειται για 22 σπίτια στο Π. Κατράμιο συν δύο σπίτια στη Διομήδεια κι ένα στο Μαγικό που όπως ήδη έχουμε γράψει, έχουν υποστεί ζημιές 5-10.000 ευρώ (σ.σ. σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αβήρων) και ήδη μάλιστα έγινε και η καταγραφή τους από την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου Αβδήρων.
....
*Επί της ουσίας όμως...Δεν είναι κακό το να επισκεφθεί ο κύριος Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ένα μειονοτικό οικισμό, συνοδευόμενος μόνο από τον πρώην υπάλληλό του και  έτερο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ξάνθη κ.Στάθη Γιαννακίδη υποσχόμενος την άμεση αποζημίωσή τους, αφού ο τρίτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης επέλεξε να σταθεί στο πλευρό των απολυόμενων της ΡΟΔΟΠΗ και παραβρέθηκε στην Τριμερή που θα γίνονταν την ίδια μέρα στο Υπουργείο Εργασίας αλλά τελικά δεν έγινε...οπότε και δεν υπάρχει κάποια "παρεξήγηση"
*Κακό είναι να μην πουν οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Στάθης Γιαννακίδης στους μουσουλμάνους του Π. Κατραμίου ότι το ελάχιστο που θα πρέπει να περιμένουν για να αποζημιωθούν είναι....τρία χρόνια!
-Αφού όπως αποκάλυψε κάτοικος του Δεκάρχου την περασμένη Πέμπτη στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Xanthi channel, εδώ και τρία χρόνια περιμένουν τις αποζημιώσεις από τον αναμεστρόβιλο που χτύπησε τον δικό τους οικισμό και ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί!!!!
Μίλησε μάλιστα για εμπαιγμό και κοροϊδία απέναντί τους, μολονότι την εποχή εκείνη η οικονομική κρίση δεν ήταν τόσο έντονη όσο σήμερα...και χαρακτήρισε ως "εμπαιγμό" την όλη διαδικασία, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, "αιτήσεις καταθέσαμε στον Δήμο Τοπείρου κι εμείς, τρία χρόνια όμως ακόμη δεν αποζημιωθήκαμε!!!"
...
*Βέβαια ευχής έργο θα ήταν να αποζημιωθούν άμεσα οι μουσουλμάνοι του Π. Κατραμίου που επλήγησαν από τον ανεμοστρόβιλο και μακάρι να «πιάσουν» τόπο οι ενέργειες των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, αφού κάτι θα πρέπει να επιδείξει και ο κύριος Χουσεϊν στη μειονότητα πλην της είσπραξης της υψηλής αντιμισθίας του....
Προηγουμένως όμως, ή έστω ταυτόχρονα, δεν πρέπει να πάρουν τις αποζημιώσεις τους και οι κάτοικοι του Δεκάρχου που επλήγησαν  στις 15 Ιανουαρίου 2013 και υπέστησαν μάλιστα πολύ μεγαλύτερες ζημιές (σ.σ. Οι φωτογραφίες μιλάνε μόνες τους), αφού εκείνος ο ανεμοστρόβιλος ήταν ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ, ξερίζωσε πλήρως τεράστια δέντρα, όπως λεύκες σε διάφορα σημεία του χωριού, κατέστρεψε ολοσχερώς μια αποθήκη που υπάρχει στον κεντρικό δρόμο του οικισμού ενώ σήκωσε μεγάλα τμήματα από στέγες των σπιτιών που βρέθηκαν στο διάβα του, διαλύοντας ακόμη και ....στάνες!!! 
....
*Εκτός αν οι...ανεμοστρόβιλοι έχουν και...χρώμα, κόμμα ή θρησκεία, οπότε λογικό είναι οι κάτοικοι του Δεκάρχου να περιμένουν 3 χρόνια και ακόμη να μην έχουν εισπράξει τις αποζημιώσεις τους! 
Ενώ στην περίπτωση του Π. Κατραμίου, μπορούν οι πληγέντες να ελπίζουν σε ταχύτερη αποζημίωση!! 
(σ.σ. Υπενθυμίζω επίσης οτι αναμεστρόβιλος χτύπησε εκ νέου χωριά του Δήμου Τοπείρου και προσφάτως στις 13/10/2015, αλλά τότε δεν είδαμε κανέναν εκ των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης να σπεύδει να συμπαρασταθεί στους πληγέντες....Έτσι απλά, γιατί δεν πρέπει να μένουν αναπάνττητα σε καμιά περίπτωση τα "επικοινωνιακά" τερτίπια τόσο των Σιδηρόπουλων, όσο και του κυρίου Χουσεϊν...Κι ο νοών, νοείτω...)
Κοίτα ποιος μιλαει...Θέμος: Πρώτα να παραιτηθεί ο Τσίπρας και… μετά συναίνεση
 

 *Πρώτα Θέμο γύρνα στην Ελλάδα και επέστρεψε τα 5 εκατ. ευρώ που μετέφερες με...μαύρες σακούλες σε τράπεζες της Ελβετίας και μετά γίνεσαι και...πολιτικός παράγοντας που "παραιτείς" Πρωθυπουργούς...!
Τον Αλέξη Τσίπρα βάζει στο στόχαστρό του ο γνωστός Θέμος Αναστασιάδης, για την έκκληση συναίνεσης που απηύθυνε στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.
Πιο συγκεκριμένα, με το άρθρο του στο σημερινό “Πρώτο Θέμα”, ο εκδότης της εφημερίδας επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:
“Δεν γίνεται και την πίτα ολόκληρη και τον Αλέξη χορτάτο. Κανείς δεν θα προσυπογράψει τη σφαγή του λαού, όσο κι αν τους “κομMατοτρίβεται”.

Σοβαρά τώρα… άμα θέλει συναίνεση ο Τσίπρας, πρώτα να παραιτηθεί”.
(σ.σ. Κοίτα ποιός μιλάει!!! Ο Θέμος που τον περισσότερο καιρό, ζει στην...Ελβετία!  Κι εμείς απαντάμε στον συγκεκριμένο κύριο....πρώτα γύρνα στη χώρα, επέστρεψε τα 5 εκατ. ευρώ που μετέφερες σε...μαύρες σακούλες σε Τράπεζες της Ελβετίας και κατέθεσέ τα σε ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ Τράπεζες και μετά...γίνεσαι και πολιτικός ...παράγοντας που "παραιτείς" Πρωθυπουργούς! Είπαμε καλές είναι κάποιες απο τις πλάκες σου....αλλά μην προκαλείς κι όλας)
Η Ζωή προαναγγέλλει νέο κόμμα και «πυροβολεί»: Ψάχνει για συνενόχους ο Τσίπρας
 
Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στον Νίκο Βούτση εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΙ και στον Τάκη Χατζή.
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής στάθηκε κυρίως στην απόκρυψη των πορισμάτων της Επιτροπής για το χρέος.
Μεταξύ άλλων είπε:
«Ο Τσακαλώτος καμαρώνει ότι τον επιβραβεύουν οι δανειστές
Πέτυχε ο Τσίπρας τη μεγαλύτερη αποχή μετά τη μεταπολίτευση
Η ιστορία δεν τελείωσε στις 20/9. Υποχρεωμένος να εφαρμόσει όσα υπέγραψε και έκρυψε ο Τσίπρας
Η διαγραφή του χρέους οδηγεί στην απελευθέρωση του λαού
Ο κ. Βουτσης λύσσαξε να θάψει την επιτροπή αλήθειας για το χρέος
Όπλα του ελληνικού λαού τα πορίσματα για το χρέος
Έπρεπε να χρησιμοποιήσει τα πορίσματα για το χρέος ο Τσίπρας
Γιατί ο Τσιπρας παραμέλησε τα πορίσματα για το χρέος;
Δεν έχει διατυπωθεί η παραμικρή επιστημονική αντίκρουση στα πορίσματα για το χρέος
Θλίβομαι όποτε επιχειρείται παράκαμψη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Καθεστωτική αντίληψη
Θεσμικά παιχνίδια το συμβούλιο πολ. Αρχηγών
Ο Πρωθυπουργός αναζητά όχι συναίνεση αλλά συνενοχή κ φύλλο συκής».
Στη συνέχεια άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό φορέα: «Δεν εγκαταλείπω σε αυτή την κρίσιμη στιγμή αυτή την εγκαταλειμμένη κοινωνία. Έχω πάρει πρωτοβουλίες για νέες ευρωπαϊκές δυνάμεις και θα αναλάβω όλες τις πρωτοβουλίες για να αποτινάξουμε το μνημονιακό ζυγό. Σκοπό έχω να αναλάβω πολλές πρωτοβουλίες και να στηρίξω αυτές που υπάρχουν. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να στηρίξουν και υπάρχουν πολλοί νέοι που ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τη ζωή τους. Το «παράθυρο» είναι ορθάνοιχτο και πρέπει ακόμη να αναληφθούν πολλές πρωτοβουλίες για να μην παραδοθεί η κοινωνία στα αρπακτικά που την κατασπαράζουν».

Συνεδριάζει αύριο Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 14.30 το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης.
 

Συνεδριάζει την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 14.30 το δημοτικό συμβούλιο με 14 θέματα  στην ημερήσια διάταξη.
Τα θέματα είναι τα παρακάτω:
01ο ΘΕΜΑ :  Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΟΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ» (Αικατερίνη Μανά)
02ο ΘΕΜΑ :  20η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2015 (εισηγήτρια Χριστίνα Ράλλη)
03ο ΘΕΜΑ :  Κατανομή πίστωσης λειτουργικών δαπανών Γ΄ δόση 2015 Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης (εισηγήτρια Μαρίνα Νικολάου)
04ο ΘΕΜΑ :  Έγκριση της αριθμ.43/2015 απόφασης του ΔΣ του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης» σχετικά με την 8η αναμόρφωση προϋπολογισμού (εισηγητής Ελευθέριος Αποστολίδης)
05ο ΘΕΜΑ :  Έγκριση της αριθμ.46/2015 απόφασης του ΔΣ του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης» σχετικά με την Τροποποίηση του Ο.Ε.Υ του Ν.Π. Κ.Κ.Π.Α.Δ.Ξ. (εισηγητής Ελευθέριος Αποστολίδης)
06ο ΘΕΜΑ :  Έγκριση της αριθμ.89/2015 απόφασης του ΔΣ του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης» σχετικά με την 8η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 (εισηγητής Ελευθέριος Αποστολίδης)
07ο ΘΕΜΑ :  Ορισμός μελών για τη συγκρότηση αρμόδιου οργάνου (επιτροπής) σφράγισης καταστημάτων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 80 του Ν.3463/2006 (εισηγήτρια Αθανασία Πανταζόγλου)
08ο ΘΕΜΑ :  Λήψη απόφασης για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης στην εταιρία «ΠΕΝΤΕ Α.Ε.» καταστήματος «Επιχείρηση λιανικής Διάθεσης Τροφίμων και Ποτών (Υπεραγορά Τροφίμων)» σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν.3377/05 (εισηγητής Ηλίας Κρασούλης)
09ο ΘΕΜΑ :  Λήψη απόφασης για τη λύση μίσθωσης του αριθμ.41 καταστήματος στη Δημοτική Αγορά (εισηγήτρια Σοφία Μιχαλακίδου)
10ο ΘΕΜΑ :  Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ξάνθης σε πρόγραμμα ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (εισηγητής Βασίλειος Τσορμπατζίδης)
11ο ΘΕΜΑ :  Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του Συνεδριακού Κέντρου Κομνηνών Δήμου Ξάνθης Δήμου Ξάνθης στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης (εισηγητής Βασίλειος Τσορμπατζίδης)
12ο ΘΕΜΑ :  Συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης ως συνδιοργανωτή για τη διοργάνωση εκδηλώσεων της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος ΑΜ-Θ (εισηγήτρια Θεοδοσία Ιακωβίδου)
13ο ΘΕΜΑ :  Έγκριση για συνδιοργάνωση εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Έκθεσης BRAU 3, για την αποκατάσταση της αρχιτεκτονικής πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και της αναδιοργάνωσης των αστικών χώρων (εισηγήτρια Θεοδοσία Ιακωβίδου)
14ο ΘΕΜΑ :  Οικονομική ενίσχυση συλλόγων (εισηγητής Σωτήριος Χρυσαφίδης)

Μαθητικό γιορτινό Χριστουγεννιάτικο bazaar από τους μαθητές του Γυμνασίου Ερασμίου

1.P1010464 f sm

Την Κυριακή το πρωί 29/11/2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ερασμίου έγινε με μεγάλη επιτυχία το καθιερωμένο μαθητικό γιορτινό Χριστουγεννιάτικο Bazaar από τους μαθητές του Γυμνασίου Ερασμίου.
Με μεγάλο ενθουσιασμό οι μαθητές Γυμνασίου Ερασμίου με την στήριξη και την καθοδήγηση των καθηγητών τους ετοίμασαν πρωτότυπες χειροποίητες κατασκευές, στολίδια και κοσμήματα.
2.P1010439 f sm
3.P1010449 f sm
4.P1010441 f sm
5.P1010443 f sm

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ερασμίου βράβευσε τους πρωτεύσαντες αριστούχους μαθητές με έπαινο και χρηματικό βραβείο. Με πρωτοβουλία επίσης των δραστήριων μελών του Συλλόγου διοργανώθηκε πλούσιος σε εδέσματα μπουφές και προσφέρθηκαν καφέδες και αναψυκτικά σε όλους.
6.P1010470 f sm
11.P1010457 f sm
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Τοπείρου Χρυσόστομος Κοτόπουλος εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Θωμά Μίχογλου, η Πρόεδρος της Β’ θμιας εκπαίδευσης του Δήμου κ. Αναστασία Καρκαλιάνη, ο Πρόεδρος του Ερασμίου κ. Αθανάσιος Τερζής, ο Αντιπρόεδρος των ΚΑΠΗ του Δήμου κ. Νίκος Κιατίπης, ο πρόεδρος των Μαγγάνων κ. Πασχάλης Αγγελάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερασμίου κ. Χριστόδουλος Γκρίτσιος, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Χρήστος Βαρδικιέλογλου, καθηγητές , γονείς και φυσικά οι μαθητές.
10.P1010575 f sm

Την ατμόσφαιρα ομόρφυναν με τα γιορτινά τραγούδια τους οι υπέροχοι μαθητές της σχολικής ορχήστρας και της χορωδίας του Γυμνασίου.
7.P1010483 f sm
8.P1010493 f sm
9.P1010511 f sm

Ένα μήνυμα συνεργασίας, δημιουργίας και αγάπης από την Κοινότητα Ερασμίου, τον Δήμο Τοπείρου και του Γυμνασίου Ερασμίου για καλές Γιορτές και πολλές ευχές.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

Διάθεση Πορτοκαλιών και Ακτινιδίων στον Δήμο Τοπείρου

P1010332 f sm
Ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 η διάθεση Πορτοκαλιών και ακτινιδίων για τους δικαιούχους των δύο Προγραμμάτων ΤΕΒΑ, του Προγράμματος "Επισιτιστικής και βασικής υλικής Συνδρομής" και του Προγράμματος "Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης". Οι δικαιούχοι προσήρθαν στον χώρο του Δημαρχείου στον Εύλαλο προκειμένου να παραλάβουν τα προϊόντα.
Οι υπάλληλοι του Δήμου βοήθησαν τους δικαιούχους με τα χαρτιά τους, ενώ τους μοίρασαν τα προϊόντα.

P1010327 f sm
P1010348 f sm
Ο Δήμαρχος Θωμάς Μίχογλου μαζί με τους Αντιδημάρχους ήταν παρών στην διανομή και συνομίλησε με τούς Δημότες.
 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ
 ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »