*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Νοεμβρίου

ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Σε 26 σπίτια στο Π. Κατράμιο την Διομήδεια και το Μαγικό!

27 Νοεμβρίου
Από τον ανεμοστρόβιλο που πέρασε σαν «σίφουνας» από το Π. Κατράμιο παρασύροντας σκεπές, ξεριζώνοντας δέντρα και προκαλώντας βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ

ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Ανεμοστρόβιλος χτύπησε το βράδυ της Τετάρτης το Π. Κατράμιο, στον Δήμο Αβδήρων Ξάνθης, προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια και αποθήκες αλλά και ξεριζώνοντας δέντρα και ότι βρήκε μπροστά του με τρομερή δύναμη και ταχύτητα. 
Ο ανεμοστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του γύρω στις 19.30 της Τετάρτης προκαλώντας τον πανικό στους κατοίκους από τον εκκωφαντικό θόρυβο προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε 22 σπίτια στο Παλιό Κατράμιο, 3 σπίτια στη Διομήδεια και ένα σπίτι στο Μαγικό.
Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα όπως λένε οι κάτοικοι, ο ανεμοστρόβιλος κυριολεκτικά σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ξηλώνοντας σκεπές με κεραμίδια, κατασκευές και περιφράξεις αυλών, ξεριζώνοντας δέντρα αλλά και κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα όλη η περιοχή να βυθιστεί στο σκοτάδι.
Βγαίνοντας έξω με το που ηρέμησε η κατάσταση, οι κάτοικοι του Π. Κατραμίου αντίκριζαν παντού ζημιές, ενώ ευτυχώς από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Εκτός από τον πανικό που προκλήθηκε, ήταν κάτι που «το ζήσαμε για πρώτη φορά», μας είπε χαρακτηριστικά κάτοικος του χωριού που συμπλήρωσε, «είχαμε τον Θεό μαζί μας, ευτυχώς δεν σημειώθηκε ούτε ένας τραυματισμός, ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα...»
Επί τόπου έφτασαν αμέσως  ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης αλλά και συνεργεία της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας.
Σημειώνεται ότι ο οικισμός αμέσως μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου στο σκοτάδι βυθίστηκαν εκτός από το Π. Κατράμιο και οι οικισμοί Μαγικό, Αλκυώνη και Αυξέντιο.
Κατά την διάρκεια της νύχτας το ρεύμα επανήλθε σταδιακά ενώ με το πρώτο φως της ημέρας το πρωί της Πέμπτης το ηλεκτρικό ρεύμα ήρθε σε όλα τα σπίτια.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δήμαρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη σοβαρές ζημιές υπέστησαν 22 σπίτια στο Π. Κατράμιο, 3 σπίτια στη Διομήδεια που συνορεύουν με το παλιό Κατράμιο και ένα σπίτι στο Μαγικό
Τριμελής Επιτροπή του Δήμου Αβδήρων κατέγραψε χθες τις ζημιές, ενώ ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης δήλωσε στην εκπομπή «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» ότι «οι ζημιές είναι τεράστιες» λέγοντας πως οι πληγέντες ωστόσο θα αποζημιωθούν. Μάλιστα έκανε και εκτίμηση των καταστροφών λέγοντας πως υπολογίζει ότι τα 26 σπίτια που επλήγησαν από τον ανεμοστρόβιλο έπαθαν ζημιές 5-10.000 ευρώ.

Από το Δέκαρχο ωστόσο, όπου πριν τρία χρόνια παρόμοιος ανεμοστρόβιλος προκάλεσε τεράστιες ζημίες, κάτοικος που επλήγη δήλωσε στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Xanthi channel  ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει αποζημίωση ούτε ένα ευρώ!



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »