*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Οκτωβρίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

06 Οκτωβρίου
Δημοσιογραφίας το ανάγνωσμα και πικρές αλήθειες...
*Αληθεύει ότι δημοσιογράφος που τελείωσε μια ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας, ζήτησε να κάνει… μεταπτυχιακό στο Δημοκρίτειο;
-Θα είχε μεγάλη πλάκα αν κάτι τέτοιο ήταν πράγματι αλήθεια και θα είχε ενδιαφέρον να μας το πει και ο όψιμα «κολλητός» του Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Καραμπίνης.
……
*Το ότι έχουμε δηλαδή φίλο ή γνωστό τον Πρύτανη, δεν σημαίνει ότι κι ο κάθε αγράμματος ή κάτοχος ενός πτυχίου μιας ιδιωτικής σχολής, θα κάνει και… μεταπτυχιακό! Έλεος..
…..
*Αλλάζω θέμα. Διάβασα με ενδιαφέρον το νέο βαθυστόχαστο σχόλιο του δημοσιογράφου (;) Giannis Σιδηρόπουλου o οποίος αναφέρεται λέει στους… παριστάνοντες τους δημοσιογράφους και απευθύνεται όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στους… συνταξιούχους στρατιωτικούς που εμποδίζουν τους εργαζόμενους στον Τύπο να κάνουν την εργασία τους.
…..
*Σχολίασε συγκεκριμένα ο συγκεκριμένος κύριος που κατέχει το 50% της εταιρείας Intermonosis -εκτός αν άλλαξε κάτι-τα εξής πρωτόγνωρα πράγματι...:
«Μεγάλο πρόβλημα, ειδικά στο μικρό χώρο, οι κάθε λογής παριστάνοντες του δημοσιογράφους, κυρίως συνταξιούχοι στρατιωτικοί, οι οποίοι εμποδίζουν τους εργαζόμενους στον Τύπο να κάνουν την εργασία τους και δεν διαθέτουν και την απαιτούμενη συστολή και ευγένεια για να καλύπτουν τέτοιες τελετές».
-Δηλαδή ποια είναι η απαιτούμενη… συστολή και ευγένεια του κυρίου Σιδηρόπουλου ή του πρώην ηλεκτρολόγου της ΣΕΒΑΘ Σταύρου Καρυπίδη ή του κυρίου Κανάτα;
Θα είχε ενδιαφέρον να μας την αναλύσει η συγκεκριμένη «υγιής» δημοσιογραφία…
…….
*Όπως επίσης ενδιαφέρον θα είχε να μας πει ο κύριος Σιδηρόπουλος σε ποια κατηγορία «δημοσιογράφων», «κατατάσσει» τον επί σειρά ετών συνεργάτη τους στο κανάλι 6 και στην ΤΟΛΜΗ κ. Σεμπαϊντίν Καραχότζα, τον επί αρκετά χρόνια συνεργάτη τους στο Κανάλι 6 Αλέξανδρο Παυλικιάνο, την εργαζόμενη στο Ι.ΝΕ κυρία Μαρία Κώστογλου κλπ.
……
*Και τα γράφω αυτά με βάση την αναφορά του, «πως είναι δυνατόν ο κάθε πικραμένος να παριστάνει το δημοσιογράφο…».
-Με την ίδια λογική που ο κάθε χαζοχαρούμενος, ο κάθε αγράμματος, ο κάθε παπουτσάς ή ηλεκτρολόγος που τον κράζουν μάλιστα για τις φοβερές ανορθογραφίες τους στο διαδίκτυο, παριστάνει το δημοσιογράφο αλλά και το κάθε ψώνιο ή «βολεμένος» σε δημοτικές εταιρείες  και δεν μπορεί να συντάξει ούτε ένα απλό ρεπορτάζ…
-Στο σπίτι του «κρεμασμένου», μη μιλάτε για σκοινί…
…….
*Και για να το ανοίξουμε μια και καλή το θέμα. Πέρα από την συντεχνία των «δημοσιογράφων» όπως «νοεί» την «δική του δημοσιογραφία» ο εργολάβος-δημοσιογράφος κύριος Σιδηρόπουλος…
-Η λέξη δημοσιογραφία, δηλαδή γράφω για τα δημόσια, μιλάει από μόνη της, άσχετα αν ορισμένοι ούτε ετυμολογικά δεν γνωρίζουν την συγκεκριμένη λέξη.
……
*Ο κάθε ενεργός πολίτης είναι υποχρεωμένος αλλά και κατοχυρωμένος από το Σύνταγμα, «να γράφει για τα δημόσια…», να κρίνει ελεύθερα, να αρθογραφεί, να σχολιάζει, να συμμετέχει!
-Και για να ακριβολογώ, ο δημοσιογράφος κρίνεται αποκλειστικά και μόνο από τους αναγνώστες του, από την ίδια την κοινωνία…
-Με το να… κομπορρημονεί κανείς ή να «γλύφει» την εξουσία που πριν όταν δεν ήταν τίποτα, ο ίδιος «κατακρεουργούσε» και σνόμπαρε πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων των δελτία τύπου τους… μόνο δημοσιογραφία δεν λέγεται!
……
*Από κει μετά όμως αν θέλεις Giannis  ν’ ανοίξουμε και άλλο το συγκεκριμένα θέμα, είμαι στη διάθεσή όλων τους  και κυριολεκτώ…
-Άλλωστε ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω.
-Και καλό θα ήταν πρώτα να απαντήσεις Giannis ως «υπερασπιστής» των δημοσιογράφων στα καταγγελλόμενα από τον Σεμπαϊντίν, την Μαρίνα και όχι μόνο…και μετά, «βλέπουμε» και τα υπόλοιπα!

Αυτά ΜΟΝΟ για σήμερα…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »