*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Οκτωβρίου

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΩΜΑ ΜΙΧΟΓΛΟΥ: Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΙΚΑΖΕΙ...

14 Οκτωβρίου


Για τις 12 Απριλίου 2016 αναβλήθηκε η νέα δίκη Χατζηευαγγέλου και σία για τις «μαϊμού» μεταδημοτεύσεις στη προεκλογική περίοδο του 2010 και σωρεία άλλων παραβάσεων!
 
*ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ:  Το Πόρισμα το έβγαλε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και όχι ο Μίχογλου...! 
Για τις 12 Απριλίου 2016 αναβλήθηκε η νέα δίκη Χατζηευαγγέλου και σία  για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή και της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθησην. Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση των «μαϊμού» μεταδημοτεύσεων, παράνομων αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κλπ στην προεκλογική περίοδο  του 2010 που είχε καταγγείλει ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης την περίοδο εκείνη στον Δήμο Τοπείρου ο νυν Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με έγγραφα ντοκουμέντο που αποδείχθηκαν ωστόσο από την έρευνα ότι στοιχειοθετούσαν πλήθος αδικημάτων σε βάρος των κατηγορουμένων και το πόρισμα πήγε στη Δικαιοσύνη.
Κατηγορούμενοι πλην του πρώην Δημάρχου Τοπείρου είναι και οι: Αναπληρωτές πρώην Δήμαρχοι Τοπείρου Φώτης Πυροστιάνης, Μάκης Τσιλιγγίρης καθώς επίσης και οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι  Χ. Φεταχίδης, Χ. Κοτόπουλος, Γ. Καζάκος , Ν. Αποστολίδης και Κ. Γιουβαντζίκ που διώκονται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης καθήκοντος δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή και της ψευδούς βεβαίωσης κατ΄ εξακολούθηση.
Τελικά η δίκη αναβλήθηκε για λόγους ασθένειας της δικηγόρου του ενός εκ των κατηγορουμένων (Χρήστος  Φεταχίδης) ύστερα απο αίτημα όλων των συνηγόρων υπεράσπισης για κοινή δίκη όλων των κατηγορουμένων για τις 12 Απριλίου του 2016.
Σχολιάζοντας τα σε βάρος του νέα χλευαστικά σχόλια απο τον γνωστό υβριστή του,  ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε στο "Μ"με νόημα: "Το πόρισμα το έβγαλε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που έστειλε τις συγκεκριμένες υποθέσεις στη Δικαιοσύνη και όχι ο Μίχογλου....Με βάση το συγκεκριμένο πόρισμα ασκήθηκαν οι διώξεις και η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφασίσει  και κανείς άλλος. Ας μην προτρέχουν λοιπόν αυτοί που με συκοφάντησαν και με καταδίκασαν με χαλκευμένες κασέτες...διότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί"
Έξαλλος ο Μεϊμαράκης διέκοψε τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ! Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για πλήρη γελοιοποίηση της διαδικασίας από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο 
Έξαλλος ο Μεϊμαράκης διέκοψε τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ 53 Έξαλλος έγινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Ο κ Μεϊμαράκης εισέβαλε στη συνεδρίαση και διέκοψε τη συζήτηση, καταλογίζοντας στον προεδρεύοντα Ανδρέα Παπαμιμίκο την ευθύνη για τη γελοιοποίηση της διαδικασίας, ενώ απέσυρε τον εκπρόσωπό του, Θόδωρο Αμπατζόγλου, από τη συνεδρίαση. Μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι δεν θα συμμετέχει σε debate και έκανε λόγο για γελοιοποίηση της διαδικασίας από τον Α. Παπαμιμίκο. «Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω, που είναι επίσης γελοιοποίηση». «Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία με τις προδιαγραφές της διαδικασίας τώρα και να προκηρυχθεί άμεσα ο διεθνής διαγωνισμός για την εταιρία που θα αναλάβει για τις εκλογές. Θα ζητήσω από τον Θόδωρο Αμπατζόγλου (σ.σ. ο εκπρόσωπός του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) να αποχωρήσει άμεσα από την ΚΕΦΕ», κατέληξε. Πηγή: www.lifo.gr
Αντώναρος: Τι έχουν να κρύψουν κάποιοι και δεν λένε ποιον στηρίζουν;
*Μήπως το ερώτημα αφορά και τους ημέτερους Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη και Μπάμπη Δημαρχόπουλο; 
O Ευάγγελος Αντώναρος με ανάρτησή του στο Facebook εκφράζει την απορία του για το γεγονός ότι κάποια στελέχη της ΝΔ δεν εκφράζουν δημόσια ποιον στηρίζουν στην κούρσα διαδοχής στην ηγεσία του κόμματος.
Αναλυτικά έγραψε:
“Στις δημοκρατίες δυτικού τύπου κανείς δεν έχει επιφύλαξη να πει δημόσια ποιος τον στηρίζει.
Και κανείς δεν σκέφτεται να πεί, επίσης δημόσια, ποιον στηρίζει.
Ειδικά όταν πρόκειται για δημόσια/πολιτικά πρόσωπα.
Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα είχαν αναρτηθεί στο επίσημο site του κόμματος οι πλήρεις λίστες με τους υποστηρικτές κάθε υποψηφίου για την Προεδρία του κόμματος.
Όχι στο ELLADA.
Γιατί άραγε? Τι έχουν να κρύψουν κάποιοι?”
“Πρωταθλήτρια” στους άνεργους πτυχιούχους η Ελλάδα
Το μεγαλύτερο ποσοστό ανέργων μεταξύ των απόφοιτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διαθέτει η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Forbes, το οποίο επικαλείται στοιχεία του ΟΟΣΑ.
Πιο αναλυτικά, το ποσοστό των Ελλήνων άνεργων πτυχιούχων ανέρχεται στο 19,4% – το υψηλότερο όλων μεταξύ των χωρών – μελών του ΟΟΣΑ.
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Ισπανία με 14,9% , ενώ έπονται η Τουρκία με 7,7% , η Ιταλία με 7% , η Ιρλανδία με 6,7% και η Γαλλία με 5,3%
Στον αντίποδα, το ποσοστό της ανεργίας μεταξύ των Νορβηγών πτυχιούχων ανέρχεται μόλις στο 1,8% , των Γερμανών στο 2,4% , των Νοτιοκορεατών στο 2,9% , των Ιαπώνων στο 3,2% , των Αμερικανών στο 4,1% και των Καναδών στο 4,8%.
Άγνωστοι έριξαν πέτρες στο σπίτι της Όλγας Γεροβασίλη Η κυβερνητική εκπρόσωπος βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα 
Άγνωστοι επιτέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας με πέτρες στο σπίτι της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα αγνώστων αφού ανέβηκε στο ακριβώς απέναντι κτίριο, σε περιοχή του Παγκρατίου, άρχισε να πετροβολά επί αρκετά λεπτά το σπίτι. Η Όλγα Γεροβασίλη βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σπίτι της, δεν υπήρξαν όμως τραυματισμοί, ούτε σοβαρές υλικές ζημιές. Οι άγνωστοι διέφυγαν πριν φθάσουν στην περιοχή οι αστυνομικές δυνάμεις που κλήθηκαν. Πηγή: www.lifo.gr
«Ούτε συζήτηση για κοινή ελληνοτουρκική περιπολία των θαλασσίων συνόρων» Το Υπουργείο Εξωτερικών λέει ναι σε συνεργασία με Τουρκία, αλλά αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο 
Δεκτικό σε μια πολυεπίπεδη συνεργασία με την Τουρκία για την καλύτερη αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την πάταξη των δικτύων παράνομης διακίνησης οργανωμένα εμφανίζεται το ελληνικό ΥΠΕΞ, ωστόσο αποκλείει κατηγορηματικά «καινοφανείς ιδέες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας εσχάτως, όπως αυτή της κοινής ελληνοτουρκικής περιπολίας των θαλασσίων συνόρων». «Η Ελλάδα, η οποία φυλάσσει τα σύνορα της Ευρώπης στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ουδέποτε διανοήθηκε να αναθέσει στο Πολεμικό της Ναυτικό ή στις Ένοπλες Δυνάμεις της, γενικότερα, την αντιμετώπιση των προσφύγων πολέμου. Ήρθε η ώρα να σταματήσει επιτέλους το παιχνίδι απόδοσης ευθυνών και να επικεντρωθούμε στη λύση» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας μετά τις δηλώσεις εκπροσώπου της καγκελαρίας για την ανάγκη ύπαρξης «συντεταγμένης» κατάστασης στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Ενίσχυση της FRONTEX, αναθεώρηση του ανεφάρμοστου καθεστώτος του Δουβλίνο ΙΙ, ενίσχυση των χωρών διέλευσης και υποδοχής προσφύγων, εφαρμογή του ελληνοτουρκικού πρωτοκόλλου επανεισδοχής, αλλά και της Συμφωνίας Επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας, όπως υπενθυμίζει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, είναι τα θέματα μιας «συντεταγμένης» ευρωπαϊκής δράσης όσον αφορά στη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης που θεωρεί αναγκαία η Ελλάδα, η οποία «με τεράστιο κόστος, προστατεύει τα σύνορά της που είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης». Πηγή: www.lifo.gr
ΠΑΜΕ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
Κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού
 
-Για να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά
-Για άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών
-Για επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων
-Στις 15 Οκτώβρη δίνουμε ραντεβού
στην Κεντρική Πλατεία  Ξάνθης στις 18:30΄
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε
Την κατάσταση την γνωρίζεις. Τη ζεις από "πρώτο χέρι" μέσα στο σχολείο σου. Άλλωστε, είσαι κι εσύ γονιός και βλέπεις καθημερινά το παιδί σου να χάνει ατελείωτες διδακτικές ώρες.
Ο Οκτώβρης είναι στη μέση και τα κενά σε όλη τη χώρα είναι χιλιάδες, στην Ξάνθη δεκάδες. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο. Από τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ αποκλείονται ολόκληρες περιοχές (Αττική, Β. Αιγαίο και Δυτ. Μακεδονία). Στο τουρκόφωνο πρόγραμμα των μειονοτικών δεν έχουν ακόμα προσληφθεί αναπληρωτές. Τα περισσότερα ολοήμερα δε λειτουργούν.
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι "κάνει ό, τι μπορεί, μέσα σε δύσκολες συνθήκες", παίρνει μέτρα με τα οποία τάχα διαφωνεί. Ζητά από όλους μας "υπομονή και συναίνεση". Λέει ψέματα. Πέρυσι έμειναν ακάλυπτα 2500 κενά ακόμα και σε Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Τα κενά στα σχολεία δεν πρόκειται να καλυφθούν ούτε φέτος. Αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να συμβιβαστούμε με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, να την αποδεχτούμε σαν δεδομένη, να μην μας κάνει καν εντύπωση! Μάς θέλει συνένοχους. Να μην της κάνουμε αυτή τη χάρη! Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εκπαιδευτικούς.
Την ίδια ώρα, με όπλο το 3ο Μνημόνιο, ξεδιπλώνει έναν ακόμα γύρο σκληρής αντιλαϊκής επίθεσης, σκληρών αντιλαϊκών μέτρων. Φοροληστεία, ιδιωτικοποιήσεις, τσάκισμα του ασφαλιστικού κ.α. Ποιος κερδίζει απ' όλα αυτά;
"Η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους τον Αύγουστο του 2015 συνέβαλε στην απομάκρυνση της αβεβαιότητας, ενώ είναι ήδη ορατά ορισμένα σημάδια σταθεροποίησης των συνθηκών που λειτουργούν οι επιχειρήσεις» (ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων). Να ποιοι κερδίζουν, να ποιοι τρίβουν τα χέρια τους από τις μεταρρυθμίσεις, από το 3ο Μνημόνιο! Η σταθεροποίηση τους είναι η σταθεροποίηση των κερδών τους, την ώρα που ο λαός μας στενάζει.
Κόβουν από τα παιδιά μας, θυσιάζουν τη μόρφωσή τους, το μέλλον τους, για χάρη των κερδών των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των δανειστών, για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς!
Μην αποδεχτείς αυτή την κατάσταση. Η αποχή από τον αγώνα, η μοιρολατρία, είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Πάρε μέρος στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Μόνο έτσι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.
Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία, όλα τα σωματεία, τους γονείς, τους μαθητές να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση.
ΠΑΜΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
Μπάχαλο με τον ΦΠΑ στα νησιά
Τραγελαφικά μοιάζουν να είναι τα όσα περιγράφονται στην εγκύκλιο για τον ΦΠΑ στα νησιά (Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Ρόδο και Νάξο) που θα ισχύσουν οι συντελεστές του 16% και του 23%. Το αλαλούμ που θα επικρατήσει στις συναλλαγές των πολιτών αναμένεται να είναι τεράστιο, καθώς οι διευκρινίσεις περισσότερο μπέρδεψαν, παρά ξεκαθάρισαν την κατάσταση.
Διαβάστε ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα για να καταλάβετε τι θα επικρατήσει.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Όποιος αναχωρεί από τον Πειραιά για οποιονδήποτε προορισμό θα πληρώνει ΦΠΑ 23%, επίσης ίδιο συντελεστή ΦΠΑ θα πληρώνουν όλοι οι επιβάτες από οποιοδήποτε λιμάνι με προορισμό τη Μύκονο, την Πάρο, στη Σαντορίνη, τη Σκιάθο, τη Ρόδο και τη Νάξο. Αντιθέτως μειωμένος συντελεστής 16% θα ισχύει για τα εισιτήρια δρομολογίων μεταξύ νησιών. Για παράδειγμα το εισιτήριο από την Άνδρο για την Τήνο θα έχει ΦΠΑ 16%.
Ψάρια
Ακόμη πιο περίπλοκα είναι τα πράγματα για την παράδοση και πώληση προϊόντων μεταξύ των νησιών. Για παράδειγμα αν ένας ψαράς από τη Μύκονο θέλει να στείλει ένα φορτίο ψαριών στην Ανάφη, αυτά θα κοστολογηθούν με συντελεστή ΦΠΑ 9%, αν συμβεί όμως το αντίθετο δηλαδή τα ψάρια να πάνε από την Ανάφη στη Μύκονο, τότε ο συντελεστής θα είναι 13%.
Νωπό κρέας
Νωπό κρέας που παραδίδει μια επιχείρηση στη Μύκονο σε σούπερ μάρκετ που έχει έδρα τη Ρόδο και υποκαταστήματα στη Σάμο και τη Σύρο θα επιβληθεί μειωμένος ΦΠΑ 9%. Αν η ίδια επιχείρηση έδινε νωπό κρέας στην Αθήνα, τότε ο ΦΠΑ θα ήταν 13%.
Γαλακτοκομικά
Υποκείμενος που διαθέτει επιχείρηση στη Νάξο παραδίδει παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγονται από τον συνεταιρισμό του νησιού σε υποκείμενους στο φόρο που είναι εγκατεστημένοι στην Κω, τη Λέσβο και τη Χίο, αποστέλλοντας τα αγαθά στα νησιά αυτά. Οι πράξεις αυτές υπάγονται στο συντελεστή 9%.
Συσκευές και μηχανήματα
Επιχείρηση στην Πάρο παραδίδει σε ιδιώτη πελάτη της μηχάνημα ψύξης-θέρμανσης και το παραδίδει με ευθύνη του στην οικία του στην Αντίπαρο. Η συναλλαγή αυτή υπάγεται στον κανονικό συντελεστή 23%, παρότι η Αντίπαρος ανήκει στην κατηγορία των νησιών που υπάγονται στους χαμηλούς συντελεστές, καθώς το πρόσωπο που λαμβάνει τα αγαθά είναι ιδιώτης. Το ίδιο πρόσωπο-λήπτης των αγαθών διαθέτει, επίσης, ατομική επιχείρηση και αγοράζει αντίστοιχο μηχάνημα για τον εξοπλισμό των τουριστικών καταλυμάτων που διαθέτει στην Αντίπαρο από τον ίδιο πωλητή, ο οποίος το μεταφέρει σε αυτόν. H συναλλαγή αυτή υπάγεται στο συντελεστή 16%.
Οικοδομικά υλικά
Μάντρα οικοδομικών υλικών με έδρα τη Σκιάθο τιμολογεί επιχείρηση στη Σκόπελο για οικοδομικά υλικά, τα οποία, ωστόσο, αποστέλλει στον Αγ. Γεώργιο Ευβοίας κατ' εντολή του πελάτη. Η συναλλαγή αυτή υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%. Η παροχή υπηρεσιών από υποκειμένους στο φόρο εγκατεστημένους αποκλειστικά σε κάποιο από τα ανωτέρω έξι νησιά δεν υπάγεται στους μειωμένους κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ , ακόμη κι αν οι υπηρεσίες αυτές εκτελούνται υλικά σε νησί του Αιγαίου, για το οποίο εξακολουθεί να ισχύει η εν λόγω κατά 30% μείωση, δεδομένου ότι στην περίπτωση αυτή δεν πληρούται ο όρος της ύπαρξης μόνιμης εγκατάστασης σε νησί με μειωμένους κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ, από την οποία να παρέχονται οι σχετικές υπηρεσίες.
Κατασκευές
Μηχανικός εγκατεστημένος στη Ρόδο παρέχει υπηρεσίες επιτόπιας επίβλεψης της ανέγερσης τουριστικών κατοικιών στην Κάρπαθο. Οι εν λόγω υπηρεσίες υπάγονται στο συντελεστή ΦΠΑ 23%. Ομοίως, δεν υπάγονται στους μειωμένους κατά 30% συντελεστές οι υπηρεσίες που παρέχονται από υποκειμένους εγκατεστημένους σε νησί όπου εφαρμόζονται οι μειωμένοι αυτοί συντελεστές, στην περίπτωση που οι εν λόγω υπηρεσίες εκτελούνται υλικά σε κάποιο από τα έξι ανωτέρω νησιά ή στη λοιπή ηπειρωτική ή νησιωτική Ελλάδα.
Αυξάνονται τα εισιτήρια στις συγκοινωνίες
Η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% αναμένεται να συμπαρασύρει και τις τιμές των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η τιμή του εισιτηρίου από το 1,20 ευρώ που είναι σήμερα, με την εφαρμογή του ΦΠΑ 23% θα αυξηθεί στο 1,30 ευρώ και του μειωμένου εισιτηρίου στο 0,65 ευρώ από 0,60 ευρώ. Ωστόσο ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης τονίζει πως γίνονται προσπάθειες για να μην αυξηθεί η τιμή στην κάρτα απεριορίστων διαδρομών.
«Αυτό που προγραμματίζουμε είναι, επειδή θα αυξηθεί έτσι ή αλλιώς κατά 10% το εισιτήριο, επειδή ανέβηκε ο συντελεστής ΦΠΑ από το 13% στο 23%, να μπορέσουμε να κρατήσουμε χαμηλά τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες που πηγαίνουν στις δουλειές με τα μέσα μεταφοράς και να επιβαρυνθεί λίγο περισσότερο το απλό εισιτήριο, το οποίο χρησιμοποιούν περιστασιακά τουρίστες ή άλλοι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στον Βήμα Fm.
Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση Σαμαρά πως φέρει ευθύνη για τα ελλείμματα στις συγκοινωνίες και σημείωσε ότι «οι δύο εβδομάδες δωρεάν μετακινήσεων για τους πολίτες -κατά την περίοδο των capital controls- στοίχισαν 10 εκατ. ευρώ, ενώ τα ελλείμματα στο σύνολό τους ήταν 50 εκατ. ευρώ από τη μείωση των εισιτηρίων εκείνη τη χρονιά», σημειώνοντας ότι «αν ήταν υγιές το σκηνικό στον ΟΑΣΑ και στις αστικές μεταφορές δεν θα είχαμε πρόβλημα με τις δύο εβδομάδες ή δύο μήνες».
Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως «η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΔΙΣΥ (σ.σ. θηγατρική του ΟΣΕ) και των περιφερειακών αεροδρομίων που προβλέπονται μέσα στη συμφωνία δεν μας βρίσκουν σύμφωνους σε σχέση με το πώς πρέπει να γίνονται οι ιδιωτικοποιήσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στη χώρα μας, αλλά είναι δέσμευση της χώρας που πρέπει να τηρήσουμε, -και πρέπει να ολοκληρώσει αυτό το πρόγραμμα για να βγει από την κρίση μέσα στην επόμενη τριετία».
Real.gr
Στα 3 ευρώ το αντίτιμο της συμμετοχής για όλους στις εκλογές της ΝΔ
Στα 3 ευρώ για όλους ορίστηκε το αντίτιμο της συμμετοχής των ψηφοφόρων στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Συνεδρίασε, σήμερα, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας και αποφάσισε κατά σειρά τα εξής:
1.Ομόφωνα αποφάσισε, αφού είχαν εγκριθεί οι τεχνικές προδιαγραφές από την τεχνική επιτροπή, με τη συμμετοχή των τεχνικών συμβούλων των υποψηφίων, οι οποίες θα αναρτηθούν στη επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, η επιτροπή προμηθειών να αποσφραγίσει τις προσφορές των εταιρειών ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων.
2.Ομόφωνα αποφάσισε ως βάση προσδιορισμού για τα εκλογικά κέντρα εντός Ελλάδος να είναι κατά προσέγγιση ο αριθμός 900 και για τα εκλογικά τμήματα, επίσης κατά προσέγγιση, να είναι ο αριθμός 1300.
3.Κατά πλειοψηφία αποφάσισε το αντίτιμο συμμετοχής στις εκλογές για όλους τους ψηφοφόρους να είναι τα 3 ευρώ, ενώ οι εκλογικοί κατάλογοι που θα χρησιμοποιηθούν να είναι όπως και το 2009 οι εκλογικοί κατάλογοι του Υπουργείου Εσωτερικών.
ΝΔ: Τον οικονομικό απολογισμό των εκλογών του Σεπτεμβρίου ζητά ο Μεϊμαράκης
 

Στοιχεία για τον οικονομικό απολογισμό των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου ζήτησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από τον γενικό διευθυντή της Ν.Δ., Κωνσταντίνο Τσιμάρα.
Ο κ. Μεϊμαράκης, με επιστολή του, αξίωσε αναλυτική ενημέρωση για τις εκλογικές δαπάνες, την εκλογική χρηματοδότηση, τα έσοδα, τα έξοδα και το κόστος της εκλογικής αναμέτρησης.
Μάλιστα, στην επιστολή, επισημάνθηκε ότι έχουν υπάρξει συνεχείς προφορικές οχλήσεις και αίτημα της οικονομικής επιτροπής εδώ και καιρό, και δεν υπήρχε η ανάλογη ανταπόκριση.
Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ., το επίμαχο αίτημα δεν συνδέεται με την ένταση που επικράτησε το απόγευμα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »