*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Οκτωβρίου

ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΑΜΘ ΜΙΑ "ΓΡΟΘΙΑ" ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΕΛΙΟ ΜΩΡΑΪΤΗ

30 Οκτωβρίου


ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ Α.Μ-Θ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (19.00) ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΝΟΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ!

ΣΤΗΡΙΞΑΝ απόλυτα οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων ΑΜΘ τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη στην αντιπαράθεσή του με την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για το ΤΡΙΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ που απειλεί να "αφανίσει" την μικρομεσαία τάξη στην περιοχή μας. 
Αναλύτικότερα σε κοινό ανακοινωθέν  τα ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΑΜ-ΘΡΑΚΗΣ αναφέρουν τα παρακάτω:
Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Α.Μ-Θ καλούν όλους τους παραγωγικούς φορείς της περιφέρειάς μας, σε κοινή σύσκεψη την Τετάρτη 04 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
Στη σύσκεψη θα συζητήσουμε και θα συναποφασίσουμε προτάσεις για την δυσμενή θέση που βρίσκεται ο επιχειρηματικός κόσμος της Αν. Μακεδονίας & Θράκης, μετά από την απίστευτη και πρωτοφανή «λαίλαπα» των 3 μνημονίων που καλούνται να ανταποκριθούν με άνισους όρους στην φοροκαταιγίδα που πλήττει και θα πλήξει ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα τους παραγωγικούς φορείς. Το λαθρεμπόριο – παραεμπόριο, μεγαλοσυμφέροντα και πολυεθνικές έχουν εξουθενώσει τους μικρομεσαίους, δεδομένου ότι, όπως έχουμε διαπιστώσει όλοι, δεν υπάρχει κανείς σοβαρός μηχανισμός ελέγχου. Οι κοινές προτάσεις που θα διαμορφωθούν θα διαβιβαστούν από τους Προέδρους των Επιμελητηρίων στον Πρωθυπουργό και σε όλους τους αρμόδιους Υπουργούς.
Πρέπει, επίσης, να συντονίσουμε τις ενέργειες για την είσπραξη του 12% επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας, χρησιμοποιώντας ένδικα μέσα διότι υπάρχει κίνδυνος παραγραφής της απαίτησης του 2010.
Η παρουσία σας θα ενισχύσει τα μέγιστα στην προσπάθεια που κάνουμε.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης
Στυλιανός Μωραΐτης
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας
Στέφανος Γεωργιάδης
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου
Χριστόδουλος Τοψίδης
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας
Άγγελος Τσατσούλης
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης
Νικόλαος Αγγελίδης
Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης
Αργύριος Αργυρόπουλος
Η αποφασιστικότητα των Φορέων και του Επιμελητηρίου Ξάνθης να αντισταθούν στο 3ο σκληρό Μνημόνιο και την "λαίλαπα" των οικονομικών, προκάλεσε την "αναστάτωση" και έντονη αντίδραση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης!
Γ. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ: Οι ηττημένοι των εκλογών έβαλαν τα τσιράκια τους να δημιουργήσουν θέματα με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά ατύχησαν!
 
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ: Κύριε Χατζηθεοδώρου του κομματικού σωλήνα, μη ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη! Νομίσαμε ότι η Κυβέρνηση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούν όλη την ελληνική κοινωνία...Δεν γνωρίζαμε οτι τελούν υπό κομματική κηδεμονία!
Πριν καν προκηρυχθούν εκλογές για το Επιμελητήριο Ξάνθης οι οποίες θα γίνουν Δεκέμβριο του 2016 (!!!), δηλαδή μετά 14 μήνες, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε τις προθέσεις της για τον Φορέα, με υβριστική ανακοίνωση, ευθέως ανάλογη συγκεκριμένων δημοσιευμάτων που είχαν προηγηθεί αλλά και της ανακοίνωσης του Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ν Ξάνθης Γιώργου Μπατζακίδη που έχει καταγγελθεί για "νοθεία" στις εκλογές του Οργάνου του...
Χαρακτηρίζοντας τον μεν Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης...«τσιράκι»του Αλέξανδρου Κοντού και «απαξιωμένο» Πρόεδρο, την δε κινητοποίηση και  σύσκεψη των Φορέων να αντισταθούν στα εξοντωτικά μέτρα του 3ου μνημονίου, ως μια…"παράσταση" θιάσου!
Προηγήθηκαν οι συνήθεις απαξιωτικές δηλώσεις του γραμματέα της Νομαρχιακής, σε τηλεοπτικό κανάλι που δυσφημεί κατ' εξακολούθηση όχι μόνο τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου αλλά και τον Φορέα, γιατί δεν "ενδίδει"...
Συγκεκριμένα με δήλωσή του στο Κανάλι 6 και στον Γ. Σιδηρόπουλου που ευθύς εξ’ αρχής επιχείρησε με κάθε τρόπο να «δυσφημήσιε» αλλά και «διασπάσει» την σύσκεψη των Φορέων, ο Γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την έκπληξή του για τις...ακατανόητες ενέργειες του Προέδρου του ΕΒΕ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και το κάλεσμα σε σύσκεψη, χωρίς κατά τον ίδιο, να το γνωρίζουν οι ίδιοι οι βουλευτές! 
Είδηση που ωστόσο δεν είναι αληθής, αφού σύμφωνα με πληροφορίες μας στην λιτή δεξίωση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης το μεσημέρι της Τετάρτης για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρόιιυ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ όταν είδε τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη με τον οποίο γνωρίζονται και είναι φίλοι απο παλιά, έσπευσε μόνος να του πει οτι "είχαν προγραμματίσει με τους άλλους δύο βουλευτές να επισκεφθούν το Επιμελητήριο το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο η αναγκαία παρουσία τους στη Βουλή, ανέβαλε την επίσκεψη αυτή για την Δευτέρα!
Μάλιστα ο Γ. Χατζηθεοδώρου μίλησε στις δηλώσεις του για ένα απαξιωμένο Πρόεδρο και χαρακτήρισε «θίασο» το Επιμελητήριο Ξάνθης, το διοικητικό του συμβούλιο και τους Φορείς που συμμετείχαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σκληρά οικονομικά μέτρα, βάζοντας στο "κάδρο" και τον ηττημένο απο τον εκλογικό Νόμο κι όχι τους ψηφοφόρους πρώην βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρο Κοντό.
«Προφανώς οι ηττημένοι των εκλογών έβαλαν τα τσιράκια τους να δημιουργήσουν θέματα με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά ατύχησαν», σχολίασε ο γραμματεάς του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης αναφερόμενος στην σύσκεψη των Φορέων την περασμένη Τετάρτη και εκτίμησε ότι «ήταν το τελευταίο του χαρτί» καθώς πλησιάζουν οι εκλογές στο Επιμελητήριο!!! 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ: ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΜΗ ΞΥΝΕΣΑΙ ΣΤΗ ΓΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΟΜΠΑΝΗ…ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΛΩΝ  ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΑΜΘ
Άμεση ήταν η απάντηση του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης  Στέλιου Μωραίτη  που αφού διευκρίνισε ότι «μόνος του ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στην δεξίωση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για την 28η Οκτωβρίου  κι είναι προς τιμή του, ενώπιον και των δύο άλλων βουλευτών, του είπε ότι ήθελαν να επισκεφθούν το Επιμελητήριο την Παρασκευή να συζητήσουν και ν΄ ακούσουν τα προβλήματά των Φορέων, αλλά επειδή θα απουσιάζουν στην Βουλή, η επίσκεψη αυτή θα γίνονταν την Δευτέρα,δήλωσε τα παρακάτω:
"Θεώρησα λοιπόν δεδομένο ότι ήθελαν ν’ ακούσουν τις προτάσεις και τις απόψεις των Φορέων όλου του Νομού Ξάνθης. Δεν γνώριζα οτι θα αντιδράσει έτσι ο κομματικός σωλήνας και θα τους υποκαταστήσε...δεν γνώριζα οτι έπρεπε να πάρουν την άδεια και απο τον κηδεμόνα τους",  σχολίασε δηκτικά ο κύριος Στέλιος Μωραϊτης και συνέχισε:
"Οι προσωπικές ύβρεις του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κ.Χατζηθεοδώρου σε βάρος μου, θα μου ήταν αδιάφορες, αν αυτές δεν απευθύνονταν και στους φορείς του Νομού αλλά και σε όσους συμμετείχαν στην σύσκεψή μας. Προφανώς να ενοχλήθηκε και απο την μαζικότητα και δυναμική συμμετοχή των Φορέων αλλά και την αποφασιστικότητα όλων για κινητοποιήσεις και αντίσταση στα ληστρικά μνημόνια και την "λαίλαπα" που εξοντώνουν όλους μας.  Εκ κακού κόρακος, κακόν ωόν αλλά Κύριε Χατζηθεοδώρου...Μη ξύνεσαι στη γλίτσα του τσομπάνη…Αν εσείς είχατε και έχετε προσωπικό πρόβλημα με κάποια μέλη μας επειδή εγκατέλειψαν  τον ΣΥΡΙΖΑ εξ΄αιτίας του τρίτου Μνημονίου και πήγαν στην Λαϊκή Ενότητα, ή και με μένα προσωπικά γιατί το Επιμελητήριο μπήκε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. "μπροστάρης" στην προσπάθεια αυτή, δική σας η επιλογή.
Εμείς όμως σας μιλάμε για την αγωνία μας για το μέλλον της περιοχής, των μαγαζιών και των επιχειρήσεών μας κι εσείς ως δημόσιος υπάλληλος και κομματικός ινστρούχτορας  μας  μιλάτε για τις επόμενες εκλογές στο Επιμελητήριο που θα γίνουν μετά απο 14 μήνες!
Χάρισμά σας ένα Επιμελητήριο χωρίς μέλη και με τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μια πίσω από την άλλη. Ελάτε μαζί με τους υποβολείς σας, να σας δώσουμε τα κλειδιά απο τώρα. Και δημόσια συγνώμηγια την αφέλειά μας…Νομίσαμε ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί όλη την ελληνική κοινωνία κι όχι μόνο το 35.46% των νυν ψηφοφόρων της. Το υπόλοιπο 65.5%, η μεγάλη δηλαδή πλειοψηφία του Ελληνικού λαού σας είναι εχθρική ή αδιάφορη;! 
Συγνώμη αλλά μέχρι χθες θεωρούσαμε ότι οι βουλευτές που εκλέχθηκαν στο Νομό μας,  είναι βουλευτές Ξάνθης και όχι του κομματικού σωλήνα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ.Γ. Χατζηθεοδώρου. Προσωπικά ομολογώ οτι πλανήθηκα απο τις κομματικές σας ανακοινώσεις…Σας ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία. 
Δικαίωμά σας ωστόσο και απόλυτα σεβαστό, να απέχετε συνειδητά από τον αγώνα της Κοινωνίας και της Θράκης μας....Ο ρόλος του υβριστή όμως, δεν δίνει σε κανέναν το άλλοθι της λιποταξίας και της διατεταγμένης υπηρεσίας να διασπάσει την ενότητα και τον αγώνα μας. 
-Κύριε Χατζηθεοδώρου και σας προσωπικά, αλλά και όλους όσους σκέφτονται και λειτουργούν όπως εσείς, σας  παραδίδουμε στη συνείδησή τας αλλά και την συνείδηση του Ξανθιώτικου λαού. Εμείς απολογούμαστε στα μέλη μας και τον Ξανθιώτικο λαό. Ψάξτε λοιπόν για "τσιράκια" στον δικό σας κομματικό καθρέφτη και απλά...Άφες αυτοίς»
NE ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ: «Για την αποκατάσταση της αλήθειας»


Το δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Επιμελητηρίου Ξάνθης και των Φορεών ανέφερε τα παρακάτω:
«Με έκπληξη λάβαμε την πρόσκληση του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης, για την συνεδρίαση με τους φορείς της πόλης και τους βουλευτές την ερχόμενη Δευτέρα.
Η αυθαίρετη πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΒΕ στα πλαίσια της «παράστασης» που δίνει το τελευταίο διάστημα, εκθέτει τον ίδιο, αλλά δυστυχώς κι αυτούς που εκπροσωπεί.
Ποιες απόψεις, θέσεις και προτάσεις θα μπορούσαμε να ανταλλάξουμε, αφού δεν έχει προηγηθεί καμία πρότερη συνάντηση το προηγούμενο διάστημα με το Δ.Σ. του ΕΒΕ, όπως όφειλε να γίνει.
Οι Βουλευτές κι ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη συναντώνται με όλους τους θεσμικούς φορείς, αλλά και απλούς πολίτες του τόπου και δεν θα μπορούσαν να αρνηθούν καμία επαφή και με τον πρόεδρο του ΕΒΕ.
Τα παιχνίδια του απαξιωμένου προέδρου, που φανερά πλέον λειτουργεί ως εντολοδόχος του παλιού, που ξηλώθηκε, γίνονται αντιληπτά και εκπροσωπούν απολιθωμένες πολιτικές.
Οι πόρτες είναι ανοιχτές για συνεργασία με όλους τους φορείς.
 Θα είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια με όλους τους παραγωγικούς φ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »