*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Αυγούστου

SEE THROUGH

28 Αυγούστου
Άκουσον!
Άκουσον!

*Σήμερα στις 2 το μεσημέρι με καθαρά υπηρεσιακά θέματα (τέσσερα στον αριθμό), συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης.
.......
*Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή 18 βουλευτές της ΝΔ για εταιρεία off shore στελέχους των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η ομάδα των βουλευτών είχε προαναγγείλει αυτή την αποκάλυψη εδώ και καιρό. Πρώτος υπογράφων είναι ο βουλευτής της Ν.Δ Λευτέρης Αυγενάκης. Οι βουλευτές δίνουν στοιχεία και συγκεκριμένα περιστατικά λειτουργίας της και ουσιαστικά φωτογραφίζουν τον Παύλο Χαϊκάλη.
......
*Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός και βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε off shore εταιρεία στην οποία μεταφέρονταν οι αμοιβές του από την επαγγελματική του δραστηριότητα.
-Τώρα ο κ. Χαϊκάλης καλείται να δώσει εξηγήσεις για το αν έχει βεβαίως υπεράκτια εταιρεία και ποια ήταν η δραστηριότητά της.
Για αν δούμε, θα είναι πειστικές οι εξηγήσεις του;
...
*Μέσω της προσωπικής σελίδας της στο Facebook, η γνωστή δημοσιογράφος του Mega Σοφία Δήμτσα επιχείρησε να εξηγήσει τη σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε εκλογές στις 20 και όχι στις 27 Σεπτεμβρίου. Η δημοσιογράφος σημειώνει χαρακτηριστικά τα εξής: «Λοιπόν, για να εξηγήσουμε την πρεμούρα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν οι εκλογές οπωσδήποτε στις 20 Σεπτεμβρίου και όχι στις 27: εάν οι εκλογές γίνουν στις 27 οι συνταξιούχοι θα έχουν εισπράξει τη 2η συνεχόμενη σύνταξη μειωμένη, από 2% έως 6% λόγω της αύξησης των εισφορών υγείας. Επίσης, μετά τις 20 Σεπτεμβρίου υπολογίζεται ότι θα αποσταλούν και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ! Καταλάβατε;;;», καταλήγει...
.......
*Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Δεν έχει σημασία πλέον, αφού ο Παυλόπουλος τελικά όρισε εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας την οργή όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης...
-Καλώς να σας έρθουν λοιπόν τα εκκαθαριστικά..!
......
*Κι ένα τελευταίο... Μη ξεχνάτε φυσικά ότι σήμερα λόγω της αυριανής Αργίας έχουμε παζάρι...
……………

Ο ΤΡΕΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/8 ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΕΧΙΝΟΥ
Δελτίο τύπου: Ανακοινώνεται, εν όψη της προκήρυξης εθνικών εκλογών, η πραγματοποίηση περιοδείας κλιμακίου του ΚΚΕ και πολιτικών συγκεντρώσεων το Σάββατο 29 Αυγούστου στις 20:30 στη Γλαύκη και στις 22:30 στην Πάχνη. Στις συγκεντρώσεις θα μιλήσουν ο Χρήστος Τρέλλης , μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και περιφερειακός σύμβουλος ΑΜΘ με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Χατζόγλου Μουράτ, μέλος της Τ.Ε Ξάνθης του ΚΚΕ.
Η Τ.Ε Ξάνθης του ΚΚΕ
…………

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3/9 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Τοπείρου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τοπείρου, τη Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
-Γνωμοδότηση ενόψει της σύνταξης του προσχεδίου του Προϋπολογισμού –Τεχνικού προγράμματος του Δήμου Τοπείρου οικ. έτους 2016.Σε περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα, 4η Σεπτεμβρίου 2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ (άρθρο 76 παρ 3του Ν.3852/2010).
O ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΘΩΜΑΣ ΜΙΧΟΓΛΟΥ
(Σ.Σ. Να κι ένας Δήμος που έχει επιτροπή που -το κυριότερο- διαβουλεύεται για τα νέα έργα του Δήμου και μπορεί να πει την άποψή του για το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου του... Στον Δήμο Ξάνθης πάντως επί Στυλιανίδη, ούτε απαρτία δεν είχε ο τότε αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Μούρκας δύο φορές που το επιχείρησε...).
….

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΒΔΗΡΩΝ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ!
Συναγερμός σήμανε γύρω στις 12 το πρωί της Πέμπτης στην Πυροσβεστική, έπειτα από φωτιά που εκδηλώθηκε σε έκταση κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων, στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης.
Η φωτιά έγινε αντιληπτή όταν άρχισαν να αναδύονται πυκνοί μαύροι καπνοί στην περιοχή. Μάλιστα στο σημείο έσπευσαν 6 πυροσβεστικά οχήματα με 25 πυροσβέστες και 2 υδροφόρα οχήματα.
Σημειώνω ότι λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, οι φλόγες επεκτάθηκαν άμεσα με αποτέλεσμα μέσα σε λίγη ώρα η φωτιά να εξαπλωθεί στην περιοχή κοντά στις Μαθητικές Κατασκηνώσεις και τον Αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων.
Τελικά λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι, η Πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά, από την οποία κάηκαν περίπου 50 στρέμματα γης με χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια. Στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμε με μηχανήματα και ο Δήμος Αβδήρων.
(Σ.Σ. Εμείς να συγχαρούμε για μια ακόμη φορά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης γιατί «επαγρυπνεί» και παρεμβαίνει άμεσα, είτε στον κάμπο, είτε στην Ορεινή περιοχή. Χθες σε χρόνο ρεκόρ έσβησε την πυρκαγιά στον Αρχαιολογικό χώρο, πριν αυτή επεκταθεί...).
…………

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (20.30) Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ Π. ΠΟΛΗΣ 2015
Την Κυριακή 30 Αυγούστου στις 20.30 θα γίνει στην Πλατεία Μητροπόλεως η επίσημη έναρξη των Γιορτών Π. Πόλης 2015 από τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο. Και αμέσως μετά…
21.00: Συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Μαζί του η Μελίνα Μάμμας και οι Σόλων Αποστολάκης (πλήκτρα), Σπυρος Μάζης (μπάσο), Γιώργος Μητσοτάκης (τύμπανα), Χρήστος Γκάτσος (ηλεκτρική κιθάρα) και Αριέτα Σαΐτα (βιολί).

….

1.300.000 ευρώ από το ΥΠΑΑΤ στους Δήμους για τα αδέσποτα
Με απόφαση που υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλη Αποστόλου, εγκρίθηκε η πίστωση ποσού, ύψους 1.300.000 ευρώ, για την επιχορήγηση των Δήμων και Συνδέσμων Δήμων για τις ενέργειες διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς για την κάλυψη των υποχρεώσεων  που απορρέουν από την ΚΥΑ αριθμ. 1711/150664/28-11-2014 (ΦΕΚ 3249/Β/4-12-2014), όπως είναι η δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Υπενθυμίζεται ότι οι Δήμοι και οι Σύνδεσμοι Δήμων έχουν την υποχρέωση  της περισυλλογής  και της διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η διαχείριση αυτή προϋποθέτει την ύπαρξη υποδομών (καταφύγια, ιατρεία κλπ) για να υλοποιηθούν οι ενέργειες διαχείρισης που περιλαμβάνουν την υποχρεωτική ηλεκτρονική τους σήμανση και καταγραφή, την κτηνιατρική εξέταση και θεραπεία τους, τον εμβολιασμό, τον αποπαρασιτισμό και τη στείρωσή τους.
Η εφαρμογή του προγράμματος αποσκοπεί στη μείωση και τον έλεγχο του πληθυσμού τους, την προστασία της υγείας του ανθρώπου από ζωοανθρωπονόσους και άλλους βιολογικούς κινδύνους, τη διατήρηση ενός πληθυσμού σκύλων και γατών ανοσοποιημένου ή και απαλλαγμένου από τη λύσσα, την πρόληψη επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από την πρόσβαση των αδέσποτων ζώων σε πάσης φύσεως απόβλητα, την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων κ.ά. 
………….

Χωρίς πρόστιμα η υποβολή δηλώσεων ως τις 4 Σεπτεμβρίου
Μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου 2015 θα μπορούν να υποβάλλονται οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων χωρίς την επιβολή του προστίμου εκπρόθεσμης καταβολής. Παράλληλα μέχρι και την ίδια ημερομηνία παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ακίνητης περιουσίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, για το χρονικό διάστημα από 31.08.2015 μέχρι 4.9.2015 για τα νομικά πρόσωπα και από 01.09.2015 μέχρι 4.9.2015 για τα φυσικά πρόσωπα, αποφασίστηκε να γίνεται χωρίς την επιβολή των αυτοτελών προστίμων του άρθρου 54 του ν.4174/13. Σημειώνεται ότι εξακολουθεί να επιβάλλεται ο τόκος εκπρόθεσμης καταβολής 0,73% του άρθρου 53 του ίδιου νόμου.
Προηγουμένως είχε ανακοινωθεί η παράταση ως και τις 30 Αυγούστου της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων που έληγε στις 28 Αυγούστου.


Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων (έχει υποβληθεί έως σήμερα το 92% των δηλώσεων) παραμένει η 31.08.2015, ημέρα Δευτέρα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »