*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Αυγούστου

Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν έστειλε αυστηρό μήνυμα στον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν για το θέμα της Συρίας.

05 Αυγούστου


Αυστηρό μήνυμα Πούτιν σε Ερντογάν – «Δεν θα ξέρεις που να κρυφτείς»!
Τον αποκάλεσε δικτάτορα, και τον προειδοποίησε να μαζευτεί και να σταματήσει τα παιχνίδια δήθεν κατά των τζιχαντιστών γιατί σε διαφορετικά θα μετατρέψει τη Συρία σε «μεγάλο Στάλινγκραντ».
Ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε εσπευσμένα και χωρίς πρωτόκολλα στον Κρεμλίνο τον Τούρκο πρεσβευτή στη Μόσχα Ümit Yardim και του είπε να μεταφέρει στον Ερντογάν να σταματήσει να υποστηρίζει τους τζιχαντιστές του ISIS εξαπολύοντας επιθέσεις κατά του Συριακού Στρατού.
Σύμφωνα με την «Moscow Times» η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Β. Πούτιν δεν ήταν καθ’ όλου διπλωματική και σύμφωνα με τα όσα έγραψε η εφημερίδα έκανε τον Τούρκο πρεσβευτή να μην ξέρει που να… κρυφτεί, θέλοντας να είναι βέβαιος πως θα μεταφέρει ξεκάθαρα το μήνυμα στον σουλτάνο Ερντογάν.
Ο Ρώσος πρόεδρος επέκρινε την τουρκική εξωτερική πολιτική και τον κακόβουλο ρόλο της Άγκυρας στη Συρία, στο Ιράκ και την Υεμένη, που συμπράττει με την Αλ Κάιντα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν είπε στον Ümit Yardim: «Πείτε στον δικτάτορα πρόεδρος σας πώς μπορεί να πάει στην κόλαση με τους τρομοκράτες της ISIS. Δεν έχω σε τίποτα να κάνω τη Συρία ένα μεγάλο Στάλινγκραντ».
Στις δύο ώρες, σε κλίμα «πολεμικό» στο Κρεμλίνο και με κλειστές τις πόρτες ο Β. Πούτιν να έριχνε στον Τούρκο πρεσβευτή για να τα ακούσει προφανώς ο Τούρκος Πρόεδρος. «Ο Ερντογάν και οι Σαουδάραβες σύμμαχοι είναι μοχθηροί και συμπεριφέρονται σαν τον Αδόλφο Χίτλερ», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος θέλοντας προφανώς να δείξει και το τέλος του Γερμανού παρανοϊκού δικτάτορα.
Ο Β.Πούτιν συνέχισε λέγοντας πώς ο Τούρκος Πρόεδρος που το παίζει Δημοκράτης είναι αυτός που πυροδοτεί το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο και προβαίνει σε τρομοκρατικές ενέργιες με στόχο την ανατροπή του Σύριου προέδρου Μπασάρ Άλ Άσαντ.
«Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας και θα συνεργαστώ με τους συμμάχους της, το Ιράν και την Κίνα για να βρεθεί μία πολιτική λύση στον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει και συντηρείται από κάποιους σαν την Τουρκία»,ήταν το σαφές μήνυμα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ανοιχτή Ολομέλεια του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στις 10 Αυγούστου (19.30) στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης 
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ότι τη Δευτέρα 10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ολομέλεια στις 19:30 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.
Κανείς δεν περισσεύει!
Όλοι μαζί αποφασίζουμε για το μέλλον μας!
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Στον ανακριτή της Καβάλας ο 46χρονος αστυνομικός και οι συλληφθέντες για τα ροζ μπαλέτα και την πορνεία γυναικών!-Ψάλτης σε εκκλησία ο αστυνομικός και υπεράνω κάθε υποψίας, τον "πρόδωσαν" οι τηλεφωνικές του συνομιλίες με μέλη του κυκλώματος!
 

Όλη η Ελλάδα συζητούσε ακόμη και χθες την υπόθεση που εξάρθρωσε στην πόλη και το νομό της Καβάλας, η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της ελληνικής αστυνομίας, όπου όπως είναι γνωστό μεταξύ των συλληφθέντων και κρατούμενων περιλαμβάνεται και 46χρονος αστυνομικός που εργάζονταν στο τμήμα αλλοδαπών της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας.
Η συζήτηση γίνεται γενικότερα και ειδικότερα καθώς ναι μεν τέτοια κυκλώματα που προωθούσαν στην πορνεία γυναίκες, είναι συνηθισμένα – συχνά διαβάζουμε τέτοια περιστατικά  σε όλη την Ελλάδα – από την άλλη δεν είναι συνηθισμένη η εμπλοκή στο κύκλωμα ενός αστυνομικού.
Ας δούμε την υπόθεση από την αρχή. Οι αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη ήρθαν στην πόλη της Καβάλας χωρίς να ειδοποιήσουν τους συναδέλφους τους στην αστυνομική διεύθυνση, ξημερώματα Σαββάτου. Έκαναν έφοδο σε μπαρ στο κέντρο της πόλης, όπου έκαναν τις συλλήψεις των κατηγορούμενων. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι την ώρα της εφόδου στο μπαρ μέσα σε αυτό ήταν και ο αστυνομικός που διασκέδαζε και συνελήφθη.
Όλοι οι κρατούμενοι βρίσκονται προσωρινά στα κρατητήρια του κτηρίου της αστυνομικής διεύθυνσης ώστε την Τετάρτη ν΄ απολογηθούν στον ανακριτή Βασίλη Καραναστάση.
Μετά τις συλλήψεις οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης εγκαταστάθηκαν στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης δουλεύοντας μόνοι τους, για να σχηματίσουν τη δικογραφία που απέστειλαν στην εισαγγελία πλημμελειοδικών.
Ο αστυνομικός που συνελήφθη ήταν αστυνομικός και πολίτης υπεράνω πάσης υποψίας. Οι συνάδελφοί του ακόμα και χθες δυσκολεύονταν να πιστέψουν ότι εμπλέκεται στην υπόθεση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στον ελεύθερο χρόνο του έψελνε σε ιερούς ναούς, τόσο της ιεράς μητρόπολης ΦΝΘ, όσο και της Ελευθερούπολης.
Άνθρωποι που ενημερώθηκαν για τη δικογραφία και τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του, ισχυρίζονται ότι αυτά δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρά υπό την έννοια ότι δεν προκύπτει χρηματισμός του.
Το βασικό σημείο στο οποίο στηρίζεται η κατηγορία είναι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των μελών του κυκλώματος. Σε αρκετές περιπτώσεις φέρεται να έχει ηχογραφηθεί και ο αστυνομικός την ώρα που μιλάει στο τηλέφωνο με βασικά πρόσωπα της υπόθεσης.
Οι συνάδελφοί του ισχυρίζονται ότι ο αστυνομικός δεν χρηματίστηκε. Παρόλα αυτά η υπόθεση για τον ίδιο ερευνάται αναλυτικότερα, για ν΄ αποδειχθεί μέχρι ποιου σημείου είχε συμμετοχή στο κύκλωμα.
Με την έως τώρα πληροφόρηση πάντως δεν φαίνεται να είναι από τους πρωταγωνιστές.
Οι αστυνομικοί της Καβάλας γνωρίζουν ελάχιστα πράγματα για τη δικογραφία. Κάποιες λεπτομέρειες γίνονται γνωστές τώρα, που η δικογραφία φτάνει στα χέρια των συνηγόρων υπεράσπισης.
Μετά την απολογία τους οι κατηγορούμενοι αύριο στον ανακριτή, εφόσον δεν υπάρξει νέα προθεσμία θα κριθεί αν θα προφυλακισθούν ή αν θα μείνουν ελεύθεροι.
Πηγή: proininews.gr
Η 7η γιορτή χωριάτικης πίτας διοργανώνεται στην πλατεία της ΣταυρούποληςΞάνθης το βράδυ (20.30) της Κυριακής 16 Αυγούστου.
"Όπως κάθε χρόνο μεγάλη, αλλά φέτος ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία από χωριάτικες πίτες, ζωντανή παραδοσιακή μουσική (Θράκη, Μακεδονία, Μ. Ασία, Πόντος), χορευτικά συγκροτήματα και πολλές άλλες εκπλήξεις. Σας περιμένουμε να περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά" σημειώνουν οι διοργανωτές, προσκαλώντας όλους τους Ξανθιώτες στο καθιερωμένο τους ραντεβού.
Έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το plan B Θα διερευνηθεί αν έγινε απόπειρα παρέμβασης στο σύστημα
Έρευνα θα πραγματοποιήσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει γίνει απόπειρα παρέμβασης ή παρέμβαση στο πληροφοριακό σύστημα της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη. Την παραγγελία έδωσε στον προϊστάμενο του ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος. Μέσα στην εβδομάδα θα κληθούν να καταθέσουν και οι πρώτοι μάρτυρες, μεταξύ αυτών και οι δικηγόροι που ζήτησαν την παραπομπή στη δικαιοσύνη των μη πολιτικών προσώπων συνεργατών του Γιάνη Βαρουφακη για το plan B.
Ο Λαφαζάνης κάλεσε όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αγωνισθούν για να μην υπογραφεί το τρίτο μνημόνιο!Δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση για να υπογράφει μέτρα, αλλά για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της 
«Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αγωνισθούν μέχρι την ύστατη στιγμή για να μην υπογράψει η κυβέρνηση ένα νέο τρίτο μνημόνιο, ενώ αν υπογραφεί θα πρέπει όλοι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας να σταθμίσουν τη στάση τους, εκτιμώντας τις ευθύνες τους και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό», αναφέρει σε συνέντευξή του στο Real.gr o Παναγιώτης Λαφαζάνης. 
 Επιπλέον αναφέρει ότι «η ρητή και σαφέστατη προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει τα υπάρχοντα μνημόνια και να ακολουθήσει μια αντιμνημονιακή δημοκρατική και προοδευτική πορεία, με μια Ελλάδα ανεξάρτητη, κυρίαρχη, χωρίς ομηρίες και κηδεμονίες, δεν αφορά μόνο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα αλλά όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ». «Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά, όπως έκανα και με τα προαπαιτούμενα μέτρα, δεν πρόκειται να ψηφίσω ένα νέο μνημόνιο, το οποίο ξέρω ότι θα συνεχίσει να καταστρέφει τον τόπο μας και να πονάει το λαό μας», τονίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Στο ερώτημα πώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με ένα τρίτο μνημόνιο θα εξακολουθούν να παρέχουν εμπιστοσύνη και στήριξη στην κυβέρνηση, ο κ. Λαφαζάνης απαντά: «Στηρίζουμε την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Δεν την στηρίζουμε για να εγκρίνει και να εφαρμόζει μνημόνια. Δεν ψηφίζουμε μνημόνια και δεν προσφέρουμε στήριξη στην εφαρμογή τους και στην εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών». «Η υπογραφή μια νέας μνημονιακής συμφωνίας δεν ήταν αναγκαστικός μονόδρομος για την κυβέρνηση. Το δίλημμα μνημονιακή συμφωνία ή υποχρεωτική εγκατάλειψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλαστό δίλημμα, το οποίο θέτουν εκβιαστικά οι νεοαποικιοκράτες πιστωτές μας», σημειώνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κληθείς να σχολιάσει το ερώτημα που έχει θέσει ο πρωθυπουργός εάν θα πρέπει η αριστερά να εγκαταλείψει τη διακυβέρνηση επειδή δεν έφερε μια καλύτερη συμφωνία. Όπως εξάλλου υπογραμμίζει στο σημείο αυτό, «η Ελλάδα διέθετε εναλλακτική λύση και όφειλε να είχε προετοιμαστεί πολιτικά για μια τέτοια εναλλακτική εκδοχή, που σήμαινε ρήξη με τα συμφέροντα του εγχώριου οικονομικού κατεστημένου, βαθιά και δίκαιη αναδιανομή εισοδημάτων σε βάρος του μεγάλου πλούτου, εθνικοποίηση των τραπεζών με προσανατολισμό την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αν χρειαζόταν, την συντεταγμένη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατακεραυνώνει το σχέδιο Κουρουμπλή για τις ποινές στους "αμελείς" καρκινοπαθείς 
 
Τιμωρητικό το σχέδιο για τον πολίτη αναφέρει ο ΙΣΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατακεραυνώνει το σχέδιο Κουρουμπλή για τις ποινές στους "αμελείς" καρκινοπαθείς 106 Αποσπασματικό, καθώς δεν καλύπτει συνολικά την πρόληψη και τιμωρεί τον πολίτη αντί να τον συμβουλεύσει και να τον εκπαιδεύσει στην ανάγκη για πρόληψη, χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, για την υποχρεωτική εξέταση για συγκεκριμένες παθήσεις και "τιμωρία", όπως αναφέρει, όσων δεν κάνουν τη συγκεκριμένη εξέταση με το να μην τους καλύπτει τα νοσήλια σε περίπτωση που νοσήσουν. Ο ΙΣΑ αναφέρει, επίσης, ότι έχει επισημάνει με συνεχείς ανακοινώσεις και επιστολές του στην εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Υγείας τη μεγάλη αξία της πρόληψης και της διενέργειας προληπτικών εξετάσεων που βοηθούν στην βελτίωση της Υγείας των πολιτών. Μέσα από αυτές τις προτάσεις συστήνει και την συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση έτσι ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα και να ενημερωθεί ο κόσμος για την αξία της πρόληψης. Ο ΙΣΑ παραμένει «υπέρμαχος της προληπτικής ιατρικής και της προστασίας της Υγείας» και «θα είναι στο πλευρό κάθε προσπάθειας που θα αφορά την πρόληψη των πολιτών μέσα από εκπαίδευση και όχι μέσα από τιμωρητικές πρακτικές», καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου των γιατρών της Αθήνας.
Ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας τον μήνα Ιούλιο του 2015
Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποίησαν, τον προηγούμενο μήνα (Ιούλιος του 2015), ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Οι ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις είχαν τη μορφή έκτακτων αστυνομικών επιχειρήσεων, με στόχο την πρόληψη - καταστολή εγκληματικών συμπεριφορών και την αντιμετώπιση προβλημάτων ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος στην περιφέρειάς μας.
Στις εξορμήσεις συμμετείχε προσωπικό των Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας, Αλλοδαπών, Τροχαίας και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), Δίωξης Ναρκωτικών των υφιστάμενων Διευθύνσεων Αστυνομίας (Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας).
Πιο αναλυτικά στις εξορμήσεις αυτές:
•Ελέγχθηκαν (3.961) άτομα, καθώς και (2.755) οχήματα συνολικά σε όλη την περιφέρεια.
•Προσήχθησαν (161) άτομα (108 ημεδαποί και 53 αλλοδαποί).
•Διαπιστώθηκαν συνολικά και βεβαιώθηκαν (390) παραβάσεις. Ειδικότερα:
-(332) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
-(38) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού
-(3) παραβάσεις περί απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους
-(2) παραβάσεις για παρεμπόριο
-(15) λοιπές παραβάσεις.
•Συνελήφθησαν (20) άτομα. Ειδικότερα:
-(3) άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
-(1) άτομο για κλοπές – διαρρήξεις    
-(2) άτομα για παρεμπόριο
-(10) άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών
-(1) άτομο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων 
-(1) άτομο για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
-(2) άτομα για λοιπά αδικήματα
•Κατασχέθηκαν:
-943 είδη παρεμπορίου (γυαλιά ηλίου, βραχιόλια κ.α.)
-μικροποσότητα ηρωίνης
-μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
-1 μαχαίρι
Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές εξορμήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.
Οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό σε όλη την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με βάση τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.
Μελετάται η μείωση προστίμων του ΚΟΚ μέχρι και 50%
 Τα υψηλά πρόστιμα καθώς και η αδυναμία πληρωμής τους λόγω της οικονομικής κρίσης ,ήταν το βασικό σκεπτικό για τις προτάσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς τα αρμόδια υπουργεία,
Σε σχετικές εισηγήσεις που βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας περιλαμβάνεται , σύμφωνα με πληροφορίες , και η σκέψη για την αντικατάσταση της ποινής της αφαίρεσης των πινακίδων με κοινωφελή εργασία.
Ολες αυτές οι προτάσεις της ελαστικοποίησης των προστίμων αφορά τις λεγόμενες απλές παραβάσεις ,όπως η παράνομη στάθμευση.
Αντίθετα δεν προβλέπεται να υπάρξει καμία αλλαγή στις παραβάσεις που έχουν χαρακτηρισθεί επικίνδυνες και βασικές αιτίες πρόκλησης ατυχημάτων. Παραβάσεις δηλαδή , όπως η παραβίαση ταχύτητας, του ερυθρού σηματοδότη , του STOP καθώς και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Όλα αυτά αποτελούν προτάσεις καθώς αρμόδιο για τη σύνταξη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ,των ποινών και του ύψους των προστίμων είναι το Υπουργείο Μεταφορών.
Θετική η αποτίμηση λειτουργίας του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων το πρώτο τρίμηνο της πιλοτικής εφαρμογής τους (τέλη Απρίλιου – τέλη Ιούλιου 2015)
Τα πρώτα αποτελέσματα του θεσμού των Κ.Α.Μ. θεωρούνται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς η ανταπόκριση πολιτών και τοπικών Φορέων είναι θετική
Μέσω του θεσμού των Κ.Α.Μ. αναπτύσσονται σχέσεις επικοινωνίας και συμφιλίωσης της Αστυνομίας με τους πολίτες και τους Φορείς απομακρυσμένων περιοχών, οι οποίες συντελούν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Κατά το τρίμηνο της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος (τέλη Απρίλιου-τελη Ιούλιου 2015) ενεργοποιήθηκαν αρχικά τέσσερις (4) Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, στην Αρκαδία, την Εύβοια, τα Ιωάννινα και την Ξάνθη.  Πρόσφατα αποφασίστηκε η διεύρυνση του θεσμού στη Φθιώτιδα, την Άρτα, την Πρέβεζα, την ορεινή Κορινθία και τη Μάνδρα Αττικής.
Ειδικότερα, τα αποτελέσματα του θεσμού, βάσει των στοιχείων ανά περιφέρεια, έχουν ως εξής:
•Στην Ξάνθη, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 69 δρομολόγια. Εξυπηρετήθηκαν συνολικά 1.212 περιπτώσεις (συγκεκριμένα 1.176 από ιδιώτες και 36 από τοπικούς Φορείς) παροχής πληροφοριών, επίλυσης προβλημάτων – προσωπικών διαφορών, παροχής συμβουλών, βεβαιώσεων γνησίου υπογραφής κτλ.
•Στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 145 δρομολόγια και εξυπηρετήθηκαν 566 περιπτώσεις ιδιωτών. Επιπλέον, υποβλήθηκε μία μήνυση για κλοπή, ενώ παρασχέθηκαν συστάσεις – υποδείξεις για κατ’ έγκληση διωκόμενα αδικήματα και αστικής φύσης διαφορές.
•Στην Εύβοια πραγματοποιήθηκαν συνολικά 78 δρομολόγια και εξυπηρετήθηκαν συνολικά 2.891 περιπτώσεις (2.576 από ιδιώτες και 315 από τοπικούς Φορείς). Βεβαιώθηκαν (4) παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., διευθετήθηκαν (5) διαφορές μεταξύ ιδιωτών, ενώ παρασχέθηκε συνδρομή σε (17) αιτήματα πολιτών.
•Στην Αρκαδία πραγματοποιήθηκαν συνολικά 79 δρομολόγια και εξυπηρετήθηκαν συνολικά 319 περιπτώσεις (304 από ιδιώτες και 15 από τοπικούς Φορείς). Στο πλαίσιο της συνδρομής των Κ.Α.Μ. στους πολίτες, ελέχθησαν (142) οχήματα, μέσω της ειδικής συσκευής car-pc, ενώ διευθετήθηκε και επεισόδιο μεταξύ ιδιωτών. Τέλος, έγινε διανομή εντύπου υλικού, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και παρασχέθηκαν πληροφορίες γενικότερου αστυνομικού ενδιαφέροντος.
Υπενθυμίζεται ότι οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες είναι διαμορφωμένα οχήματα με κατάλληλο εξοπλισμό, που στελεχώνονται από μεικτό κλιμάκιο τριών ενστόλων αστυνομικών (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας) και ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙ 4 ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ 24 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Συνελήφθησαν την Δευτέρα (3-8-2015), τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Νομό Έβρου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 23 και 21 ετών και δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας, ένας 38χρονος και μία 40χρονη, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκαεπτά (17) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, έξι (6) υπήκοοι Ιράκ και ένας (1) υπήκοος Πακιστάν.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες, διότι οι δύο υπήκοοι Πακιστάν, μετέφεραν τους είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες, με τη χρήση πλαστικής βάρκας, μέσω του ποταμού Έβρου, από την Τουρκία στην Ελλάδα και ακολούθως τους παρέδωσαν στους άλλους δύο διακινητές, οι οποίοι  με τη σειρά τους, τους επιβίβασαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στην καρότσα ενός Ι.Χ.Φ αυτοκινήτου και τους μετέφεραν με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.
Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.
ΑΤΜ γάλακτος σε Αλεξανδρούπολη
και Κομοτηνή από Σεπτέμβριο
 
Δύο αυτόματοι πωλητές (ΑΤΜ) γίδινου γάλακτος αναμένεται να λειτουργήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή από τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό "Θρακών Αμνός", σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο πρόεδρός του Χρήστος Παρασχούδης.
Όπως εξήγησε, το κατάστημα στην Αλεξανδρούπολη έχει "κλείσει", ενώ εντός της εβδομάδας πρόκειται να "πέσουν" οι υπογραφές και γι' αυτό στην Κομοτηνή.
Στόχος της πιλοτικής προσπάθειας είναι τα μηχανήματα αυτά να αποτελέσουν τον ενδιάμεσο κρίκο μεταξύ του παραγωγού και του καταναλωτή στην ευρύτερη περιοχή.
Μακροπρόθεσμα, οι άνθρωποι του συνεταιρισμού σκοπεύουν, σε συνεργασία με αγρότες και κτηνοτρόφους της Β. Ελλάδας, να προχωρήσουν στη δημιουργία μίνι-μάρκετ, μέσω των οποίων θα διανέμονται, φθηνά, ποιοτικά προϊόντα, με την προστιθέμενη αξία να την καρπώνονται οι ίδιοι "και να μην ...χάνεται στον δρόμο", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παρασχούδης.
"Φιλοδοξία μας είναι να εφοδιάσουμε με παστεριωμένο γίδινο γάλα τουλάχιστον όλες τις πρωτεύουσες νομών στη Β. Ελλάδα" υπογράμμισε.
Ο συνεταιρισμός σε αριθμούς και το μεγάλο "στοίχημα"
Ο συνεταιρισμός "Θρακών Αμνός" ιδρύθηκε το 2012, έχει 160 μέλη αιγοπροβατοτρόφους, εκ των οποίων οι 60 γιδοτρόφοι, ενώ η ετήσια παραγωγή γίδινου γάλακτος ανέρχεται σε 1 εκατ. λίτρα. Μέσω των ΑΤΜ γίδινου γάλακτος θα πωλούνται αυτόνομα 400 λίτρα ημερησίως.
Πάντως, το μεγάλο "στοίχημα" για τους ανθρώπους του συνεταιρισμού είναι να πείσουν τους καταναλωτές να γυρίσουν "πίσω στις παραδόσεις τους και να ξεκινήσουν και πάλι την αγορά και κατανάλωση γίδινου γάλακτος".
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Παρασχούδη, μέχρι τη δεκαετία του 1980 η βοοτροφία δεν ήταν ανεπτυγμένη και η κατσίκα, που οι κτηνοτρόφοι παρομοιάζουν με την "κατσαρίδα των μηρυκαστικών" (λιτοδίαιτο ζώο και ανθεκτικό στις ασθένειες), αποτελούσε τη βασική πηγή για την προμήθεια γάλακτος.
"Ο Δίας μεγάλωσε, πίνοντας γίδινο γάλα" λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, υπογραμμίζοντας ότι οι επιστήμονες θεωρούν πως "το γίδινο γάλα είναι πιο υγιεινό και ανεπιφύλακτα μπορούν να το πίνουν τα παιδιά και οι μεγάλοι".
Την παστερίωση του προϊόντος θα αναλάβει η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, "εταιρεία με την οποία υπάρχει ήδη συνεργασία για την απορρόφηση του γάλακτος των μελών μας", όπως διευκρίνισε ο κ. Παρασχούδης, ενώ την ημερήσια τροφοδοσία των μηχανημάτων θα κάνει ο συνεταιρισμός, που θα αγοράσει φορτηγό προς αυτό τον σκοπό.
Το ΑΤΜ γίδινου γάλακτος θα έχει ηλεκτρονικό πίνακα, όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να δει την ημερομηνία παστερίωσης και λήξης.
Εξιχνιάστηκαν 5 κλοπές από καφετέριες στην πόλη της Καβάλας 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, πέντε (5) κλοπές από καφετέριες, που είχαν διαπραχθεί την 23-2-2015 και την 23-6-2015, στην πόλη της Καβάλας.   
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 28χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο δράστης, τις παραπάνω ημέρες, προσποιούμενος την πώληση λουλουδιών, μετέβη σε πέντε καφετέριες στην πόλη της Καβάλας και αφαίρεσε από τα τραπέζια πελατών, τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα και ένα (1) πορτοφόλι, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, δύο (2) κάρτες ανάληψης μετρητών και διάφορα έγγραφα.
Σημειώνεται ότι ο 28χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
Εξιχνιάστηκαν 3 διαρρήξεις σπιτιών και 2 κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας από οχήματα στην Αλεξανδρούπολη 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) διαρρήξεις σπιτιών και δύο (2) κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας από οχήματα, που είχαν διαπραχθεί τους μήνες Δεκέμβριος του 2014 και Ιανουάριος του 2015, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και σε χωριά του Έβρου.  
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, ηλικίας 34 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές. 
Αναλυτικότερα, από τις έρευνες προέκυψε ότι οι δράστες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέρρηξαν τρεις (3) οικίες, σε χωριά του Έβρου και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους, 14 χρυσές λίρες Αγγλίας, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και 1 ηλεκτρική συσκευή.
Στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψε επίσης ότι το ίδιο χρονικό διάστημα, αφαίρεσαν από δύο οχήματα, στην Αλεξανδρούπολη και σε χωριό του Έβρου, τις πινακίδες κυκλοφορίας.
Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.
Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 4 διακινητές (Πακιστανοί και Βούλγαροι), που προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρα 24 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν την Δευτέρα  (3-8-2015), τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Νομό Έβρου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 23 και 21 ετών και δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας, ένας 38χρονος και μία 40χρονη, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκαεπτά (17) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, έξι (6) υπήκοοι Ιράκ και ένας (1) υπήκοος Πακιστάν.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες, διότι οι δύο υπήκοοι Πακιστάν, μετέφεραν τους είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες, με τη χρήση πλαστικής βάρκας, μέσω του ποταμού Έβρου, από την Τουρκία στην Ελλάδα και ακολούθως τους παρέδωσαν στους άλλους δύο διακινητές, οι οποίοι  με τη σειρά τους, τους επιβίβασαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στην καρότσα ενός Ι.Χ.Φ αυτοκινήτου και τους μετέφεραν με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.
Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.
Συνελήφθη στην Εγνατία οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, 35χρονος διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 15 μη νόμιμους μετανάστες
 
Συνελήφθη την Δευτέρα (3-8-2015) το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Καβάλας και του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας, 35χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι οδηγώντας ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ 
2 κινητά τηλέφωνα
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Καβάλας.  
Σύλληψη 16χρονης ημεδαπής για κλοπή από οικία στη Καβάλα, έκλεψε 200 ευρώ, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και χρυσαφικά.    
Συνελήφθη την 3-8-2015 το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 16χρονη ημεδαπή, διότι την 2-8-2015 το πρωί, μαζί με δύο (2) άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες, εισήλθε σε οικία και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ, ένα (1) χρυσό σταυρό, ένα (1) φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα (1) tablet.
Σύλληψη 49χρονου στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, για καλλιέργεια φυτών κάνναβης        
 Συνελήφθη την 3-8-2015 το μεσημέρι, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας και του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου, 49χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην αυλή της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) φυτά κάνναβης, ύψους 1 και 1,5 μέτρου.


Απίστευτο περιστατικό σε beach bar της Χαλκιδικής

 0  0
 0  0 Google +0  0
Απίστευτο περιστατικό σε beach bar της Χαλκιδικής
Νέο περιστατικό προέκυψε σε beach bar στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, το οποίο έληξε με την επέμβαση της αστυνομίας!

Την Κυριακή στις 10 το πρωί σε beach bar μετά τον όρμο Παναγιάς, σεκιούριτι δεν επέτρεπε στον κόσμο να πλησιάσει την παραλία εάν δεν δεχόταν να πληρώσει 10 ευρώ το άτομο σαν ελάχιστη κατανάλωση!
Κάποιος από τους 00003616 αγανακτισμένους πελάτες του μαγαζιού κάλεσε την αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο και εξήγησε στον υπάλληλο,(αφού η ιδιοκτήτρια είχε φροντίσει να εξαφανιστεί πριν φτάσει η αστυνομία) πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να μην επιτρέπει στον κόσμο να πάει στην παραλία.

Δείτε φωτογραφία από το εν λόγω beach bar:



Πηγή: zougla.grTο διαβάσαμε εδώ
- See more at: http://www.newsone.gr/ellada/160978-apisteyto-peristatiko-se-beach-bar-tes-chalkidikes?ref=yfp#sthash.kCROJVpB.dpuf

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »