*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Ιουλίου

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥΛΙΟΥ, ΜΠΕΝΗ ΚΑΙ Ι. ΚΑΜΑΡΙΔΗ

10 Ιουλίου

O...ανεπαρκής Πρόεδρος της Επιτροπής Παραλαβής Δημοτικών Χρήστος Μούρκας και το περίφημο "πρωτόκολλο" και πάλι στο επίκεντρο του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης! 
 Τα έδρανα της αντιπολίτευσης μετά την αποχώρηση όλων των παρατάξεων. Μόνο ο Ανταμπούφης δεν "πειθάρχησε" στην προτροπή Ξυνίδη....
 
 
 
*Η θέση του "Μ": Οφείλει ο Δήμαρχος έστω και με καθυστερήσει να ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ των καθηκόντων τους, το "δίδυμο" Απόστολος Αγκόρτσας και  Χρήστος Μούρκας. Τον εκθέτουν συνέχεια! 
Μεγάλη ένταση επικράτησε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο με αιχμή του δόρατος για μια ακόμη φορά του πρόσωπο του Χρήστου Μούρκα, με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Παραλαβής δημοτικών έργων.
Η ατμόσφαιρα πυροδοτήθηκε και πάλι για το "γνωστό" θέμα με το περιβόητο πρωτόκολλο παραλαβής τεχνικού έργου του Δήμου Ξάνθης στα Κιμμέρια όπου εμφανίζονταν να παραλαμβάνει ως Πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής ο κύριος Μούρκας, χωρίς ωστόσο ο τελευταίος να γνωρίζει καν που...βρίσκεται ή για ποιό έργο πρόκειται!
Κι ενώ με την υπογραφή του βεβαίωνε ότι όλα έγιναν καλώς με το συγκεκριμένο έργο!
Στην συνεδρίαση της Παρασκευής λοιπόν αποκαλύφθηκε ότι  ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση, προχώρησε σε ΕΔΕ για τις ευθύνες των μελών σε σχέση με την ακρίβεια του αρχικού πρωτοκόλλου, στο οποίο οι υπάλληλοι βεβαίωναν ωστόσο την ακρίβειά του σε σχέση με το αρχικό πρωτόκολλο και το θέμα επανήρθε στη συνεδρίαση για την τροποποίηση της αρχικής απόφασης, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την παραλαβή του, καθώς το συγκεκριμένο θέμα ενδεχομένως να οδηγηθεί και στην Δικαιοσύνη.
Κάτι με το οποίο ωστόσο διαφώνησε σύσσωμη η αντιπολίτευση, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό ο Δήμαρχος Ξάνθης επιχειρούσε να επιρρίψει τις ευθύνες στους....υπαλλήλους, για την συγκεκριμένη υπόθεση, με τους Ι. Καμαρίδη και  Θ. Ξυνίδη να τον κατηγορούν μάλιστα και για αλαζονική συμπεριφορά.
Τελικά με την όλη διαδικασία διαφώνησαν τρεις απο τις πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης προεξέχοντας τον Θανάση Ξυνίδη που ζήτησε από τη μια ονομαστική ψηφοφορία κι από την άλλη, προέτρεψε την αντιπολίτευση να αποχωρήσουν όπως και τελικά έγιε!
Από τις 5 παρατάξεις αποχώρησαν οι παρατάξεις Πούλιου, Μπένη και Ι. Καμαρίδη, παρέμειναν όμως στην αίθουσα οι παρατάξεις Ανταμπούφη και Τσιακίρογλου  (σ.σ. ήταν απών ο επικεφαλής, τον εκπροσωπούσε όμως η γραμματέας Α. Μιχαλοπούλου)
Στην ψηφοφορία ωστόσο που ακολούθησε το συγκεκριμένο θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με μία λευκή ψήφο από την Α. Μιχαλοπούλου και την αρνητική του Ν. Ανταμπούφη.
Πάντως ήταν η πρώτη ίσως φορά που η αντιπολίτευση πλην του κ.Ανταμπούφη (σ.σ. ο κ.Κολλάρος απουσίαζε), συμφώνησε σε σύσσωμη αποχώρηση με προτροπή του Θ. Ξυνίδη.
 Επίσης παρά την θορυβώδη «προαναγγελία» του γνωστού Γ. Σιδηρόπουλου για απευθείας αναθέσεις στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης και τα ονόματα των γιατρών που προσλήφθηκαν, θέμα που "προανήγγειλε" ο όψιμος φίλος του Δημήτρης Μπένης, αποδείχτηκε ότι έγινε για μια ακόμη φορά απο τον συγκεκριμένο κύριο...πολύς θόρυβος για το τίποτα προκειμένου να στοχοποιηθεί ανεπίτρεπτα  για μια ακόμη φορά ο γιατρός Ιπποκράτης  Καμαρίδης.
Ο τελευταίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος θα έπρεπε να τον ευχαριστεί, διότι χάρη του έκανε,  αφού «εκεί που αναφέρθηκε το όνομά μου,  ο Δήμος κερδίζει 8.000 ευρώ το χρόνο»!!!  
Χωρίς βεβαία να αποτολμήσει να τον αντικρούσει ο παρών Δημήτρης Μπένης που στην προηγούμενη συνεδρίαση προκαλούσε ανοιχτά τόσο τον Ξάνθης Δήμαρχο όσο και τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Ξάνθης Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη για το συγκεκριμένο θέμα και την δημοσιοποίηση των ονομάτων.
Τελικά με την αποχώρηση των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης και σε χρόνο ρεκόρ, πέρασαν τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης που κάλυψε και πάλι ζωντανά το Xanthi channel.
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »