*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Ιουλίου

Χωρίς καμιά κινητοποίηση, δεκάδες Ξανθιώτες απο όλα τα κόμματα πλην ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ γέμισαν την κεντρική πλατεία της Ξάνθης

03 Ιουλίου


ΜΕΝΟΥΜΕ Ευρώπη, ΝΑΙ στο Ευρώ, ΝΑΙ στην Ενωμένη Ελλάδα! Ποιοί παραβρέθηκαν, ποιοί είπαν ΟΧΙ στον διχασμό και τα συνεχή ΨΕΜΑΤΑ στον Ελληνικό λαό!

Με το σύνθημα  ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ, ΝΑΙ στο Ευρώ, εκατοντάδες πολίτες από όλα τα κόμματα πλην ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης, προκειμένου να διατρανώσουν την πίστη και αποφασιστικότητά τους στην Ευρωπαϊκή Ιδέα.
Χωρίς ακραίες συμπεριφορές και με απόλυτη ηρεμία, οι πολίτες σε μια εκδήλωση από την οποία απουσίαζαν οι υπερβολές, στην εκδήλωση μίλησε μόνο το μέλος της ΔΗΜΑΡ Ξάνθης Κώστας Δέλκος απευθύνοντας ένα μήνυμα ενότητας και στήριξης του ΝΑΙ, ενώ στο σιντριβάνι και στους γύρω χώρους είχαν αναρτηθεί πανό και μοιράζονταν σημαίες και κονκάρδες υπέρ του ΝΑΙ.
Μεταξύ των επώνυμων που παραβρέθηκαν στην πολύ ήρεμη εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Αμοιρίδης, οι Δήμαρχοι Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, ο πρώην Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, ο πρώην βουλευτής Μάντατζη Τσετίν, ο πολιτευτής της ΝΔ Κώστας Μαλάκης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ Θανάσης Ξυνίδης, ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Γιώργος Παπασταματίου, ο πρώην βουλευτής Ξάνθης Σωτήρης Στολίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης Θόδωρος Ρωμανίδης, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης Κώστας Χατζηελευθεριάδης, ο πρώην Δήμαρχος Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Ανέστης Αντωνιάδης, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Χουλιάρας, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοκρίτειας Κίνησης Κώστας Αντωνιάδης, ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Χρήστος Αμανατίδης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΣΕΚΑΠ Κώστας  Γαβριηλίδης, ο γραμματέας του ΕΒΕ Ξάνθης Σπύρος Κάλφας, ο πρώην αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Ζήσης Κατσαρίκας, ο διευθυντής του γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Περικλής Καρβουνίδης, το μέλος του ΕΒΕ Ξάνθης Μανώλης Στολίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Φανουράκης κ.ά.
Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του Δήμαρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου, της πολιτευτή της ΝΔ Γεωργίας Ανδρέου και του πρώην βουλευτή Ξάνθης Δημήτρη Σαλτούρου. Ο τελευταίος αρκέστηκε βέβαια σε μια...ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό κ.Τσίπρα και τους Αρχηγούς των κομμάτων υπό τύπο σχολικής έκθεσης.
Οι συγκεντρωθέντες παρέμειναν στην κεντρική πλατεία μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης και διαλύθηκαν με ηρεμία υπό την διακριτική παρουσία της αστυνομίας.

Κ. Καραμανλής: «Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη»

Κ. Καραμανλής: Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη
«Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη» είπε ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, σε τηλεοπτικό μήνυμά του, εκτιμώντας ότι, όσοι νομίζουν ότι ψηφίζοντας ΟΧΙ, ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της Χώρας «σφάλλουν».Χαρακτήρισε ζωτική ανάγκη τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα «στην καρδιά της», υπογραμμίζοντας ότι, ο σημαντικότερος λόγος είναι το ζήτημα της Εθνικής ασφάλειας. «Η παραμονή στην Ευρωπαϊκή οικογένεια δεν επιβάλλεται μόνο για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους, αφού τυχόν έξοδός μας από αυτήν, θα συνεπαγόταν αδιανόητα μεγαλύτερο κόστος και θυσίες, πρωτίστως από τους πιο αδύναμους. Επιβάλλεται, πάνω από όλα, για λόγους Εθνικούς» είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρώην Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση, «αναμφίβολα», έχει πολλές αδυναμίες στη λειτουργία της «και προφανώς οι εταίροι μας έκαναν σοβαρά σφάλματα στην αντιμετώπιση της κρίσης», όπως είπε και πρόσθεσε, «βεβαίως, λάθη κάναμε και εμείς».
Ξεκαθάρισε ότι η παρέμβασή του δεν βασίζεται σε «οποιαδήποτε προσωπική επιδίωξη». «Το τελευταίο που επιθυμώ είναι να εμπλακώ σε κομματικούς ανταγωνισμούς και διαμάχες. Αισθάνομαι όμως την υποχρέωση να σας πω, όπως πάντα, την αλήθεια» τόνισε.
«Εξωθώντας την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκού πλαισίου εκθέτουμε τη Χώρα μας σε κινδύνους. Και αυτό δεν πρέπει να γίνει με κανέναν τρόπο. Όσοι, καλοπροαίρετα, νομίζουν ότι, ψηφίζοντας ΟΧΙ την Κυριακή ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, σφάλλουν. Και σφάλλουν σοβαρά. Διότι η επικράτηση του ΟΧΙ θα ερμηνευθεί από όλους, σε όλον τον κόσμο, ως επιλογή αποχώρησης από την "καρδιά" της Ευρώπης. Θα είναι το πρώτο βήμα προς την έξοδο», συνέχισε.
Εξέφρασε δε την πεποίθησή του ότι, η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και κάλεσε σε αποφασιστική επιβεβαίωση. «Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη. Με σύνεση, με ενότητα, με Εθνικό φρόνιμα, με σεβασμό στις θυσίες των Ελλήνων» είπε κλείνοντας το μήνυμά του.


«Θα εξαρτηθεί από την απόφαση της Ελλάδας»!

Λεφτά τέλος από την ΕΚΤ με «όχι» στο δημοψήφισμα
 
Το ερώτημα είναι εάν οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, τονίζει μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σημειώνοντας πως ο ELA «δεν είναι ένα επ’ αόριστον ταμείο»
Τέλος τα λεφτά στην Ελλάδα θα πει τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι» στη δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής.
Στελέχη της ΕΚΤ τονίζουν ότι περιμένουν τα αποτελέσματα του ελληνικού δημοψηφίσματος προκειμένου να εξετάσουν αν θα «παγώσουν», θα επεκτείνουν ή θα περιορίσουν τον μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA), από τον οποίο εξαρτώνται οι ελληνικές τράπεζες.
Ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Γιόζεφ Μπονίτσι, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, ο οποίος υπογράμμισε πως οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι αν οι πολίτες της Ελλάδας θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ».
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μιλάνο, ο κ. Μπονίτσι άφησε να εννοηθεί πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μπορεί να επηρεάσει το «κούρεμα» των εγγυήσεων που ζητά η ΕΚΤ, ώστε να δώσει έκτακτη ρευστότητα στα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα.
«Θα εξαρτηθεί από την απόφαση της Ελλάδας», σχολίασε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως η πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στον ELA δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ αόριστον, ένα μήνυμα που έχουν στείλει τις τελευταίες ημέρες και άλλα μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ, όπως ο Γερμανός ομοσπονδιακός τραπεζίτης Γενς Βάιντμαν.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΚΤ σχεδιάζει να συζητήσει ξανά τη Δευτέρα τη χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης στις ελληνικές τράπεζες.

Με απόταξη απειλεί η κυβέρνηση όσους αστυνομικούς μιλήσουν δημοσίως για το δημοψήφισμα


Σάλο στο Διαδίκτυο προκαλούν αναρτήσεις που, αναφερόμενες στην εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, λένε ότι «απαγορεύεται οι αστυνομικοί να λαμβάνουν δημόσια θέση υπέρ του «ναι» ή του…
«όχι», καθώς θα τίθεται αυτομάτως αίτημα προς απόταξη». Πρόκειται, όπως λένε αστυνομικοί, για προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να φιμώσει το αστυνομικό προσωπικό, ενώ άλλοι προχωρούν ένα βήμα παραπάνω, ανακοινώνοντας ανοιχτά την απόφασή τους να ψηφίσουν «ναι», προκαλώντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό να τους αποτάξει.
Μάλιστα, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που διευκρινίζει ότι η σχετική διαταγή αποτελεί μια κλασική ανακοίνωση που εκδίδεται κάθε φορά που υπάρχουν εκλογικές αναμετρήσεις διευκρινίζοντας πως «στο περιεχόμενο της διαταγής δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε αντίστοιχες πειθαρχικές ποινές ή κυρώσεις, οι οποίες άλλωστε προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία».
Αξίζει να τονισθεί πως υπήρξαν σε μπλογκ και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης πληροφορίες που έλεγαν πως ζητήθηκε από τους διοικητές των υπηρεσιών να συγκεντρώσουν το προσωπικό, ώστε να ενημερωθεί τι πρέπει να κάνει, προκειμένου να απέχει από δημόσιες εκφράσεις και τοποθετήσεις για το επικείμενο δημοψήφισμα. Όπως αναφέρουν, σε κάποιες υπηρεσίες το προσωπικό ενημερώθηκε πως «οποιαδήποτε καταγγελία για δημόσια θέση ενστόλου, από πολίτη ή από συνάδελφό του, αναφορικά με το δημοψήφισμα, και δημόσια θέση υπέρ του «ναι» ή του «όχι», καθώς θα τίθεται αυτομάτως αίτημα προς απόταξη».
H ανακοίνωση του Αρχηγείου:
«Σχετικά με αναρτήσεις σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, που αναφέρονται σε διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για το δημοψήφισμα της 05-07-2015, ανακοινώνονται – διευκρινίζονται τα ακόλουθα, προς άρση οποιασδήποτε αμφισβήτησης ή παρερμηνείας:
Η συγκεκριμένη διαταγή εκδόθηκε την 29-06-2015 και περιγράφει, μεταξύ άλλων, τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του αστυνομικού προσωπικού κατά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, στο πλαίσιο αυτό μνημονεύονται και επεξηγούνται οι ισχύουσες διατάξεις για την εμφάνιση, παράσταση και συμπεριφορά του αστυνομικού προσωπικού, στο περιεχόμενο της διαταγής δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε αντίστοιχες πειθαρχικές ποινές ή κυρώσεις, οι οποίες άλλωστε προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία. Επισημαίνεται ότι ανάλογες διαταγές εκδίδονται πάγια σε όλες τις περιπτώσεις εφαρμογής της εκλογικής νομοθεσίας».



Κινητοποίηση των αστυνομικών Ξάνθης και ενημέρωση για την φυματίωση με εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις μεταδοτικές ασθένειες 
 
 
 
Την έντονη κινητοποίηση των Αστυνομικών Ξάνθης, προκάλεσε το πρόσφατο κρούσμα φυματίωσης που εντοπίστηκε σε κρατούμενο στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, προκαλώντας δικαιολογημένη ανησυχία και πανικό και στους ίδιους της αστυνομικούς.
Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε, για την ενημέρωση του προσωπικού της Αστυνομίας, να διοργανώσει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τις μεταδοτικές ασθένειες.
Στόχος της εκπαιδευτικής δράσης ήταν η σωστή πληροφόρηση των Αστυνομικών, αλλά και πολιτών που παρακολούθησαν το σεμινάριο, σχετικά με τις μεταδοτικές ασθένειες μιας και ως γνωστόν οι Αστυνομικοί αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου, δεδομένων και των συνθηκών που ασκούν τις υπηρεσίες τους.
Σε σχετική ανακοίνωση το Σωματείο των Αστυνομικών επισημαίνει πως “με αφορμή το κρούσμα φυματίωσης που διαπιστώθηκε στα κρατητήρια της Δ.Α. Ξάνθης και επειδή οι αστυνομικοί ανήκουν σε μια ομάδα υψηλού κινδύνου,  λόγο της καθημερινής επαφής με άτομα φορείς ύποπτων νοσημάτων, διοργάνωσε την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της διεύθυνσης, εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα "μεταδοτικές ασθένειες" και ομιλήτρια την πνευμονολόγο κ. Μπουσμπουκίλια Στυλιανή πρώην διευθύντρια της πνευμονολογικής  κλινικής Καβαλάς.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν με ενδιαφέρων εκτός από τα μέλη μας η διοίκηση της Δ.Α .Ξάνθης,
Η ομιλήτρια έκανε ιστορική αναδρομή του ιού της φυματίωσης, εξήγησε τι ακριβώς είναι, οι τρόποι μετάδοσης, πως μπορεί να αντιμετωπιστεί και τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε. Στην συνέχεια απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων.   
Η γνώση του προσωπικού  της αστυνομίας επί του θέματος επανέφερε την ηρεμία στον εργασιακό μας τομέα και έθεσε  την συγκεκριμένη εκδήλωση ως επιτυχημένη .Στο μέλλον το σωματείο μας θα διοργανώσει και άλλες ενημερωτικές εκδηλώσεις έτσι ώστε τα μέλη μας να έχουν όσο το δυνατό καλύτερη ενημέρωση για την διαφύλαξη της υγείας του”.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »