*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Ιουνίου

SEE THROUGH

13 Ιουνίου


ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών μας, το βράδυ της Πέμπτης παρά τον θόρυβο που συνεχίζεται για τις παρανομίες του, ο αντιδήμαρχος Δόμησης Δήμου Ξάνθης θεάθηκε να μεταφέρει με το φορτηγάκι του, ομπρέλες.... για την πισίνα της ΑΓΡΙΑΝΗΣ που σημειωτέων, ενώ εμφανίζεται ότι δεν έχει αυτή ακόμη αποπερατωθεί, λειτουργεί... κανονικά εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια τα καλοκαίρια με εργοταξιακό ρεύμα 30 τμ!
-Από  το οποίο ηλεκτροδοτείται μάλιστα και όλη η ξενοδοχειακή μονάδα, γεγονός που αποτελεί φυσικά ένα ακόμη τεράστιο σκάνδαλο! Με την ΑΝΟΧΗ πολλών εμπλεκόμενων υπηρεσιών...
....
*Να ρωτήσουμε τι κάνουν Γραφείο Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης,  Δήμος Ξάνθης και ΔΕΗ;
-Μα δεν θα πάρουμε καμιά απάντηση, όπως συμβαίνει χρόνια τώρα...
……
*Συνέντευξη τύπου έδωσε χθες στις 17.15 στα γραφεία της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.
Μάλιστα η συνέντευξη μεταδόθηκε απευθείας και από το Xanthi channel σε όλη την Περιφέρεια και τις Σέρρες.
.......
*Ξεκινώντας μάλιστα ο Ανδρέας Λοβέρδος, το πρώτο που έκανε, ήταν να μιλήσει συγκλονισμένος για το θάνατο του Φίλου του Γρηγόρη  Ακριβόπουλου, η κηδεία του οποίου θα γίνει αύριο στον οικισμό Ριζά Χαλκιδικής.
…..

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΩΡΑ 10:00 Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ
Την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουνίου και ώρα 10:00πμ, συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα, στον οικισμό Ευλάλου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τοπείρου με τα παρακάτω 4 θέματα:
1. Απευθείας Ανάθεση του έργου «Συντήρηση Νεκροταφείου Τ.Δ. Ευλάλου (Δέκαρχο)»
2. Απευθείας Ανάθεση του έργου «Συντήρηση Νεκροταφείου Τ.Δ. Ερασμίου»
3. Απευθείας Ανάθεση του έργου «Διαμόρφωση Παραλιακής Ζώνης Δήμου Τοπείρου»
4. Απευθείας Ανάθεση του έργου «Διαμόρφωση Ράμπας στο ΚΕΠ Ευλάλου»
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΙΧΟΓΛΟΥ ΘΩΜΑΣ
........

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΜ.Θ -ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!
Την Πέμπτη 11 Ιουνίου συνήλθαν  τα  νέο-εκλεγμένα  μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών αστυνομίας ΑΜ-Θ και συγκροτήθηκαν  σε  σώμα  ως εξής:
1.  Πρόεδρος: Αστυν. A΄ ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ  Αναστάσιος, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας (7 ψήφοι)
2.  Γεν. Γραμματέας:  Αστυν. Β΄ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ  Άγγελος, του Τ.Τ. Δράμας (7 ψήφοι)
3.  Α΄  Αντιπρόεδρος:  Αστυν. Α΄  ΓΚΟΥΛΙΑΜΑΣ  Περικλής, της Υποδ.Ασφ.Αλεξ/πολης (7 ψήφοι)
4.  Β΄  Αντιπρόεδρος: Αστυν. Β ΄  ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ Βασίλειος, του Τ.Α Καβάλας (7 ψήφοι)
5.  Αναπλ. Γεν. Γραμματέας: Αστυν. A΄ ΔΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ  Πέτρος, του Τ.Δ.Α Κομοτηνής (7 ψήφοι) 
6. Οργαν. Γραμματέας:  Αστυν. Α΄  ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ  Παναγιώτης, του Τ.Δ.Α Κομοτηνής (7 ψήφοι)
7.  Τ α μ ί α ς:       Υπαστ. A΄   ΖΟΥΠΗ Κορίνα-Αικατερίνη, του Τ.Σ.Φ Σαπών  (7 ψήφοι)     
(σ.σ. Ούτε ένα μέλος στη νέα Διοίκηση, δεν είναι από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης. Γιατί άραγε;).
…………………….

ΝΕΟ ΠΛΗΓΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!
Η χριστιανική μειονότητα της Τουρκίας θα εκπροσωπείται στο τουρκικό κοινοβούλιο, καθώς τέσσερα μέλη της κοινότητας θα γίνουν βουλευτές.
Με μεγάλη χαρά η τουρκική εφημερίδα «Dodan Haber Ajansi - DHA», του εκμουσουλμανισθέντος κ. Ντογάν, τον οποίο ο κ. Ερντογάν εχθρεύεται όσο κανέναν άλλο σήμερα στην Τουρκία, δημοσιεύει ότι η χριστιανική μειονότητα της Τουρκίας θα εκπροσωπείται στο τουρκικό κοινοβούλιο -μετά από μακρά απουσία-, καθώς τέσσερα μέλη της κοινότητας θα γίνουν βουλευτές, μετά τις εκλογές 7ης του Ιουνίου.
Πρόκειται για τον κ. Markar Esayan, αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφο της Yeni Şafak, που εισήλθε στο κοινοβούλιο από την περιοχή της Κωνσταντινούπολης.και Selina Doğan, από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), επίσης αρμενικής καταγωγής, δικηγόρος.
Άλλοι δύο χριστιανοί θα μπουν στο κοινοβούλιο από το Δημοκρατικό Κόμμα (HDP). Ο επίσης αρμενικής καταγωγής κ. Garo Paylan, εκπαιδευτικός και η Erol Dora, μέλος της ασσυριακής κοινότητας της Τουρκίας, δικηγόρος.
Ο Μακεδών
………….

Δημοσκόπηση της Marc: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 14,6%
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 14,6 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ δείχνει πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc. Αναλυτικά:
 H δημοσκόπηση για την εκπομπή του ALPHA «Ίντριγκα» κατέγραψε ότι στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 34,2% έναντι 19,6% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα έρχεται το Ποτάμι με 6,3% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,2%, η Χρυσή Αυγή με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,7%, το ΠΑΣΟΚ με 3,2%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, το ΚΙΔΗΣΟ με 1,1%, άλλο κόμμα δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν το 3% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 16,9%.
Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης καταγράφονται τα εξής:
- Ικανοποίηση από τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού εκφράζει το 53% και «όχι» το 46,2%.
- Το 80,3% πιστεύει ότι τελικά θα επέλθει κάποια συμφωνία, ενώ το 13,9% ότι θα επέλθει οριστική ρήξη και το 5,8% δεν απαντά.
- Το 77,4% θέλει παραμονή στο ευρώ και το 16% επιστροφή στην δραχμή.
- Σε περίπτωση αδιεξόδου το 44,2% προτιμά τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, το 37,6% να συνεχίσει η ίδια κυβέρνηση και μόλις το 13,8% να γίνουν ξανά εκλογές.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά το διάστημα 7-10 Ιουνίου σε δείγμα 1.001 νοικοκυριών αντιπροσωπευτικής επιλογής.

…………..

«Έφυγε» ο αγωνιστής και πρώην γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Γρηγόρης Ακριβόπουλος -Γνήσιος, αυθεντικός, ανιδιοτελής, έγραψε την δική του ιστορία στην Ξάνθη
Ένας έντιμος αγωνιστής, ένας γνήσιος ιδεολόγος και αυθεντικός ταξιδευτής, με σημαντική και έντιμη προσφορά στην πολιτική ζωή του τόπου μας και στα κοινά, «έφυγε» χθες το πρωί υποκύπτοντας ύστερα από σκληρή πάλι στην ανίατη σε ηλικία 69 χρονών.
Ο Γρηγόρης Ακριβόπουλος, πρώην Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, υπέκυψε το σπίτι της κόρης του στη Θεσσαλονίκη όπου νοσηλεύονταν τον τελευταίο καιρό, σκορπίζοντας τη θλίψη σε δεκάδες φίλους του στη Ξάνθη.
Διετέλεσε αντιπρόεδρος στο Γεν. Νοσοκομείο Ξάνθης και επί σειρά ετών συνδικαλιστής στη Ζάχαρη όπου εργάζονταν, έχοντας ενεργό δράση στα κοινά της πόλης.
Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή στο χωριό  Ριζά Χαλκιδικής απ’ όπου και κατάγονταν.
Οι φίλοι του από την Ξάνθη, αυτοί που τον γνώρισαν από κοντά εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
-Κανείς μας, δεν θα ξεχάσει ποτέ τον Γρηγόρη... Που ήξερε πάντα να λέει τα πράγματα με το όνομά τους, ξεχωρίζοντας για την ειλικρίνεια, την αγωνιστικότητα και την εντιμότητά του.
-Καλό σου Ταξίδι Φίλε...
.............

Συνάντηση στελεχών της ΔΕΥΑ Αβδήρων χθες με Κατρούγκαλο!
Ομάδα στελεχών της ΔΕΥΑ Αβδήρων είχε την ευκαιρία να συναντηθεί, χθες το απόγευμα στην πόλη της Ξάνθης, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και κατά τη διάρκειά της ο Υπουργός ενημερώθηκε για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη ΔΕΥΑΑ, όπως η έλλειψη μόνιμου προσωπικού, η διακοπή της τακτικής ετήσιας επιχορήγησης από το ΥΠΕΣΔΑ και το πάγιο αίτημα των ΔΕΥΑ για ένταξή τους σε ειδικό τιμολόγιο χρέωσης από τη ΔΕΗ. Ο κ. Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις της επιχείρησης, ενώ αποκάλυψε ότι το ζήτημα της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού από επιχειρήσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως οι ΔΕΥΑ, είναι κάτι που απασχολεί ήδη τα στελέχη του Υπουργείου του, τα οποία εργάζονται για να δοθεί λύση σε αυτό το μείζονος σημασίας πρόβλημα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ κ. Νίκος Χατζόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. κ. Νίκος Καλιαμπάκας, ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης κ. Γιώργος Αποστολίδης, καθώς και ο Βουλευτής Ν. Ξάνθης κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »