*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Ιουνίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

13 Ιουνίου


22χρονος Αφγανός μετέφερε με φουσκωτή βάρκα διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο 5 ομοεθνείς του λαθρομετανάστες
Συνελήφθη την Παρασκευή (12-6-2015) τις πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή του Διλόφου Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ένας άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης, συνεργός του 22χρονου, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι μαζί με τον συνεργό του μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. 
Με τη σύλληψη του δράστη απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους 55 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.    
Κατασχέθηκε μία (1) πλαστική βάρκα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Απέσπασαν από 80χρονη στην Αλεξανδρούπολη 3000 ευρώ προφασιζόμενοι χρέος του γιού της στη ΔΕΗ
Συνελήφθησαν την Πέμπτη (11-6-2015) το απόγευμα, σε χωριό της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) ημεδαποί, ένας 26χρονος και μια 29χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απλή συνέργεια σε απάτη και κλοπή. 
Για το ίδιο αδίκημα κατηγορείται επίσης μια 49χρονη ημεδαπή, ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο (2) άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί τους  (1 άντρας και 1 γυναίκα), κατηγορούμενοι για απάτη και κλοπή.  
Ειδικότερα, την Πέμπτη (11-6-2015) το πρωί, οι δύο άγνωστοι δράστες επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν στην οικία 80χρονης ημεδαπής, στη Νίψα Αλεξανδρούπολης,  όπου η δράστιδα προσποιούμενη υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και προφασιζόμενη υποτιθέμενη συνεννόηση με τον υιό της για παροχή ηλεκτρολογικών εργασιών, εισήλθε στο εσωτερικό της οικίας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. Ακολούθως επιβιβάστηκε στο όχημα, που οδηγούσε ο άγνωστος δράστης και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στην περιοχή, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 26 και 29 ετών, διότι, όπως προέκυψε, κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο λειτουργούσαν ως «τσιλιαδόροι».
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι το όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες ανήκει στην 49χρονη, η οποία δε συνελήφθη και αναζητείται. 
Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Σημειώνεται ότι η 49χρονη έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα, ενώ ο 26χρονος για κλοπή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

52χρονη έκλεβε ρεύμα από την ΔΕΔΔΗΕ για το σπίτι της στις Κρηνίδες Καβάλας
Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, σε βάρος 52χρονης ημεδαπής, διότι, όπως προέκυψε, το χρονικό διάστημα από 14-10-2013 έως 3-6-2015, προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας της, που βρίσκεται στις Κρηνίδες Καβάλας. 


Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 4 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 10 μη νόμιμους μετανάστες
 Συνελήφθησαν την Παρασκευή (12-6-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 30, 27 και 26 ετών και ένας 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις (3) δράστες, ηλικίας 37, 27 και 26 ετών, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 30χρονος, με το οποίο προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ο 30χρονος δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης  των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς. Λίγο πιο κάτω το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενο ανάχωμα, ενώ στη συνέχεια ο δράστης το εγκατέλειψε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. 
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, το χρηματικό ποσό των 390 ευρώ και τρία (3) κινητά τηλέφωνα. 

Σημειώνεται ότι ο 27χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ ο 26χρονος για κλοπές.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »