*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουνίου

Δήλωση Κοντού για το δημοψήφισμα: Σπρώχνουν τον τόπο στην Εθνική τραγωδία!

30 Ιουνίου


Σκληρές δηλώσεις του πρώην Υπουργού και βουλευτή Ξάνθης χθες στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε χθες ο Αλέξανδρος Κοντός. «Σπρώχνουν τον τόπο, στην Εθνική τραγωδία!» οδηγούν την χώρα στα βράχια, τόνισε μιλώντας στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Xanthi channel ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην Υπουργός εν όψει του δημοψηφίσματος την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου.
Προηγουμένως με δήλωσή του στο Face book και στο Twitter ο βουλευτής Ξάνθης κάλεσε όλους τους πολίτες την Κυριακή να ψηφίσουν ΝΑΙ στην Ευρώπη.
Το μήνυμα του βουλευτή Ξάνθης στο f.b. ανέφερε επί λέξει τα παρακάτω:
«Αυτή την ώρα γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να μείνουμε στην Ευρώπη.
Από την προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Όλοι μαζί, ενωμένοι, πρέπει να πούμε «ναι» στην παραμονή μας στην Ευρωζώνη και να προστατέψουμε τα εθνικά μας συμφέροντα.
Η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στην Ευρωζώνη.
Μόνο έτσι μπορεί η πατρίδα να σταθεί όρθια. Απέναντι σε αυτή την επιλογή βρίσκεται μόνο το χάος.
Στο δημοψήφισμα της Κυριακής επιβάλλεται όλοι να πάρουμε θέση και να πούμε ένα ηχηρό «ναι», με την ελπίδα να προλάβουμε μία εθνική καταστροφή…».

ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗΝ «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» ΤΟΥ XANTHI CHANNEL
Αναλυτικότερα ο Αλέξανδρος Κοντός δήλωσε τα παρακάτω χθες στην «Ανοιχτή γραμμή»:
 «Αναμφίβολα η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, αλλά δεν χρειάζεται πανικός. Χρειάζεται με ψυχραιμία να δούμε πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς, μας οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα στα βράχια. Είναι σαν τον καπετάνιο που οδηγεί το πλοίο στα βράχια και τελευταία ώρα θέλει να πηδήξει, αφήνοντας το πηδάλιο στους επιβάτες. Έκανε τραγικά λάθη και αυτό που φαίνεται και ξεκαθαρίζει είναι ότι η όλη στρατηγική που είχε ήταν αν απομακρυνθούμε από την Ευρώπη, να φύγουμε από το ευρώ, να γίνουμε μία χώρα όπως ο ίδιος την φανταζόταν, προκειμένου να αλλάξει η Ελλάδα και μέσα από αυτό να αλλάξει και η Ευρώπη. Πράγματα τρελά δηλαδή και απερίγραπτα. Σχετικά με το δημοψήφισμα δεν έχει καμία σχέση αυτό που θα ψηφίσουμε με τις προτάσεις διότι εφόσον δεν παίρνουμε παράταση στο πρόγραμμα, δεν υφίστανται και οι προτάσεις. Ούτε η πρόταση των δανειστών θα υπάρχει πλέον στο τραπέζι, ούτε η πρόταση της ελληνικής πλευράς. Το δίλημμα που μπαίνουμε είναι αν θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη ή θέλουμε να είμαστε εκτός Ευρωζώνης. Πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες με σωφροσύνη θα πάνε στις κάλπες σε ένα δημοψήφισμα που πάσχει κυβερνητικά, διότι μέσα σε 5 μέρες δεν κάνεις δημοψήφισμα, ούτε εκλογές, διότι δεν αλλάζεις τον εκλογικό νόμο μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος. Όλα αυτά πάσχουν από πλευράς συνταγματικότητας, παρά ταύτα πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα πει ένα βροντερό ΟΧΙ σε όλους αυτούς που τον οδήγησαν στην καταστροφή και ένα ξεκάθαρο ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας».
-Ναι αλλά το δημοψήφισμα που λέτε ότι πάσχει κυβερνητικά, το υπέγραψε ο κύριος Παυλόπουλος. Δικό σας πρώην γαλάζιο στέλεχος...
-Κατά την άποψή μου, παρότι σέβομαι τον θεσμό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πιστεύω ότι έπρεπε να λειτουργήσει διαφορετικά. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα πολιτικό πραξικόπημα από πλευρά ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά από τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Βαρουφάκης είναι αυτός που στην ουσία υλοποίησε τη στρατηγική του κ. Τσίπρα. Είναι ένας άνθρωπος, τον οποίο κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη στην Ευρώπη και διεθνώς. Ένας άνθρωπος τραγικός που φέρει τεράστια ευθύνη μαζί με τον κ. Τσίπρα για εδώ που φτάσαμε.

Σύντομο το διάστημα για δημοψήφισμα, όμως κάθε μέρα που θα περνάει θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις και μεγαλύτερη συνειδητοποίηση των πολιτών για την καταστροφή που μας φέρνει ο Τσίπρας.
Είναι απλό. Υπήρχε σχέδιο... Από την αρχή θέλανε να μας πάνε στη ρήξη. Όταν ο κ. Βαρουφάκης κατέγραφε τις συνομιλίες μέσα στο eurogroup, όταν κατηγορούσε τους ομολόγους του, όταν έβριζε τον Σόιμπλε ο κ. Λαφαζάνης, του οποίου η άποψη τελικά πέρασε…! Κι ο τόπος οδηγείται σε ολοκληρωτική καταστροφή!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »