*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Ιουνίου

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

01 Ιουνίου

ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΞΑΝΘΗΣ
Την επαναλειτουργία της αστυνομικής Σχολής Ξάνθης ζητάει με έγγραφό της από τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
Σημειώνεται ότι ο Υπουργός ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την επαναλειτουργία των αστυνομικών σχολών Διδυμοτείχου και Κομοτηνής, όχι όμως και της Ξάνθης, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών.
Η επιστολή της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  ΞΑΝΘΗΣ αναφέρει τα παρακάτω:
Αριθμ. Πρωτ. :     886                                                                                                 
Ξάνθη 31/05/2015
ΠΡΟΣ
Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κύριο Γιάννη ΠΑΝΟΥΣΗ
(μέσω ΠΟΑΣΥ)
Κύριε Υπουργέ,
Η συνδικαλιστική κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης με λύπη πληροφορήθηκε, την πρόθεση σας για την  μη επαναλειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων (Τ.Δ.Α.) Ξάνθης γεμίζοντας με απογοήτευση και αγανάκτηση την ένωση μας και την τοπική κοινωνία.
     Το Τ.Δ.Α Ξάνθης εδρεύει εντός κατοικημένης περιοχής πλησίον της Εθνικής οδού Ξάνθης Καβάλας και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το Γ. Νοσοκομείο Ξάνθης και σχολικών συγκροτημάτων σε αντίθεση με τα λοιπά κέντρα κράτησης με ότι συνεπάγεται αυτό σε μια πολυπολιτισμική περιοχή όπως είναι η Ξάνθη.
     Το Τ.Δ.Α. Ξάνθης αποτελούσε πρότυπο των σχολών αστυφυλάκων στην Ελλάδα τόσο για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και των υλικοτεχνικών υποδομών όσο και για την εκπαίδευση των δοκίμων.
     Η σχολή Αστυφυλάκων  πέρα από τα οικονομικά οφέλη που παρείχαν στον τόπο δημιουργούσαν και αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.
     Η ύπαρξη κέντρου φύλαξης λαθρομεταναστών τα τελευταία χρόνια προκαλεί αρνητικό κλίμα στην τοπική κοινωνία.
     Επιζητούμε την επαναλειτουργία της σχολής καθότι ποτέ ένα σχολείο δεν έκλεισε προκειμένου να μετατραπεί σε μια «φυλακή».
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
Γ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ
Δ.Α. ΞΑΝΘΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Δ.Α. ΞΑΝΘΗΣ
Μ.Μ.Ε.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Πέτρος     ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ                                       Νικόλαος  ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ
  6 9 7 4 3 0 6 1 5 3                                                                6 9 3 7 2 3 4 7 2 8
Συνεδριάζει την Τρίτη 2/5 το δημοτικό συμβούλιο Τοπείρου
 Συνεδριάζει την Τρίτη 02/05/2015  ημέρα Τρίτη  και ώρα 20:00  στην  αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  στο  Εύλαλο  (Δημαρχείο) το δημοτικό συμβούλιο Άπειρου ,  με  το  παρακάτω  θέμα  ημερήσιας διάταξης: 
1. Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 74/2015 απόφασης του Δημοτικού  Συμβουλίου και ορισμός αναδόχων για την ετήσια προμήθεια καυσίμων του Δήμου Τοπείρου και των ΝΠΔΔ.
Η Εφορία «φακέλωσε» 1.364.069 καταθέτες
 
Το υπουργείο Οικονομικών, το ΣΔΟΕ και ο οικονομικός Εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Αθανασίου έχουν στα χέρια τους υποθέσεις – φωτιά που μπορούν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα στα δημόσια ταμεία από φοροδιαφυγή και αδήλωτο πλούτο.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου, πρόκειται για στοιχεία από καταθέσεις 1.364.069 φορολογουμένων, ανάμεσα τους 54.246 πολίτες που τα χρόνια της κρίσης έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό (ποσά άνω των 100.000 ευρώ), αλλά και 5.157 περιπτώσεις που ελέγχονται.
Ωστόσο για να αξιοποιηθούν αυτά τα στοιχεία ο οικονομικός εισαγγελέας, εκπέμπει SOS στην κυβέρνηση και ζητάει μεταξύ άλλων 300 ελεγκτές που θα αφοσιωθούν στο δύσκολο αυτό έργο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο συνολικός ενδεικτικός χρόνος ολοκλήρωσης του ελέγχου μιας μέσης υπόθεσης, με την παραδοχή ότι ο ελεγκτής ασχολείται αποκλειστικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση, φτάνει τις 115 ημέρες.
Οι υποθέσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο των ελεγκτών είναι:
Λίστα Λαγκάρντ (1.727 ονόματα): Επί συνόλου 1.727 ταυτοποιηθέντων φυσικών και νομικών προσώπων εκδόθηκαν από την περιφερειακή διεύθυνση του ΣΔΟΕ Αττικής – Αιγαίου 478 εντολές ελέγχου.
Στο σύνολο των εντολών αυτών περιλαμβάνονται και οι 163 υποθέσεις – εντολές ελέγχου που ήδη διαβιβάστηκαν, κατά τα ανωτέρω, στο ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Έλεγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου) και στις αρμόδιες ΔOY.
Στο πλαίσιο των εντολών αυτών ολοκληρώθηκε από μεν το ΣΔΟΕ ο έλεγχος 50 υποθέσεων φυσικών προσώπων της λίστας, από δε το ΚΕΦΟΜΕΠ και τις άλλες αρμόδιες ΔOY ο έλεγχος 44 υποθέσεων φυσικών προσώπων, ενώ ο έλεγχος των λοιπών περιπτώσεων βρίσκεται σε ώριμο στάδιο με εκτιμώμενο χρόνο περαίωσης τον Ιούνιο του 2015.
Λίστα «Εμβασμάτων Εξωτερικού» (54.246 φυσικά πρόσωπα): Από τις 5 Σεπτεμβρίου 2012 βρίσκεται στα χέρια της οικονομικής εισαγγελίας ένα CD της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο περιλαμβάνει «στοιχεία εμβασμάτων προς το εξωτερικό άνω των 100.000 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από το έτος 2009 έως τον Ιούνιο του έτους 2012» (σύνολο φυσικών προσώπων 54.246 και σύνολο εμβασμάτων 22.200.295.375 ευρώ).
Έως σήμερα έχουν ελεγχθεί συνολικά από το ΚΕΦΟΜΕΠ από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους 588 περιπτώσεις εμβασμάτων εξωτερικού, ενώ έχουν εκδοθεί και βρίσκονται σε εκκρεμότητα ακόμη άλλες 1.500 εντολές ελέγχου εμβασμάτων εξωτερικού.
Λίστα Λιχτενστάϊν: Η λίστα αυτή αφορά τραπεζικές καταθέσεις Ελλήνων πολιτών σε τραπεζικά ιδρύματα του Λιχτενστάϊν. Για την εν λόγω υπόθεση διενεργήθηκαν από την αρμόδια διεύθυνση ειδικών οικονομικών υποθέσεων του ΣΔΟΕ οι απαιτούμενοι έλεγχοι στις 17 υποθέσεις που αφορούσαν στοιχεία που εστάλησαν από τις γερμανικές Αρχές, πλην όμως δεν διαπιστώθηκε η τέλεση ή άλλων παρεμβάσεων.
Για το λόγο αυτό η υπόθεση αυτή τέθηκε στο αρχείο κατ’ άρθρο 43 ΚΠΔ με πράξη του οικονομικού εισαγγελέα.
Λίστα Λουξεμβούργου (38 ονόματα): Στις 5 Σεπτεμβρίου 2012 διαβιβάστηκε στο γραφείο του τότε οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρηγορίου Πεπόνη από το υπουργείο Οικονομικών ψηφιακός δίσκος που περιείχε Έλληνες (φορολογούμενους στην Ελλάδα) που διατηρούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο.
Η έρευνα αυτή είναι σε εξέλιξη. Έχουν ταυτοποιηθεί 35 πρόσωπα (και 3 σχετιζόμενοι με αυτά) για τα οποία οι αρμόδιοι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν προβεί σε αιτήματα ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών τους και έχουν εκδοθεί οι αντίστοιχες εντολές επεξεργασίας και έρευνας της περιουσιακής τους κατάστασης.
Λίστα Μεγάλης Βρετανίας (306 ονόματα): Η λίστα αυτή αφορά συνολικά 306 περιπτώσεις προσώπων που απέκτησαν ακίνητη περιουσία στη Μεγάλη Βρετανία.
Τα στοιχεία αυτά εστάλησαν στον οικονομικό εισαγγελέα ύστερα από σχετική παραγγελία του προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Έως σήμερα έχει γίνει ταυτοποίηση 32 προσώπων και έχουν εκδοθεί αντίστοιχες εντολές ελέγχου, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Λίστα των 65 CD: Η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων του ΣΔΟΕ ζήτησε στις 15 Ιουνίου 2012 από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών να αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή αρχεία στα οποία να αποτυπώνονται τα στοιχεία φυσικών προσώπων που διαθέτουν ή διέθεταν από 01.01.2000 έως και την 08.06.2012, ατομικά ή κοινά, πάσης φύσεως τραπεζικούς λογαριασμούς (εκτός λογαριασμών όψεως), για τους οποίους συνέτρεχαν, αθροιστικά ή διαζευκτικά, συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ήτοι ύψος συναλλαγών ή εμβασμάτων στο εξωτερικό, τουλάχιστον σε μία χρήση, άνω των 300.000 ευρώ και 100.000 ευρώ αντίστοιχα.
Ολο το σχετικό υλικό που στάλθηκε από τα πιστωτικά ιδρύματα αφορούσε 1.364.069 ΑΦΜ.
ΠΗΓΗ: Το Βήμα, Ελεύθερος Τύπος
Στο τραπέζι σενάριο για 4 συντελεστές στον ΦΠΑ
Με ταχείς ρυθμούς φαίνεται ότι προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας.
Οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, με κύκλους προσκείμενους στις συζητήσεις, να αναφέρουν ότι σε γενικές γραμμές ο ρυθμός των διαβουλεύσεων επιταχύνεται και η σταδιακή επίτευξη συμφωνίας στο τεχνικό επίπεδο θεωρείται εφικτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι συζητήσεις βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία στο θέμα του ΦΠΑ.
Ειδικότερα, οι διαβουλεύσεις κινούνται στην κατεύθυνση να υπάρξουν τέσσερις συντελεστές, με τα τρόφιμα στον χαμηλότερο συντελεστή, στο 7%
Επιχείρηση από το Λιμενικό για τη διάσωση 28 μεταναστών ανοιχτά της Σαμοθράκης
Στον εντοπισμό και τη διάσωση 28 παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 3,5ν.μ. ανατολικά ν. Σαμοθράκης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με επιβαίνοντες τους ανωτέρω αλλοδαπούς.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και μεταφορά τους στο λιμένα Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης, όπου συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ το σκάφος μεταφοράς τους ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ “ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ” Ν. Θ. 788 στον ανωτέρω λιμένα όπου παραδόθηκε σε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή και πώληση λαθραίων τσιγάρων και καπνού
 Συνελήφθη το Σάββατο (30-5-2015) το πρωί, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 67χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 67χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 246 πακέτα τσιγάρων και 6 νάιλον συσκευασίες καπνού, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και καπνού.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
Σύλληψη αλλοδαπού για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια
Συνελήφθη το Σάββατο (30-5-2015) το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας, 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Σενεγάλης, διότι κατελήφθη να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση συνολικά 137 είδη παρεμπορίου (αναπτήρες, φακούς, γυαλιά ηλίου, κ.α.) στερούμενος της απαιτούμενης άδειας. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη, ενώ επιβλήθηκε
Σύλληψη 35χρονης Αφγανής η οποία επιχείρησε να ταξιδέψει από τον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας στη Γερμανία με πλαστά έγγραφα
 
Συνελήφθη το Σάββατο (30-5-2015) το βράδυ, στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, 35χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αφγανιστάν, κατηγορούμενη για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση πλαστών εγγράφων.   
Συγκεκριμένα, η 35χρονη μαζί με το ανήλικο τέκνο της (ηλικίας 3 ετών) μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα, με προορισμό τη Γερμανία. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς δύο (2) πλαστά διαβατήρια των αρχών της Βουλγαρίας, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »