*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Μαΐου

SEE THROUGH

27 Μαΐου


ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Απίστευτος πράγματι θα πρέπει να είναι αυτός ο Πατακάκης, Αντιπεριφερειάρχης Δράμας και πρώην βιοτέχνης, για να φτάσει στο σημείο να κρεμάσει στη Δράμα τα banners του προκατόχου του αντιπεριφερειάρχη και να το «παίρνει» χαμπάρι από τους... δημοσιογράφους!
Και το πιο ωραίο; Αντί να συζήσει συγνώμη από τους Δραμινούς να ζητάει και τα... ρέστα από πάνω, ότι με τον τρόπο αυτό έκανε «οικονομία»!
.....
*Και βέβαια δεν θα σχολιάσω την ΣΙΩΠΗ του στο twitter του Περιφερειάρχη του Γιώργου Παυλ΄διη που όχι μόνο τον «άδειασε» και τον πρόσβαλε εν ψυχρώ, αλλά και άφησε υπονοούμενα ότι...
-Όλη η διαχείριση είναι δική του και κανενός άλλου!
......
*Φυσικά η απορία μου για το ζητούμενο παραμένει...
-Αν δηλαδή δεν τους «έκραζε» ο Καραλίδης με την δημόσια καταγγελία του (σ.σ. που οι περισσότεροι ενταύθα στη κυριολεξία «φίμωσαν»..), ο Περιφερειάρχης που τα ΓΝΩΡΙΖΕ φυσικά όλα από τις 11/5 όταν και απέσυρε σ’ εκείνη τη φάση το θέμα, θα είχε σπεύσει στο twitter να τον... «αδειάσει»;
......
*«Τυχερός» βέβαια από μια άποψη ο Πατακάκης, διότι είναι αντιπεριφερειάρχης Δράμας...
Αν έκανε αυτά που κάνει εκεί στη Ξάνθη, μέχρι «επιθεώρηση» θα μπορούσε να γραφεί για πάρτι του...
-Από αυτήν την άποψη ειλικρινώς μας θεωρώ «αδικημένους»... Ευτυχώς εμείς διαθέτουμε Μιχάλη Αμοιρίδη και «κουμπάρο» οπότε κάπως καλύπτεται το κενό...
….

Και επίσημα η παράταση για τις 100 δόσεις
Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, ανακοίνωσε και επίσημα ότι παρατείνεται για ένα μήνα η ρύθμιση των 100 δόσεων, που έληγε κανονικά χθες, Τρίτη.
Όπως υπογραμμίζει η κα Βαλαβάνη η ανταπόκριση στη ρύθμιση έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία προσθέτοντας ότι με τα ληξιπρόθεσμα χρέη αποκλειστικά έναντι της Φορολογικής Διοίκησης να έχουν εκτιναχθεί στο 40% του ΑΕΠ, αποτυπώνεται η βαθιά κοινωνική ανάγκη για απαλλαγή απ’ την ασφυκτική αιχμαλωσία των χρεών.
…………….


Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 27/5  (ώρα 20:00) στο Εύλαλο το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου με 5 θέματα
Σήμερα Τετάρτη 27 Μαΐου και ώρα 20:00, συνεδριάζει στο Εύλαλο το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου με τα παρακάτω 5 θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Ανάκληση της υπ’αριθμ. 55/2015 απόφασης του Δημοτικού  Συμβουλίου και ορισμός αναδόχων για την ετήσια προμήθεια καυσίμων του Δήμου Τοπείρου και των ΝΠΔΔ.
2. Αποδοχή επιχορήγησης από τη ΣΑΤΑ 2015 για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας του Δήμου Τοπείρου.
3. Ένταξη στον προϋπολογισμό υπηρεσίας ελέγχου των παιδικών χαρών από εταιρία πιστοποιήσεων κόστους 8.000,00 ευρώ.
4. Ένταξη στον προϋπολογισμό υπηρεσίας συντήρησης και αποξήλωσης παιδικών χαρών κόστους 20.000,00 ευρώ.
5. 7η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 Δήμου Τοπείρου.
Η συνεδρίαση κρίνεται ως έκτακτη λόγω επειγουσών αναγκών και πιεστικών καταληκτικών ημερομηνιών. 
Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ
……………

Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης: “Καθαρίζω την γειτονιά μου”
Από το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης (επικεφαλής ο Τσέπελης)  πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Επειδή στον Δήμο Ξάνθης πιστεύουμε στην συμμετοχή και τον εθελοντισμό των συνδημοτών μας και κυρίως ότι τα παιδιά ως σημερινοί άφθαρτοι χαρακτήρες και ως αυριανοί ενήλικες, θα είναι εκείνοι που θα κάνουν την διαφορά, διαμορφώνοντας οικολογική συνείδηση από τα πρώτα στάδια της ζωής τους, το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης, με αφορμή την εθελοντική καμπάνια “Καθαρίζω την γειτονιά μου” , μαζί με μαθητές του 9ου και 18ου Δημοτικού σχολείου και δημότες της περιοχής, θα προβεί σε καθαρισμό και καλλωπισμό στις γειτονιές γύρω από το σχολείο τους.
Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 09.00μ.μ.». 
-Ερώτημα της στήλης...
-Πως ενώ αντικείμενο της εκδήλωσης είναι η καθαριότητα (Καθαρίζω την γειτονιά μου), την εκδήλωση διοργανώνει ο Τσέπελης;
……………..

Λέξη ο «λαλίστατος» Πατακάκης για το twitter του Γ. Παυλίδη! Για να δούμε, πως θα μοιράσει τα 20.000 ευρώ!
 «Η διαχείριση της "Δραμοινογνωσιας" γίνεται μόνο από τη Δράμα. Ότι υπερβολή υπάρχει δόθηκε εντολή και θα περικοπεί εδώ και τώρα. Τέλος», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης σχολιάζοντας την δαπάνη των 20.000 ευρώ από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας για ....φωτογράφιση, δημοσκόπηση, βιντεοσκόπηση, δημόσιες σχέσεις , αδειάζοντας τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Πατακάκη...
Πως αντέδρασε ο τελευταίος; Έβγαλε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι:
"Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, σε μια μόλις ημέρα, αποκατέστησε το λάθος στο αναγραφόμενο έτος στα περίπου πενήντα περσινά banner, που για λόγους εξοικονόμησης πόρων επαναχρησιμοποιήθηκαν.
Αυτήν η κίνηση μας είχε ως στόχο την εξοικονόμηση ποσού ύψους περίπου 2.000 ευρώ για την ΠΑΜΘ, αν αναλογιστεί  κανείς  ότι το περσινό κόστος εκτύπωσης των banner ανερχόταν στα 40 ευρώ ανά τεμάχιο.
-Τι λάθος είχε κάνει η Αντιπεριφέρεια Δράμας;
-Χρησιμοποίησε τα περσινά banner που έγραφαν έτος...2014 κι όταν αντιλήφθηκε ότι βρισκόμαστε το έτος 2015, τα απέσυρε για να αλλάξει...χρονολογία!
-Για τα υπόλοιπα της καταγγελίας του ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, λέξη! Όπως και για το twitter του Γ. Παυλίδη φυσικά....

…………….

Ξεκίνησαν τα έργα στην 28ης Οκτωβρίου, στην Κεντρική πλατεία μεταφέρθηκε η πιάτσα ΤΑΞΙ
Το έργο διαμόρφωσης πεζοδρομίου ανατολικής πλευράς της Κεντρικής Πλατείας ξεκίνησε να υλοποιείται από χθες από το ύψος της Τσιμισκή, αφού προηγήθηκε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης.
Πρόκειται για ένα μεγάλο τμήμα του κεντρικού δρόμου της 28ης Οκτωβρίου να θυμίζει πλέον πεζόδρομο, ενώ τοποθετήθηκαν και πινακίδες σήμανσης με τις οποίες οι διερχόμενοι οδηγοί κατευθύνονταν προς την οδό Κ. Μπένη (πρώην οδός Ηρώων) προκειμένου να βρουν από εκεί έξοδο είτε προς την Ανδρέου Δημητρίου, είτε προς την Ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης και του Εχίνου. .
Παράλληλα μετακινήθηκε η πιάτσα των ταξί από την ταβέρνα του Τσιακίρογλου στην κεντρική πλατεία, έξω από το ΠΡΟΠΟτζίδικο του Φανουράκη, ενώ πληροφορίες μας λένε ότι  οι οδηγοί ταξί έχουν το «ελευθέρας» από την αστυνομική διεύθυνση να «κόβουνε» από την Βας. Κωνσταντίνου στον πεζόδρομο της πλατείας Τέρας για να περνάνε από την Ανθ. Μιλτιάδη Γεωργίου στην οδό Βενιζέλου. Υπενθυμίζουμε ότι η μεταφορά της πιάτσας στην κεντρ. Πλατεία είναι προσωρινή.
…………….

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΔΟΥΣΑΣ
Την 6η ΙΟΥΝ 2015 (ΣΑΒΒΑΤΟ), στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος, θα τελεστούν τα ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ στο « Ιερό Παρεκκλήσιο Αγ. Γεώργιος ΜΕΔΟΥΣΑΣ», χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης & Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμονος. Όσοι και όσες επιθυμούν, να παρευρεθούν στα Θυρανοίξια, ανταποκρινόμενοι στην ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του αναδόχου Συλλόγου «Φίλοι του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου ΜΕΔΟΥΣΑΣ», οι οποίοι και τον ανακαίνισαν πλήρως, παρακαλούνται να προσέλθουν. Οι επιθυμούντες δύνανται να κινηθούν με λεωφορείο, (μίσθωση), με θέση – ώρα αναχώρησης:
α. Έμπροσθεν ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ αγοράς (40 Εκκλησιών).
β. 08:30 :ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ. (καμία αναμονή).
Δηλώσεις συμμετοχής, για όσους επιθυμούν να κινηθούν με λεωφορείο παρακαλούμε να απευθύνονται μέχρι την 5 Ιουν (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,12:00), όπως παρακάτω :

α. Μέλη και ‘’ Φίλοι’’ της ΕΑΑΣ / Παράρτημα Ξάνθης
Με email ή στα κινητά τηλέφωνα: 6937409943 και 6937100910.
β. Ανάδοχος Σύλλογος «Φίλοι του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Μέδουσας»
Υπεύθυνος Στέφανος . Μήτσιος: κιν 6974920981
γ.  Λοιποί Ανάδοχοι και άλλοι Σύλλογοι
Στα τηλέφωνα των Συλλόγων τους, για τα μέλη τους και φίλους.
Μετά τα ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ, θα προσφερθούν, στο χώρο του παρεκκλησίου, από τον ανάδοχο σύλλογο, καφές και εδέσματα.
Νεώτερη πληροφόρηση: από την ιστοσελίδα :www.eaasxanthis.gr.
Από το ΤΣ  ΕΑΑΣ/ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »