*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Μαΐου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ "ΜΑΧΗΤΗ"-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ! ΠΟΙΟΣ "ΨΕΥΤΟΠΑΠΑΣ" ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΕ...!

27 Μαΐου
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ που δείχνουν οτι ο πρώην Δήμαρχος Αβδήρων δεν βγαίνει σε...."πρόωρη" συνταξιοδότηση, κατέθεσε ο Βασίλης Τσολακίδης, εν όψει της συνεδρίασης της ερχόμενης Παρασκευής. Αναλυτικότερα τα θέματα που θέτει ο κ.Τσολακίδης παρακάτω:


ΠΡΟΣ ΤΗΝ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΘΕΟΦΥΛΑΚΗ
ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ
Κύριε Πρόεδρε
Να εισάγεται για συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση:
α) Ποιός αποφάσισε την τομή του επαρχιακού δρόμου Κεσσάνης - Αβδήρων, για την παροχέτευση των νερών της βροχής, ποιός θα καλύψει την δαπάνη και πότε και πως θα αποκατασταθεί το οδόστρωμα, γιατί εν όψη της θερινής περιόδου υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων
β) Πότε θα ολοκληρωθεί η μελέτη ομβρίων υδάτων του οικισμού Κουτσού και πότε θα ολοκληρωθεί το έργο που ξεκίνησε σε συνεργασία του Δήμου με την περιφέρεια το 2014
γ) Σε ποιούς οικισμούς υπήρξαν προβλήματα με τα νερά της βροχής, εαν έχουν καταγραφεί, μελετηθεί και με ποιούς πόρους θα αντιμετωπιστούν. Ενημερωτικά σας θυμίζουμε οτι η μη πρόβλεψη τέτοιων κονδυλίων, ήταν ένας απο τους λόγους που καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του 2015
δ)Να εισάγετε προ συζήτηση το θέμα τακτοποίησης των παιδικών χαρών του Δήμου. Να μας ενημερώσει ο δήμαρχος σε ποιές ενέργειες έχει προβεί και πότε θα ολοκληρωθεί η τακτοποίηση των παιδικών χαρών του Δήμου μας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία
Με εκτίμηση
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Α. ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ      
Ερώτηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας ΑΜΘ (ΚΚΠΠΑΜΘ)
 
Ο Βουλευτής Ν.Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που δραστηριοποιείται στον ευαίσθητο τομέα της Πρόνοιας, έχει έδρα στην Καβάλα και περιλαμβάνει τα Παραρτήματα Προστασίας Παιδιού Καβάλας και Δράμας, τα Παραρτήματα Χρονίων Παθήσεων Καβάλας και Δράμας, το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης και το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής.
Το ζητούμενο της ερώτησης είναι η επίσημη τοποθέτηση του Υπουργείου ως προς το γεγονός πως, ενώ παράλληλα με τις καθημερινές δραστηριότητες, είναι σε εξέλιξη μια σειρά από έργα και δράσεις που δίνουν πνοή στα Ιδρύματα του ΚΚΠΠΑΜΘ και ενώ αναμένεται το πόρισμα της διερεύνησης της υπόθεσης διασπάθισης δημοσίου χρήματος στο Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας, είναι πιεστική η προτροπή για παραίτηση, προς την Πρόεδρο του Κέντρου, χωρίς μάλιστα να έχει αξιολογηθεί το έργο της σημερινής Διοίκησης.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ:                                              
Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΘΕΜΑ:                                             
Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΚΚΠΠΑΜΘ) δραστηριοποιείται στον ευαίσθητο τομέα της Πρόνοιας, έχει έδρα στην Καβάλα και περιλαμβάνει τα Παραρτήματα Προστασίας Παιδιού Καβάλας και Δράμας, τα Παραρτήματα Χρονίων Παθήσεων Καβάλας και Δράμας, το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης και το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής.
Τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΚΠΠΑΜΘ έχουν διοριστεί με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (ΦΕΚ 192/8-4-2014) με τριετή θητεία, η οποία λήγει τον Οκτώβριο του 2016.
Αυτήν την περίοδο υπάρχουν σε εξέλιξη σημαντικά έργα που συμβάλουν τόσο στον εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων, όσο και στην ανακούφιση πολλών συνανθρώπων μας που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και στήριξης.
Έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες για το έργο της ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015 και να απορροφήσει 3.240.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ.
Τις επόμενες μέρες πρόκειται να ακολουθήσει η διακήρυξη ενός ακόμη υποέργου, χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ, με δράσεις δημοσιότητας για το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας” (συνέδριο, ραδιοφωνικά σποτ, ιστοσελίδα, δράσεις ευαισθητοποίησης για την Αναδοχή, κλπ).
Έχει δημοσιευτεί η Πρόσκληση για το Πρόγραμμα “Στέγαση και Επανένταξη” που αφορά άστεγους από την Καβάλα, τη Δράμα και την Ξάνθη, καθώς και ενήλικες που ως παιδιά είχαν φιλοξενηθεί σε Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας. Το Πρόγραμμα προβλέπει την καταβολή, για 1 χρόνο, χρημάτων, για ενοίκιο, διατροφή και εξοπλισμό του οικήματος φιλοξενίας, ενώ θα επιχορηγούνται  επιχειρήσεις προκειμένου να προσλάβουν άστεγους και παιδιά που διαβιούσαν σε ιδρύματα παιδικής προστασίας και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Για το πρόγραμμα αυτό έχει συμπληρωθεί η κατάσταση των 27 ωφελουμένων ατόμων από όλη την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και έχει αποσταλεί στη Διαχειριστική
Αρχή του Υπουργείου Εργασίας, όπου αναμένεται η οριστική έγκριση για την έναρξη εφαρμογής του.
Επιπρόσθετα, το ΚΚΠΠΑΜΘ σε συνεργασία με φορείς από άλλα 5 Ευρωπαϊκά Κράτη έχει ενταχθεί σε Πρόγραμμα «Πολιτικής Προστασίας για Όλους», από το οποίο έχουν ήδη εκταμιευθεί 27.000 ευρώ (Α’ δόση), για την εκπαίδευση του προσωπικού και των ανηλίκων που διαβιούν στις δομές του ΚΚΠΠΑΜΘ, αλλά και άλλων ομάδων συμπολιτών μας και σχολείων της περιοχής, με στόχο την προστασία από έκτακτα φυσικά γεγονότα όπως φωτιές, πλημμύρες, σεισμοί κλπ.
Επίσης, προετοιμάζεται ο φάκελος και αναμένεται να υποβληθεί έως τις 30 Μαΐου, Πρόταση για την υπαγωγή του ΚΚΠΠΑΜΘ σε Πρόγραμμα για την ενδοοικογενειακή βία και για την αντιμετώπιση των καταναγκαστικών γάμων των μικρών κοριτσιών ΡΟΜΑ.
Ακόμη, έχει υποβληθεί η απαραίτητη μελέτη για την ανακαίνιση του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Δράμας και αναμένεται η έγκρισή της για την κατάθεση αίτησης ένταξης στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ (2015-2020). Παράλληλα στη Δράμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα παραδίδονται 3 σύγχρονες Στέγες Ημιαυτόνομης Διαβίωσης (ΣΥΔ), όπου θα στεγαστούν Άτομα με πολλαπλές Αναπηρίες που στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος.
Τέλος, από τη σημερινή Διοίκηση διοργανώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο για την Κοινωνική Φροντίδα Οικογένειας – Παιδιού, ετήσια τουρνουά Μπάσκετ για Άτομα με Αναπηρίες, Αγώνας δρόμου και ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία, θεατρικές παραστάσεις και πλήθος άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων που έδωσαν μια πρωτοφανή εξωστρέφεια στα ιδρύματα του ΚΚΠΠΑΜΘ, αύξησαν τις Δωρεές προς αυτά και διαφήμισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας.
Παράλληλα όμως με τις καθημερινές δραστηριότητες υποστήριξης εξυπηρετουμένων που φιλοξενούνται στις δομές του ΚΚΠΠΑΜΘ και των προαναφερθέντων έργων ανακαίνισης και κτιριακών αναβαθμίσεων, βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος των πεπραγμένων της προηγούμενης Διοίκησης του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων της Δράμας, για τα έτη 2012 και 2013, με το πόρισμα του ελέγχου να αναμένεται να ολοκληρωθεί πιθανά έως το τέλος Ιουλίου 2015.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κος Υπουργός
Τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη μια σειρά από έργα και δράσεις που δίνουν πνοή στα Ιδρύματα του ΚΚΠΠΑΜΘ και ενώ αναμένεται το πόρισμα της διερεύνησης των υπόθεσης του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας, είναι κρίσιμη και σκόπιμη η άσκηση πίεσης προς την Πρόεδρο του ΚΚΠΠΑΜΘ για την υποβολή της παραίτησής της;
    Η πιεστική προτροπή για παραίτηση προς την Πρόεδρο του ΚΚΠΠΑΜΘ, χωρίς μάλιστα να αξιολογηθεί το έργο της σημερινής Διοίκησης, είναι σύμφωνη με τη διακήρυξη της σημερινής κυβέρνησης για αξιοκρατία σε όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας Διοίκησης, ανεξαρτήτως ιδεολογικών και πολιτικών φρονημάτων;
    Ποια η επίσημη τοποθέτηση του Υπουργείου ως προς τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση του πορίσματος για την υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος στο Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Νίκος Παναγιωτόπουλος
Τι λένε οι πολίτες για συμφωνία και εκλογές
Νέα δημοσκόπηση από την Public Issue
«Μικρό καλάθι» κρατούν οι πολίτες για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης και για την πορεία της οικονομίας, ενώ την ίδια ώρα το 59% ζητά να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση στις πιέσεις των δανειστών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της «Αυγής».
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, το 46% των συμμετεχόντων φοβάται ότι η οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει (30% ήταν τον Απρίλιο), το 15% εκτιμά ότι θα καλυτερεύσει (19%), ενώ θα μείνει ίδια πιστεύει το 39% (51% τον Απρίλιο)
Για την πορεία της εθνικής οικονομίας, το 48% των πολιτών φοβάται ότι θα χειροτερεύσει (32% τον Απρίλιο), το 25% εκτιμά ότι θα καλυτερεύσει (32% τον Απρίλιο), ενώ ότι θα παραμείνει ίδια πιστεύει το 27% (36% τον Απρίλιο).
Αυξανόμενη είναι και η ανησυχία των πολιτών για την ασφάλεια των τραπεζικών τους καταθέσεων. Το 55% θεωρεί πως δεν είναι απόλυτα εξασφαλισμένες, το 38% ότι είναι πολύ εξασφαλισμένες και το 6% δεν έχουν γνώμη.
Παρά την ανησυχία για το μέλλον της οικονομίας, οι πολίτες λένε «όχι» σε υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις των δανειστών. Ειδικότερα, το 59% ζητούν να μην υποχωρήσει, το 37% να υποχωρήσει και το 4% δεν έχει γνώμη.
Η πρόταση για εκλογές, βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό από το 2009. Είναι στο 10%, όταν επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου είχε φτάσει το 44%, επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη το 38%, επί κυβέρνησης Παπαδήμου το 71%, επί κυβέρνησης Παπανδρέου το 54% και επί κυβέρνησης Καραμανλή το 59%.
ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!
Η καλοκαιρινή «Ξανθίππη» είναι μια ΑΠΟΛΑΥΣΗ!
 
Το καλοκαίρι άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του στην πόλη και η «Ξανθίππη», από την κορυφή της πόλης προσφέρει στους εκλεκτούς φίλους της, τη δροσιά της, τη θέα της, τις γεύσεις και τα αρώματά της!!
Ειδυλλιακό περιβάλλον, μέσα στη φύση, με θέα που μαγνητίζει και είναι έτοιμη να σας μυήσει στην απόλαυση της γεύσης με ντόπιες ξεχασμένες γεύσεις, με ελληνικούς παραδοσιακούς μεζέδες, αλλά και με σύγχρονα δημιουργικά πιάτα. Το menu άλλαξε, προσαρμόστηκε στο καλοκαίρι και αυτό, για να εξυπηρετήσει και τους πιο απαιτητικούς, πάντα με την κορυφαία ποιότητα υλικών!
Η Μεσόγειος μετατρέπεται σε ένα πιάτο, που χωράει το ελαφρύ γεύμα με την παγωμένη βαρελίσια μπύρα, τον μεζέ για το ούζο και το τσίπουρο, το εξειδικευμένο διαιτολόγιο, αλλά και επιλογές για τα πιο «δυνατά πιρούνια», που δε θέλουν να τους λείπει τίποτα από το τραπέζι!
Απολαύστε το γεύμα σας μεσημέρι ή βράδυ εξαντλώντας κάθε περιθώριο γευστικής έντασης! Με παγωμένο λευκό ή ημίγλυκο κρασί και κόκκινο μπρούσκο από τους ντόπιους ασκούς μας ή εμφιαλωμένα, από μια πλήρως ενημερωμένη κάβα με πάνω από 50 «διαμάντια» του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα Βέβαια το καλοκαίρι η μπύρα έχει την τιμητική της και προσφέρεται κυριολεκτικά παγωμένη είτε από βαρέλι είτε σε μπουκάλι σε μια ευρεία γκάμα επιλογών.
  Το café της, πάντα «μαγικό», υπόσχεται ευχάριστες παρεϊστικες συναντήσεις, με τη συνοδεία εκλεκτού καφέ, δροσιστικών cocktails, ποτού, μπύρας και πιάτων σε ένα καλοκαιρινό σκηνικό, με την πόλη τόσο κοντά που αν απλώσεις το χέρι θα την «πιάσεις» ή και να αγναντέψεις ακόμα και τη θάλασσα και τα κοντινά μας νησιά!
Το «Ξανθίππη»-“Room Service” (Delivery), δίνει γνήσια ποιότητα φαγητού στην… πόρτα μας με 1 μόνο τηλεφώνημα απόσταση, συνεχίζεται και κερδίζει συνέχεια νέους φίλους!!
Εκτός από τα γνωστά πιάτα του καταλόγου και του τηλε – menu της, προσφέρει :
-         Μαγειρεμένες γεύσεις, που εναλλάσσονται καθημερινά!
-         Πιάτα Ελληνικής Κουζίνας
-         Έκπτωση 20% για τους φοιτητές και τους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην πόλη μας, με την επίδειξη του φοιτητικού τους πάσου και της στρατιωτικής τους ταυτότητας αντίστοιχα, κατά την παράδοση
-         Έκπτωση 15% για τους υπολοίπους
-         Ειδική ενότητα πιάτων για αρρώστους, για όσους αναρρώνουν ή νηστεύουν
-         Εκπλήξεις για τους τακτικούς φίλους της
Η «Ξανθίππη», το κορυφαίο όνομα στην εστίαση της πόλης, στη «βεράντα» της πόλης μας, εκτός των άλλων προσφέρει και μια ανάσα δροσιάς, μέσα στο πράσινο, κάτω από την πέργκολα, τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες.
Αυτό που δεν αλλάζει είναι οι πάντα προσιτές τιμές και οι προσφορές, ειδικότερα στις μέρες μας, που ο κόσμος της πόλης μας και όχι μόνο, περνάει δύσκολες στιγμές και η «Ξανθίππη» κομμάτι της κοινωνίας της πόλης εδώ και 40 χρόνια είναι εδώ, για να «ξεφύγουμε» για λίγο από τα καθημερινά, να απολαύσουμε και να ονειρευτούμε πως θα φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο!!
Επίσης δεν αλλάζει η προσπάθεια για άψογη εξυπηρέτηση αντάξια πάντα των προσδοκιών μας, καθώς και η δέσμευση για συνεχώς βελτιωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες στο χώρο της «Ξανθίππης» με στόχο να βρίσκεται συνεχώς εκεί, που την κατατάξαμε επί 40 χρόνια «φύση και θέση», στην κορυφή της πόλης και της προτίμησης μας!!
Εστιατόριο- Café «Ξανθίππη», στο 1ο χιλιόμετρο Ξάνθης προς Σταυρούπολη.
Τηλέφωνο για παραγγελίες και κρατήσεις: 25 41 0 23 6 27
www.xanthippirest.gr - FaceBook : Ξανθίππη εστιατοριο καφε

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »