*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Μαΐου

Κάντε σύγκριση με τους ημέτερους Περιφερειακούς και Αυτοδιοικητικούς, την έπαρση και την....χλιδή τους! Έτσι απλά....

27 Μαΐου


Μειώνει τον… μισθό της η νέα δήμαρχος της Βαρκελώνης – Από 11.000 ευρώ τον «πάει» στα 2.200!
«Εφτασε η ώρα να κερδίσουν εκείνοι που ποτέ δεν κερδίζουν!».
Δείτε πως λειτουργούν οι νέοι Δήμαρχοι στην Ισπανία και μάλιστα σε Δήμους με μεγάλη ιστορία και την ίδια ώρα..."θυμηθείτε"  την χλιδή των  ημετέρων νέων Δημάρχων ή Περιφερειακών που αν μπορούσαν θα....τριπλασίαζαν τους μισθούς τους, για να διαπιστώσετε και την διαφορά!
Ο "Μαχητής" σπάνια αναφέρεται σε ειδήσεις του εξωτερικού, αλλά με αφορμή την έπαρση και την ευκολία με την οποία οι "ημέτεροι" αυτοδιοικητικοί χρησιμοποιούν τα πολυτελή τζιπ του Δήμου ως....ιδιωτικά ή την χλιδή των 20.000 ευρώ για...δημοσκοπήσεις και...φωτογραφίσεις, αξίζει ειλικρινά να συγχαρούμε μια νέα Δήμαρχο...
Στην είδηση: Σε μια λοιπόν πρωτοποριακή κίνηση ετοιμάζεται να προβεί η νέα δήμαρχος Βαρκελώνης, Αντα Κολάου, η οποία εκλέχτηκε στην πρώτη θέση των πρόσφατων δημοτικών εκλογών πριν από λίγες ημέρες.
Συγκεκριμένα, σκέφτεται να μειώσει το μισθό του δημάρχου στα 2.200 ευρώ μηνιαίως, από τα… 11.000 ευρώ που παίρνει ο νυν δήμαρχος της πόλης.
Στο πρόγραμμά της επίσης, περιλαμβάνεται η εξασφάλιση δωρεάν μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς για όσους είναι κάτω των 16 ετών, να μετατρέψει τα άδεια σπίτια σε κοινωνικές κατοικίες, να επιβάλει νέους φόρους σε τράπεζες και επιχειρήσεις ηλεκτρισμού, να μειώσεις τις τιμές του νερού, του ηλεκτρικού και του φυσικού αερίου προς όφελος των πολιτών καθώς και να δημιουργήσει 2.500 θέσεις εργασίας.
Μάλιστα στο προεκλογικό της σύνθημα ήταν σαφής: «Εφτασε η ώρα να κερδίσουν εκείνοι που ποτέ δεν κερδίζουν». Η 41 χρονη νέα δήμαρχος είναι από εκείνους τους «αγανακτισμένους» που πήρε θέση ενάντια στους ισχυρούς της πολιτικής, απαιτώντας κοινωνική δικαιοσύνη για όλους.
-Να θυμήσουμε  τα κλασσικά παραδείγματα των πολιτικών της περιοχής μας; Και ιδίως των πολιτικών που ασχολούνται με την Αυτοδιοίκηση; Απλά κάνετε μια σύγκριση....Έτσι απλά!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »