*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Μαΐου

ΒΟΛΙΔΕΣ

23 Μαΐου


ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!
Ο σημερινός Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος δεν έχει ακόμη προσαρμοστεί στο νέο του «περιβάλλον» και νομίζει όπως στην μεγάλη τους πλειοψηφία οι Αυτοδιοικητικοί ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει, βάζοντας όμως τους άλλους να… υπογράφουν αυτά που ο ίδιος εισηγείται!
Όταν όμως κάποια θέματα του Δήμου θ’ αρχίσουν να οδηγούνται στα δικαστήρια, θα αντιληφθεί ο Μπαμπης Δημαρχόπουλος ότι άλλο να είναι διευθυντής σε ένα σχολείο κι άλλο ένας Δήμαρχος που έχει αναχθεί σε… «υπερασπιστή» λαμογιών στο δήμο του!
(Σ.Σ. Για να δούμε όμως τι θα πει ο Δήμαρχος, όταν ο «Μαχητής» δικαιωθεί σε όλες τις αποκαλύψεις του για τις καραμπινάτες παρανομίες στενών συνεργατών του;).
……

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;
Πολύ καλά τους τα είπε ο πολιτευτής της Ν.Δ. Σαμπάν Μπαντάκ των συμβούλων του Δημαρχόπουλου στα Κιμμέρια που είτε υπάρχουν, είτε δεν υπάρχουν, το ίδιο είναι…
Τα Κιμμέρια τους ψήφισαν για να προσφέρουν στον οικισμό τους κι όχι να λένε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ του Δημαρχόπουλου οι κύριοι Μποζ και Καραοσμάν!
Εκτός αν ζουν σε άλλο οικισμό και δεν βλέπουν τα προβλήματα που υπάρχουν με τις λακκούβες στο δρόμο, την γέφυρα και το σχολείο που ακόμη δεν έγιναν ή τα προβλήματα με την καθαριότητα…
…….

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΦΠΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ!
Η επικείμενη αλλαγή στο ΦΠΑ που προανήγγειλε με επίσημο τρόπο ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών όσο κι αν καταβληθεί προσπάθεια να μετριαστούν οι αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει, είναι σίγουρο ότι θα επιβαρύνει τους πιο αδύναμους.
Κατ’ αρχήν ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Στόχος της αλλαγής των συντελεστών είναι η αύξηση των εσόδων του κράτους. Άρα συνολικά θα πληρώσουμε περισσότερα χρήματα στον έμμεσο αυτό φόρο.
Επίσης επειδή οι συντελεστές αλληλεπιδρούν μπορεί τα π.χ. τα τρόφιμα να υπαχθούν στον χαμηλότερο συντελεστή αλλά το ηλεκτρικό ρεύμα που θα πάει στο ανώτερο θα ανεβάσει το κόστος παραγωγής και διάθεσης τους, άρα δε θα φθηνύνουν. Οπότε θα μείνει για τον καταναλωτή μόνο η αύξηση της τιμής του ρεύματος ενώ τα τρόφιμα στην καλύτερη περίπτωση δε θα ακριβύνουν σε σχέση με τις σημερινές τιμές τους.
Αλλά και την έκπτωση του 3% που θα έχει όποιος χρησιμοποιεί «πλαστικό χρήμα» δε θα τη δουν οι κατηγορίες του πληθυσμού που λόγω ηλικίας ή τόπου κατοικίας δεν έχουν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Η συντριπτική πλειοψηφία των χαμηλοσυνταξιούχων δεν έχει τέτοιες κάρτες και πολύ δύσκολα θα προσαρμοστεί.

Εν κατακλείδι μιλούμε για την αύξηση ενός έμμεσου άρα και άδικού φόρου που θα την πληρώσουν ακόμη πιο ακριβά κάποιες από τις αδύναμες κατηγορίες των πολιτών… Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Κάθε χρόνο και χειρότερα…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »