*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Μαΐου

Τις φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για τα γεγονότα

04 Μαΐου
Δύο νεκροί σε αιματηρή συμπλοκή στον Κορυδαλλό μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων το βράδυ της Κυριακής! 
 
 

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων, με δύο νεκρούς και 21 τραυματίες, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στις φυλακές Κορυδαλλού.
Αλβανοί και Αραβες -μεταξύ των οποίων Αλγερινοί- συγκρούστηκαν με ομάδα Πακιστανών στην Γ' πτέρυγα των φυλακών. Οι συγκρούσεις άρχισαν από το ισόγειο και γρήγορα επεκτάθηκαν σε όλους τους ορόφους και τους διαδρόμους της πτέρυγας.
Η συμπλοκή σημειώθηκε περίπου στις 20:00 και διήρκεσε 30 λεπτά, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για άγριες συγκρούσεις με αυτοσχέδια μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.
Πηγές από τις φυλακές αναφέρουν ότι αιτία της σύγκρουσης είναι ο έλεγχος της πτέρυγας.
Στη διάρκεια της άγριας συμπλοκής δύο Πακιστανοί (35 και 30 ετών) έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 21 κρατούμενοι -και από τα δύο "στρατόπεδα"- τραυματίστηκαν.
Τέσσερις κρατούμενοι είναι βαριά τραυματισμένοι, οι δύο εκ των οποίων εισήχθησαν εσπευσμένα στο χειρουργείο του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, καθώς η κατάστασή τους κρίθηκε  κρίσιμη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Τζάνειο νοσηλεύονται 12 τραυματίες, πέντε έχουν μεταφερθεί στο Γεννηματάς και άλλοι τέσσερις στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.
Τις φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για τα γεγονότα. Ο κ. Παρασκευόπουλος έκανε λόγο για προβλήματα που προκύπτουν από τον υπερπληθυσμό στις φυλακές και τόνισε ότι αυτά πρέπει να λυθούν.
Στην Γ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού κρατούνται περίπου 500 αλλοδαποί, στην πλειονότητά τους για υποθέσεις ναρκωτικών.


Την κατάργηση του 1€ ανά συνταγή στο Φάρμακο ζητούν Στάθης Γιαννακίδης, Καραγιουσούφ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ μαζί με 15 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας

Την κατάργηση του 1€ ανά συνταγή στο Φάρμακο ζητούν Στάθης Γιαννακίδης και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ μαζί με 16 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, αναφέροντας τα παρακάτω:
Τα τελευταία πέντε χρόνια, με την εφαρμογή των Μνημονίων, το κοινωνικό αγαθό της υγείας δέχτηκε βαρύ πλήγμα. Οι τρεις προηγούμενοι Υπουργοί Υγείας, με τη πολιτική που ακολούθησαν για το Φάρμακο, κατέστησαν δυσκολότερη την πρόσβαση στη φαρμακευτική περίθαλψη, με το βάρος να πέφτει στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα. Πολλοί συμπολίτες μας ακόμη και σήμερα, αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για αυτούς φάρμακα. Στην καταστροφική πορεία που πήρε ο τομέας της φαρμακευτικής περίθαλψης προστέθηκε και το 1€ ανά συνταγή επιβαρύνοντας περισσότερο τη κατάσταση. Σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα μας χρονική συγκυρία, πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι συμπολίτες μας θα απολαμβάνουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην φαρμακευτική περίθαλψη, καταβάλλοντας συμμετοχή ανάλογη με το εισόδημα τους.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1)Ποιες ενέργειες θα κάνει ώστε να ελαφρύνει και να κάνει ευκολότερη την πρόσβαση στη φαρμακευτική περίθαλψη;
2)Αν είναι στις προθέσεις του η κατάργηση του 1€ ανά συνταγή και σε ποιο χρονικό ορίζοντα;
3)Αν είναι στις προθέσεις του η συμμετοχή του ασφαλισμένου  να είναι ανάλογη με το εισόδημά του;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Σιμορέλης Χρήστος
Γιαννακίδης Ευστάθιος
Δέδες Iωάννης
Δερμιτζάκης Κωστής
Ζάννας Ζήσης
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Κανελλοπούλου Μαρία
Καρά Γιουσούφ Αϊχάν
Κοζομπόλη-Αμανατίδη Παναγιώτα
Λάππας Σπύρος
Μιχελογιαννάκης Ιωάννης
Ουρσουζίδης Γεώργιος
Παπαδόπουλος Σάκης
Παραστατίδης Θεόδωρος
Ρίζος Δημήτριος
Σκούφα Μπέττυ
Σταθάς Ιωάννης
Τσίρκας Βασίλειος
Ο μόνος που δεν... «πονοκεφαλιάζει» ελέω Δημαρχόπουλου για τον νέο φόρο... πολυτελούς διαβίωσης! είναι ο Τσέπελης! Πληρώνει ο Δήμος..!
Διάβασα πριν λίγες μέρες ότι πονοκέφαλος πλέον για τους ιδιοκτήτες ΙΧ που κυκλοφορούν με αυτοκίνητα πάνω από 1.928 κυβικά, αποτελεί ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης!!! Είτε πρόκειται για ακριβά μοντέλα αυτοκινήτων είτε όχι.
Σύμφωνα με την είδηση, ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών και παλαιότητας ως και 10 ετών αυξάνεται από 10% ως και 13%. Έτσι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες μετά τις αυξήσεις φωτιά στα τέλη θα δουν τώρα νέα αύξηση στους φόρους. Η αδικία μάλιστα όπως λένε ιδιοκτήτες ΙΧ είναι πως θα έρθει ίδια αύξηση στο φόρο για ένα αυτοκίνητο αξίας 15.000 και ένα αυτοκίνητο αξίας 50.000 ευρώ.
-Το δικό μου σχόλιο στα παραπάνω, γιατί για να είμαι ειλικρινής δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ... μην «αποκαλυφθεί» ο πολυτελής τρόπος ζωής του ΝΕΟ - πλουτίσαντος!
-Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μανώλης Τσέπελης, μπορεί να κυκλοφορεί ως ΙΧ το πολυτελές τζιπ του Δήμου Ξάνθης 2.800 κυβικών, ωστόσο δεν... κινδυνεύει με φόρο πολυτελείας, αφού αυτό ανήκει και επιβαρύνει τον Δήμο Ξάνθης ακόμη και στα καύσιμα!
-Ανάσανα...Κι εγώ και οι δημότες. Ο Τσέπελης δεν θα. έχει κανένα πρόβλημα...Ο Μπάμπης νάναι καλά!
(Σ.Σ. Εδώ με πρότασή του νυν Δημάρχου και απόφαση δημοτικού συμβούλου, πληρώνεται πλέον και η αντιπρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Αλεξία Γκιρτζίκη, ενώ επί Φανουράκη ο Αλέκο (ν) Κυριακίδης δεν έπαιρνε ούτε ένα Ευρώ...Χουβαρνταλίκια αλλά με λεφτά των δημοτών)
Π. Π. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »