*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Απριλίου

SKODA ΞΑΝΘΗ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 0-1 ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ!

18 Απριλίου


Πανόπουλε, ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερε μέχρι χθες στην ομάδα μας, ο σημερινός όμως Παπάζογλου δεν έχει θέση στην ιστορία της Skoda Ξάνθη! Κι όσο για τον Σιδηρόπουλο...έπαιξε σαν Σιδηρόπουλος!  
Μία φάση στο 65ο λεπτό του αγώνα έκρινε την αναμέτρηση της 31ης αγωνιστικής στο «SKODA ΞΑΝΘΗ Arena». Στο σημείο αυτό, ο Εργοτέλης κέρδισε την αποβολή του Παπάζογλου (σ. σ. είχε δεύτερη κάρτα) και το πέναλτι, με τον Τζίλας να ευστοχεί από τα 11 βήματα και να διαμορφώνει το τελικό 0-1. Η ξανθιώτικη ομάδα προσπάθησε αλλά έμεινε μακριά από τις ευκαιρίες και στους 46 βαθμούς γνωρίζοντας την 2η εντός έδρας ήττα και 9η φετινή στο πρωτάθλημα.
Πρωταγωνιστής της σημερινής τραγικής ήττας της ομάδας μας, ο Παπάζογλου που ενώ ήδη είχε ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ έδωσε το πέναλτι στον ΕΡΓΟΤΕΛΗ και άφησε την ομάδα μας για 30 λεπτά περίπου με 10 παίχτες! 
Μετά την σημερινή εμφάνισή του, ο Παπάζογλου νομίζουμε οτι δεν έχει θέση στην ιστορία της SKODA Ξάνθη! Και ο μεγαλομέτοχος που είναι συνηθισμένος στις ΡΗΞΕΙΣ θα πρέπει πάραυτα να πάρει τις αποφάσεις του...
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ  
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ξεκίνησε η αναμέτρηση της SKODA ΞΑΝΘΗ με τον Εργοτέλη καθώς ανήμερα του αγώνα συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τον απρόσμενο χαμό του Ολουμπάγιο Αντεφέμι σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η ξανθιώτικη ΠΑΕ, οι φίλαθλοί της και οι Παλαίμαχοι τίμησαν την μνήμη του καταθέτοντας ανθοδέσμες, οι γηπεδούχοι φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια και πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα δεν έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις. Η SKODA ΞΑΝΘΗ είχε καλύτερη κυκλοφορία μπάλας αλλά η εδαφική της υπεροχή μεταφράστηκε σε στημένες φάσεις. Είτε κόρνερ, είτε φάουλ σε καλές θέσεις, τα οποία όμως περνούσαν ανεκμετάλλευτα καθώς η αμυντική λειτουργία του Εργοτέλη στις στατικές φάσεις δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Τρεις καλές στιγμές για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου με τα σουτ των Παπαστεριανού – Γουάλας – Καπετάνου τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη ήθελαν πρωτίστως να μην δεχθούν γκολ ενώ επιθετικά έψαξαν να εκμεταλλευτούν τις όποιες ευκαιρίες έχοντας και την καλύτερη στιγμή με τον Καλέ στο 40’ την προσπάθεια του οποίου σταμάτησε με έγκαιρη έξοδο ο Κυριακίδης.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ με το ξεκίνημα της επανάληψης προχώρησε σε δύο αλλαγές. Καπετάνος και Παπαστεριανός έδωσαν τις θέσεις τους στους Κλέιτον και Ράνο σε μία προσπάθεια από πλευράς Λουτσέσκου για να φτάσει η ομάδα στο γκολ. Οι δύο ομάδες έδειξαν περισσότερη όρεξη στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους με την SKODA ΞΑΝΘΗ να ψάχνει το γκολ. Όμως μία φάση στο 65’ άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παπάζογλου πάνω στον Γκορκς και την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Τζίλας που ευστόχησε κάνοντας το 0-1. Ταυτόχρονα ο αμυντικός της SKODA ΞΑΝΘΗ αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, που ήταν η 2η στο παιχνίδι και αποβλήθηκε με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται στα λεπτά που απέμειναν με 10 παίκτες. Ο Ομπόντο στο 70’ πέρασε στη θέση του Βάλτερ και στο 76’ ο Γκέντσογλου αντί του σκόρερ του Εργοτέλη. Και το β’ μέρος δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στην 4η εκτός έδρας νίκη τους ενώ η ξανθιώτικη ομάδα μετά την 9η φετινή ήττα παρέμεινε στους 46 βαθμούς.
Οι καλύτερες στιγμές
17’ Το σουτ του Παπαστεριανού πέρασε άουτ.
19’ Δυνατό άστοχο σουτ του Γουάλας.
40’ Ο Καλέ έκανε την ατομική ενέργεια για να νικηθεί από τον Κυριακίδη στο τετ α τετ.
42’ Το σουτ του Καπετάνου δεν βρήκε τον στόχο.
54’ Το σουτ του Τζίλας πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
66’ Ο Τζίλας με πέναλτι κάνει το 0-1
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)
Α' Βοηθός: Ευθυμιάδης Δαμιανός (ΕΠΣ Πιερίας)
Β' Βοηθός: Καραϊσαρίδης Νικόλαος (ΕΠΣ Πιερίας)
4ος Διαιτητής: Αμπάρκιολης Απόστολος (ΕΠΣ Καβάλας)
Κίτρινες: 32’ Ολαϊτάν, 41’ Παπάζογλου, 77’ Ομπόντο, 83’ Μπέρτος.
Κόκκινη: 65’ Παπάζογλου
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης 1, Μπέρτος 1, Γουάλας 1, Παπάζογλου 0, Καρυπίδης 1, Βασιλακάκης 0, Φλίσκας 1, Παπαστεριανός 0 (46’ Ράνος 0), Βάλτερ 1 (70’ Ομπόντο 1), Λουσέρο 1, Καπετάνος 0 (46’ Κλέιτον 1).
Εργοτέλης: Σαράνοφ, Μποέ, Καζναφέρης, Τζανακάκης, Καλέ (88’ Χαντί), Χαλκιαδάκης, Πίτσος, Γκορκς, Λουβιόν, Τζίλας (76’ Γκέντσογλου), Ολαϊτάν (60’ Ούλα).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »