*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Απριλίου

Το δικαστήριο δεν του έδωσε κανένα ελαφρυντικό....!

21 Απριλίου


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. 18 μήνες φυλάκισης για τον 66χρονο πρώην διευθυντή τράπεζας στην Ξάνθη για εκβίαση σήμερα απο το Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης!
Με 18 φυλάκιση καταδικάστηκε πριν λίγες ώρες σε δεύτερο βαθμό απο το Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης ο Βαγγέλης Μερόπουλος, πρώην διευθυντής τράπεζας στην Ξάνθη, με την κατηγορία του εκβιασμού της επιχείρησης «Αδιέξοδο», στην έφεση που είχε ασκήσει στην πρωτόδικη απόφαση των δύο ετών.
Όπως είναι γνωστό κι από την πρωτόδικη δίκη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης ο 66χρονος πρώην τραπεζικός εκβίαζε τον ιδιοκτήτη της εν λόγω επιχείρησης ζητώντας του το ποσό των 5.000 ευρώ για να μην προχωρήσει σε καταγγελίες για την επιχείρησή του.
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Αδιέξοδο», κος Θεόδωρος Χατζηγεωργίου αφού ενημέρωσε την αστυνομία, έδωσε ραντεβού με τον 66χρονο σε γνωστό καφέ της κ.πλατείας της Ξάνθης, δίνοντάς του ένα ποσό (2.300 ευρώ) από αυτά που του ζητούσε, με αποτέλεσμα ο κος Μερόπουλος να συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές που ήταν ενημερωμένες και τα χρήματα ήταν σημαδεμένα.
Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή των 18 μηνών με αναστολή χωρίς κανένα ελαφρυντικό στον κ. Μερόπουλο με την κατηγορία του παράνομου χρηματισμού κατ’ εξακολούθηση, καθώς όπως κατέθεσαν στην αίθουσα του δικαστηρίου και σήμερα στο δικαστήριο ιδιοκτήτες που διατηρούν καφετέριες στο εμπορικό κέντρο της Ξάνθης (Cosmos), ο κος Μερόπουλος είχε προχωρήσει σε παρόμοιες πράξεις εκβιασμού και στους ίδιους στο παρελθόν.
Πολιτική αγωγή ήταν ο δικηγόρος Στέργιος Γιαλάογλου ενώ υπεράσπιση η δικηγόρος Κυριακή Κιούση. Σημειώνεται οτι η διαδικασία ήταν πολύωρη και ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »