*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Απριλίου

Το μέλλον της πατρίδας μετράει και όχι η «χλιδή» και «σπατάλη» Περιφερειαρχών και Δημάρχων που δυστυχώς συνεχίζεται ακόμη και ΣΗΜΕΡΑ, εν καιρώ κρίσης...!

21 Απριλίου


ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ:
Καλά έκανε η Κυβέρνηση και μετέφερε τα αποθεματικά των ΟΤΑ στην ΤτΕ!
Τα ΜΕΓΑΛΑ ΟΧΙ, απαιτούν και θυσίες!
 

*Οι ΟΤΑ έχουν σοβαρή ευθύνη για την ρεμούλα, τη διαπλοκή, το "μαύρο χρήμα" και την διαφθορά που κατάντησε τη χώρα στη σημερινή της κατάσταση...! Να μειωθούν χλιδί και αντιμισθίες Περιφερειαρών, Αντιπεριφερειαρχών, Προέδρων, Δημάρχων και αντιδημάρχων, ώστε να συμβάλουν κι αυτοί στο να σταθεί όρθια η ΠΑΤΡΙΔΑ....
 .....
Στη Τράπεζα της Ελλάδος μεταφέρονται υποχρεωτικά τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και των Οργανισμών ΟΤΑ που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν το επόμενο 15ήμερο σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Η απόφαση έρχεται μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Δημήτρη Μάρδα ότι δεν είναι λογικό να δανείζεται το υπουργείο οικονομικών και να υπάρχουν διαθέσιμες καταθέσεις φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις τράπεζες. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επικαλείται την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και των οργανισμών ΟΤΑ στην ΤτΕ. Για την ώρα εξαιρούνται ΝΠΙΔ και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς θα μπορούν να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους, μόνο εάν οι διοικήσεις τους το επιθυμούν. Επίσης, «εξαιρούνται οι ΔΕΚΟ εισηγμένες στο Χρηματιστήριο τα ΝΠΔΔ και ΝΔΙΔ με κρατική χρηματοδότηση άνω του 50%.
Ωστόσο έντονη ήταν η αντίδραση Περιφερειαρχών και Δημάρχων απέναντι στην συγκεκριμένη απόφαση της Κυβέρνησης, άσχετα αν αυτή έχει σχέση με το μέλλον της ίδια της χώρας!
Και άσχετα αν οι ΟΤΑ έχουν σοβαρή ευθύνη για την ΡΕΜΟΥΛΑ, τη ΔΙΑΠΛΟΚΗ και το «φαγοπότι» που έφεραν τον τόπο στο σημερινό αδιέξοδο, αφού όπως χαρακτηριστικά έχει αναφερθεί και από τους ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ διοίκηση, αποτελούσαν μέχρι σήμερα το... χειρότερο διαφθορείο της χώρας!
ΜΟΛΙΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ «ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ»;!
ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ «ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ» ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ... ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!;
Και συμβαίνουν λοιπόν όλα αυτά και η ΠΑΤΡΙΔΑ περνάει τον δικό της «γολγοθά», ξαφνικά γαλάζιοι και πράσινοι (κι ίσως κι άλλων χρωμάτων...), Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι με πρώτους και καλύτερους τους «ημέτερους» Γ. Παυλίδη και Δημαρχόπουλο, μολονότι μέχρι χθες ήταν όλο χαρές για τον ΣΥΡΙΖΑ (Σ.Σ. Ο Γ. Παυλίδης μέχρι και δημόσιο έπαινο στον Κουρουμπλή έστειλε με επιστολή που κοινοποίησε στα ΜΜΕ...), αποφάσισαν προφανώς επηρεασμένοι και από την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον SKY που αποκαλύπτει ότι, «κάτω από τη βάση η βαθμολογία της Κυβέρνησης στα οικονομικά και το μεταναστευτικό»....θυμήθηκαν να κάνουν αντιπολίτευση (!) στην Κυβέρνηση, προφανώς γιατί έχασαν τα «κεκτημένα» τους!
Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης των «φίλων», της χλιδής, των Τουριστικών ταξιδιών, της δωρεάν «φιλοξενίας» εν καιρώ κρίσης Ρουμάνων δημοσιογράφων και  κλπ και ο Δήμαρχος Ξάνθης που τον ανταγωνίζεται με τους αντιδημάρχους του, «ξεσπάθωσαν» κατά της Κυβέρνησης για τα «ταμειακά»!
«Απορώ πως το σκέφτηκαν...» δήλωσε συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος των «πανάκριβων» δημοσίων σχέσεων μιλώντας την Τρίτη στα ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία, αντί να κάνει αυτοκριτική για «τις παράτυπες και παράνομες αυξήσεις της καταχρεωμένης ΔΕΑΥΞ στους Εργαζόμενους πριν την έκδοση τελεσίδικων αποφάσεων» ή των «πολυέξοδων» αντιδημάρχων του με τις υψηλές αντιμισθίες και τα αυτοκίνητα του Δήμου που κυκλοφορούν σαν… ΙΧ!
-Κι εμείς απορούμε... Αυτός και οι άλλοι αυτοδιοικητικοί την πατρίδα την σκέφτηκαν; Αναρωτήθηκαν τι ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ «σπαταλήθηκαν» επί χρόνια από τους ΟΤΑ για... ρεμούλες, «κρυφά ταμεία» και προεκλογικούς αγώνες ή υψηλές αντιμισθίες και υπηρεσίες;
Από την ημέρα που ανέλαβε Δήμαρχος Ξάνθης ο κύριος Δημαρχόπουλος, νοικοκύρεψε καθόλου τον Δήμο;
-Έβαλε σε τάξη τους υπαλλήλους που δεν δουλεύουν ποτέ;
-Γιατί αντί να «σκέφτεται» και να «απορεί» πως «η Κυβέρνηση πήρε μια τέτοια απόφαση...» λειτουργεί για την προσωπική του αυτοπροβολή ένα ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ που επιβαρύνει τον Δήμο και τους δημότες με 300.000 ευρώ τον χρόνο; Περίσσευμα μήπως έχει αυτά τα λεφτά;
Και φυσικά με δηλώσεις στο ίδιο μήκος κύματος και ο Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης των τουριστικών ταξιδιών, της χλιδής και των... γευμάτων ή φιλοξενιών ή δώρων στα περίπτερα της Περιφέρειας στο ΕΞΩΤΙΚΌ, που αγωνιά πως και πως... να προσλάβει και Συμπαραστάτη του πολίτη για την Περιφέρεια, προκειμένου να «βολέψει» μια «κολλητή» του...
«Οργή λέει του  Γ. Παυλίδη για τα ταμειακά ...
-Για την δική μας ΟΡΓΗ, την οργή των πολιτών για τον τρόπο λειτουργίας τους, τα... χουβαρνταλίκια και τα γεύματα, τα δωράκια και τα ταξιδάκια με χρήματα της Περιφέρειας τις υψηλές αντιμισθίες Περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων και αντιδημάρχων με πληρωμένα τα κινητά, τις δημόσιες σχέσεις κλπ!
Εξοργίστηκε ποτέ; 
ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ:  ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...!
Με αφορμή λοιπόν τις δηλώσεις Περιφερειαρχών και Δημάρχων που ξαφνικά «ξεσηκώθηκαν», χωρίς να αντιληφθούν ότι η χώρα περνάει ίσως την πιο δύσκολη στιγμή των 50 χρόνων της ιστορίας της, ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος που ΔΕΝ είναι ΣΥΡΙΖΑ, είναι όμως Έλληνας, τοποθετήθηκε ΚΑΘΑΡΑ στη χθεσινή του εκπομπή (ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ μέσα από το Xanthi channel) αλλά και τον «Μαχητή» εκφράζοντας και εκπροσωπώντας καθαρά και μόνο τον εαυτό του:
«Καλά έκανε η Κυβέρνηση και μετέφερε τα αποθεματικά των ΟΤΑ που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν το επόμενο 15ήμερο σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην ΤτΕ σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.
Τα ΜΕΓΑΛΑ ΟΧΙ, απαιτούν και θυσίες! Η Ελλάδα πρέπει να αντισταθεί τους εκβιασμούς των εταίρων, πρέπει επιτέλους να σταματήσει η πολιτική των YES MEN. Στη παρούσα φάση αυτό που μετράει είναι το μέλλον της πατρίδας και όχι η ξαφνική «οργή» των συντεχνιών, η «χλιδή» Περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων και αντιδημάρχων που εν καιρώ κρίσης προκαλούν και σήμερα με την πολυτέλεια, τις πολυδάπανες δημόσιες σχέσεις τους και την σπατάλη τους... επειδή έχασαν κάποια «κεκτημένα».
Να κοπούν οι στρατιές των ειδικών συμβούλων, να μειωθούν εδώ και τώρα οι υψηλές αντιμισθίες των κυρίων αυτών που εκλέχθηκαν να υπηρετήσουν την κοινωνία και το κοινωνικό σύνολο κι όχι τα προσωπικά τους συμφέροντα. Να σταματήσουν οι σπατάλες  και η «χλιδή» που συνεχίζεται και στις μέρες μας και τις ζούμε κάθε μέρα... Αν απορεί ο κύριος Δημαρχόπουλος «πως η Κυβέρνηση σκέφθηκε κάτι τέτοιο», προκειμένου να μην περάσουν οι εκβιασμοί των Ευρωπαίων εταίρων μας...», εμείς «απορούμε» διπλά, «πως δεν σκέφτηκε από 1/9/2015 που ανέλαβε Δήμαρχος Ξάνθης να περιορίσει τη σπατάλη στο Δήμο με την προκλητική χρήση των πολυτελών ακριβών τζιπ των αντιδημάρχων του ως ΙΧ, την πρόσληψη τόσων συμβούλων και τις υπέρογκες δημόσιες σχέσεις του ή τις αυξήσεις των μισθών σε καταχρεωμένες δημοτικές εταιρείες με παράνομες αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων. Κι εμείς απορούμε κύριε Δήμαρχε, πως κρατάς ένα ραδιόφωνο που κοστίζει στους δημότες και στο κράτος περίπου 300 χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο χωρίς να μπορεί αυτό να λειτουργεί με την δική του αυτοτέλεια και ανεξαρτησία. Αποκλειστικά και μόνο για την προβολή του.
Κι εμείς απορούμε κύριε Δημαρχόπουλε για σένα, πώς έχεις το θράσος να διαμαρτύρεσαι για μια ΕΘΝΙΚΗ απόφαση της Κυβέρνησης... αντί να μειώσεις τα προσωπικά σου έξοδα και ταξίδια, αντί να συμβάλεις κι εσύ αλλά και το σύνολο των  Περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Προέδρων».
-Και απορούμε που... απορείτε! Στην ίδια με μας χώρα, ζείτε κι εσείς...!
Πάνος Παπαδόπουλος

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »