*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Απριλίου

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ελευθερίες του ενός σταματούν εκεί που αρχίζουν οι ελευθερίες των άλλων.

02 Απριλίου


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΝΝΕΔ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ
 
Το πρωί της Τετάρτης 1 Απριλίου γίναμε για ακόμη μια φορά μάρτυρες της καταστρατήγησης του δικαιώματος των πολιτών να διαμαρτύρονται ελεύθερα.
Ομάδα 30 περίπου ατόμων, από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, βρέθηκαν στις 7:00 το πρωί στο Δημαρχείο της Ξάνθης και κατέλαβαν το κτίριο. Αρχικά ζήτησαν να αποχωρήσουν οι υπάλληλοι που ήταν εκείνη την ώρα στο χώρο, ενώ στη συνέχεια δεν επέτρεψαν σε άλλους να εισέλθουν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του Δήμου να πάψουν τη λειτουργία τους, οι πολίτες να μη μπορούν να εξυπηρετηθούν, ενώ θέματα που μπορεί να έχρηζαν αντιμετώπισης παρέμειναν άλυτα.
Οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων αποτελούν ένα φαινόμενο που τις τελευταίες ημέρες γενικεύεται σε ολόκληρη την επικράτεια. Δυστυχώς, φαίνεται ότι η χώρα είναι παραδομένη στους αντιεξουσιαστές, ενώ η Κυβέρνηση δείχνει ανοχή που οδηγεί σε συνενοχή. Οι πολίτες είναι απροστάτευτοι, ενώ η ελευθερία έκφρασης πνίγεται από τον φασισμό των μπαχαλάκηδων.
Ως ΟΝΝΕΔ Ξάνθης καταδικάζουμε το παραπάνω γεγονός και δηλώνουμε ότι θα είμαστε απέναντι σε αντίστοιχες ενέργειες. Ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία, όπου ο καθένας μπορεί να εκφράζεται και να διατυπώνει ελεύθερα την άποψη του. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η ελευθερίες του ενός σταματούν εκεί που αρχίζουν οι ελευθερίες των άλλων.
"Το πρωί της Τετάρτης 1 Απριλίου γίναμε για ακόμη μια φορά μάρτυρες της καταστρατήγησης του δικαιώματος των πολιτών να διαμαρτύρονται ελεύθερα. Ομάδα 30 περίπου ατόμων, από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, βρέθηκαν στις 7:00 το πρωί στο Δημαρχείο της Ξάνθης και κατέλαβαν το κτίριο. Αρχικά ζήτησαν να αποχωρήσουν οι υπάλληλοι που ήταν εκείνη την ώρα στο χώρο, ενώ στη συνέχεια δεν επέτρεψαν σε άλλους να εισέλθουν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του Δήμου να πάψουν τη λειτουργία τους, οι πολίτες να μη μπορούν να εξυπηρετηθούν, ενώ θέματα που μπορεί να έχρηζαν αντιμετώπισης παρέμειναν άλυτα. Οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων αποτελούν ένα φαινόμενο που τις τελευταίες ημέρες γενικεύεται σε ολόκληρη την επικράτεια. Δυστυχώς, φαίνεται ότι η χώρα είναι παραδομένη στους αντιεξουσιαστές, ενώ η Κυβέρνηση δείχνει ανοχή που οδηγεί σε συνενοχή. Οι πολίτες είναι απροστάτευτοι, ενώ η ελευθερία έκφρασης πνίγεται από τον φασισμό των μπαχαλάκηδων. Ως ΟΝΝΕΔ Ξάνθης καταδικάζουμε το παραπάνω γεγονός και δηλώνουμε ότι θα είμαστε απέναντι σε αντίστοιχες ενέργειες. Ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία, όπου ο καθένας μπορεί να εκφράζεται και να διατυπώνει ελεύθερα την άποψη του. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι οι ελευθερίες του ενός σταματούν εκεί που αρχίζουν οι ελευθερίες των άλλων."
ΟΝΝΕΔ ΞΑΝΘΗΣ
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ

Εκδήλωση την Παρασκευή 3/4 στην Κομοτηνή με ομιλητή τον Χάρη Θεοχάρη-Οι μεταρρυθμίσεις ως αναπτυξιακό προαπαιτούμενο
 Ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού κ. Χάρης Θεοχάρης θα επισκεφτεί την Ροδόπη την Παρασκευή. Ο κ.Θεοχάρης, στη διάρκεια της επίσκεψής του, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων της Ροδόπης και της Θράκης.
Στις 7 μετά το απόγευμα της Παρασκευής, ο βουλευτής, θα μιλήσει σε εκδήλωση που οργανώνει το «Ποτάμι» Κομοτηνής, με θέμα «Οι μεταρρυθμίσεις ως αναπτυξιακό προαπαιτούμενο» στο Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης :
12.00 :Συνάντηση με Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ.Γ.Παυλίδη.
13.00 : Συνάντηση με Δήμαρχο Κομοτηνής κ.Γ.Πετρίδη.
14.00: Συνάντηση με τους επαγγελματικούς φορείς του νομού (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής και Ομοσπονδία Επαγγελματικών-Βιοτεχνικών Σωματείων Ροδόπης)
19.00 Ομιλία στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης με θέμα «Οι μεταρρυθμίσεις ως αναπτυξιακό προαπαιτούμενο»


Έγγραφο Βαρουφάκη για έλεγχο στα δάνεια των ΜΜΕ Η Τράπεζα της Ελλάδας αρνείται πάντως να δώσει στοιχεία
 
Έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον έλεγχο όλων των δανειακών συμβάσεων που έχουν χορηγηθεί σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις με δραστηριότητα στα μέσα μαζικής Ενημέρωσης. Παρότι πάντως ο υπουργός δηλώνει ότι όλα θα έρθουν στο φώς της δημοσιότητας, η Τράπεζα της Ελλάδας, η Τράπεζα της Ελλάδος, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Στουρνάρας, αρνείται να διαβιβάσει στη Βουλή οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση για το όλο το θέμα, επικαλούμενη το υπηρεσιακό- επαγγελματικό απόρρητο. Από την πλευρά του ο υπουργός διαμηνύει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει τη διαπλοκή και τη διαφθορά, καθώς και να σταματήσει την προνομιακή αντιμετώπιση- εκ μέρους των τραπεζών- των επιχειρήσεων στον χώρο της ενημέρωσης» ενώ υπογραμμίζει ότι το ίδιο θα γίνει και με επιχειρήσεις με δραστηριότητα, εκτός ΜΜΕ. «Ο λόγος είναι ότι αποτελεί καθ΄όλα απαράδεκτο φαινόμενο, επιχειρήσεις ΜΜΕ να χρηματοδοτούνται αφειδώς με δημόσιο χρήμα- που έχει δοθεί στις τράπεζες μέσω της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης- την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες από την παροχή ρευστότητας» αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης. Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Ν. Νικολόπουλος.
  ....
Τ.Ο. ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Καβάλας: Σχετικά με τον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή που ζητά να φύγει η πινακίδα “Δεν ξεχνώ” από την Καβάλα
Η τουρκική προκλητικότητα έχει φτάσει στα όρια του Εθνικού εξευτελισμού της άλλοτε Εθνικά υπερήφανης πατρίδας μας που ελέω μνημονίων βρίσκεται σε μια Εθνική κατρακύλα χωρίς τελειωμό. Η Χρυσή Αυγή έχει καταγγείλει από την πρώτη στιγμή τον εθνοπροδοτικό ρόλο του Τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή και απαιτεί την άμεση εκδίωξη των τούρκων πρακτόρων και το κλείσιμο του παράνομου προξενείο τους.
Τ.Ο ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Καβάλας

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »