*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Απριλίου

Διαβάστε στον αποκαλυπτικό "Μαχητή" της Πέμπτης 30/4

30 Απριλίου
*Η skoda Ξάνθη στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος! Ξέφρενοι πανηγυρισμοί των φιλάθλων της Ξάνθης. Ποιοί βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας μας! Τι δήλωσε ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός. Το ΡΑΝΤΕΒΟΥ με την ιστορία συνεχίζεται!
*ΣΟΚ στη κοινή γνώμη της Ξάνθης μετά τις αποκαλύψεις για τον Αντιδήμαρχο Δόμησης Δήμου Ξάνθης. "Είναι ιδιωτικός χώρος..." λένε οι σεκιουριτάδες της Αγριάνης και απαγορεύουν την....φωτογράφιση στο Βυζαντινό γεφυράκι! Πανικός Αγκόρτσα! "Ρίχνει" σε άλλους τις ευθύνες, δεν είμαι στο Δ.Σ. της Αγριάνης Α.Ε, δηλώνει σε όσους τον ρωτάνε! Έρχεται η ώρα των Εισαγγελέων για το μεγαλύτερο πολεοδομικό σκάνδαλο στην ιστορία της πόλης! 
*Δύο ώρες τα έλεγε στην Πολεοδομία ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος με τον υπάλληλο επί των Τοπογραφικών κ.Στυλιανίδη. Σοβαρές εξελίξεις στο "άβατο" του αντιδήμαρχου Δόμησης! Νέες αποκαλύψεις, νέα μεγάλα ερωτηματικά! Μόνο "τυχαία" δεν αναμίχτηκε ο Απόστολος Αγκόρτσας (με τη στήριξη του πατρός) με την Τοπική Αυτοδιοίκηση απο το 2006, αφού ως δημοτικής σύμβουλος με τις παρατάξεις των δημάρχων, είχε μέχρι και ΣΗΜΕΡΑ την πλήρη ασυλία Δήμων, Πολεοδομίας και υπηρεσιών. Μέχρι που ο Δημαρχόπουλος τον έκανε...αντιδήμαρχο ΔΟΜΗΣΗΣ για να κάνει πιο άνετα τις...καταπατήσεις και τα αυθαίρετά του!
*Στροφή 180 μοιρών Γ. Παυλίδη στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο. γέλιο και...θλίψη ταυτόχρονα για την αναξιοπιστία του πολιτικού του λόγου. Βρήκε ξαφνικά..."ειλικρινή" (!) τον....Τσίπρα, "ανακάλυψε" ξαφνικά το καλό της πατρίδας σε...κρίσιμες στιγμές και είπε τελικά ΝΑΙ στα αποθεματικά, αντιγράφοντας τη θέση του "Μααχητή"!
*Μόνο...φιλολογίες και λόγια η συνεδρίαση της Επιτροπής για τα Τραπεζοκαθίσματα υπό την Προεδρία του πρώτου Παράνομου της πόλης Απόστολου Αγκόρτσα! Δεν πήραν καμιά απόφαση και για κανέναν!
*Επίσκεψη Αντώνη Σαμαρά το Σάββατο 9 Μαϊου στη Ξάνθη, ευκαιρία για τον Γ. Παυλίδη να "πείσει" και τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την ειλικρίνεια....Τσίπρα! 
*Πλήρωσε 2.500 ευρώ τα τέλη κοινοχρήστων (σε τρεις δόσεις), το ΜUSUTU και πήρε πίσω τα.....τραπεζοκαθίσματα! Μήνυση Χρήστου Μιχαλακίδη κατά Απόστολου Αγκόρτσα για παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και φθορά τραπεζοκαθισμάτων. 
*15 Μαϊου ξεκινάει το My club. 
 Ποτέ την…Κυριακή (ανοιχτά), λέει για την αγορά της Ξάνθης ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης 
 Ο Νόμος 4177/2013, θεσμοθέτησε, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων συγκεκριμένες Κυριακές το χρόνο, καθώς και τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους τους μήνες Μάιο και Νοέμβριο.

Δύο χρόνια και τέσσερις εκπτωτικές περιόδους μετά, το συμπέρασμα είναι ότι οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι δεν πρόσφεραν τίποτα στην αγορά, οι επιχειρήσεις δεν προχώρησαν σε γενικευμένες εκπτώσεις και προκάλεσαν σύγχυση στους καταναλωτές, πλήττοντας τον θεσμό των εκπτώσεων γενικότερα.

Το ίδιο ισχύει και για τις Κυριακές που λειτούργησαν τα εμπορικά καταστήματα και, μεταξύ αυτών, οι Κυριακές εντός των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, η κίνηση των οποίων αποδείχθηκε σε κάθε της διάσταση υποτονική και αναποτελεσματική.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Ξάνθης, από την έναρξη ισχύος του Ν. 4177/2013, ήταν επιφυλακτικός όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων και τάχθηκε εναντίον της ελεύθερης λειτουργίας των καταστημάτων τις πρώτες Κυριακές αυτών.
Το θέμα της λειτουργίας της Κυριακής 3 Μαίου 2015, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), και αποφασίστηκε να προταθεί στις επιχειρήσεις να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 3 Μαίου 2015, με δεδομένο και βάσει στατιστικών στοιχείων ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις θα βρεθούν ενώπιον ακόμη μίας αχρείαστης και αποτυχημένης Κυριακής.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Ξάνθης σεβόμενος μεν το νόμο και το δικαίωμαόσων επιχειρήσεων θέλουν να ανοίξουν, στηρίζει την απόφαση της Ε.Σ.Ε.Ε., προτείνοντας στους εμπόρους – συναδέλφους να μην μπουν στον κόπο να ανοίξουν τα καταστήματά τους την ερχόμενη Κυριακή 3 Μαίου 2015 και να παραμείνει η Αγορά της Ξάνθης  ΚΛΕΙΣΤΗ.
Παρ’όλα αυτά και βάσει του υφιστάμενου Νόμου, αποτελεί απόφαση του κάθε καταστηματάρχη να ανοίξει ή να παραμείνει κλειστή η επιχείρησή του την Κυριακή.
Τέλος, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, προσδοκούμε ότι, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι θα είναι σύντομα παρελθόν και διατηρούμε την πάγια άποψή μας ότι η οποιαδήποτε λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή πρέπει να αποτελεί θέμα των τοπικών κοινωνιών.
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ 
Δημοσκόπηση GPO: 
Ποσοστό 36,5% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Δεύτερη η ΝΔ με 22%
 Υπέρ της συμφωνίας με τους εταίρους, κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος και υπέρ της παραμονής στη ζώνη του ευρώ τάσσεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της GPO που μεταδόθηκε από την τηλεόραση του MEGA. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 36,5%.
Περίπου οκτώ στους δέκα πολίτες επιθυμούν να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους και όχι ρήξη.
Έξι στους δέκα πολίτες τάσσονται κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος για να επικυρώσει ο λαός τη συμφωνία με τους δανειστές, στην περίπτωση που αυτή επιτευχθεί, ενώ επτά στους δέκα πολίτες λένε «όχι» σε εκλογές σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
Μοιρασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες αναφορικά με το αν πιστεύουν ότι υπάρχει κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, ενώ ποσοστό 75,6% θεωρούν ότι η χώρα μας πρέπει να μείνει πάση θυσία στη ζώνη του ευρώ.
Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει οριακά αυξημένο ποσοστό από τα επίπεδα των εκλογών του Ιανουαρίου (όπου είχε λάβει 36,34%), ενώ το ποσοστό της ΝΔ, είναι μειωμένο κατά περίπου 6 μονάδες.
Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36,5%, η ΝΔ 22%, η Χρυσή Αυγή 5,5%, το Ποτάμι 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%, το ΠΑΣΟΚ 4% και η Ένωση Κεντρώων 1,8%.
Η επιλογή "άλλο" συγκεντρώνει 3,2%, το λευκό/άκυρο επιλέγει το 1,2% των πολιτών, ενώ το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν "δεν ξέρω/δεν απαντώ" ανέρχεται σε 8,8%.
Σε επίπεδο αρχηγών, την υψηλότερη δημοτικότητα, με 63,9% θετικές κρίσεις, καταγράφει ο Αλέξης Τσίπρας και ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 41% θετικές κρίσεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 39% ,ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 32,5%, ο Αντώνης Σαμαράς με 28,1% και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 20,1%
Κληθέντες να κρίνουν συνολικά το έργο της κυβέρνησης κατά τις πρώτες 100 ημέρες που βρίσκεται στην εξουσία, το 57% των πολιτών διατυπώνουν θετικές κρίσεις και το 40,9% αρνητικές.



Απίστευτο! Οι Μητσοτάκηδες κατά Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ για την…οικογενειοκρατία!-Oι συγγενείς στελεχών της κυβέρνησης που διορίστηκαν στο Δημόσιο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσίευσε ένα γράφημα που φέρεται να παρουσιάζει συγγενείς στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. οι οποίοι έχουν διοριστεί στο Δημόσιο.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δημοσίευσε το επίμαχο γράφημα στους λογαριασμούς που διατηρεί σε Twitter και Facebook, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Για την κυβέρνηση ο βαθμός συγγένειας μάλλον μετράει περισσότερο από την αξιολόγηση. Πρώτη φορά Αριστερά».
Με τον τρόπο αυτό ο κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ουσιαστικά για οικογενειοκρατία.
Όπως ήταν φυσικό οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων, μοιράστηκαν, με ορισμένους να επιχαίρουν την ανάρτηση, και άλλους να επιτίθενται στον κ. Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι «ειδικά εσείς δεν σας παίρνει να κάνετε κριτική σε τέτοια ζητήματα».
Δείτε το γράφημα και τις αναρτήσεις του κ. Μητσοτάκη…


Marc: Υπέρ του συμβιβασμού και κατά του δημοψηφίσματος η πλειοψηφία των πολιτών

Δημοσκόπηση της εταιρείας MARC που παρουσιάστηκε στην εκπομπή Ίντριγκα της Έλλης Στάη στον Alphaαποτυπώνει την επιθυμία της πλειοψηφίας τω πολιτών υπέρ ενός συμβιβασμού με τους εταίρους.
Υπέρ του συμβιβασμού με τους εταίρους δήλωσε το 65,1% των ερωτηθέντων. Επίσης, υπέρ της συμφωνίας ακόμη και με μνημονιακά μέτρα το 54,2%.
Για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος το 58,1% των πολιτών δηλώνει κατά.
Το 56,8 θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.
Τέλος, υπέρ της παραμονής τάσσεται το 65,4%, ενώ το 27,3% δεν «φοβάται» την επιστροφή στη Δραχμή.

Παρίστανε τον τροχονόμο στο κέντρο της Ξάνθης

 0  0
 0  0 Google +1  1
Παρίστανε τον τροχονόμο στο κέντρο της Ξάνθης
Έναν άντρα με ρούχα παραλλαγής να παριστάνει τον τροχονόμο αντίκριζαν το μεσημέρι της Δευτέρας οδηγοί και περαστικοί στο κέντρο της Ξάνθης.

Όπως αναφέρουν οδηγοί, πρόκειται για άνδρα, μέσης ηλικίας που φαίνεται πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ο οποίος στεκόταν στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Μπρωκούμη στο ύψος της Πλατείας Ελευθερίας δίνοντας οδηγίες στα διερχόμενα Ι.Χ. σχετικά με την προτεραιότητα αλλά και την κίνησή τους.

Μάλιστα από μακριά, κυρίως για όσους κινούνταν επί της 28ης Οκτωβρίου, ήταν δύσκολα να διακρίνει κανείς ξεκάθαρα το τί ακριβώς συνέβαινε ωστόσο πλησιάζοντας οι οδηγοί αντίκριζαν τον εν λόγω άνδρα.

Ο άνδρας δεν προκάλεσε κάποια ιδιαίτερη δυσφορία στη διέλευση των οχημάτων ενώ μετά από λίγη ώρα, και αφού εκτονώθηκε, αποχώρησε.

Πηγή: zougla.gr |
- See more at: http://www.newsone.gr/ellada/84388-paristane-ton-trochonomo-sto-kentro-tes-xanthes#sthash.DPS2kckb.dpuf

Παρίστανε τον τροχονόμο στο κέντρο της Ξάνθης

 0  0
 0  0 Google +1  1
Παρίστανε τον τροχονόμο στο κέντρο της Ξάνθης
Έναν άντρα με ρούχα παραλλαγής να παριστάνει τον τροχονόμο αντίκριζαν το μεσημέρι της Δευτέρας οδηγοί και περαστικοί στο κέντρο της Ξάνθης.

Όπως αναφέρουν οδηγοί, πρόκειται για άνδρα, μέσης ηλικίας που φαίνεται πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ο οποίος στεκόταν στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Μπρωκούμη στο ύψος της Πλατείας Ελευθερίας δίνοντας οδηγίες στα διερχόμενα Ι.Χ. σχετικά με την προτεραιότητα αλλά και την κίνησή τους.

Μάλιστα από μακριά, κυρίως για όσους κινούνταν επί της 28ης Οκτωβρίου, ήταν δύσκολα να διακρίνει κανείς ξεκάθαρα το τί ακριβώς συνέβαινε ωστόσο πλησιάζοντας οι οδηγοί αντίκριζαν τον εν λόγω άνδρα.

Ο άνδρας δεν προκάλεσε κάποια ιδιαίτερη δυσφορία στη διέλευση των οχημάτων ενώ μετά από λίγη ώρα, και αφού εκτονώθηκε, αποχώρησε.

Πηγή: zougla.gr |
- See more at: http://www.newsone.gr/ellada/84388-paristane-ton-trochonomo-sto-kentro-tes-xanthes#sthash.DPS2kckb.dpuf

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »