*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαρτίου

Πριν λίγες μέρες έγινε μια μοναδική τετραήμερη συνάντηση μαθητών ιδιωτικού Σχολείου της Αθήνας με μαθητές από τη Θράκη

31 Μαρτίου


Αθήνα καλεί Θράκη!
 
 ....στα πλαίσια του Προγράμματος για τη Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας, γίνεται κάθε χρόνο ημερήσια κατασκήνωση στις όχθες του Νέστου
Πριν λίγες μέρες έγινε μια μοναδική τετραήμερη συνάντηση μαθητών ιδιωτικού Σχολείου της Αθήνας με μαθητές από τη Θράκη. Η συνεργασία των δύο ομάδων είχε αρχίσει από το προηγούμενο καλοκαίρι με μια κοινή κατασκήνωση... από μακριά.
Στη Θράκη, στα πλαίσια του Προγράμματος για τη Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας, γίνεται κάθε χρόνο ημερήσια κατασκήνωση στις όχθες του Νέστου. Στην κατασκήνωση μετέχουν παιδιά και έφηβοι της μειονότητας και της πλειονότητας που είναι μέλη των Δημιουργικών Εργαστηρίων Νέων, των Δ.Ε.Ν. όπως τα αποκαλούν τα ίδια τα παιδιά. Τα παιδιά του αθηναϊκού σχολείου κάνουν τη δική τους ημερήσια κατασκήνωση στη Σαλαμίνα. Έτσι οι δύο ομάδες συνεννοήθηκαν να κάνουν κοινό πρόγραμμα για μια εβδομάδα και με τη βοήθεια της τεχνολογίας να ανταλλάσσουν εμπειρίες, δημιουργικές ιδέες και δραστηριότητες.
Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Συνεργάτες των Δ.Ε.Ν., μέλη της μειονότητας και της πλειονότητας, κατέβηκαν στην Αθήνα να γνωρίσουν από κοντά τους εκπαιδευτικούς του ιδιωτικού Σχολείου και στη συνέχεια μια ομάδα 18 παιδιών και εμψυχωτών από τις πόλεις Ξάνθη και Κομοτηνή και από μερικά χωριά επισκέφθηκε για τέσσερις μέρες, από τις 20 μέχρι τις 24 Μαρτίου, την Αθήνα. Ελληνική αεροπορική εταιρία συνέβαλε στο να πραγματοποιηθεί το ταξίδι προσφέροντας τα αεροπορικά εισιτήρια.
Οι οικοδεσπότες, τα παιδιά του αθηναϊκού σχολείου περίμεναν με ενθουσιασμό τα παιδιά Γ’, Δ’, Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού από τη Θράκη. Το πρόγραμμα των τεσσάρων ημερών ήταν γεμάτο περιπέτεια, παιχνίδια, νέα ερεθίσματα, ευκαιρία για καινούργιες φιλίες και για την ανάπτυξη δημιουργικότητας. Άρχισε με τη «συνάντηση του αλμυρού» που ετοίμασαν οι Αθηναίοι «με το γλυκό» που φέραν οι Θρακιώτες. Παιχνίδια γνωριμίας , περιηγήσεις στην πόλη, χάζι στην Πλάκα, αγώνες τρεξίματος στο Παναθηναϊκό Στάδιο, επίσκεψη σε δημιουργικό κέντρο απασχόλησης, παιχνίδι θησαυρού στον Εθνικό Κήπο, βόλτα στη θάλασσα, ξενάγηση στην Ακρόπολη, επίσκεψη στου Φιλοπάππου, όλα τούτα ήταν το πλαίσιο μέσα στο οποίο παιδιά, εκπαιδευτικοί, εμψυχωτές / συνεργάτες του Προγράμματος για την Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να ανταλλάξουν σκέψεις, συναισθήματα, όνειρα. Ένας άλλος προκλητικός κόσμος άνοιξε και για τις δυο ομάδες.
Το σύμβολο που είχε τον κεντρικό ρόλο ήταν οι «Γέφυρες» που εξάλλου έδωσαν και το όνομά τους στη δράση. Γεφυρώθηκε το άγνωστο με το γνώριμο, τα Δημιουργικά Εργαστήρια Νέων της Θράκης με το αθηναϊκό σχολείο, οι διαφορετικές γλώσσες και η διαφορετική θρησκεία, οι διαφορετικοί πολιτισμοί.
Καθισμένα όλα τα παιδιά στο πάτωμα στο αεροδρόμιο την ώρα του αποχαιρετισμού, με τα χέρια δεμένα σε κύκλο έδωσαν υπόσχεση να ξαναβρεθούν. Σε λίγες εβδομάδες η Θράκη θα καλεί Αθήνα.
ΣΚΑΪ

ΠΑΜΑΚ: Δημοσκοπική ενίσχυση Τσίπρα – Καμμένου – εντείνεται ο φόβος για Grexit
 
Ενισχυμένοι εμφανίζονται οι κύριοι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος στη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Ιανουαρίου
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκαν στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 69,5% θετικές και πολύ θετικές γνώμες, αύξηση 42% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, και ο Πάνος Καμμ;eνος 35%, αύξηση 23%
Αντίθετα, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζει πτώση 15% ο Σταυρός Θεοδωράκης 5%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 3% και από 1% οι κύριοι Κουτσούμπας και Μιχαλολιάκος
Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση έτσι όπως γίνεται το 55,5% θεωρεί ότι είναι σωστή.
Διχασμένη η κοινή γνώμη για την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο
Όσον αφορά την εντύπωση των ερωτώμενων για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο οι γνώμες επιμερίζονται στο ίδιο ακριβώς ποσοστό, με 45,5% να δηλώνει ότι ο Τσίπρας έδειξε θαρραλέος θέτοντας επί γερμανικού εδάφους τα ζητήματα της Siemens και των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ το υπόλοιπο 45,5% να αναφέρει ότι έδειξε συμβιβαστικός υποστηρίζοντας ότι η χώρα είναι δεσμευμένη στην υλοποίηση όσων απαιτούνται για τη συνέχιση της χρηματοδότησης. Το 9% των ερωτηθέντων απάντησε ΔΞ/ΔΑ.
Εντείνεται ο φόβος για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Στο ερώτημα ποιο συναίσθημα σας προκαλεί πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ 43,5% στις 16 - 17 Μαρτίου απαντούσε φόβο, 14,5% ελπίδα, 26% κανένα γιατί δεν θα φέρει κάτι διαφορετικό και 16% δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Συγκριτικά, στις 26 - 27 Μαρτίου το 45,5% των ερωτώμενων απάντησε φόβο, το 11% ελπίδα, το 26,5% κανένα συναίσθημα και το 17% δεν πιστεύει πως υπάρχει τέτοια δυνατότητα
Η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού στους επόμενους 12 μήνες
Στην ερώτηση αν οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού θα χειροτερέψει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, το 39,5% εκτιμά ότι ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερέψει, το 18,5% ότι μάλλον θα χειροτερέψει, το 14% ότι σίγουρα θα χειροτερέψει, το 7% των ερωτώμενων δηλώνει ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις, το 4% ότι σίγουρα θα βελτιωθεί και το 17% ότι μάλλον θα βελτιωθεί.
Kακή εντύπωση στο 56% των ερωτηθέντων, έκανε η υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Γιώργου Κατρούγκαλου.


Συγκινητικό: Αδέσποτα σκυλιά πήγαν στην κηδεία της γυναίκας που τα φρόντιζε
 
Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της κηδείας μιας γυναίκας που φρόντιζε τα αδέσποτα της γειτονιάς της. Σκυλιά που θέλησαν να πουν το δικό τους «αντίο» ακολούθησαν την πομπή και παρέμειναν για ώρες στο χώρο που βρισκόταν η νεκρή.
Η Μαργαρίτα Σουάρεζ από το Μεξικό ήταν γνωστή στη γειτονιά της για την αγάπη της για τα ζώα και για τη φροντίδα που τους προσέφερε.
Πριν από δυο εβδομάδες η γυναίκα πέθανε, καθώς έδινε από καιρό μάχη με ανίατη ασθένεια. Κατά τη διάρκεια της κηδείας που έγινε στις 15 Μαρτίου οι παρευρισκόμενοι έμειναν άναυδοι όταν εμφανίστηκαν στο γραφείο τελετών σκυλιά που είχαν ακολουθήσει την πομπή πίσω από τη νεκροφόρα.
Οι υπάλληλοι του γραφείου τελετών δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το περιστατικό, οπότε όλοι υπέθεσαν πως πρόκειται για κάποια από τα αδέσποτα που τάιζε η γυναίκα και που ήθελαν με τον τρόπο αυτό να της πουν το δικό τους «ευχαριστώ» και το δικό τους «αντίο».
Οι συγγενείς της Σουάρεζ άφησαν τα σκυλιά να μείνουν στο δωμάτιο όπου βρισκόταν το φέρετρο και αυτά παρέμειναν εκεί ήσυχα.
«Μέσα στον πόνο μας, αυτή ήταν μια αίσθηση χαράς, ήταν υπέροχο», είπε η κόρη της Μαργαρίτα Σουάρεζ, Πατρίτσια Ουρούτια, για την απρόσμενη μάζωξη.
Και η ίδια πιστεύει πως τα ζώα ήθελαν αν πουν «αντίο» στη μητέρα της και τα άφησε να παραμείνουν στο χώρο.
Τα ζώα έμειναν για ώρες εκεί και έφυγαν μόνο όταν ξεκίνησε η διαδικασία της καύσης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »