*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Μαρτίου

Τα προβλήματα των ξενοδόχων της Θράκης φέρνουν στην Βουλή με ερώτησή τους οι δύο πρώην Υπουργοί και βουλευτές Ξάνθης και Ροδόπης

30 Μαρτίου


Κίνητρα για τους ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, στήριξη απο τα Υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού ζητούν Αλέξανδρος Κοντός &Ευριπίδης Στυλιανίδης
*Ο Αλέξανδρος Κοντός θα έχει σειρά συναντήσεων με ξενοδόχους των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, όπως και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης-Τραγική η κατάσταση των ξενοδόχων των ακριτικών περιοχών


Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι ξενοδόχοι στην Ξάνθη, την Δράμα, τη Ροδόπη αλλά και τον Έβρο παρά το σημαντικό τουρισμό του ακριτικού Νομού. Μάλιστα τα προβλήματα των ξενοδόχων της Ακριτικής περιοχής θα μεταφέρουν με  ερώτησή τους στη Βουλή οι δύο Θρακιώτες πρώην Υπουργοί και βουλευτές Αλέξανδρος Κοντός και Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Συγκεκριμένα τόσο ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός, όσο και ο συνάδελφός του βουλευτή Ροδόπης κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη θα έχουν συνάντηση με τους Ξενοδόχους της Θράκης και της Ξάνθης, προκειμένου να φέρουν στη Βουλή τα προβλήματα που έχουν αλλά και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την προστασία των ξενοδοχειακών Μονάδων των Ακριτικών Νομών που πλήττονται ιδιαίτερα από την Οικονομική Κρίση της εποχής και αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά πρόβλημα επιβίωσης, ενώ θα ζητήσουν την στήριξη και του Υφυπουργείου Τουρισμού για την προώθηση των περιοχών αυτών αλλά και την προσπάθεια αύξησης της επισκεψιμότητας. Ειδικότερα για το Νομό Ξάνθης ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός ήδη ξεκίνησε και έχει συναντήσεις με ξενοδόχους της Ξάνθης αλλά και της Σταυρούπολης, προκειμένου να μεταφέρει τα προβλήματα του κλάδου τους με υπομνήματατα στα αρμόδια Υπουργεία, καθώς η κατάσταση αρχίζει πλέον να λαμβάνει δραματικές διαστάσεις, παρά τις χαμηλές τιμές των ξενοδόχων στον Νομό μας. 
ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Οι δύο βουλευτές της Θράκης αφού πρώτα ενημερωθούν για τα επείγοντα προβλήματα των ξενοδόχων με συναντήσεις που θα έχουν με τα συνδικαλιστικά τους όργανα αλλά και μεμονωμένους επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον Τουρισμό και την φιλοξενία των επισκεπτών, θα φέρουν το θέμα στη Βουλή των Ελλήνων, ζητώντας ειδικά κίνητρα από τα αρμόδια Υπουργεία Τουρισμού, Ανάπτυξης και Οικονομίας για την προσέλκυση τουριστών στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στις πόλεις της Ξάνθης και της Κομοτηνής, αλλά και την Ορεινή Σταυρούπολη, την Μαρώνεια και τον Δήμο Αβδήρων.


ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ για ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ από ΕΣΣΔ
           ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Θέμα: Στην εξαθλίωση έχουν οδηγηθεί χιλιάδες ανασφάλιστοι υπερήλικες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ.
Τα βάσανα που επεφύλαξαν όλες διαχρονικά οι ελληνικές αστικές κυβερνήσεις στους παλιννοστούντες ομογενείς που έψαξαν αποκούμπι στην Ελλάδα μετά τις ανατροπές στην ΕΣΣΔ δεν έχουν τελειωμό.
Είναι γνωστό πως με το Νόμο 1296/12-10-1982 (ΦΕΚ Α΄128) είχε δημιουργηθεί, στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α), ειδικός λογαριασμός με τον τίτλο «Ειδικός Λογαριασμός Συνταξιοδότησης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων», από τον οποίο χορηγούνταν κάθε μήνα σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη και σε ομογενείς που διέμεναν μόνιμα στην Ελλάδα, με βασική προϋπόθεση να μην παίρνουν σύνταξη από οποιαδήποτε πηγή.
Με βάση όμως το Νόμο 4093-2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016- επείγοντα μέτρα Εφαρμογής του Ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2016» υποπαράγραφος 1Α6 «Ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών - Ανασχεδιασμός συνταξιοδότησης ανασφαλίστων – Ενιαίο σύστημα ελέγχου και πληρωμών συντάξεων και άλλες ρυθμίσεις», καταργήθηκε η παρεχόμενη σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον Ο.Γ.Α για την συντριπτική πλειοψηφία των ανασφαλίστων υπερηλίκων ομογενών από τις χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.
Παρά το γεγονός ότι οι ομογενείς έχουν διοργανώσει πληθώρα αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την επαναχορήγηση των συντάξεων τους, όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις δεν έχουν δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα τους.
Να σημειώσουμε ότι το ΚΚΕ έχει πραγματοποιήσει για το θέμα αυτό σειρά παρεμβάσεων στην βουλή (6039/21.01.2013, 884/22.01.2013, 3086/04.03.2013, 1006/10.10.2013, 5922/3.2.2014 ).
Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση της κατάφορης αδικίας σε βάρος των υπερήλικων και ανασφάλιστων ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ, με την επαναχορήγηση των συντάξεων τους.
Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής
Ελένη Γερασιμίδου
Θανάσης Παφίλης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »