*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Μαρτίου

ΟΧΙ ΟΜΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΕΔΕ και Πατούλης, τίμησαν την Ξάνθη!

05 Μαρτίου


Ο Δήμος Ξάνθης αν και επιλέχτηκε μεταξύ των 7 Δήμων για τις προσυνεδριακές της ΚΕΔΕ, έλαμψε δια της....ανοργανωσιάς του!

ΜΙΣΟΑΔΕΙΑ Η ΑΙΘΟΥΣΑ!
*Ο Δήμαρχος Ξάνθης και μέλος της ΚΕΔΕ, σνόμπαρε την Περιφέρεια και αγνόησε παντελώς τους επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων στο Δήμο Ξάνθης...
Δυστυχώς και πάλι αποτύχαμε... Ενώ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επέλεξε την Ξάνθη μια από τις 7 πόλεις για τα προσυνέδρια, η κάκιστη οργάνωση του Δήμου Ξάνθης ακόμη και σε απλά πράγματα, δηλαδή να στείλει ένα δελτίο τύπου και να οργανώσει ένα πρόγραμμα της προκοπής και να στείλει προσκλήσεις που κοστίζουν ελάχιστα ευρώ στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, στους αυτοδιοικητικούς, τους Φορείς κλπ είχε ως αποτέλεσμα η μεν αίθουσα του Elisso Hotel να είναι μισοάδεια, η δε προβολή της πόλης μας στους προσκεκλημένους μας, να είναι ελάχιστη έως μηδενική!
ΜΕ απλά λόγια ο Δήμος Ξάνθης αν και επιλέχτηκε μεταξύ των 7 Δήμων για τις προσυνεδριακές της ΚΕΔΕ δια του άριστου στις επικοινωνιακές σχέσεις κυρίου Πατούλη, έλαμψε δια της....ανοργανωσιάς του, δημιουργώντας μάλιστα και δεκάδες παρεξηγήσεις...!
1.Για παράδειγμα, ο Δήμος Ξάνθης σνόμπαρε ανοιχτά την Περιφέρεια, αγνοώντας ακόμη και στο να απευθύνει έναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης!!!
2.Έστειλε τις προσκλήσεις του με...email, όταν ακόμη και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος ομολόγησε στο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν....διαβάζει τα email που του στέλνουν!
3.Χαρακτηριστικό παράδειγμα επίσης αυτό του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ιπποκράτη Καμαρίδη ο οποίος στον ισχυρισμό της κυρίας Σούλας Ιακωβίδου ότι «τον προσκάλεσαν με... email», απάντησε ξεκάθαρα ότι αυτό είναι ψευδές, δεν συνέβη κάτι τέτοιο και αποχώρησε.
4.Φαίνεται ωστόσο ότι διάβασαν... τα email τους οι πρώην Δήμαρχοι Εύα Τσακίρη και Ιντζέ Μπιρόλ που ήταν παρόντες. Τώρα ειδικά η πρώτη με τι «ρόλο» προσκλήθηκε και γιατί δεν προσκλήθηκε ο πρώην Δήμαρχος Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος, είναι ανεξήγητο...
5.Αυτό που φάνηκε περίτρανα στη χθεσινή εκδήλωση πλην της ανοργανωσιάς του Δήμου Ξάνθης; Ότι κατ’ επιλογή Δημαρχόπουλου ήταν οι προσκληθέντες και γι’ αυτό άλλωστε ήταν και τόσο λίγοι...
6.Διευκρίνιση. Email με το πρόγραμμα του χθεσινού προσυνεδρίου δεν πήραν ούτε οι εφημερίδες από τον Δήμο Ξάνθης!!! Η δε ενημέρωσή μας ήταν κατευθείαν και μόνο από τους συνεργάτες του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ.Πατούλη, που ζήτησαν μάλιστα να στηρίξουμε και το προσυνέδριο της Ξάνθης ενώ ο Δήμος Ξάνθης απαξίωσε ακόμη και σε αυτό, αρκούμενος στο πολυδάπανο δημοτικό ραδιόφωνο που ακούει όπως τελικά φαίνεται, μόνο ο ίδιος ο κύριος Δημαρχόπουλος...

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΔΕΙΕΣ!
Στο ρεπορτάζ: Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Μαρτίου η προσυνεδριακή εκδήλωση διαλόγου της ΚΕΔΕ στο ξενοδοχείο Elisso Xenia στην Ξάνθη. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα οικονομικά των δήμων στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και τα τοπικά ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ η αίθουσα ήταν μισοάδεια και γύρω στις 12.30 το μεσημέρι μάλιστα είχε σχεδόν αδειάσει....
Σημειώνεται ότι η χθεσινή προσυνεδριακή εκδήλωση στη Ξάνθη διεξήχθη ενόψει του επικείμενου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ, το οποίο θα γίνει στις 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική με θέμα: «Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά».
Διαβάστε αναλυτικά κάποιες τοποθετήσεις:

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ
Τις εργασίες άνοιξε ο δήμαρχος Ξάνθης και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ο οποίος σημείωσε ότι σήμερα έχουμε ανατροπή των έως τώρα κεκτημένων των δήμων, με συνέπεια να υπάρχουν τεράστια προβλήματα, η πραγματικότητα να είναι ζοφερή και τα οικονομικά προβλήματα  να βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο και αδιέξοδο. Βρισκόμαστε σε πλήρη αδυναμία  άσκησης βασικών αρμοδιοτήτων σημείωσε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε ότι «στόχος της αυτοδιοίκησης θα πρέπει να είναι η αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Η συνεργασία σε διαδημοτικό επίπεδο και  μεταξύ των τοπικών φορέων είναι αναγκαία για να επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης. Για να μπορέσει να ανταπεξέλθει η αυτοδιοίκηση στις νέες ανάγκες θα πρέπει να υπάρξει και ανασυγκρότηση των δημοτικών υπηρεσιών. Η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αναζητήσει προοπτικές ανατροπής με ρεαλισμό και εξωστρέφεια».

Γ. Πατούλης: Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα χωρίς στην προσπάθεια αυτή να συμμετέχουν οι Δήμοι ισότιμα και με καθαρούς όρους
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανοίγοντας την ομιλία του, και σχολιάζοντας τις φήμες των τελευταίων ημερών ότι είναι πιθανόν η Κυβέρνηση να αναζητήσει να καλύψει μέρος των χρημάτων που αναζητά για την αποπληρωμή των δανειστών κι από κονδύλια που αφορούν στη χρηματοδότηση της λειτουργίας των δήμων, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Πατούλης, ανέφερε: «η διαβεβαίωση του Υπουργείου Οικονομικών ότι δεν πρόκειται να αγγίξει τα αποθεματικά των Δήμων και να αναζητήσει από άλλες πηγές έσοδα για την πληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων είναι καταρχήν καθησυχαστική αλλά δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε καθώς ήδη υπάρχει καθυστέρηση στην αποπληρωμή των τακτικών μας επιχορηγήσεων».

Πρύτανης ΔΠΘ κοινά τα προβλήματά μας
Ο Αθ. Καραμπίνης πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο χαιρετισμό του επισήμανε ότι τα προβλήματα στην αυτοδιοίκηση και στα πανεπιστήμια  είναι κοινά. Ως ενδεικτικά παραδείγματα ανέφερε τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα. Το «κράτος ήθελε να είμαστε ουραγοί» σημείωσε ο πρύτανης.
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι πρόεδροι των ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δημάρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ευάγγελος Λαμπάκης δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με εισηγητή, τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ Αλέξη Καστρινό, δήμαρχο Πηνειού.
Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυίζογλου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Γιώργος Παυλίδης, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αθανάσιος Καραμπίνης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στυλιανός Μωραΐτης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »