*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαρτίου

ΨΕΚΑΣΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ;;; Απόδειξέ το κύριε Μπατζακίδη!

31 Μαρτίου


Ο Πάνος Παπαδόπουλος «έριξε» το γάντι χθες στον Πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης, μετά τον φόβο και τρόμο των καταναλωτών
ΕΝΤΟΛΕΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!
*Όφειλε ο Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών πριν προβεί στην καταγγελία του, να μας ενημερώσει!

Δ. ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗΣ: ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΟΛΑ!
*Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζήτησε χθες και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης για την αλήθεια ή όχι των καταγγελλομένων από τον Πρόεδρο του Σωματείου
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ από τα πολυμάρκετ της πόλης μας και γενικότερα  της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κ. Μπατζακίδη, «Ψεκασμένα κρέατα με συντηρητικά; Απόδειξέ το...»!
Ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος «έριξε» το γάντι χθες στον Πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ν. Ξάνθης με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση  που έδωσε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με την οποία αποκάλυπτε ότι «τα πολυμάρκετ πουλάνε ΨΕΚΑΣΜΕΝΑ κρέατα, προτιμάτε τα κρεοπωλεία...»
Όπως είναι γνωστό πριν λίγες μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα από το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Ξάνθης η παρακάτω ανακοίνωση για το καταναλωτικό κοινό:
«Αγαπητοί καταναλωτές,
Το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Ξάνθης νιώθοντας την ανάγκη και την υποχρέωση από τον θεσμικό του ρόλο, να σας  ενημερώσει, αλλά ταυτοχρόνως και να σας προστατέψει από τυχόν παραπλάνηση με το πρόσχημα της χαμηλής τιμής , είτε μέσω έντυπων διαφημιστικών φυλλαδίων, είτε μέσω των τηλεοράσεων για ¨αμνοερίφια¨ ενόψει των εορτών του Πάσχα με τον τίτλο νωπό ελληνικό, ή φρέσκο, ή του χασάπη ή και άλλα διάφορα τεχνάσματα με μοναδικό γνώμονα και κριτίριο στην χρήση των όρων αυτών, ως κράχτη για την αγορά άλλων προιόντων. Οι τιμές που θα ακούσετε και τυχόν θα δείτε, (4.99 ή 5.99 ή 6.99)  δεν θα έχουν καμία μα καμία σχέση με την πραγματικότητα στην αγορά των φρεσκοσφαγμένων αμνοεριφίων. Είναι γνωστόν τοις πάσι πλέον,  ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης στην ποιοτική κατάταξη των αμνοεριφίων. Αυτός είναι και ο λόγος, που ο Νομός μας εξάγει έναν σημαντικό αριθμό και πρός άλλες περιοχές της χώρας αλλά και στο εξωτερικό ( βλέπε Πάσχα Ιταλίας).
Τώρα, να εξηγήσουμε πώς είναι δυνατόν και πώς γίνεται εφικτό να υπάρχει μια τεράστια διαφορά τιμών στα αμνοερίφια που πωλούνται στα μεγάλα σημεία πώλησης (υπερκαταστήματα), από τα αρνάκια και κατσικάκια που κρέμονται στα τσιγγέλια των καταστημάτων των παραδοσιακών κρεοπωλών. Υπάρχει και δεν είναι μύθος πλέον η τεχνική της ¨σφαγής αμνοεριφίων μακράς διάρκειας¨, ναί πολύ σωστά διαβάσατε μακράς διάρκειας και εξηγούμε: σφάζονται ας υποθέσουμε σήμερα τα αμνοερίφια και αφού τα ψεκάσουν με ένα αντιμικροβιακό ατμό καθώς κρέμονται, τα τοποθετούν σε σακούλες βάκουουμ (κενό αέρος) μαζί με τα διάφορα μείγματα–φάρμακα    διατηρησιμότητας, έπειτα τα εναποθέτουν στίβες και ντάνες πλέον σε ειδικούς θαλάμους με θερμοκρασία συντήρησης -1,9 αφού το νερό κρυσταλώνει εκεί περίπου, χωρίς να παγώσουν εντελώς και να καταψυχθούν, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τα επιτρεπτά όρια διατήρησης είναι από 60 έως 90 μέρες, δηλαδή 2 με 3 μήνες αγαπητοί καταναλωτές, σφάζονται σήμερα και μπορούν να πωληθούν μετά από 3 μήνες.
Οι παραδοσιακοί κρεοπώλες, δεν έχουν ούτε τις εγκαταστάσεις, αλλά ούτε και την υποδομή για μια τέτοια τεχνική σφαγής, διότι, πολύ απλά εμείς μάθαμε να πουλάμε στους πελάτες μας φρέσκα από επιλεγμένες εκτροφές του βουνού αλλά και του κάμπου, αρνάκια και κατσικάκια από τους γνωστούς μας φίλους και συνεργάτες  παραγωγούς, με τους οποίους συναλλασσόμαστε καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους.
ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ.

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗΣ: ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΑΤΖΑΚΙΔΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ!!! 
Η πρώτη σκληρή αντίδραση σημειώθηκε από τον επιχειρηματία σφαγείων Διαμαντή Σκουλαρίκη που μιλώντας χθες στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Πάνου Παπαδόπουλου δήλωσε τα παρακάτω:
«Έχουν αρχίσει και καταντάνε γελοία τα σχόλια περί ψεκασμένων αμνοεριφίων. Όσο αναφορά τα κρέατα εγώ σας λέω και πάλι πως τέτοιο πράγμα στην Ξάνθη δεν υπάρχει και για να ακριβολογώ δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Η μέθοδος των ψεκασμών στα αμνοερίφια δεν εφαρμόζετε στην Ελλάδα. Όσο αναφορά την ανακοίνωση του Συλλόγου Κρεοπωλών Ξάνθης ας διευκρινίσουν ποια σούπερ μάρκετ ή ποια κρεοπωλεία πουλούν τέτοια κρέατα, γιατί τώρα τους έχει πάρει όλους η μπάλα. Εμένα με προβληματίζει η σιωπή της Περιφέρειας. Αυτήν την τεχνική μας την εξήγησε κάποια στιγμή ο κ. Καφαλιάς σε ένα σεμινάριο για την ενημέρωση των Κρεοπωλών και μας είπε ότι υπάρχει μία μέθοδος και μια τακτική ότι μπορούν να γίνουν ψεκασμοί με ατμό σε κομμάτια σφαγιών το οποίο είναι αντιμικροβιακό στη συνέχεια να τοποθετηθεί αυτό το προϊόν σε βάτους αλλά μόνο σε κομμάτια. Αυτή η μέθοδος όμως δεν εφαρμόζετε στην Ελλάδα γιατί αυτό με τους ατμοψεκασμούς ξεκινάει από τα σφαγεία. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κανένα σφαγείο στην Ελλάδα που να εφαρμόζει τέτοια τακτική. Εγώ θέλω να βγούνε αυτοί που γράψανε αυτήν την ανακοίνωση , να μας πούνε υπεύθυνα  ποιοι είναι αυτοί που εφαρμόζουν αυτήν την τακτική και αυτά τα προϊόντα που τα προωθούν. Είναι πολύ σοβαρό αυτό που έχουν πει…!»

ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ, ΕΝΩ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΞΑΝΘΗΣ
Μετά τον θόρυβο που σημειώθηκε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης είπε ότι «αυτά που καταγγέλλει ο κύριος Μπατζακίδης είναι πολύ σοβαρά, γίνεται μεγάλο κακό και οι πολίτες δίκαια τρομοκρατούνται, θα πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας για τον καταμερισμό ευθυνών είτε προς την πλευρά που τα ψεκάζει, αν οι καταγγελίες είναι αληθινές, είτε προς την άλλη που πρέπει να προσκομίσει στοιχεία γι’ αυτά που λέει.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας  Ζαγναφέρης ήδη έδωσε εντολές στην Κτηνιατρική Υπηρεσία και την διεύθυνση Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης να διερευνήσουν το θέμα και να δώσουν απάντηση στις καταγγελίες του σωματείου Κρεοπωλών Ν. Ξάνθης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »