*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Δεκεμβρίου

SKODA ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 4-2- ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΡΑΒΑ!!!

18 Δεκεμβρίου


Τους ....«πατήσαμε» και τους «πνίξαμε» στα...Πηγάδια! Ομάδα μαγεία! 

«Προφητικό» αποδείχτηκε και το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Μ» όπως και με τον ΠΑΟΚ. Με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά, δεν «πατήσαμε» μόνο τον Παναθηναϊκό αλλά και τον.....»πνίξαμε» κυριολεκτικά στα Πηγάδια, αφού εκτός από τις 4 γκολάρες, η ομάδα μας είχε και δύο δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες.
Στις κερκίδες πανηγύρισαν έξαλα την νίκη της ομάδας μας ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός (έκανε σαν παιδί σε κάθε γκολ της Ξάνθης...), ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης, ο αντιπρόεδρος του ΣΔΑΝ Ξάνθης Τάσος Θεοδωρίδης και φυσικά οι αδάμαστοι φίλαθλοι της ομάδας μας. Στις κερκίδες δεν μπορούσαν να κρύψουν την θλίψη τους ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο Βόκολος και παλιοί διεθνείς του Παναθηναϊκού.  
Πρώτος παίχτης της Ξάνθης ο αδάμαστος Μανώλης Μπέρτος και μετά οι Καπετάνος και Κυριαζίδης.
Και φυσικά θλίψη και πάλι για την κοινή απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου και του Προέδρου του Γιάννης Δρεμσίζη, που όρισαν και πάλι την ημέρα που η Skoda Ξάνθη έπαιζε στα Πηγάδια (σήμερα), συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου! Κρίμα, ο Δήμος και οι Φορείς γενικότερα να μην στηρίζουν αυτήν την ομάδα» μαγεία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, την βασίλισσα της Θράκης μας.
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Εντυπωσιακό το ξεκίνημα της SKODA ΞΑΝΘΗ που προηγήθηκε με το… «καλημέρα» και πήρε το προβάδισμα στο σκορ (1-0). Ο Λουσέρο στο 3ο λεπτό εκτέλεσε κόρνερ και ο Δημήτρης Γούτας με έξυπνη κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στιλ ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει στο γρήγορο γκολ με την κεφαλιά του Σίλντεφελντ την οποία μπλόκαρε ο Κυριακίδης στο επόμενο λεπτό. Λίγο αργότερα, στο 16’ η ασφυκτική πίεση της SKODA ΞΑΝΘΗ στην συγκεκριμένη φάση είχε αποτέλεσμα. Μετά από φάση… highlight ο Βασιλακάκης με «θεϊκό» σουτ ήταν ο παίκτης που έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων με το όμορφο δεξί του σουτ. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου κατάφερε με το πλασέ του Καρέλη στο 17’ να ξαναμπεί άμεσα στο παιχνίδι μειώνοντας σε 2-1 σε μία αναμέτρηση με πολλές συγκινήσεις από το ξεκίνημά της. Στην εξέλιξη του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν για ένα μικρό διάστημα όμως η SKODA ΞΑΝΘΗ με σωστή αλληλοκάλυψη δεν άφησε να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Κυριακίδη. Η SKODA Ξάνθη παρά τον τραυματισμό του Φλίσκα και την αναγκαστική αλλαγή στο 38’, έψαξε και το τρίτο γκολ και μάλιστα έχασε και μία μεγάλη ευκαιρία με τον Σολτάνι στο 41’ ενώ το ημίχρονο «έκλεισε» με το σουτ του Ζέκα που πέρασε άουτ στο 45’.
Η επανάληψη μπορεί να ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τις δύο ομάδες όμως είχε γκολ. Και πάλι η SKODA ΞΑΝΘΗ ήταν αυτή που σκόραρε, σημείωσε τρίτο τέρμα στο παιχνίδι κι έγινε το φαβορί για τη νέα εντός έδρας επιτυχία. Ο Λουσέρο στο 52’ εκτέλεσε κόρνερ και ο Σολτάνι με προβολή πέτυχε το 3-1. Στη συνέχεια ο Κυριακίδης σταμάτησε την προσπάθεια του Πέτριτς σε μία καθοριστική φάση και ο Παντελής Καπετάνος στο 63’ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο σκορ με το πλασέ του κάνοντας το 4-1. Οι φιλοξενούμενοι με τον Καρέλη και πάλι στην αμέσως επόμενη φάση μείωσαν σε 4-2 και είχαν ευκαιρία λίγο αργότερα με τον Πέτριτς με τον Κυριακίδη να σταματά και πάλι τον επιθετικό του Παναθηναϊκού. Ο Καπετάνος στιγμές πριν την αλλαγή του και το standing ovation είχε δοκάρι με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να του στερεί το δικαίωμα να κάνει το 5-2. Την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Σολτάνι στο 86’. Η αναμέτρηση έληξε με τους νικητές να αποθεώνονται από τους φιλάθλους της SKODA ΞΑΝΘΗ μετά το 4-2 και επί του Παναθηναϊκού.
Οι καλύτερες στιγμές
3’ Κόρνερ του Λουσέρο, κεφαλιά του Γούτα και 1-0.
5’ Κόρνερ του Νάνο κεφαλιά του Σίλντεφελντ μπλόκαρε ο Κυριακίδης.
13’ Από πλάγια ο Λουσέρο με εκτέλεση φάουλ πήγε να αιφνιδιάσει τον Στιλ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
16’ Ο Λουσέρο έκανε την παράλληλη πάσα από αριστερά, ο Σολτάνι σούταρε στο δεξί δοκάρι και η μπάλα στην συνέχεια έφτασε στον Βασιλακάκη που έκανε το νέο σουτ για να αποκρούσει ο Στιλ. Ο Μπέρτος προσπάθησε με νέο σουτ να σκοράρει όμως η μπάλα αποκρούστηκε από αμυντικό και ο Βασιλακάκης με νέο σουτ την έστειλε πρώτα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Παναθηναϊκού κάνοντας το 2-0. (Γκολάρα...)
17’ Ο Καρέλης μέσα από την περιοχή με πλασέ έκανε το
2-1.
41’ Ο Κλέιτον έκανε την σέντρα αλλά το πλασέ του Σολτάνι πέρασε άουτ!
52’ Νέο κόρνερ του Λουσέρο από αριστερά και ο Σολτάνι με προβολή σημείωσε το 3-1.
59’ Ο Πέτριτς δεν μπόρεσε να κάνει το 3-2, με τον Κυριακίδη που τραυματίστηκε στην συγκεκριμένη φάση να μπλοκάρει πάνω στην γραμμή
63’ Ο Παπαστεριανός πάσαρε στον Καπετάνο που με άψογο πλασέ σημείωσε το 4-1.
65’ Ο Καρέλης με προβολή μείωσε σε 4-2.
68’ Ο Πέτριτς έκανε την προσπάθεια αλλά ο Κυριακίδης τον σταμάτησε εντυπωσιακά.
72’ Ο Κυριακίδης μπλόκαρε την μπάλα από την προσπάθεια του Ντίνα.
80’ Εντυπωσιακή ενέργεια και σουτ από τον Καπετάνο με την μπάλα να αποκρούεται από το δοκάρι του Στιλ!
87' Νέο δοκάρι για την SKODA ΞΑΝΘΗ με τον Σολτάνι!
Διαιτητές
Διαιτητής: Μάνταλος Σταύρος (ΕΠΣ Καβάλας) 9
Α' Βοηθός: Δημητριάδης Λάζαρος (ΕΠΣ Μακεδονίας) 8
Β' Βοηθός: Καραβασίλης Βασίλης (ΕΠΣ Καβάλας) 9
4ος Διαιτητής: Καλογερόπουλος Χαράλαμπος (ΕΠΣ Αθηνών) 8
Κίτρινες: 43’ Ζέκα, 44’ Καπετάνος, 44’ Σίλντεφελντ, 46’ Λαγός
Συνθέσεις
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης 8, Μπέρτος 9, Μπαξεβανίδης 6, Γούτας 8, Καρυπίδης 7, Φλίσκας 5 (38’ λ. τρ. Παπαστεριανός 8), Βασιλακάκης 8  (73’ Ομπόντο 7), Σολτάνι 8, Καπετάνος 9 (80’ Ρούντι), Λουσέρο 7, Κλέιτον 7.
Παναθηναϊκός: Στιλ 5, Μπούρμπος 5, Κλωναρίδης 5, Σίλντεφελντ 7, Μέντες 6, Νάνο 5 (63’ Χουχούμης), Λαγός 6 (60’ Ντίνας 4), Ζέκα 5 (60’ Δώνης 4), Πράνιτς 5, Καρέλης 8, Πέτριτς 6.
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »