*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Δεκεμβρίου

SEE THROUGH

19 Δεκεμβρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για τα κενά στο  Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης κι είναι εμφανές βέβαια ότι έχει καλή ενημέρωση, αφού δικό του στέλεχος είναι ο γιατρός Δημήτρης Αδαμίδης που βρίσκεται ήδη στο «στόχαστρο» και του νέου διοικητή κ. Πάσχου...
......
«Το Νοσοκομείο λειτουργεί πλέον μόνο με το 55% του προβλεπόμενου από το νόμο οργανικού ιατρικού προσωπικού,  τα Κέντρα Υγείας με το 28% και το ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) χωρίς κανένα κλινικό γιατρό. Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις της καρδιολογικής που μετά την αιφνίδια ασθένεια του μοναδικού καρδιολόγου λειτουργεί με 1 επικουρικό γιατρό (με άμεσο κίνδυνο λουκέτου), του αναισθησιολογικού που λειτουργεί με 3 αντί 7 γιατρούς, της μαιευτικής με 3 αντί 6, της ψυχιατρικής με 1 αντί 4,  του ΠΕΔΥ που λειτουργεί με εκ περιτροπής μετακινήσεις γιατρών από τα Κ.Υ», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και θα διαφωνήσω με τον κύριο Δημήτρη Αδαμίδη μόνο σε ένα σκέλος...
-Προτείνετε όμως κι εσείς τις λύσεις, αφού ναι μεν προκηρύσσονται οι θέσεις αλλά γιατροί (και κυρίως καρδιολόγοι) δεν έρχονται στο Νοσοκομείο Ξάνθης...Με συνεχείς αφορισμούς δεν λύνονται τα προβλήματα...Και ειδικά με τα θέματα υγείας του Νομού μας.
......
*Κι ένα απλοϊκό επίσης ερώτημα στον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Υπάρχουν γιατροί στο Νοσοκομείο μας που παράλληλα διατηρούν και... ιδιωτικό ιατρείο στα σπίτια τους; Θα είχε ενδιαφέρον η καθαρή θέση σας σε αυτό...
...

Αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωϊκού κεφαλαίου συνολικού ύψους 17,5 εκατ. ευρώ θα καταβάλει σήμερα Παρασκευή, ο ΕΛΓΑ σε 13.710 παραγωγούς.
 Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε αμπέλια, οπωροφόρα δένδρα, σανοδοτικά φυτά, σιτηρά, πατάτες και κηπευτικά και στο ζωϊκό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια. (σ.σ. Τουλάχιστον θα μπορέσουν οι άνθρωποι να κάνουν Χριστούγεννα...
…...

Με 3,6% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
Κατά 3,6% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου, ενώ στην τρίτη θέση εξακολουθεί να βρίσκεται η Χρυσή Αυγή σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», το 28,5% των ερωτηθέντων απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 24,9% ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 5,8%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ και «Το Ποτάμι» με 5,6%, το ΠΑΣΟΚ με 4,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%. Το ΛΑ.Ο.Σ. συγκεντρώνει 1,5%, η ΔΗΜΑΡ 1,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,2%.
«Άλλο κόμμα» απάντησε το 5,5% και άκυρο/λευκό το 4,4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 7,8%.
….

Μικρά
Μικρά
Άστραψε και βρόντηξε ο Τένης Βαχαρέλης, Πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου Ολβίου, για τον Χρήστο Δελλή, όταν τάβαλε με τον Δήμαρχο κι άρχισε να....μαζεύει τα πράγματά του για να αποχωρήσει από την συνεδρίαση!
-Και τι δεν του είπε...
-Μόνο για την... «κουδούνα» (!), ξέχασε! Αυτήν που θα «φορούσε» ο Χρήστος Δελλής αν έχανε ο συνδυασμός Καραλευθέρη, το τοπικό συμβούλιο...
-Το έχασε, αλλά την «κουδούνα» να γυρίσει όλο το χωριό, ακόμη δεν την έβαλε!
......
*Κι όσο για τον φίλο μου τον Μάκη Τσιλλιγίρη που επίσης αποχώρησε, γιατί ο Δήμαρχος «ξεδόντιασε» και πάλι το σύστημα Χατζηευαγγέλου...;
Έχω τη γνώμη ότι αδίκησε μόνο τον εαυτό του με την συγκεκριμένη ενέργεια.
.....

Γρηγοράκος: Το ΠΑΣΟΚ συζητάει όλα τα σενάρια, αλλά και η ένσταση του «Μ»...
Η επομένη της πρώτης ψηφοφορίας βρίσκει το ΠΑΣΟΚ σε διαφορετική γραμμή από τη Νέα Δημοκρατία.
Αυτό επιβεβαιώνει και η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου, στον ΣΚΑΪ: «Κυβέρνηση ειδικού σκοπού ως εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και ορισμό ημερομηνίας εκλογών ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή» πρότεινε και συμπλήρωσε: «Εδώ που φτάσαμε το ΠΑΣΟΚ τα συζητάει όλα προκείμενου να εκλέγει Πρόεδρος Δημοκρατίας».
-Δηλαδή τι θα κάνετε κύριε Γρηγοράκο; Και τι επακριβώς συζητάτε;
Διότι τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σας μιλάνε για νέο Πρόεδρο από την ΒΑΣΗ κι εσείς αυτό δεν το συζητάτε ούτε για...πλάκα!
Προς τι η συζήτηση λοιπόν; Μήπως το μόνο που σας ενδιαφέρει να μην πάτε ακόμη πιο...πάτο από τον πάτο;
......
Επιστρέφονται πινακίδες κυκλοφορίας και άδειες οδήγησης
Επιστρέφονται από σήμερα Παρασκευή, με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδηγοί στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και χθες Πέμπτη (18.12.2014).

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν μέχρι και σήμερα (18.12.2014).
Από την εν λόγω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
-Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
-Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.
-Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.
-Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
-Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »