*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Δεκεμβρίου

O Εισαγγελέας εκτιμά ότι ο βουλευτής έσπευσε να προσέλθει στην εισαγγελία απλώς για να μην προλάβει κάποιος να δημοσιοποιήσει το υλικό της καταγραφής αφού κατάλαβε ότι καταγράφεται και από τον «μεσάζοντα

23 Δεκεμβρίου


Στο αρχείο η υπόθεση της καταγγελίας Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού
Στο αρχείο τίθεται η υπόθεση των καταγγελιών του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, για απόπειρα χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, που εξέτασε τόσο τον κ.Χαϊκάλη όσο και τον καταγγελόμενο ως «μεσάζοντα» Γιώργο Αποστολόπουλο.
Ο εισαγγελέας κρίνει ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος γα την άσκηση ποινικής δίωξης δωροδοκίας βουλευτή «καθόσον δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας».
Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει στο πόρισμα ότι δεν πείθεται για τη βασιμότητα της καταγγελίας Χαϊκάλη καθώς και ο φερόμενος ως μεσάζων Γιώργος Αποστολόπουλος είχε παγιδεύσει τον βουλευτή στη συνάντησή τους.
Έτσι ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτιμά ότι ο βουλευτής έσπευσε να προσέλθει στην εισαγγελία απλώς για να μην προλάβει κάποιος να δημοσιοποιήσει το υλικό της καταγραφής αφού κατάλαβε ότι καταγράφεται και από τον «μεσάζοντα».
Μάλιστα ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να υποστηρίζει ότι προκαλεί δικονομική και αστική απορία το ότι ο βουλευτής πριν τη συνάντηση δεν κατέφυγε στους αρμόδιους εισαγγελείς που είχαν τη δυνατότητα να κινητοποιήσουν τις αρχές που έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία ώστε να καταγραφεί επίσημα η παράνομη πράξη και να τηρηθούν οι διαδικασίες της αυτόφωρης σύλληψης.
Επίσης, τονίζει ότι ο Αποστολόπουλος δεν προσήλθε στις 12/12/2014 στη συνάντηση στο σπίτι του Χαϊκάλη, όχι λόγω πληροφόρησης που είχε από κρατικό υπάλληλο αλλά στο ότι ο ίδιος ο επενδυτικός σύμβουλος δεν είχε αληθή και σπουδαία πρόθεση εμφάνισης στην οικία του βουλευτή και προσφοράς των χρημάτων.
Τονίζει δε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ότι η συνάντηση στο σπίτι του βουλευτή ήταν στις 6 μμ στις 12/12 και μέχρι τις 6:15 μμ, ούτε οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν το όνομα αυτού που περίμεναν στο ραντεβού με τον βουλευτή. Ανεπίσημα ενημερώθηκαν μετά τις 6:15 μμ και επίσημα στις 8:10 μμ.
Τέλος, ο εισαγγελέας επισημαίνει, αποδεχόμενος τους λόγους που προέβαλε ο κ. Αποστολόπουλος για τη συμπεριφορά του απέναντι στον βουλευτή, ότι δεν είναι λογικό ο δράστης διάπραξης σοβαρού κακουργήματος να προσλαμβάνει μάρτυρες να παρακολουθούν τα γεγονότα σε περίοπτη θέση ώστε να βλέπουν τα πάντα, να τοποθετεί συσκευή ήχου κάτω από το τραπέζι και κάμερα για να καταγράφει το έγκλημα.
Ο εισαγγελέας τονίζει ότι το υλικό που προσκόμισε ο κ. Χαϊκάλης είναι παράνομο. Να σημειωθεί ότι η εισαγγελία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω διερεύνησης αυτής της πτυχής της υπόθεσης.

Νέα δημοσκόπηση: Σταθερά στο 3,5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Σταθερή στις 3,5 εκατοστιαίες μονάδες παραμένει η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, στην εβδομαδιαία δημοσκόπηση της Pulse για το Action24.
Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ έχουν αυξήσει τα ποσοστά τους μέσα σε μία εβδομάδα κατά μία εκατοστιαία μονάδα στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 28,5%, η ΝΔ 25% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 6,5%, ΠΟΤΑΜΙ 5,5%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,5%, ΚΚΕ 5%, ΑΝΕΛ 3,5%.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 36% (το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγράψει έρευνα της Pulse από τον Σεπτέμβριο του 2012) έναντι 29% του Αλέξη Τσίπρα.
Στην έρευνα της Pulse, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (50%) συμφωνούν με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να προτείνει συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αντιμετώπιση των σοβαρών εκκρεμοτήτων και ορισμό ημερομηνίας εκλογών μέσα στο 2015. Το 52% των ερωτηθέντων όμως, εκτιμούν ότι παρά την πρωτοβουλία αυτή, δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Σε ότι αφορά την υπόθεση Χαϊκάλη, μόνο το 25% θεωρεί ότι υπήρχε προσπάθεια εξαγοράς ψήφου, ενώ το 40% εκτιμά ότι πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.
Το 55% των ερωτηθέντων επιθυμούν να αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές, έναντι 40% που τις επιθυμούν.
Σημαντική μεταβολή σημειώνεται στην κοινή γνώμη σε ότι αφορά τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Για πρώτη φορά, η πλειοψηφία (48%) θεωρεί ότι υπάρχει από μέτριος ως μεγάλος κίνδυνος για έξοδο από το ευρώ, έναντι 43% που θεωρούν ότι υπάρχει μικρός ή κανένας κίνδυνος. Πριν από ένα μήνα, στο ίδιο ερώτημα της Pulse για το Action24 , το 52% θεωρούσαν ότι ο κίνδυνος είναι μικρός έως κανένας, και το 39% μέτριος ως μεγάλος.
Σημαντική μεταβολή επίσης, παρουσιάζει ο δείκτης που εξετάζει τη θέση των πολιτών για τη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Το 50% των ερωτηθέντων θεωρούν πλέον ότι το ζητούμενο είναι σκληρή διαπραγμάτευση αλλά σε συνεννόηση με τους δανειστές, ενώ μειώνεται το ποσοστό αυτών που επιθυμούν ρήξη με την τρόικα, με ή χωρίς διαπραγμάτευση. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »