*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Δεκεμβρίου

«ΜΑΥΡΟ ΒΙΒΛΙΟ» με ονόματα και τι λεφτά εισέπρατταν στον Τόπειρο!

19 Δεκεμβρίου


«Καυτή» συνεδρίαση με τρομερές αποκαλύψεις από τον Πρόεδρο ΚΑΠΗ Τοπείρου Άγγελο Γιοβανόπουλο

Με μια αποκάλυψη βόμβα ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δήμου Τοπείρου το βράδυ της Τετάρτης.
Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Τοπείρου Άγγελος Γιοβανόπουλος ενημέρωσε το σώμα ότι «εντελώς τυχαία, βρέθηκε στα χέρια του ένα βιβλίο με σημειώσεις ονομάτων και διαφόρων ποσών που δίνονταν από τον προϋπολογισμό του ΚΑΠΗ από τον τότε Πρόεδρο, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν τα ανάλογα παραστατικά (σ.σ. Ο πρώην Πρόεδρος δεν ήρθε ούτε για την παραλαβή, είπε χαρακτηριστικα...), σε θεσμικά και εξωθεσμικά στελέχη του Δήμου. 
Το «βιβλίο» με τις σημειώσεις βρέθηκε στο αρχείο της ΔΕΤΑ από υπάλληλο που χωρίς να γνωρίζει τα συμβάντα, το μετέφερε μαζί με άλλα αρχεία στο ΚΑΠΗ Τοπείρου και αφορά αναλήψεις διαφόρων ποσών πριν από το 2010, δηλαδή τις εκλογές όπου αναδείχτηκε και πάλι Δήμαρχος ο κ.Χατζηευαγγέλου με αντίπαλο τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Παυλακάκη.
Όπως λέχτηκε και από τον Πρόεδρο του ΚΑΠΗ Τοπείρου Άγγελο Γιοβανόπουλο, ήδη η παραπάνω υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Οικονομικής  Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ και της Δικαιοσύνης για διερεύνηση, ενώ πριν κάνει στην προχθεσινή συνεδρίαση τις αποκαλύψεις του, ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου ενημέρωσε και την επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Καραλευθέρη, θέτοντας μάλιστα στη διάθεσή της και τα στοιχεία που «αποκαλύφθηκαν» εντελώς τυχαία...
Σημειώνεται ότι ενώ δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν ονόματα και ρώτησαν αν πρόκειται για «μαύρα ή άσπρα» χρήματα, ο Δήμαρχος Τοπείρου αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας ότι «από την ώρα που η Δικαιοσύνη ήδη διερευνά το συγκεκριμένο θέμα, αυτή είναι και αρμόδια να αποφασίσει για τα περαιτέρω και το πόρισμα που θα βγάλει...
ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΔΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗΣ
Κι ενώ οι αποκαλύψεις αυτές, συντάραξαν στην κυριολεξία δημοτικούς συμβούλους δημοσιογράφους και δημότες που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση, η ενημέρωση που επεχείρησε να κάνει για το θέμα του ΧΥΤΑ Ξάνθης - Τοπείρου ο τεχνικός συνεργάτης του Δημάρχου Παράσχος Ευστρατίου και η ένταξη ή μη του Δήμου  Τοπείρου στην ΔΙΑΑΜΑΘ έναντι περίπου 7.000 ευρώ το χρόνο, προκάλεσε την αντίδραση του στενού συνεργάτη του πρώην Δημάρχου Τοπείρου Χρήστου Δελλή, που... αποχώρησε από την συνεδρίαση με αιχμές κατά του δημάρχου για την συγκεκριμένη επιλογή.
Γιατί να μας ενημερώσει ο κύριος κι όχι ο αρμόδιος μηχανικός του Δήμου, αντέτεινε ο κύριος Χρήστος Δελλής, για να δεχτεί ωστόσο την οργίλη αντίδραση του κυρίου Μίχογλου που του απάντησε ευθέως ότι, «δεν είναι δυνατόν εσύ που επί 8 χρόνια ευλογούσες την παρανομίες του κυρίου Χατζηευαγγέλου, να μιλάς μένα και την παράταξή μας, γνωρίζοντας μάλιστα και για υπόδικους υπαλλήλους που έπρεπε ήδη να έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εδώ και πολλούς μήνες πριν... Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί...».
Λίγη ώρα αργότερα αποχώρησε και ο επίσης στενός συνεργάτης του κ. Χατζηευαγγέλου και πρώην δημαρχεύων Μάκης Τσιλιγγίρης για τους ίδιους λόγους, που επίσης δέχτηκε την σκληρή επίθεση του Δημάρχου ότι ενώ γνώριζε τις παρανομίες της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ποτέ δεν διαφώνησε και ποτέ δεν εξέφρασε την αντίθεσή του».

ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΘ
Τελικά το δημοτικό συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ ψήφισε την ένταξη του Δήμου Τοπείρου στην ΔΙΑΑΜΑΘ έναντι 7.000 ευρώ περίπου το χρόνο (σ.σ. ψήφισε ΝΑΙ ακόμη και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Βασίλης Χαραλαμπίδης που λίγη ώρα πριν στην οικονομική επιτροπή είχε ψηφίσει αρνητικά...) κι ενώ είχαν αποχωρήσει οι Δελλής και Τσιλιγγίρης που ήταν κατά της σύμβασης...
Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση δεν εμφανίστηκε εκπρόσωπος της ΔΙΑΑΜΑΘ, αλλά και ο Δήμαρχος Ξάνθης και Πρόεδρος του ΣΔΑΝ Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος που μάλλον είναι «άριστος» μόνο όταν εξωθεσμικά επιτίθεται και λοιδορεί τον κύριο Μίχογλου μόνο δια...των ραδιοφώνων και συνεντεύξεων!

ΘΩΜΑΣ ΜΙΧΟΓΛΟΥ: ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΚΑΘΑΡΣΗ!
Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχολου αναφέρθηκε στις δύο αποχωρήσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά του για ΚΑΘΑΡΣΗ στον Δήμο Τοπείρου σε όλα τα επίπεδα.

«Πάρα τον πόλεμο που δέχομαι από τα Μέσα που υπηρετούσαν επί σειρά ετών τον κύριο Χατζηευαγγέλλου, τίποτα δεν με πτοεί... Έχω νωπή εντολή από τους δημότες Τοπείρου και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, για ένα καλύτερο μέλλον λειτουργώντας με βάση την διαφάνεια και τη νομιμότητα», κατέληξε ο κύριος Μίχογλου αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι έπονται κι άλλες αποκαλύψεις...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »