*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Δεκεμβρίου

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ

31 Δεκεμβρίου


Ο γνωστός μαχητής δικηγόρος Κώστας Μαλάκης,
υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό Ξάνθης

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα. Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, σχεδόν "έκλεισε" και θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ της Νέας Δημοκρατίας στη Ξάνθη, ο γνωστός μαχόμενος δικηγόρος ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΛΑΚΗΣ.
Επίσης αίτηση να συμπεριληφθεί εκ νέου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Ξάνθη, έκανε και ο πολιτευτής Μπαντάκ Σαμπάν, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει για μια θέση στο ψηφοδέλτιο και από τον αντιπρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Ιρφάν Χατζηγκενέ.
Κατά πάσα πιθανότητα υποψήφια με τη Ν.Δ. θα είναι επίσης και η πολιτευτής της Ν.Δ. Γεωργία Ανδρέου, οπότε και το ψηφοδέλτιο κατά πάσα πιθανότητα θα καταρτιστεί ως εξής:
1.Κοντός Αλέξανδρος, βουλευτής Ξάνθης, 2.Μαλάκης Κωνσταντίνος, 3.Ανδρέου Γεωργία, 4.Χατζηγκενέ Ιρφάν και 5.Μπαντάκ Σαμπάν.
Ενδιαφέρον πάντως για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Ξάνθη υπάρχει κι απο άλλα στελέχη της, όπως ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλίδης (δημοτικός σύμβουλος), Μιχάλης Αμοιρίδης (Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού), ο πρώην πολιτευτής Σαμπάν Μπαντάκ και γυναίκα-επιστήμονα από την μειονότητα.

ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ
Έτοιμες είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους οι εκλογικές λίστες της ΝΔ, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- έχει δοθεί η εντολή να προετοιμάσουν την επεξεργασία των υποψηφιοτήτων έτσι ώστε το κόμμα να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας προεκλογικής εκστρατείας-εξπρές.
Ο κ. Σαμαράς είχε δώσει τις σχετικές οδηγίες στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρ. Παπαμιμίκο, ο οποίος με τη σειρά του ήταν σε «ανοιχτή γραμμή» με τον Δημ. Σταμάτη.
Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ κυριαρχούν οι μετακινήσεις πολλών νυν βουλευτών, καθώς όλοι τους αναζητούν καλύτερες πιθανότητες εκλογής.
Στην Α' Αθηνών η μετακόμιση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην ΕΕ, η επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη, η επάνοδος του Νικήτα Κακλαμάνη, η δήλωση αποχώρησης από την πολιτική του Πρ. Παυλόπουλου και η παραίτηση του Ανδρέα Ψυχάρη αλλάζουν τα δεδομένα.
Αγνωστο είναι επίσης το εάν η υποψηφιότητα του Θ. Πλεύρη (που θα υποστηριχθεί από τους κ. Βορίδη και Γεωργιάδη) θα έχει δυναμική, ενώ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης μετακόμισε ήδη στην εκλογική περιφέρεια της Χίου, από όπου έχει αποσυρθεί ο πρώην υπουργός Κ. Μουσουρούλης.

Στη Β' Πειραιώς είναι πιθανόν να επιστρέψει ο Γ. Κουράκος, αλλάζοντας τις -ούτως ή άλλως- ευαίσθητες ισορροπίες μεταξύ των Γ. Τραγάκη και Τ. Νεράντζη και Φ. Κρανιδιώτη, ενώ στα Δωδεκάνησα επιστρέφει ως υποψήφια της ΝΔ, Μ. Ιατρίδη.
Στην Α' Θεσσαλονίκης αλλαγές ουσιαστικές δεν θα υπάρξουν. Υποψήφιος θα είναι και πάλι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ενώ στις Σέρρες θα υπάρξει ακόμη ένα στέλεχος με το ίδιο ονοματεπώνυμο: ο γιος του Αχ. Καραμανλή, Κωνσταντίνος.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »