*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Νοεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

19 Νοεμβρίου


Δεν έχουμε πια καμία εμπιστοσύνη σε κανένα στέλεχος του ΥΠ.Α.Α.Τ και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Είναι όλοι τους αναξιόπιστοι και ανεπαρκείς για να χειριστούν τόσο σοβαρά θέματα, από τα οποία εξαρτάται η παραγωγικότητα της κτηνοτροφίας στην πατρίδα μας….
Δε θα ζητήσουμε την παραίτηση κανενός από τους υπεύθυνους που χειρίστηκαν όλα τα παραπάνω θέματα, γιατί δεν πιστεύουμε ότι έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν…
(Από το ψήφισμα των συλλόγων κτηνοτρόφων στη χθεσινή κινητοποίησή τους στην Περιφέρεια)
-Είδατε να παραιτείται κανείς στην Ελλάδα;
…..

Φυσικά είναι πολύ δύσκολο για εμάς να απέχουμε από τα καθήκοντά μας είτε είναι από τα δικαστήρια είτε από παραστάσεις σε επιτροπές , είτε από εμφάνιση παρουσίας  σε δημόσιες υπηρεσίες. Όλα αυτά στερούν εισόδημα ….Αλλά  κάθε αγώνας έχει την άσχημη πλευρά και τις απώλειές του . Δεν ξέρω αν  θα πάμε για συνεχόμενες αποχές, αλλά θέλω να πιστεύω ότι  στην ολομέλεια θα επαναπροσδιορίσουμε τα πράγματα. Θα δώσουμε τον έσχατο αγώνα, τα πράγματα είναι οριακά.
(Από τις δηλώσεις της Προέδρου του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης κ. Κιούση στο Xanthi channel)
-Κοινώς δεν πάει άλλο!
…..

Σεμνά & ταπεινά
*Λεζάντα με την Κεφαλογιάννη ο «επενδυτής» Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, αλλά ενώ τον καλεί ο Δήμος Αβδήρων να υπογράψει την νέα σύμβαση, δεν εμφανίζεται ούτε αυτός, ούτε και ο Βούλγαρος συνέταιρός του!
-Αν υπάρχει ακόμη βέβαια… «βούλγαρος» συνέταιρος! Γιατί για το ίδιο θέμα ο Τσολακίδης πρώτος «ξεδόντιασε» κάποτε τον… «επενδυτή» με δηλώσεις του στα ΜΜΕ…
……
*Ερωτηθείς πάντως χθες ο Δήμαρχος Αβδήρων κ.Τσιτιρίδης αν θα συγκαλυφθεί η συγκεκριμένη υπόθεση, μια και ο κύριος Αμοιρίδης αν και κολλητός επί τόσα χρόνια με τους ΠΑΣΟΚους (στυλ Χατζηευαγγέλου), δηλώνει ακόμη Νεοδημοκράτης, δηλαδή είναι ομοϊδεάτης του…
-Απάντησε με νόημα! Σε καμιά περίπτωση, εμείς θα υπερασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου Αβδήρων…
……
*Σημειώνω ότι ενδιαφέρον για ξενοδοχειακή μονάδα στο πρώην κάμπινγκ Μυρωδάτου δείχνουν ήδη δύο νέοι Βούλγαροι επενδυτές κι ένας Έλληνας, αλλά ο Δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέα δημοπρασία, λόγω της παραπάνω εκκρεμότητας…
Πάντως και η νέα προθεσμία μιας εβδομάδας που έδωσε στο Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ο Δήμος  Αβδήρων πέρασε αλλά αυτός παραμένει… άφαντος!
-Ή μάλλον… εμφανίζεται μόνο όταν είναι να κάνει λεζάντα, δηλώσεις και τζάμπα αυτοπροβολή στα Μέσα!
……

ΚΟΙΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ!
Η ΕΥΑ ΤΣΑΚΙΡΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΙ ΟΧΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!
Τι έλεγε μέχρι προχθές η κυρία Ευα Τσακίρη κάθε φορά που την ρωτούσαν «τι τρέχει με τον Δήμο Ξάνθης»…
Ότι η ίδια δεν ενδιαφέρονταν, αλλά λόγω της εμπειρίας της στα αυτοδιοικητικά την… παρακάλεσε ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης να γίνει γενική γραμματέας στον Δήμο και να τον διευκολύνει στο έργο του…!
Τα ίδια δηλαδή που έλεγε κάποτε και για την διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης! Πάντα αυτή δεν… ήθελε, αλλά την «πίεζαν» να προσφέρει και αναγκάζονταν να πει το… ναι!
Με την διαφορά ότι αυτήν τη φορά, την «εξέθεσε» αθέλητα ο όψιμος υπερασπιστής της Γιάννης Σιδηρόπουλος, γράφοντας επί λέξει τα παρακάτω στο ηλεκτρονικό του μέσον.
«Στο σήριαλ των ημερών, φαίνεται ότι το προξενειό μεταξύ Δήμου Ξάνθης και Εύας Αβδήρων για τη θέση της Γενικής Γραμματέως κρατάει πολύ και έτσι δεν αποκλείεται ακόμη και να αποσύρει η ίδια το ενδιαφέρον της. Τίποτε δεν είναι απίθανο…»! 
-Τι δεν μας είπαν Εύα και Σιδηρόπουλος… Ποιος έκανε το «προξενιό»! Το… «προξενείο»  πάντως αποκλείεται…
….

Δεν ψηφίζουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι ΑΝΕΛ, αλλά…
Την οριστική απόφαση να μην ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «ανεξάρτητα από το πρόσωπο», ανακοίνωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετά από συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής τους ομάδας.
«Ενόψει των πολιτικών εξελίξεων η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», στην οποία μετέχουν το «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» και το «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ», επιβεβαίωσε ομόφωνα, στη σημερινή σε πλήρη ολομέλεια συνεδρίασή της, την ειλημμένη απόφασή της, να μην ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας ανεξάρτητα από το πρόσωπο», αναφέρει η ανακοίνωση. 
-Ερώτημα της στήλης… Ούτε Κώστα Καραμανλή δεν θα ψηφίζατε; Fan του οποίου δηλώνει και ο Τέρενς Κουίκ;
………………..

Διαβάζω από το δελτίο που εστάλη από το ΠΑΣΟΚ στον «Μ» ότι σήμερα  19 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η 1η Ολομέλεια ΝΟΕΣ Καβάλας,  με εισηγητές τους Π. Κουκουλόπουλο, Μ. Επιτροπάκη, Χρ. Παπαστεργίου, στις 6.30 μ.μ., (αίθουσα Δημοτικής Βιβλιοθήκης). Στην εκδήλωση είναι σίγουρο ότι δεν θα συμμετέχει ο πρώην Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης αφού κατά πάσα πιθανότητα δεν προσκλήθηκε, αλλά και με τον Κουκουλόπουλο δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις…Ερώτηση: Μ’ εκείνη την μήνυση η αγωγή του Σωκράτη κατά του Πάρι τι έγινε; Προχώρησε ή έμεινε στα αζήτητα του face book…
…………

4 χρόνια φυλακή σε ένα ακόμη λαμόγιο του ΠΑΣΟΚ!
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή στον καθένα επέβαλε το δικαστήριο στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, για ανακριβή δήλωση "πόθεν έσχες".
Το ζεύγος Παπαντωνίου, που δεν παρέστη στη δίκη αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, καταδικάστηκε για την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του 2009. Εκκρεμεί η δίκη για την ανακριβή δήλωση του 2008, επίσης σε βαθμό πλημμελήματος.
Η ποινή για το ζευγάρι είναι εξαγοράσιμη, προς δέκα ευρώ την ημέρα, η δε έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Το ζευγάρι καταδικάστηκε επιπλέον, σε χρηματική ποινή 10 χιλιάδων ευρώ ο καθένας, ενώ το δικαστήριο επιδίκασε στο Δημόσιο, που παραστάθηκε ως Πολιτική Αγωγή, ποσό 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »