*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Οκτωβρίου

SEE THROUGH

02 Οκτωβρίου


ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ
!
*Το κατήγγειλαν και οι ίδιοι οι πρώην εργαζόμενοι της «αμαρτωλής» ΕΑΠΑΞ. Ότι από την συγκεκριμένη εταιρεία έκαναν τις εκλογές τους οι πρώην Δήμαρχοι Φίλιππας Αμοιρίδης και Λάκης Στυλιανίδης…
Και σίγουρα δεν μιλούσαν στο «βρόντο»!
……
*Γιατί τα γράφω αυτά; Μα γιατί έντονα κυκλοφορεί στη πιάτσα ότι κάποιο παρόμοιο ρόλο «έπαιξε» και η ΔΕΥΑΞ παραμονές εκλογές…
Γι’ αυτό και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, θα πρέπει να ελεγχθούν όλες οι δαπάνες που «πέρασαν» στα βιβλία της ΔΕΥΑΞ τουλάχιστον από 1 Ιανουαρίου 2014 μέχρι και το τέλος της θητείας του Μανώλη Τσέπελη.
-Έχω την εντύπωση με βάση και καταγγελίες των εργαζομένων, πως θα βγει… λαυράκι!
……
*Βέβαια το θέμα είναι, «θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση και συγκεκριμένα η παράταξη Πούλιου να βγάλει… λαυράκι» ή… περασμένα ξεχασμένα;
(σ.σ. Όπως βλέπετε τον πρώην φίλο μου Δημήτρη Μπένη, ούτε καν μπαίνω στο κόπο να του απευθύνω το ίδιο ερώτημα…).
……
*Δεν υπήρχε  μεγαλύτερος πολέμιος του Αλέκου Κοντού, του Δημαρχόπουλου, του Στέλιου Μωραίτη, του Γιώργου Τσιτιρίδη και του Σπύρου Γαλανόπουλου από τον Δημήτρη Γαλανόπουλο…
-Κι όμως ο Δημαρχόπουλος προχθές, μέχρι και… κοινή φωτογραφία έβγαλε μαζί του! Μήπως για να στείλει μήνυμα στον… Θωμά Μίχογλου εν όψει εκλογών στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων; Μήπως;
……

Το αφιερώνω στον Πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης Γιάννη Παπαχρόνη που κατήγγειλε τα αδέσποτα της διοικητηρίου:
«Στρατιωτικοί κήδεψαν το σκύλο του τάγματος με στρατιωτικές τιμές. Ο σκύλος συμμετείχε στις ομάδες Έρευνας-Διάσωσης του Σχεδίου Ξενοκράτης. Κατά τη διάρκεια της ταφής, αναγνώσθηκε το βιογραφικό του συγκεκριμένου Στρατιωτικού Σκύλου».
-Και στη Ξάνθη τελικά ο κ.Γ. Παπαχρόνης τι επακριβώς θέλει για τα αδέσποτα; Φόλες μήπως; Και με το συμπάθειο…
…..

Έβρος: Μεγάλη «πληγή» για την κτηνοτροφία η ευλογιά
Στα 8 εκ. ευρώ εκτιμάται το κόστος των άμεσων και έμμεσων απωλειών στο νομό Έβρου από τη ζωονόσο της ευλογιάς για το χρονικό διάστημα από 14 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου.
Την ίδια χρονική περίοδο λόγω της νόσου θανατώθηκαν στο νότιο τμήμα του Έβρου πάνω από 22.200 πρόβατα και συνολικά από τον Αύγουστο του 2013 περίπου 31.300.
Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 170 εκτροφές προβάτων οι εκτροφές που ανήκουν στο Κτηνιατρείο Φερών έχουν απομείνει μόνο 6, με το ποσοστό των απωλειών να είναι στο 97%.
Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς ενημέρωσε για τα νέα δεδομένα τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γεώργιο Καρασμάνη.
Πηγή: ΑΠΕ
….

Μικρά
Μικρά
*Τυχαίο; Ότι ο Δημαρχόπουλος μετά τις εκλογές, έσπευσε να τα «βρει» με όλους όσους προεκλογικά τον έβριζαν και τον χλεύαζαν ως «υποχείριο» του Κοντού ή «δασκαλάκο» και να τους κάνει… «κολλητούς» του;
……
*«Χάρμα» οφθαλμού πάντως η φωτογραφία του Μπάμπη με τον Δημήτρη Γαλανόπουλο…
Σίγουρα θα κατενθουσίασε και τον Αλέκο αλλά και τον Στέλιο Μωραϊτη…
…..
*Κι ένα μικρό ερώτημα στον Μπάμπη… Μπορεί να μας πει τι ξόδεψε στον προεκλογικό του αγώνα; Μπορεί ως εκ του Νόμου έχει υποχρέωση να δώσει την λίστα των εξόδων που έκανε;
-Ειδικά ανυπομονώ να μάθω τι ξόδεψε και για…ήχο των προεκλογικών του συγκεντρώσεων, αυτός που σαν Δήμος έδωσε 2.800 ευρώ για μια κάλυψη που στην καλύτερη περίπτωση, δεν θα κόστιζε πάνω από 800-900 ευρώ!
…..

Ζήτω ο δημοκράτης Πρόεδρος κύριος Ερντογάν…
Αντιγράφω αυτούσιο το σχόλιο του «Καλλισθέη»:
«Ζήτω ο δημοκράτης Τούρκος πρόεδρος (κ.Ερντογάν), τον οποίο τίμησαν άλλοι με ζεϊμπέκικα, άλλοι με κουμπαριές και άλλοι με συναντήσεις συνεργατών του, που τούς έκαναν να νιώθουν περήφανοι με τέτοιες γνωριμίες. Διαβάστε τον πρόσφατο νόμο της τουρκικής Βουλής, επειδή στην πολυπολιτισμική κοινωνία που προπαγανδίζουν οι «δήθεν», θα τα υποστούμε:
 -Τα κορίτσια, από 10 ετών και πάνω, έχουν πλέον το δικαίωμα να φορούν την ισλαμική μαντίλα, αυτή δηλαδή που είχε καταργήσει ο Κεμάλ Ατατούρκ! Με το ίδιο νομοσχέδιο οι μαθήτριες και οι σπουδάστριες απαγορεύεται να φορούν μέικ απ, να κάνουν τατουάζ ή piercing.
 Επίσης, απαγορεύεται να έχουν κασκόλ, καπέλα ή μπερέδες, ή να έχουν σχολικές τσάντες με πολιτικά σύμβολα, εικόνες, ήρωες των κινουμένων σχεδίων, ή κάθε είδους επιγραφές. Απαγορεύεται επίσης να βάφουν τα μαλλιά τους, ή τα αγόρια να αφήνουν μουστάκι ή γένια!»
(Σ.Σ. Κι όλα αυτά,  εν έτη 2014! Αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και ο κύριος Χουσεϊν, τι λένε για όλα αυτά….;;;).
….

Προσλήψεις στους δήμους στις αρχές του 2015 – Τι σχεδιάζει το ΥΠΕΣ για να καλυφθούν οι ελλείψεις
Αίτημα για την πραγματοποίηση στις αρχές του 2015 διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για προσλήψεις, κυρίως, σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους που έχουν τεράστιες ελλείψεις υπαλλήλων θα καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikis.gr, το υπουργείο Εσωτερικών προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα το χειρίζεται ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος ο οποίος έχει ήδη στα χέρια του 230 αιτήματα από τέτοιους δήμους, εκ των οποίων υπολογίζεται ότι θα καλυφθούν από τους ήδη επιτυχόντες του ΑΣΕΠ περίπου το ένα τρίτο.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών θα ζητήσει από τον Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξαίρεση για προσλήψεις ΔΕ ειδικά για τεχνικές ειδικόητες, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι οι δήμοι έχουν στην κατοχή τους μεγάλο στόχο οχημάτων που παραμένουν εκτός λειτουργίας καθώς υπάρχει έλλειψη χειριστών.

Ο αριθμός των προσλήψεων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί αλλά θα είναι συνάρτηση των ανελαστικών αναγκών των μικρών δήμων (σ.σ. αλλά και κάποιων μεγαλύτερων που χρειάζονται προσλήψεις, κυρίως, στους παιδικούς σταθμούς και σε προνοιακές δομές) και των αριθμό των προσλήψεων που θα επιτραπούν στο υπουργείο Εσωτερικών με βάση το 1 προς 10 (ή 1 προς 5) της συμφωνίας με την τρόικα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »