*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Οκτωβρίου

ΔΙΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ για την Ακριτική Θράκη!

21 Οκτωβρίου


ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ!
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο στα εγκαίνια της 1ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης!

Τα εγκαίνια της 1ης Πανελλήνιας Έκθεσης που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ξάνθης σε συνεργασία με την εταιρεία διοργάνωσης Εκθέσεων ΚΥΚΛΟΣ πραγματοποιήθηκαν την  Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ από  τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο παρουσία πολύ κόσμου.
Παρόντες πλην του Υφυπουργού ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων που έκανε τον αγιασμό των εγκαινίων, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, οι Δήμαρχοι  Ξάνθης, Αβδήρων και Τοπείρου, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Καρακώλη Μάγδα, οι Πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Ροδόπης, Έβρου, Δράμας, Καβάλας, ο διευθυντής της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης και πολύς κόσμος
Μετά τον αγιασμό και το κόψιμο της κορδέλας από τον Υπουργό και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδης ακολούθησαν οι χαιρετισμοί και το καλωσόρισμα του κόσμου από τον Μητροπολίτη Ξάνθης και τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη.
Η ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ…
Μια έκπληξη όμως περίμενε τον κύριο Γιακουμάτο στα εγκαίνια της έκθεσης όταν τον λόγο πήρε ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός ο οποίος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του παρόντος Υφυπουργού Ανάπτυξης τόσο για το 12% της επιδότησης Εργασίας όσο και για την γενικότερη αδιάφορη πολιτική του Υπουργείου για τις επιχειρήσεις της Θράκης.
(σ.σ. Παρακάτω αναλυτικότερο ρεπορτάζ…), ενώ και οι ομιλίες που προηγήθηκαν από τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης  Στέλιο Μωραϊτη και τον Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κ.Γιώργο Παυλίδη ήταν σχεδόν στο ίδιο κλίμα…
Ο Υφυπουργός φυσικά μετά το τέλος των εγκαινίων, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον έντονο προβληματισμό του για την «υποδοχή» της Ξάνθης καθώς μόνο ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος στην ομιλία του τον είχε κάπως «σιγοντάρει», λέγοντας «η οικονομική κρίση είναι γνωστή σε όλους μας κλπ).
  
Σκληρή επίθεση σε Σταϊκούρα και Γιακουμάτο από τον Ξανθιώτη βουλευτή Αλέξανδρο Κοντό -Ντρέπομαι να κοιτάξω τον κόσμο στα μάτια στα εγκαίνια της Εμπορικής Έκθεσης!

*Εδώ δεν είναι ούτε Λαμία, ούτε Κόρινθος, ούτε Ναύπλιο, εδώ είναι η ακριτική Θράκη!
Κανείς ίσως δεν περίμενε την τόσο έντονη και σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός όχι μόνο κατά του παρόντα υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, όσο και κατά του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα (η Λαμία εκλογική του περιφέρεια), στα εγκαίνια της Εμπορικής Έκθεσης του ΕΒΕ Ξάνθης το βράδυ της Παρασκευής.
«Ντρέπομαι να κοιτάξω τον κόσμο στα μάτια…», τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ. Γιακουμάτο που ήταν ακριβώς απέναντι για να συνεχίσει τονίζοντας με έμφαση: «Σας ακούω πολλές φορές να λέτε, αυτά κάναμε για την Θράκη, τόσα δώσαμε για την Θράκη… Ε, λοιπόν ευθέως σας λέω ότι δίνεται πολύ λίγα για την Ακριτική Θράκη. Πολύ λίγα πήρε η Θράκη μέχρι σήμερα!
Εδώ δεν είναι ούτε Λαμία, ούτε Κόρινθος, ούτε Ναύπλιο, εδώ είναι Έβρος, Ροδόπη, Ξάνθης… Είναι Θράκη!

Εδώ οι επιχειρηματίες που ήρθαν και επένδυσαν, περνάνε δύσκολες στιγμές γιατί το κόστος μεταφοράς είναι πολύ υψηλό σε σχέση με τις επιχειρήσεις του Κέντρου. Έχετε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς που δεν κλείνουν… Είναι η επιδότηση εργασίας 12% για τις επιχειρήσεις της Θράκης που ακόμη δεν έχει δοθεί από το πρώτο εξάμηνο του 2010. Η πολιτική σας είναι τελείως αδιάφορη για την Θράκη. Να έρθει εδώ σύσσωμη η Κυβέρνηση να αφουγκραστεί τα προβλήματά μας… Έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό. Περιμένω την απάντηση»
Τι απάντησε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος;
-Καλά τα λέτε, αλλά ουκ αν λάβεις εκ του μη έχοντος!
(Σ.Σ. Και τότε γιατί κύριε Γιακουμάτο μας λέτε ότι η κρίση πέρασε, το Μνημόνιο τελειώνει και όλα πάνε καλά; Απορία «Μαχητή»…).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »