*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Οκτωβρίου

6 ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΣΑΒΒΑ ΥΦΑΝΤΙΔΗ & ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΜΠΙΔΗ ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

26 Οκτωβρίου


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ! ΑΝΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28/10, ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΗΣ!!!
 

Ορφέας Puma, Ορφέας 2005, ΑΣΠΙΔΑ Ξάνθης, ΑΣΤΕΡΑΣ Μαγικού, ΑΟ Βιστωνίδας και ΕΛΠΙΣ Σουνίου πέταξαν ανοιχτά το «γάντι» σε αυτούς που θεωρούν "ιδιοκτησία" τους το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο της Ξάνθης!  Σεβαστείτε  πρωτίστως την Εθνική μας  Εορτή! τονίζουν με έμφαση.  
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ με επιστολή τους σήμερα (26/10) στην Διοίκηση της ΕΠΣ Ξάνθης και συγκεκριμένα στον "Πρόεδρο" και αιωνόβιο Σάββα Υφαντίδη. εκφράζουν την έντονη οργή και διαμαρτυρία τους για την απόφασή τους να ορίσουν ως νέα ημέρα διεξαγωγής των αγώνων της Α' ΕΠΣ Ξάνθης που ανέβαλαν οι ίδιοι το περασμένο Σάββατο λόγω των βροχοπτώσεων, την Τρίτη 28 Οκτωβρίου, ημέρα δηλαδή της ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ γιορτής!!
Η επιστολή των 6 σωματείων αναφέρει τα παρακάτω:
ΞΑΝΘΗ 26/10/2014
Π Ρ Ο Σ  
Την Ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων Ξάνθης (Ε.Π.Σ.Ξ.), που εδρεύει στην Ξάνθη, οδός Θερμοπυλών 2 και εκπροσωπείται νόμιμα.           
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του Δ.Σ.,    
Όπως φυσικά γνωρίζετε, τα παιχνίδια της Α΄ Κατηγορίας του Πρωταθλήματος μας, που ήταν προγραμματισμένα για το απόγευμα του Σαββάτου 25-10-2014, λόγω της κακοκαιρίας που  επικρατεί  στην  περιοχή  της  Ξάνθης,  αναβλήθηκαν.    και  εκφράσαμε  εξαρχής  τις έντονες επιφυλάξεις μας, συνεπικουρούμενοι και από το γεγονός ότι ο καιρός βελτιώθηκε το μεσημέρι  της  ίδιας  ημέρας,  υπαναχωρήσαμε,  θεωρώντας  ότι  οι  αγώνες  θα πραγματοποιηθούν  σε  κάποια  ημερομηνία  κατά  την  οποία  θα  ληφθούν  υπ΄  όψιν  οι υποχρεώσεις των ποδοσφαιριστών και προπονητών των ομάδων μας.
Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι τα παιχνίδια αυτά θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη28/10, με πιθανή ώρα έναρξης 15:00 μ.μ.
Όλοι  οι  συμμετέχοντες  ενεργά  στο  χώρο  του  ερασιτεχνικού  ποδοσφαίρου, είμαστε  περήφανοι  Έλληνες  πολίτες  που  σεβόμαστε  την  ιστορία  της  Πατρίδας  μας. Θεωρούμε  σοβαρό  ατόπημα  την  διοργάνωση  ποδοσφαιρικών  αγώνων  την  ημέρα  που άπαντες  επιθυμούμε  να αποτίσουμε  φόρο τιμής  στους  προγόνους  μας,  που  θυσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Αλλά και πέραν αυτού, θεωρούμε ότι η επιλογή αυτής της ημερομηνίας είναι λανθασμένη, καθώς τη μέρα της 28ης Οκτωβρίου οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές, παράγοντες, προπονητές μας, θα βρίσκονται στην μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην οποία  ή  θα παρακολουθούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα ή και οι ίδιοι θα συμμετέχουν.
Αφού λοιπόν  παρακολουθήσουν την προγραμματισμένη παρέλαση η οποία και λήγει 14:00η ώρα περίπου, είναι αδύνατον να βρίσκονται ταυτόχρονα την προγραμματισμένη ώρα στα γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων. Και όπως είναι φυσικό θα προτιμήσουν να περάσουν του υπόλοιπο της μέρας με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. 
Για τους παραπάνω λόγους 
Σας ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ότι αδυνατούμε  να συμμετάσχουμε κατά τη διεξαχθείσα εξ αναβολής  αγωνιστική  που  προγραμματίστηκε  να  λάβει  χώρα  στις  28-10-2014,  ημέρα Εθνικής Εορτής της Πατρίδας μας,
Σας  ΖΗΤΟΥΜΕ  με  το  παρόν  να  λάβετε  υπόψη  σας  την  πρότασή  μας,  ήτοι  να σεβαστείτε  πρωτίστως την Εθνική μας  Εορτή και  κατά δεύτερο λόγο,  τις  επιθυμίες  του συνόλου των μελών των σωματείων που υπογράφουν την παρούσα και να ανακαλέσετε την αρχική σας απόφαση ώστε κατόπιν, με πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας με όλα τα σωματεία, να ληφθεί απόφαση για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της αγωνιστικής ημέρας, 
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ πως  επιφυλασσόμαστε,  αν  κριθεί  απαραίτητο,  να  ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας στα αρμόδια αθλητικά όργανα και ενώπιον οιουδήποτε άλλου οργάνου.  
 Ξάνθη, 26-10-2014
Με τιμή οι εκπροσωπούντες τα σωματεία 



Γ. Αλαφούζος: Αυτό δεν είναι πρωτάθλημα – Είναι ντροπή για την κυβέρνηση
Αλλοίωση του αποτελέσματος στο ντέρμπι, κατήγγειλε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι άλλη μία νίκη έχει κλαπεί.
«Ο Ολυμπιακός αδυνατεί να νικήσει χωρίς μπαμπεσιές, είναι μία μέτρια ομάδα και αν δεν είχαν τη βοήθεια της διαιτησίας ο Παναθηναϊκός θα τους είχε «πατήσει» όπως και πέρυσι» ειπε.
Ο κ. Αλαφούζος είπε πως είχαμε σκοπό να προβούμε σε αποκαλύψεις για τη διαιτησία, αλλά δεν το κάναμε για να μην δυναμιτίσουμε το κλίμα πριν τον αγώνα.
«Αυτό που έγινε είναι η απόλυτη πρόκληση» είπε και πρόσθεσε ότι «για να νικήσουν πρέπει να αγοράζουν διαιτητές, να στέλνουν φέρετρα, να κάνουν διαδηλώσεις, να ρίχνουν χειροβομβίδες, να μιλάνε με πακιστανικά και κινεζικά τηλεφωνά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ».
Αυτό και μόνο το γεγονός αποκαλύπτει το ήθος και την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου είπε και τόνισε ότι αυτό δεν είναι πρωτάθλημα, είναι ντροπή για την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση είναι απαράδεκτη να ανέχεται τέτοιες καταστάσεις και εμείς θα αντιδράσουμε, είπε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού.
«Οι αρχές και το ήθος παίζουν κάποιο ρόλο σε αυτή τη ζωή» υπογράμμισε ο κ. Αλαφούζος.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »