*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Αυγούστου

SEE THROUGH

29 Αυγούστου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Άνετος, ωραίος και… έτοιμος για όλα, δήλωνε όπως μαθαίνω δίπλα στον Στέλιο Μωραϊτη ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος σε καφέ της Κομοτηνής μετά την ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη.
-Άξιος!!!
*Συμβουλή προς Στέλιο. Φοβού τους δασκάλους, ειδικά όταν άλλα λένε το πρωί, άλλα το μεσημέρι κι άλλα το βράδυ…
-Γιατί κοντά στα «χλωρά» καίγονται και οι… πολεοδόμοι!
……
*Η είδηση; Ο Μανώλης Τσέπελης δεν παραβρέθηκε χθες στην ορκωμοσία του Γιώργου Παυλίδη, μην ανησυχείται όμως…
Ήταν ο… Σάκης Κριτσίνης!
-Ο ίδιος Σάκης που προεκλογικά συναντιόταν με τον… Γιαννακίδη και έλεγε «ναι» στον θείο για να κατέβει υποψήφιος Περιφερειάρχης με τους ΑΝΕΛ… Άπαιχτος!
-Πάντα με τους νικητές είναι στο τέλος! Εδώ πήγε στην ορκωμοσία του… Μίχογλου!
*Θυμηθείτε με ότι οι πιο φανατικοί του Γιαννακίδη και του Φώτη Καραλίδη, λίαν συντόμως θα μας προκύψουν και οι πιο φανατικοί οπαδοί του Παυλίδη και του Ζαγναφέρη…
……
*Εδώ μαθαίνω ότι ο Σταύρος  Καρυπίδης πρώτος και καλύτερος «τρέχει» στις ορκωμοσίες αυτών που προεκλογικά λοιδορούσε και έβαζε στοιχήματα ότι θα… χάσουν τις εκλογές! Όχι θα κάτσει να σκάσει.
……

Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο στο Μέγα Πιστό Ροδόπης
Την Τετάρτη 27-8-2014 το βράδυ, στο Μέγα Πιστό Ροδόπης, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 15χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οδηγού.
Ακολούθως, ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου λίγη ώρα αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά του.    
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.
……

Βουλγαρία: Σε ύφεση η επιδημία καταρροϊκού πυρετού των προβάτων
Η Περιφέρεια Κίρτζαλι αποτελεί μία από τις περιοχές που επλήγησαν χειρότερα από κρούσματα καταρροϊκού πυρετού των προβάτων, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής διεύθυνσης ασφάλειας τροφίμων, Γκέοργκι Γκρόζεφ.Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, μέχρι στιγμής πέθαναν από την επιδημία περίπου 1.600 πρόβατα και 30 κατσίκες.
Η θνησιμότητα της νόσου, πάντως, μειώθηκε κατά το ήμισυ την περασμένη εβδομάδα και η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί. Οι ψυχρότερες καιρικές συνθήκες και το χαμηλότερο ποσοστό υγρασίας αναμένεται να σταματήσουν τον πολλαπλασιασμό των φορέων της νόσου.
Τα κρούσματα και οι θάνατοι από καταρροϊκό πυρετό αναμένεται να υποχωρήσουν και να σταματήσουν τον Νοέμβριο. Οι ιδιοκτήτες των νεκρών ζώων θα αποζημιωθούν σε τιμές αγοράς, διευκρίνισε ο κ.Γκρόζεφ.
…..

Μικρά
Μικρά
*Είναι δυνατόν; Το γραφείο τύπου της Περιφέρειας να εμφανίζει ως… παρόντα στην χθεσινή ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη τον Αλέκο Κοντό, όταν αυτός ήταν… απών;;
Κι όπως είχε εξ’ αρχής δεσμευτεί, δεν πήγε σε ΚΑΜΙΑ ορκωμοσία κι ας όφειλαν την εκλογή τους τουλάχιστον οι «3» των τεσσάρων νέων δημάρχων αποκλειστικά και μόνο στον… Κοντό;
…..
*Όπως μου έκανε επίσης εντύπωση ότι δεν ήταν παρών στην ορκωμοσία ο Στάμος Τριμίτζιος, μολονότι θα μπορούσε να τιμήσει με την παρουσία του έστω τον νέο… «αρχηγό» (;) του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ (Κοινωνική Συμμαχία) Φώτη Καραλίδη… Έλεος!
….

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, ενημερώνει τους συναδέλφους εμπόρους καθώς και το καταναλωτικό κοινό, ότι την Παρασκευή 29 Αυγούστου  2014, ημέρα εορτής της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, πολιούχου  Αγίου της Ξάνθης η αγορά θα παραμείνει κλειστή.
Η 29η Αυγούστου είναι  επίσημη Αργία για την Ξάνθη σύμφωνα με  το Β.Δ. 3/6-10-1932 αρ. 32.
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Βας. Κων/νου 1 τηλ. 25410-28243
67100 ΞΑΝΘΗ
………….

Ατύχημα σε τουριστικό πλοιάριο στη Θάσο, με 17 επιβάτες !
Ένα τουριστικό πλοιάριο τύπου «λάντζα» στη Θάσο, με το όνομα ΒΕΝΕΤΙΑ, ενεπλάκη σε ατύχημα το πρωί της Τετάρτης, όταν στηνν περιοχή της Μακρύαμου, συγκρούστηκε με μεγάλο ξύλο, το οποίο επέπλεε στη θάλασσα.
Από τη σύγκρουση προκλήθηκε βλάβη στο πηδάλιο του σκάφους και έτσι αναγκάστηκε να δέσει σε κοντινό μώλο και να αποβιβάσει με ασφάλεια τους 17 επιβάτες του.
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θάσου, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ »ΒΕΝΕΤΙΑ», ότι συγκρούστηκε με επιπλέοντα ξύλο, στη θαλάσσια περιοχή »ΜΑΚΡΥΑΜΜΟΥ», με αποτέλεσμα την πρόκληση μερικής ζημιάς στο πηδάλιό του. Στη συνέχεια το »ΒΕΝΕΤΙΑ» κατέπλευσε με τη συνδρομή του ερασιτεχνικού σκάφους στη μαρίνα Θάσου.
Από το Λιμεναρχείου ενεργείται προανάκριση ενώ ο απόπλους του σκάφους ΒΕΝΕΤΙΑ έχει απαγορευτεί . Σημειώνεται ότι δεν έχει σημειωθεί ρύπανση ή τραυματισμός κάποιου από το ατύχημα.
thasospress.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »