*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Αυγούστου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Εντελώς άδικη η περικοπή των επιδοτήσεων, για τους Έλληνες κτηνοτρόφους!

21 Αυγούστου


Έξω από το κτίριο της Περιφέρειας
Συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων της Θράκης στην Κομοτηνή για την εξισωτική αποζημίωση, σκληρή δήλωση του νέου Περιφερειάρχη

*Έχουμε την ευλογιά, τον καταρροΪκό πυρετό, που έπληξαν σε βάθος την κτηνοτροφία μας και έρχεται τώρα η περικοπή των εξισωτικών και η απειλή στην ενιαία ενίσχυση για συμψηφισμό δήθεν αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών
Συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν, χθες οι κτηνοτρόφοι της Θράκης, διεκδικώντας την άμεση καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013 και τη ρύθμιση των βοσκοτόπων.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κτηνοτρόφος Μαργαρίτης Θεολόγου, ύστερα από αίτημα των ίδιων των κτηνοτρόφων, κλείστηκε ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρι Κουκουλόπουλο, την προσεχή Δευτέρα, στην Αθήνα, ενώ επικοινωνία με τον Υπουργό είχε και ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης.
Στόχος του χθεσινού συλλαλητηρίου, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν η αφύπνιση του συνόλου του κτηνοτροφικού κόσμου και η ενημέρωση των πολιτών. Σημειώνεται ότι στο χθεσινό συλλαλητήριο συμμετείχε ενεργά και δυναμικά και ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ξάνθης με επικεφαλής τον Πρόεδρο Θανάση Λουκμακιά.
Κληθείς να σχολιάσει ο κύριος Μαργαρίτης, πληροφορίες που θέλουν να προχωράει το ζήτημα της καταβολής μεγάλου ποσοστού της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013 εντός του επόμενου μήνα, σημείωσε πως «θα είναι ευχής έργον μια τέτοια εξέλιξη», καθώς, όπως εξήγησε, οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν λάβει ούτε το 10% της εξισωτικής, με αποτέλεσμα «όχι μόνο να μην μπορούν να επιβιώσουν οι ίδιοι, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα και να ταΐσουν τα ζώα».
Σε επίπεδο Ομοσπονδίας, πραγματοποιείται την Παρασκευή συγκέντρωση στη Λάρισα. Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν επί τάπητος είναι η διοργάνωση κεντρικού συλλαλητηρίου των κτηνοτρόφων έξω από το υπουργείο στην Αθήνα.
Επίσης το Σάββατο αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων πρόκειται να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρι Κουκουλόπουλο στην Κοζάνη.
Υπενθυμίζεται ότι, συνολικά, προβλέπονται 130 εκατ. ευρώ για την εξισωτική αποζημίωση του 2013.
……
Γ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ:  Αδικη η περικοπή των επιδοτήσεων των κτηνοτρόφων!            
Την ίδια ώρα με δελτίο τύπου, ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης χαρακτήρισε εντελώς άδικης την περικοπή των επιδοτήσεων των κτηνοτρόφων, αναφέροντας τα παρακάτω:
Με έντονη ανησυχία παρακολουθούμε τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας ΑΜΘ, την περικοπή των εξισωτικών αποζημιώσεων και τον κίνδυνο για την περικοπή της ενιαίας ενίσχυσης. Έχουμε την ευλογιά, τον καταρροΪκό πυρετό, που έπληξαν σε βάθος την κτηνοτροφία μας και έρχεται τώρα η περικοπή των εξισωτικών και η απειλή στην ενιαία ενίσχυση για συμψηφισμό δήθεν αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών. Οι ποινές που επιβλήθηκαν ως τώρα είναι
Κτηνοτρόφοι Συνολικό ποσό             
Έβρος             566       414.588          
Ροδόπη            262      127.340          
Ξάνθη              307      181.294          
Καβάλα           326      141.962          
Δράμα 254      222.366          
ΣΥΝΟΛΟ ΑΜΘ        1.735   1.087.550       
Πέραν αυτών σημαντικό πρόβλημα προέκυψε και με τους νέους κτηνοτρόφους.
Ο Νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Γιώργος Παυλίδης δήλωσε:
«Καλούμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Ε.Ε και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να άρει την αδικία, να δώσει λύσεις και διεξόδους στο πρόβλημα, στον απαράδεκτο και παράλογο περιορισμό της  έκτασης των βοσκοτόπων, με το μη υπολογισμό των εκτάσεων που αποτελούν πατροπαράδοτα χώρους βόσκησης των ζώων. Η Κτηνοτροφία της Περιφέρειας είναι ισχυρό παραγωγικό κεφάλαιο και δεν αντέχει άλλα πλήγματα».
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
Οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης διαμαρτυρόμαστε για το φιάσκο της πληρωμής της εξισωτικής αποζημίωσης προς τους κτηνοτρόφους της περιφέρειάς μας ,αλλά και όλης της χώρας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Παρά τις εκκλήσεις μας προς το ΥΠΑΑΤ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και τον Πρωθυπουργό της χώρας για άμεση λύση του προβλήματος, που οι ίδιοι δημιούργησαν εν αγνοία μας, δεν έχουμε καμία ικανοποιητική απάντηση που να μας καθησυχάσει και να μας αφήσει να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας.
Αυτό όμως που μας εξοργίζει είναι η επικοινωνιακή τακτική του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ με πρωτεργάτη στην περιφέρειά μας το συντοπίτη μας, αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ.Κυριάκου Μπαμπασίδη. Ο οποίος αντί να ζητήσει συγγνώμη από τους κτηνοτρόφους για το πρόβλημα που το ΥΠΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν δημιουργήσει εις βάρος τους, δηλώνει στα ΜΜΕ της περιφέρειάς μας με  θράσος ότι το πρόβλημα με την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης δεν έχει τις διαστάσεις που εμείς του δίνουμε, ότι ευθύνη φέρουν οι κτηνοτρόφοι για τη μείωση των βοσκοτόπων και ότι θα πρέπει οι ίδιοι σε συνεργασία με τους δήμους να δηλώνουν επιλέξιμους βοσκοτόπους έγκαιρα. Επίσης με απειλητικό ύφος δηλώνει ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχωρά άμεσα σε επιτόπιους ελέγχους για να διαπιστώσει αν το ζωικό μας κεφάλαιο είναι πραγματικό και έτσι να ξεχωρίσει, όπως χαρακτηριστικά λέει, την ήρα από το στάρι!

Δηλώνει πολλά ο συντοπίτης μας Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς αντίλογο και δυστυχώς οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που συνομιλούν μαζί του ,δεν έχουν τις ειδικές για την κτηνοτροφία γνώσεις για να του απαντήσουν.
Εμείς λοιπόν του απαντάμε με τη λαϊκή ρήση "Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι"!
Του επισημαίνουμε επίσης ότι δεν χρειάζεται να προαναγγέλλει τους επιτόπιους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ με αυτό το ύφος. Εμείς οι κτηνοτρόφοι είμαστε κατά τη διάρκεια όλου του έτους στη διάθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ για κάθε έλεγχο, χωρίς γιορτές, αργίες και διακοπές.
"Δεν χρειάζεται να χάνετε την ψυχραιμία σας κ.Αντιπρόεδρε, άλλωστε μετά τη θητεία σας στον ΟΠΕΚΕΠΕ και με τη νομική σας ιδιότητα και ως διδάκτωρ της εγκληματολογίας, αν δεν έχετε καταφέρει να ξεχωρίσετε τελικά την ήρα από το στάρι, σίγουρα θα έχετε μάθει να ξεχωρίζετε τη γίδα από την προβατίνα"!
ΚΟΜΟΤΗΝΗ 20/8/14
ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »