*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Αυγούστου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

29 Αυγούστου


«Με τον τρόπο που διενεργεί τις απολογίες του ο κ. Στυλιανίδης δεν μπορούν ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι ούτε οι πολίτες να του ασκήσουν ουσιαστική κριτική, αφού οι ετήσιοι απολογισμοί του έργου του μετατρέπονται σε ένα πανηγύρι. Ποτέ μου όμως δεν πήγα σε τέτοια πανηγυράκια κι έτσι δεν πήγα ούτε κι αυτή την φορά».
(Ο Θανάσης Ξυνίδης σε δηλώσεις του στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Συν ότι ο Θανάσης δεν υπήρξε ούτε… «δημαρχόπουλο, ούτε αντιδήμαρχος!
…………..

«Πρέπει να εκλέγονται νέοι και ικανοί – έντιμοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και να βελτιωθεί ο απαράδεκτος «Καλλικράτης» με τις ασάφειες που έχει, την στέρηση πόρων στους Δήμους και την εξάρτηση των πάντων από την Αθήνα και τους άσχετους Υπουργούς. Αλλιώς, μην περιμένουμε προκοπή από την κατ’ όνομα Τοπική Αυτοδιοίκηση…».
(Ο απερχόμενος Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης, Νίκος Φωτιάδης σε δηλώσεις του στη «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ»)
-Μήπως μετά τον Λάκη κι ο στρατηγός την γνωρίζει την… «συνδημότισσα»! ;
…..

ΣΕΜΝΑ &
ΤΑΠΕΙΝΑ
*Κεκτημένη ταχύτητα; Πάντως το γραφείο τύπου της Περιφέρειας εμφάνισε χθες μεταξύ των παρόντων μαζί με τους υπόλοιπους και τον… βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρο Κοντό που ωστόσο δεν ήταν!
-Κατανοητό αν πρόκειται φυσικά για το γραφείο του απερχόμενου Περιφερειάρχη… εκτός κι αν τον «μπέρδεψαν» με τον κύριο… Ντόλιο ή είπαν «αφού είναι εδώ ο Ευριπίδης, θα είναι και ο Αλέκος»! Εκτός…
……
*Από την άλλη βέβαια, καλά έκανε και δεν πήγε ο Κοντός, γιατί σίγουρα δεν ήταν κι ότι το καλύτερο…
-Να δίνει ο νέος Περιφερειάρχης το μικρόφωνο μόνο σε έναν εκ των προσκεκλημένων κι αυτός να είναι ο… Ντόλιος του ΠΑΣΟΚ!
……
*Αντίθετα δεν παραξενεύτηκα καθόλου που μεταξύ των δημάρχων που παραβρέθηκαν στη χθεσινή ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού συμβουλίου ήταν κι ο νέος Δήμαρχος Νέστου κ.Ευάγγελος Τσομπανόπουλος, καθότι ο απερχόμενο Δήμαρχος κ. Μιχαηλίδης έτρεχε ανοιχτά υπέρ του Γιαννακίδη!!!
……
*Τι δεν μου άρεσε από την ορκωμοσία της Περιφέρειας; Ότι όσο κι αν προσπάθησα κάπου να «διακρίνω» τον δήμαρχο της….ανατροπής Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, δεν τα κατάφερα!
Ή έφταιγε το πρωτόκολλο (τέτοιο ηγέτη και αρχηγό…) ή μου «ξέφυγε» χαμένος στο κάπου στο πλήθος…
……

Θέλει μόνο αντιδήμαρχος… Πολιτισμού και αθλητισμού με αντιμισθία ο Γιάννης Δρεμσίζης!
«Κλωτσάει» με την «πρώτη» όπως μαθαίνω ο Γιάννης Δρεσμίζης, ο οποίος γνωρίζοντας το «βατερλό» που τον περιμένει αν συνεχίσει με Αριστέα και υπαλλήλους ως νέος Οργανωτής στο Καρναβάλι και τις Γιορτές Π, Πόλης, επικαλείται τώρα φόρτο εργασίας και διαμήνυσε στον νέο Δήμαρχο Ξάνθης ότι «επιθυμεί να γίνει μόνο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού» με αντιμισθία φυσικά…
Οπότε ο Δημαρχόπουλος αρχίζει και αναζητεί πλέον νέο Πρόεδρο αποκλειστικά για το Κέντρο Πολιτισμού έχοντας να επιλέξει μεταξύ Πασχάλη Λύρατζη ή Απόστολου  Αγκόρτσα…
Οι νέοι είναι ωραίοι, αλλά οι… «παλιοί» άγριοι και… «πιεστικοί»!
Οπότε ήδη αυτοδιαψεύδει εαυτόν ο Μπάμπης και ουχί Δημαρχόπουλος που διατυμπάνιζε ότι «θα τα αλλάξει όλα…»!
….

Υφυπουργός κι όχι Υπουργός ο κ. Ντόλιος…
Διαβάζω στο δελτίο τύπου της Περιφέρειας:
«Μετά το τέλος της (χθεσινής) του ομιλίας καταχειροκροτούμενος ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Γιώργος Παυλίδης κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Ντόλιο ως καθ’ ύλην αρμόδιο, ο οποίος έκανε σύντομο χαιρετισμό δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της αυτοδιοίκησης σε επίπεδο περιφέρειας, ιδιαίτερα για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην ανάπτυξη της περιοχής μας και της πατρίδας μας.
-Συνάδελφε του Γραφείου τύπου, σίγουρα τον ευχαριστεί τον κ. Ντόλιο το «Υπουργός», αλλά… Υφυπουργός είναι ο άνθρωπος και μάλιστα του ΠΑΣΟΚ που δεν αποκλείεται στο τέλος να τον δούμε και υποψήφιο με την… Νέα Δημοκρατία ή τον Λοβέρδο!
……….

Σίγουρα ιδιαίτερη τιμή για την Ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη αποτέλεσε η  παρουσία του βουλευτή Βουλγαρίας Νεντιάλκο Ζίβκοβ Σλάβοβ,  των εκπροσώπων της Νομαρχίας Σμόλιαν Βουλγαρίας, του Νομάρχη κ.Dimiter Krastanov και του Δήμαρχου Nikolai Melemov καθώς επίσης και του Δήμαρχου Δήμου Ζλάτογκραντ Μίροσλαβ Γιάντσεβ.
Οπότε αν προσθέσουμε στους παραπάνω επισήμους και τον ημέτερο πολιτευτή και επιχειρηματία της Βουλγαρίας Σάκη Κριτσίνη, ήταν πλήρες το Βουλγάρικο πάνελ της Περιφέρειας…
…………..

Αλήθεια Ανδρέα, ξέρεις πόσοι ΕΠΑΘίτες εδώ και 7-8 χρόνια είναι ακόμη ΑΝΕΡΓΟΙ;
Την πρόσληψη εξήντα αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αποφοίτων της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, για τη φετινή χρονιά, ώστε να καλυφθούν κενά σε μειονοτικά σχολεία της Θράκης, εξήγγειλε σήμερα κατά τη σημερινή περιοδεία του σε σχολεία της ορεινής περιοχής του νομού Ξάνθης, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο υπουργός πρόσθεσε επίσης, ότι θα παραταθούν και οι συμβάσεις εξήντα τεσσάρων ήδη υπηρετούν ιεροδιδασκάλων σε δημόσια σχολεία της περιοχής, ώστε να βρίσκονται στις θέσεις τους κανονικά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

 «Εξήντα καινούργιοι διδάσκοντες, ΕΠΑΘιτες θα είναι στις θέσεις τους για τη νέα σχολική χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε, κοντά στο άρτιο, σχεδόν πλήρεις!». είπε ο Υπουργός
-Αλήθεια, γνωρίζει ο Λοβέρδος πόσοι και πόσες ΕΠΑΘίτες, είναι εδώ και 7-8 χρόνια άνεργοι τελείως; Ή ζει ακόμη στο κόσμο του «βαθύ» ΠΑΣΟΚ; 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »