*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Ιουλίου

SEE THROUGH

29 Ιουλίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Όλοι όσοι συμμετείχαν ή απλά είδαν το συλλαλητήριο του Τουρκικού Προξενείου και του Μετέ το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στη Ξάνθη, λίγο πολύ υπολόγισαν ότι είχε περίπου 1.000-1.100 άτομα.
-Ξέρετε για πόσα άτομα μιλάει η Μπιρλίκ και γενικά ο Τουρκόφωνος τύπος; Μα για 4.000 κόσμο! Στον ύπνο μήπως είδαν αυτό το νούμερο;
……
*Στα παραλειπόμενα της πορείας. Να σημειώσουμε λοιπόν ότι στη διαμαρτυρία οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναξαν σε ελληνικά, τουρκικά και αραβικά τα συνθήματα «Συνέχιση του αγώνα», «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Κάτω το Ισραήλ». Μάλιστα με το που η πορεία τερματίστηκε στην πλατεία έγινε προσευχή και ακούστηκαν ευχές από τον πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ. Μετέ.
…..
*Μάλιστα στο βίντεο ο «Ψευτομουφτής» Ξάνθης ακούγεται χαρακτηριστικά να παρακαλάει τον Αλλάχ να πει ένα «στόπ» την εξόντωση των αδελφών στην Γάζα, στο Τουρκιστάν, στο Ανατολικό Τουρκιστάν, στο Κέρκουκ, στο Ιράκ και την Συρία¨.
-Δηλαδή με αφορμή το θέμα του Παλαιστινιακού λαού, η διαμαρτυρία επεκτάθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη που αφορούν την Τουρκική Προπαγάνδα.
……
*Στην πρώτη σειρά της διαδήλωσης οι βουλευτές Χατζηοσμάν και Ζεϊμπέκ, ενώ ο γνωστός ανθέλληνας δημοσιογράφος Τζεγκίζ Ομέρ της Μιλλέτ θεάθηκε στη παρέλαση με σημαία της Παλαιστίνης !
Επίσης στο συλλαλητήριο συμμετείχε και η ακτιβίστρια μουσουλμάνα - όπως χαρακτηρίζεται απ τον Τουρκόφωνο τύπο- Άννα Στάμου. Γενικά το συλλαλητήριο είχε απ΄ όλα τα… «λουλούδια» ! Παράπονο δεν πρέπει να έχουμε…
….

Και επίσημα πλέον με καταστατικό ο νέος και πολύ δραστήριος Ποντιακός Σύλλογος με την ονομασία «ΝΕΟΙ ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΕΣ».
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 35/2014 Διαταγή Αναγνώρισης Σωματείου του Ειρηνοδικείου Ξάνθης εγκρίθηκε η ίδρυση του καταστατικού του Σωματείου με την επωνυμία «Νέοι Τραντέλλενες», που εδρεύει στην Ξάνθη με πληρεξούσια Δικηγόρο την Μαρία Παπανικολάου.
-Καλή τους επιτυχία.
…..

Θέματα υπηρεσιακά και ρουτίνας στην Οικονομική Επιτροπή -8 νέες αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών στο Δήμο Ξάνθης.
Χωρίς κάτι ενδιαφέρον πλην των επαναλαμβανόμενων διαπληκτισμών Μπένη-Βορίδη και υπηρεσιακών κυρίως θεμάτων, συνεδρίασε την Παρασκευή το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης υπό την Προεδρία του Δημήτρη Μπένη. Αναλυτικότερα στο ρεπορτάζ που ακολουθεί. Στην συνεδρίαση εγκρίθηκαν 8 νέες αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών στο Δήμο Ξάνθης, ενώ όλα τα θέματα πέρασαν ομόφωνα.
Μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν ο απολογισμός και  αποτελέσματα της χρήσης του 2013 και η εισηγητική έκθεση για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού ενώ διενεργήθηκε και ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση του χώρου αμμοληψίας του Δήμου Ξάνθης που κατοχυρώθηκε στην εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ Α.Ε. 
……..

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΣΙΓΑΡΩΝ
Πτώση της κατανάλωσης η οποία μπορεί να φτάσει ακόμα και το 10% στην αγορά των επώνυμων προϊόντων καπνού, με ανάλογη μείωση και των εσόδων του κράτους, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, ότι θα επιφέρει η απόφαση της κυβέρνησης να αντικαταστήσει το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία με αύξηση κατά 5 λεπτών στην τιμή κάθε πακέτου τσιγάρων ή και 7 λεπτά για τη συσκευασία των 20 γραμμαρίων στον καπνό για τα στριφτά. Εκπρόσωποι της καπνοβιομηχανίας αλλά και των ενώσεων καπνοπωλών κάνουν λόγο για απόφαση «πλήγμα» στη συγκεκριμένη αγορά καθώς πέρα από τη μείωση της κατανάλωσης που μπορεί να επιφέρει εκτιμάται ότι θα οδηγήσει και σε περαιτέρω αύξηση του λαθρεμπορίου
….


Διαμαρτυρία κατά του Ερντογάν: Μίλα για τις κλεψιές σου
Άτομο που βρισκόταν στην συγκέντρωση του Ερντογάν, ευρισκόμενο ανάμεσα στο πλήθος άρχισε να φωνάζει ¨μίλα για τις κλεψιές σου¨. Ο διαμαρτυρόμενος κατά του Ερντογάν πολίτης, συνελήφθη από αστυνομικούς με πολιτικά και απομακρύνθηκε σηκωτός από τον χώρο της συγκέντρωσης.
Ο πρωθυπουργός Ερντογάν σε συγκέντρωση που έκανε στα Άδανα στα πλαίσια των εκλογών για την προεδρία της Δημοκρατίας βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν διαμαρτυρόμενο πολίτη. Την ώρα που ο Ερντογάν ανέφερε τις «υπηρεσίες» που έχει κάνει για τα Άδανα, ένας πολίτης άρχισε να φωνάζει «Μίλα για τις κλεψιές σου». Μετά από αυτό αστυνομικοί με πολιτικά συνέλαβαν σηκωτό τον πολίτη αυτό.
….

ΚΑΤΑ 5 ΕΚΑΤΟΣΤΑ!
«Μετακινήθηκε» η Λήμνος από τα Ρίχτερ του Μαϊου
Κατά πέντε εκατοστά φαίνεται ότι μετατοπίστηκε η θέση της Λήμνου, μετά τον ισχυρό σεισμό 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 24 Μαΐου με επίκνετρο τον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαμοθράκης, Ίμβρου και Λήμνου.
 Τη μετακίνηση ανακάλυψαν επιστήμονες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών μετά από έρευνες και αναλύσεις σε σταθμούς GPS.

«Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι η Λήμνος μετατοπίστηκε πέντε εκατοστά προς τα νοτιοδυτικά, δηλαδή προς τον Άγιο Ευστράτιο, ως αποτέλεσμα της ισχυρής σεισμικής κίνησης, Ο σταθμός στα Δαρδανέλλια μετακινήθηκε τρία εκατοστά προς βορειοδυτικά και ο σταθμός στα Υψαλα του Έβρου κατά 2 εκ. προς βορειοανατολικά αντιστοίχως», δήλωσε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία ο σεισμολόγος ερευνητής Θανάσης Γκανάς.
«Αυτές οι μετακινήσεις οφείλονται στον τρόπο διάρρηξης του μεγάλου ρήγματος του Β. Αιγαίου, που είναι κατακόρυφο και έσπασε με διεύθυνση σχεδόν Ανατολή - Δύση. Το μήκος της διάρρηξης υπολογίστηκε σε 45 χιλιόμετρα», πρόσθεσε.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »