*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Ιουλίου

SEE THROUGH

24 Ιουλίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Για σήμερα το απόγευμα 18:15) έχει προγραμματιστεί ο αγιασμός της SKODA ΞΑΝΘΗ ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς. Μια ευκαιρία για τους φιλάθλους της Ξάνθης να δουν από κοντά κι όλα τα νέα αστέρια της ομάδας μας…
……
*Τρομερό το γραφείο τύπου του Ορφανού. Στην αρχή θέλοντας να προβάλει την συνάντηση του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης με αφορμή την συνάντησή του με τον Χατζηοσμάν της Ροδόπης, έστειλε άλλη φωτογραφία και μετά το… κράξιμο, ευτυχώς αποκατέστησε κι έβαλε την σωστή…
«Σπυράκια» θα έβγαλε μέχρι τότε ο μειονοτικός βουλευτής Ροδόπης.
……
*Αλήθεια, πλην του ιδίου του Δημήτρη Σαλτούρου και του Προέδρου του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας κ.Μπαλάση, κατάλαβε άλλος κανείς, τι ήθελε να πει στην γραπτή δήλωσή του o βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατά του νέου Περιφερειάρχη Ανατ. Μακ. & Θράκης Γιώργου Παυλίδη;
*Και στην τελική, μήπως κάποιοι  «σύντροφοι» -μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Φορέα αλλά και ο Μπαλάσης, θεωρούν… «ιδιοκτησία» τους την Λίμνη Βιστωνίδας;
-Ή θέλουν να λογοκρίνουν τον νέο Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη και το λένε δια… υποβολέων;
……………

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης υπό την Προεδρία του απερχόμενου Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη
και τους εμπλεκόμενους φορείς που συμμετέχουν στο συντονιστικό όργανο της πολιτικής προστασίας έχοντας προκειμένου λέει να σχεδιαστεί η αντιμετώπιση… σεισμικών φαινομένων στη περιοχή!
Λες και δεν μπορούσε να γίνει η συγκεκριμένη σύσκεψη ένα μήνα μετά! Και το πιο ωραίο; Κάλεσε και τον Κ. Ζαγναφέρη για να τον... νομιμοποιήσει και ν’ ακούσει και τις προτάσεις του! Φυσικά από τα τοπικά ΜΜΕ ο Φώτης πήρε πάλι μόνο τον… «κολλητό» του! Το…ΑΝΑΣΑ να είναι καλά!
…………

Ορφανός: Ανάγκη αναβάθμισης των συνθηκών διαβίωσης στην ευρύτερη περιοχή Μακεδονίας και Θράκης
Ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός σε συνάντηση που είχε με τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ του νομού, Αχμέτ Χατζηοσμάν, συζήτησε για τα της Θράκης και ειδικότερα του νομού Ροδόπης.
Ο κ. Ορφανός επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας, στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των συνθηκών διαβίωσης στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.
«Στόχος είναι η σύμπτυξη δυνάμεων ώστε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον γιατί αυτό είναι το συμφέρον όλων μας», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.
Με την σειρά του ο κ. Χατζηοσμάν, τάχτηκε υπέρ της ανάληψης δράσεων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Θράκης.
….

Μικρά
Μικρά
*Κάλεσε που κάλεσε στη προχθεσινή σύσκεψη για τους σεισμούς τον Ζαγναφέρη ο Φώτης Καραλίδης, δεν έπρεπε να καλέσει και τον… Στάμο να γίνουνε πολλοί!; Οι μηχανικοί εννοώ…
……
*Πολύ τους «έτσουξαν» τους ΠΑΣΟΚους οι δηλώσεις του νέου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη για να… επιστρατεύσουν ακόμη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης!
-Τουλάχιστον πληροφορηθήκαμε ότι ακόμη υπάρχει βουλευτής Ξάνθης με το όνομα… Σαλτούρος! Λίγο τόχετε;
……
*Κι από την άλλη με τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες, να «ιδρώνει» ο… πατήρ Σαλτούρος να συντάξει ανακοινώσεις για τον Γ Παυλίδη! Δεν τον «λυπούνται» λίγο;

……

Πόσα «χρωστά» ο κάθε Έλληνας
Στα 314,8 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, με τη χώρα μας να διατηρεί την πανευρωπαϊκή πρωτιά σε επίπεδο ποσοστού, αφού πλέον είναι στο 174,1% του ΑΕΠ.
Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013 το ελληνικό χρέος μειώθηκε κατά 1%, ενώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013 αυξήθηκε κατά 13,5%.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι από το χρέος του 174,1% του ΑΕΠ, το 131,3% είναι δάνεια και το 42,4% άλλοι τίτλοι. Σε απόλυτους αριθμούς, το ελληνικό χρέος υποχώρησε στα 314,8 δισ. ευρώ, από 318,7 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2013.
Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, αν διαιρέσουμε - έστω και θεωρητικά - τον πληθυσμό της χώρας με το χρέος, βγαίνει «λογαριασμός» 29.181 ευρώ για κάθε πολίτη!
Αν όμως διαιρέσουμε τα 314,8 δις ευρώ του χρέους με τα στοιχεία της Eurostat για τον ελληνικό πληθυσμό την 1/1/2014 (10,992 εκατ.) τότε μας βγάζει ότι ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας «χρωστά» 28.639 ευρώ.
Φυσικά, γράφουμε θεωρητικά, γιατί δεν τα χρωστά πραγματικά ο κόσμος αυτά τα χρήματα...
Άσχετα αν στο τέλος, αυτός θα τα πληρώσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο...
Newsbomb
….
Τέλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Νίκος Μαρκάτος
Παρελθόν αποτελεί ο Νίκος Μαρκάτος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες μετά την κόντρα του με τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο με αφορμή τη θέση του για το Κυπριακό. Ο κ. Καμμένος δεν έκρυψε την αντίθεσή του με την στάση του στελέχους του και ουσιαστικά τον έθεσε εκτός, παρόλο που ακόμη δεν υπάρχει διαγραφή.
Η ανακοίνωση με την οποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον κ. Μαρκάτο αναφέρει: "Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, εξέφρασε την εξής σαφή θέση σχετικά με τη στάση των βουλευτών, των στελεχών και των μελών του Κινήματος για το Κυπριακό και γενικώς για τα εθνικά θέματα με αφορμή κείμενο για το Κυπριακό που συνυπέγραψε ο Νίκος Μαρκάτος. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε απόλυτα αντίθετοι με το παραπάνω κείμενο. Στα εθνικά θέματα δεν υπάρχει ανοχή σε τέτοιες θέσεις και είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα μέλους του κινήματος με υπογράφοντες τέτοιες θέσεις".

Σε συνέντευξή του ο κ. Μαρκάτος τόνισε για το θέμα: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα, όπως και οι άνθρωποι εκεί, και ευχαριστήθηκαν την ύπαρξή μου. Βλέπετε, όμως, ότι και αυτό το πείραμα έχει κάποια όρια, τα οποία επιχείρησα να διευρύνω, αλλά δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια περίπτωση. Δεν είναι δυνατόν, όμως, να καταφεύγουμε σε τέτοιες δηλώσεις σαν αυτές του Π. Καμμένου για μια ιδεολογική διαφορά. Ακόμη και αν έχει δίκιο, μπορούμε να συνυπάρξουμε»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »