*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Μαΐου

SHAMPOO

17 Μαΐου


*Γράφει η νομικός Αναστασία Μπομπολάκη
Πρόεδρος  της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας & του
Φ.Σ. Χανίων Η Προστασία των Ζώων

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, στηρίζει τον Δήμο Ξάνθης και τον Αντιδήμαρχο Τάσο Θεοδωρίδη, ενώ αδειάζει «άγαρμπα» τον Μανώλη Φανουράκη της παράταξης Πούλιου
Ο Δήμος Ξάνθης , είναι από τους λίγους  Δήμους,  που εσχάτως κινείται ήδη  σε σωστή τροχιά στο θέμα της  στείρωσης των αδέσποτων
Είναι γνωστό σε όλους μας ότι ο αριθμός των αδέσποτων ζώων στην χώρα μας βρίσκεται  ένα στάδιο πριν γίνει  μη διαχειρίσιμος με απρόβλεπτες συνέπειες για τα ζώα , την κοινωνία μας, τον πολιτισμό μας την οικονομία μας.
Η Πολιτεία και οι Φορείς της πρέπει να λάβουν εκείνα τα  μέτρα , ώστε  να πάψουν να δημιουργούνται συνεχώς νέα  αδέσποτα αλλά και τα ήδη υπάρχοντα να σταματήσουν  να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα.
Οι Δήμοι μπορούν και πρέπει να κινηθούν και προς τις δύο κατευθύνσεις , για να μπορούμε να ελπίζουμε σε αλλαγή του τοπίου  στην χώρα μας και στην χάραξη μιας ευρωπαϊκής πολιτικής και  χροιάς στα θέματα των ζώων συντροφιάς.
Ο Δήμος Ξάνθης , είναι από τους λίγους  Δήμους,  που εσχάτως κινείται ήδη  σε σωστή τροχιά στο θέμα της  στείρωσης των αδέσποτων.
Έχει ζητήσει την στήριξη και συνδρομή  Ελλήνων και Ευρωπαίων εθελοντών κτηνιάτρων σε μια προσπάθεια περιορισμού , όσο το δυνατόν περισσότερο, των γεννών  τους .
Αξίζει να σημειωθεί , ότι σε μια περίοδο που η χώρα καταρρέει οικονομικά ,  η βοήθεια των ευρωπαίων εθελοντών κτηνιάτρων , λογω του ότι παρέχεται εντελώς δωρεάν ,  είναι απολύτως απαραίτητη και αναγκαία συνθήκη , ώστε να πετύχουμε το ζητούμενο, ήτοι τον περιορισμό των αδέσποτων.

Τυχόν διαφωνίες , συγκρούσεις συμφερόντων, και μικρό-συνδικαλιστικές αντιλήψεις θα πρέπει  να  παραμεριστούν μπροστά στο συμφέρον των ζώων  και φυσικά της χώρας μας.
Τυχόν διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ των φιλόζωων οφείλουν επίσης να μπουν στην άκρη και να υπερισχύσει η λογική και όχι ο κιτρινισμός.
Όταν η φιλοζωική κοινότητα της Ευρώπης μας  συνδράμει αφιλοκερδώς δεν νοούνται οι γκρίνιες και οι μεμψιμοιρίες.
Όταν γίνονται 350 περίπου στειρώσεις  και ο Δήμος ωφελείται περίπου 35.000 ευρώ , σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και με σωστή περίθαλψη των ζώων  ε τότε δεν νοούνται αιχμές ανυπόστατες και αστήριχτες , που δηλητηριάζουν την κοινή προσπάθεια για τα ζώα.
Θέλουμε να ελπίζουμε σαν Ομοσπονδία, ότι οι νέες δημοτικές αρχές , που θα αναδειχτούν τις επόμενες ημέρες τόσο στην Ξάνθη όσο και στην υπόλοιπη επικράτεια θα εργασθούν για το συμφέρον των ζώων και της πόλης τους .
Αναστασία Μπομπολάκη
Πρόεδρος  της
Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας & του
Φ.Σ. Χανίων Η Προστασία των Ζώων
Νομικός

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »