*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Μαΐου

SEE THROUGH

17 Μαΐου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Η αλήθεια είναι ότι αν δει κανείς με καθαρό μυαλό τα… νέα οράματα του Φανουράκη τρέχοντας πίσω από τον νέο «ηγέτη» και «μέντορά» του Χρίστο Πούλιο, μάλλον εμείς φταίμε για όλα…
-Γιατί ο άνθρωπος ήταν μια ζωή εκεί!
-Ακόμη και την πρώτη φορά που πολιτεύτηκε το 2006 και «έτρεχε» να τον στηρίξει μέχρι και η σύζυγος του Παναγιώτη Σγουρίδη…
…….
*Και στο κάτω κάτω, τι φταίει αυτός αν οι…Δήμαρχοι αλλάζουν; Αυτός όποιος και να βγει, στο τέλος πάλι μαζί του θα είναι…
-Αν τον δείτε για παράδειγμα πως λειτουργεί όταν συναντιέται με κάποιον από τους παλιούς του συναδέλφους…
-Λες και είναι υποψήφιος της παράταξης Τσέπελη-Δημαρχόπουλου ή της παράταξης Τσεγγελίδη-Μπένη! Άπαιχτος…
……
*Ποιο θα είναι το πιο τραγικό ωστόσο αύριο που ανοίγουν οι κάλπες;
-Μα να μην πάει την 2η Κυριακή η παράταξη Πούλιου κι ο Φανουράκης από την Δευτέρα να ξαναγίνεται ένα… με τον Τσέπελη, τον Δημαρχόπουλο και τον Μπένη!
……
*Κι ένα αποκλειστικό. Διπλοσταυρία λέει «παίζουν» Μούρκας και Απόστολος. Προσοχή και στους δύο, γιατί έχω την εντύπωση ότι κάποιους από τους δύο θα «δουλέψει» στο τέλος την άλλη και θα έχουμε ντράβαλα από την Δευτέρα…! 
………….

Με την 9800/14-5-2014 (ΦΕΚ 1234/Β/2014) απόφαση  του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ορίζεται ως περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης – φακέλων υποψηφιότητας Νέων Γεωργών η περίοδος από 18-3-2014 έως 6-6-2014 στα πλαίσια της 2ης Πρόσκλησης του Μέτρου 1.1.2. «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Π.Α.Α. 2007-2013 για το έτος 2014. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο 327 της Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (τηλ. 2541350182).
…………..

Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ «ΕΣΠΑΣΕ» ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ!
ΔΑΚΡΥΣΕ Ο ΘΩΜΑΣ ΜΙΧΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΑ ΜΑΓΓΑΝΑ! «ΒΟΥΛΙΑΞΕ» ΤΟ ΕΥΛΑΛΟ
Έσπασε στα Μάγγανα το βράδυ της Πέμπτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου βλέποντας την κοσμοσυρροή που σημειώθηκε στην ομιλία του, καθώς σύσσωμος ο οικισμός με τα παιδιά και τις οικογένειές τους, τον αποθέωσαν στην κυριολεξία…
Ήταν τέτοια η υποδοχή των κατοίκων στο πρόσωπό του που δεν άντεξε για μια ακόμη φορά από την θερμή υποδοχή και την αγάπη των συγχωριανών του και δάκρυσε….
Χθες ο Θωμάς Μίχογλου ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του με τρομερή συγκέντρωση στην έδρα του Δήμου, όπου κυριολεκτικά….βούλιαξε το Εύλαλο!
«Από την Δευτέρα αλλάζουμε σελίδα, από την Δευτέρα ο Δήμος Τοπείρου θα γίνει το σπίτι όλων των δημοτών, μουσουλμάνων και Χριστιανών», κατέληξε στην ομιλία του ο κύριος Μίχογλου, μέσα στη γενική αποθέωση!!!
…………….

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
Η Πρόεδρος, το  Διοικητικό  Συμβούλιο  και  οι  Εθελοντές  του  Περιφερειακού  Τμήματος  του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης  θέλουν  να  ευχαριστήσουν  θερμά  όλους όσους  συνέβαλαν  έμπρακτα  στην  πραγματοποίηση της ουσιαστικής ενέργειας συμπαράστασης  και  προσφοράς  εδώ  και  τόσα  χρόνια  καθώς  και  τους  απλούς  πολίτες  της  Ξάνθης  που  βοήθησαν  άμεσα  στην  επιτυχία  του  στόχου  μας  για  τη  συλλογή  των  τροφίμων.
Τα  τρόφιμα διανεμήθηκαν την  Μεγάλη Εβδομάδα  από  το  Σώμα  Εθελοντών  Σαμαρειτών, Διασωστών  και  Ναυαγοσωστών Ξάνθης και  το τμήμα  Νοσηλευτικής σε  οικονομικά  ασθενέστερες  κοινωνικές  ομάδες  του  Νομού  μας,  καλύπτοντας  με  αυτόν  τον  τρόπο  τις  βασικές  ανάγκες  120  συνολικά  οικογενειών  και  ατόμων.
………..

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στους Τούρκους εργαζόμενους
Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ εκφράζει την αγανάκτησή του για το νέο εργοδοτικό έγκλημα που έγινε σε ανθρακωρυχείο της πόλης Σόμα στην Δυτική Τουρκία με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 201 εργατών, ενώ εκατοντάδες άλλοι εργάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ανθρακωρυχείο.
Η εταιρία «SOMA Komur Isletmeleri A.S.» που ανήκει το ορυχείο, έχει εγκληματικές ευθύνες καθώς δεν έπαιρνε ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, αλλά και από το γεγονός ότι έχει αυξηθεί η χρησιμοποίηση των υπεργολάβων και η ασφυκτική πίεση στους εργαζόμενους για να παράγουν όσο το δυνατό περισσότερα μέσα σε άθλιες συνθήκες εργασίας. Σύμφωνα με εκπροσώπους των μεταλλωρύχων, η αγαστή συνεργασία της διοίκησης της εταιρίας SOMA ( και άλλων ομίλων σε αυτό τον τομέα δραστηριοποίησης) με την κυβέρνηση της Τουρκίας, εμπόδισαν τη θέσπιση και ψήφιση οποιασδήποτε νομοθεσίας για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών σε πολλά από τα ορυχεία της Τουρκίας, στο όνομα υποτίθεται της «ανάπτυξης». Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στους Τούρκους εργαζόμενους στον αγώνα τους για να σταματήσει η εκμετάλλευση, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας των εργαζομένων και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του εργοδοτικού εγκλήματος.
………………..

Καταβάλλεται η πρώτη δόση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών ύψους 53 εκατ. ευρώ σε περίπου 385.000  δικαιούχους
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή 16 Μαΐου, πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων με τα ποσά της Ά δόσης της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών, ύψους περίπου 53 εκατ. ευρώ, αφού ολοκληρώθηκε η επεξεργασία και η διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών.

Τα σχετικά ποσά θα είναι  διαθέσιμα στους λογαριασμούς των περίπου 385.000 δικαιούχων, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν άμεσα να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) για το ποσό πληρωμής της  Α’ δόσης. 
Η πληρωμή, του κάθε δικαιούχου επιστροφής, γίνεται με  βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »