*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Μαΐου

SEE THROUGH

01 Μαΐου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Κάποιοι μιλάνε για «πανωλεθρία» του ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο του Δήμου Ξάνθης. Και σχολιάζουν μάλιστα με νόημα ότι δεν πρόκειται να βγάλουν ούτε έναν δημοτικό σύμβουλο στις εκλογές της 18 Μαΐου.
Λέτε; Να δικαιωθούν και στο θέμα αυτό οι Κοσμίδης – Τσιακίρογλου - Θεοχάρους;
……
*Ερημιά στο εκλογικό κέντρο του Χρίστου Πούλιου το βράδυ της Τρίτης. Μόνο ο συμπαθής πάντα Βασίλης Γκαγκώνης ήταν εκεί, μαζί μάλιστα με τον διερχόμενο Γιάννη Σιδηρόπουλο που δεν μπορούσε να κρύψει την αγωνία του για το εκλογικό αποτέλεσμα για την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών… αφού «ποντάρει» καθώς φαίνεται πολλά στον αρχηγό! Πάρα πολλά…
……
*Τρίτη και 13 επιστρέφει ο Λάκης Λαζόπουλος.
Στήνει «Τσαντίρι» στην Κομοτηνή. Στην Κομοτηνή, την πόλη των φοιτητικών του χρόνων, στήνει το επόμενο «Τσαντίρι» του ο Λάκης Λαζόπουλος.
Η αυλαία του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» ανοίγει την Τρίτη 13 Μαΐου στις 21:00, μέσα από τη συχνότητα του Alpha.
..
*Παρέμβαση Υποψήφιου Δήμαρχου Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου στο ΕΛΓΑ για το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών της περιοχής του Δήμου Τοπείρου που επλήγησαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.
-Ο Θωμάς από τώρα «κινείται» και λειτουργεί σαν Δήμαρχος Τοπείρου, ενώ από την άλλη η Μαρία Καραλευθέρη ποντάρει κυρίως στον Χατζηευαγγέλου, τον Ράπτη και τα «απομεινάρια» του πρώην Δημάρχου…
…..

Η Skoda Auto AS, ο τσεχικός βραχίονας της Volkswagen AG, ανακοίνωσε αύξηση διεθνών πωλήσεων 12% αυξήθηκαν στο α' τρίμηνο του έτους κατά 12%, σε ιστορικό υψηλό, χάρη στην ανάκαμψη της ζήτησης σε Ευρώπη και Ασία.
Η αυτοκινητοβιομηχανία, που επικεντρώνεται σε πελάτες πέρα από την Ευρώπη, στην Ινδία, την Κίνα και την Ρωσία, πούλησε 247.000 οχήματα στο Q1.
Η Skoda ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις της στα 1,5 εκατομμύρια οχήματα τον χρόνο, ως το 2018 σε σύγκριση με 920.750 οχήματα το 2013.
….

Αλλάζει ο νόμος για τον συνδικαλισμό, χάνουν οι εργατοπατέρες τα δικαιώματά τους!
Ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τον εκσυγχρονισμό του ισχύοντος καθεστώτος στο συνδικαλιστικό κίνημα έχει έτοιμο το υπουργείο Εργασίας. Αλλάζει ο τρόπος χρηματοδότησης των σωματείων.
Πιο αναλυτικά: Περιορισμένη συμμετοχή των εργαζομένων στο συνδικαλιστικό κίνημα καταγράφεται σε μια σειρά ερευνών και μελετών που έχουν εκπονηθεί τα τελευταία χρόνια
Έτσι στην αλλαγή του «συνδικαλιστικού νόμου» μετά από 32 χρόνια προχωρά έως το τέλος του έτους το υπουργείο Εργασίας.
Στο τραπέζι μπαίνουν μία σειρά ριζικών αλλαγών από τον τρόπο χρηματοδότησης των συνδικάτων και την αντιμετώπιση του κατακερματισμού τους μέχρι τη διαδικασία προκήρυξης των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Στόχος των παρεμβάσεων είναι να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας των συνδικάτων, καθώς οι τελευταίες αλλαγές έγιναν το 1982 (με τον νόμο 1264), ενώ με το πέρασμα των χρόνων το κύρος των συνδικάτων έχει υποστεί ρωγμές, με τον αριθμό των εργαζομένων που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις να βαίνει διαρκώς μειούμενος.
….

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΗΝΟΣ ΜΑΙΟΥ 2014
ΗΜΕΡΑ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΜΗΜΑ - ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Πέμπτη 1 ΑΡΓΙΑ
Δευτέρα 5 Παθολογικό 16:15-17:00 Κοινωνική Λειτουργός
Τρίτη 6 Παιδιατρικό
Πέμπτη 8 ΩΡΛ – Δερματολογικό – Ορθοπεδικό – Φυσικοθεραπεύτρια - Τμήμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης
Δευτέρα 12 Παθολογικό
16:15-17:00 Κοινωνική Λειτουργός
Τρίτη 13 Παιδιατρικό
Πέμπτη 15 Καρδιολογικό - Γυναικολογικό Τμήμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης
Δευτέρα 19 Παθολογικό -16:15-17:00 Κοινωνική Λειτουργός
Τρίτη 20 Παιδιατρικό - Νευρολογικό
Πέμπτη 22 Παθολογικό - Τμήμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης
Δευτέρα 26 Γενική Ιατρική -16:15-17:00 Κοινωνική Λειτουργός
Τρίτη 27 Ορθοπεδικό Φυσικοθεραπεύτρια
Πέμπτη 29 Καρδιολογικό - Γυναικολογικό Τμήμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης
Το Τμήμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης λειτουργεί με Κοινωνικές Λειτουργούς και μια Ψυχολόγο, για ενηλίκους και παιδιά.
Τηλ. 25410 84943
Πλατεία Μητροπόλεως 
………….

Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία του Συλλόγου Αιμοδοτών Ξάνθης και έκλεψαν μια φωτογραφική μηχανή & μία κάμερα
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» , ενημερώνει ότι το βράδυ της Δευτέρας 28 Απριλίου μετά τις 10μμ. έως τις 9πμ της Τρίτης άγνωστοι εισήλθαν από το παράθυρο του WC και υπεξαίρεσαν μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και μία ψηφιακή κάμερα που χρησιμοποιούνταν για τις ανάγκες των διαφόρων εκδηλώσεων και αιμοδοσιών που πραγματοποιεί ο σύλλογος. Επίσης υπεξαίρεσαν κάποια λίγα κέρματα όπως και ένα τιμητικό μετάλλιο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το οποίο προοριζόταν να απονεμηθεί στο Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχαήλ Στυλιανίδη στην εκδήλωση της Παρασκευής 2 Μαίου 2014 το οποίο περισσότερο έχει συναισθηματική αξία. Διενέργεια της υπόθεσης διεξάγει η Ασφάλεια Ξάνθης. Παρακαλούμε όποιος τυχόν παρατήρησε κάτι να ενημερώσει είτε την Ασφάλεια Ξάνθης είτε να απευθυνθεί στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Χαρ.Παπαχρόνης      Γεώργιος Αριστ. Μαθιουδάκης
.....

Μειώνεται η εκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων
Πώς θα διανεμηθεί ο χρόνος τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής προβολής
Στα 7 εκατ. ευρώ, δηλαδή 2,4 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με την εκλογική χρηματοδότηση στις ευρωεκλογές του 2009, θα διαμορφωθεί το ποσό της εκλογικής χρηματοδότησης, όπως ανακοινώθηκε χθες στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τις ευρωεκλογές, που συγκλήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών. Από τα 7 εκατ. ευρώ το 60% θα εκταμιευθεί άμεσα και το υπόλοιπο 40% θα δοθεί τον Ιούνιο.

Όσον αφορά το χρόνο τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής προβολής των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων θα κατανεμηθεί ως εξής:
- 40% με βάση τα ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα στις ευρωεκλογές του 2009
- 40% με βάση τα ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα στις εθνικές εκλογές του 2012 και
- Το υπόλοιπο 20% θα κατανεμηθεί ισότιμα σε όσα κόμματα συμμετάσχουν στις προσεχείς ευρωεκλογές (δηλ. Ελιά και «Το Ποτάμι»)
Στη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκε και το ζήτημα της διαφημιστικής προβολής των ευρωεκλογών προκειμένου να αποφευχθεί η αποχή και να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »