*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Απριλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

10 Απριλίου


Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσα μας έχει προσφέρει αυτή η ομάδα και δεν θα σβηστούν από λάθη, παραλείψεις, κακές συμπεριφορές που υπήρξαν πάρα πολλές. Αυτό που λυπεί περισσότερο είναι ότι τώρα στα δύσκολα, ολη η ποδοσφαιρική Ελλάδα και η μισή πόλη της Ξάνθης μοιάζει να παρακαλάει να πέσει η ομάδα στη Β Εθνική. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ήττα και όχι η αγωνιστική.
(Ο Γιάννης Σιδηρόπουλος στο Μέσον του)
-Ε, όχι και η μισή πόλη της Ξάνθης…Ένας ή δύο Σιδηρόπουλοι…

…………..


Δεν μπορούμε να αναφερόμαστε μόνο σε Θεολόγο Καλαϊτζή ή σε Μανώλη Τσέπελη όταν κάνουμε λόγο για «αμαρτωλές» δημοτικές επιχειρήσεις… Και οι δύο ΟΤΑ είναι «παιδιά» του Δήμου Ξάνθης, αλλά και οι επιλογές των προσώπων που τις διοίκησαν και τις διοικούν είναι προσωπικά επιλογές του Μιχάλη Στυλιανίδη… Άρα λοιπόν κάθε άλλο παρά για έναν «νοικοκυρεμένο δήμο που αφήνει πίσω του ο Στυλιανίδης» μπορούμε να μιλάμε μετά από όλα αυτά… Όταν για παράδειγμα ο Δήμος είναι υπόλογος για τα εκατομμύρια των δανείων της ΔΕΥΑΞ…
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Μα Τσέπελης ίσον ένας… Δήμος έλεγε 14 χρόνια ο Δήμαρχος… Και τα ίδια και για τον Θεολόγο…

……….


ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ
*Αυτά τα περί «θείου» για την πλατεία ΤΕΡΑΣ,  μπορεί να τα λέει όπου θέλει ο Μπένης και να τον πιστεύουν οι υποψήφιοι δημοτικοί του σύμβουλοι ή ο Πούλιος με την κυρία Πατσίδου…
-Όχι όμως σε μας!
……
*Ο ίδιος δήλωνε ΓΡΑΠΤΑ απαντώντας στο Πούλιο…εκπρόσωπος της εταιρείας, τον Νοέμβριο του 2010 και έβγαινε σε… συνεντεύξεις τύπου με τον Δήμαρχο!
-Και πάλι ως εκπρόσωπος της εταιρείας!!!
*Χώρια που σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες του αντ’ αυτού αντιδημάρχου (επί των Οικονομικών), ο ίδιος ομολογεί απερίφραστα ότι «και εν έτη 2013, παραμένει Ομόρρυθμος εταίρος της κοινοπραξίας Δ. Μπένη-Μ.Νάσκου-Ι. Παπαμαρκάκη), άσχετα αν στις στήλες «Όνομα Επιχείρησης» και «Ποσοστό συμμετοχής’ δεν υπάρχουν στο έντυπο δήλωσης της περιουσιακής κατάστασης που χρησιμοποίησε ο υπόχρεος για το έτος 2013.
……
*Κι όχι τίποτα, αλλά και το… σκάφος αναψυχής που διαθέτει ο κύριος Μπένης με έτος κτήσης 2007 στο τέλος θα μας πει ότι κι αυτό… ο θείος του το αγόρασε! Έλεος…
……
*Κι όσο για το αν είναι πολιτικά ηθικό ο κ.Μπένης να είναι υποψήφιος Δήμαρχος και παράλληλα… αντ’ αυτού Δήμαρχος Ξάνθης και μάλιστα επί των Οικονομικών, κάνοντας την… προεκλογική του καμπάνια εντός του δημαρχείου!
-Ας βγει στη πιάτσα να ρωτήσει ο ίδιος τους πολίτες τι άποψη έχουν. Κι όχι μόνο την κυρία Κίτσου…

……………


(Υποψήφιε) ΔΗΜΑΡΧΕ, ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ!
Χρίστος Πούλιος και υποψήφιοι, έκλεισαν το δρόμο στην «Τυφλόμυγα» στην Π. Πόλη, τους έκραξε πολίτης, και του απαγόρευσαν να τους… φωτογραφίσει!
Απίστευτο κι όμως αληθινό και ιδού λοιπόν το…νέο που πρεσβεύει ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Πούλιος…
Δευτέρα βράδυ λοιπόν στην γνωστή «Τυφλόμυγα» (Π. Πόλη) που μονίμως σχεδόν παρανομεί και ΚΛΕΙΝΕΙ το δρόμο με τα τραπεζοκαθίσματά της,  θεάθηκε ο Χρίστςο Πούλιος με νέους υποψηφίους δημοτικούς του συμβούλους, πίνοντας τα ποτά τους και προφανώς… επιλύοντας και τα προβλήματα των… κατοίκων!
Πολίτης λοιπόν που περνούσε από εκεί για να πάει ο άνθρωπος προφανώς στο σπίτι του, όταν είδε τον κύριο Πούλιο να έχει κλείσει το δρόμο χωρίς να μπορεί να περάσει ούτε…πεζός, απευθύνθηκε στον Υποψήφιο Δήμαρχο και τον παρατήρησε έντονα, λέγοντάς του…
-Αυτό το χάλι πρεσβεύεις ως υποψήφιος Δήμαρχος; Και στη συνέχεια επιχείρησε να τους φωτογραφίσει, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν όλοι μαζί και να του…το απαγορεύσουν να βγάλει φωτογραφία!
Ο συγκεκριμένος όμως κύριος ήταν πελάτης του… Ηλία Βασιλούδη, στον οποίο τηλεφώνησε και του είπε έντονα μετά την απαγόρευση της φωτογραφίας…
-Αυτό πρεσβεύει ο Δήμαρχός σου;
Με αποτέλεσμα φυσικά ο Βασιλούδης να πάρει τηλέφωνο στον Χρίστο Πούλιο και σε χρόνο ρεκόρ, να πάρει αυτός τους υποψηφίους του κι όπου φύγει φύγει…!
-Like!!!
…..

Ο Γ. Κολλάρος είδε τα… απορρίμματα, δεν είδε όμως το δημοτικό ακίνητο που ρημάζει!
Μετά από αίτημα των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Ευμοίρου, κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ξάνθης με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Ξάνθης και υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Κολλάρο, επισκέφτηκε την περιοχή. Ο χώρος γύρω από το κοιμητήριο χρειάζεται άμεση επέμβαση για εργασίες καθαριότητας, απομάκρυνση μπάζων και αποψίλωση χόρτων. Οι κάδοι απορριμμάτων δεν έχουν καλύμματα με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων λόγω διασποράς των απορριμμάτων από τον άνεμο και τα αδέσποτα ζώα.  
Κατατέθηκε άμεσα αίτημα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αποφασίστηκε ομόφωνα με μέριμνα του τμήματος καθαριότητας του Δήμου να προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες.
(σ.σ. Ο Γ. Κολλάρος είδε τα σκουπίδια…δεν είδε το…δημοτικό ακίνητο που ρημάζει! Εύγε του…).
….

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργάνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ξάνθης την Τρίτη 8 Απριλίου στις 7 το βράδυ με θέμα «Σήμερα φοιτητής, αύριο τι;». στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Εργατικού Κέντρου  Ξάνθης.
Ομιλητές της ημερίδας ήταν οι παρακάτω:
-Αμοιρίδης Μιχάλης, πολιτικός μηχανικός, πρώην Πρόεδρος Ν.Ε Ξάνθης ΤΕΕ Π.Τ. Θράκης.
-Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος, Πολιτικός μηχανικός, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης
-Καρακασίδης Αλέξανδρος, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος, Πρόεδρος ΔΚΜ Ξάνθης
……….

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ, Ο ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΕΣΤΕΛΝΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΟ... ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥΛΙΟ!
Ο άνθρωπος ήταν από την αρχή στο συνδυασμό του Χρίστου Πούλιου (από την άποψη αυτή δικαιολογείται πλήρως και η προβοκατόρικη στάση του απέναντι στον Δημαρχόπουλο…), άσχετα αν επίσημα το ανακοίνωσε μόλις πριν λίγες μήνες…
Ο λόγος για τον Μανώλη Φανουράκη που όπως μου είπε υποψήφια δημοτική σύμβουλος του Χρίστου Πούλιου, δυο μήνες πριν είχε πιέσει και στείλει στο δημοτικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ (Πούλιος - Ξυνίδης), μειονοτική γυναίκα υποψήφια που επρόκειτο να κατέβει με το ψηφοδέλτιο Γιαννακίδη - Καραλίδη…
-Τώρα γιατί το «παίδευε» μέχρι την τελευταία στιγμή και συζητούσε και με τον Μπένη;
-Καλύτερα να μη το συνεχίσουμε, γιατί θα υπενθυμίσουμε ότι για τυχοδιωκτική πολιτική Φανουράκη μίλησε η ΔΗΜΑΡ, αλλά ο… Δέλκος έγινε πλέον σύντροφός κι ήδη ξεκίνησαν χέρι χέρι τον κοινό αγώνα!
……….

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »