*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαρτίου

Με την ηχηρή διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού, Γ.Παπανδρέου, στη ρύθμιση για τις τράπεζες και τη διαγραφή Κακλαμάνη από την ΚΟ της ΝΔ, ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου

31 Μαρτίου
Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

Picture 0 for Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο
Εγκρίθηκε, μετά από μία επεισοδιακή συζήτηση, από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη συμφωνία με την τρόικα και το οποίο αποτελούσε προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 10 δισ. ευρώ.
Τα δύο «καυτά» άρθρα 1 και 2 του πολυνομοσχεδίου, που αφορούν την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τις ρυθμίσεις για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία. Ηχηρή ήταν η διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος καταψήφισε το άρθρο 2. «Παρών» δήλωσε στο συγκεκριμένο άρθρο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.
«Παρών» δήλωσε στο άρθρο 1 ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος διεγράφη αμέσως από την ΚΟ του κόμματος, με απόφαση του πρωθυπουργού, Α.Σαμαρά.
Πάντως τα άρθρα 1 και 2 του πολυνομοσχεδίου εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής και ειδικότερα: Το άρθρο 1 ψηφίσθηκε με 152 υπέρ, 135 όχι και 1 παρών, ενώ το άρθρο 2 με 151 υπέρ, όχι 136 παρών 1.
Από την ψηφοφορία απουσίασαν οι Γρ. Ψαριανός και Β. Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ. Απουσίασαν ακόμη οι Ανδρέας Ψυχάρης (ΝΔ) και Άντζελα Γκερέκου (ΠΑΣΟΚ), που έστειλαν επιστολές ότι θα ψήφιζαν υπέρ, αλλά αυτές δεν προσμετρούνται.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »