*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Ιανουαρίου

Έκτακτη συνεδρίαση (σήμερα) στο Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού-Ποιοι καλιτέχνες συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, ακριβότερος όλων ο Σταρόβας!

31 Ιανουαρίου

Αναζητείται επειγόντως… «Βασίλισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2014»!
-Ακούγεται το όνομα της Ευαγγελίας Αραβανή του Dancing With The Stars!

 

Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης πραγματοποίηθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής προκειμένου τα μέλη να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις για τα έξι θέματα ημερήσιας διάταξης. Όλα περάσανε ομόφωνα.
Παρόντα μέλη: Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μανώλης Φανουράκης, ο Δημήτρης Μπένης, ο Ηλίας Βασιλούδης, ο Νίκος Ανταμπούφης, ο Κρυωνάς Σεργκενλίδης και ο Αλέκος Κυριακίδης. Κατά την συνεδρίαση, ο περισσότερος χρόνος αφιερώθηκε στην ενημέρωση των μελών σχετικά με το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2014.
…..
Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 14.2 ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ…
Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων του φετινού Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί 14 Φεβρουαρίου (γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου) και θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαρτίου με την Καθαρά Δευτέρα στον ορεινό όγκο της Σταυρούπολης. Έχει ήδη ετοιμαστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από πολιτιστικούς και λαογραφικούς συλλόγους, αλλά ταυτόχρονα πολλές εκδηλώσεις στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης και συναυλίες από τον Δήμο Ξάνθης με αφετηρία την παράσταση «Διαβατήριο στα Τέμπη» με τον Δημήτρη Σταρόβα και τον Στάθη Παναγιωτόπουλο την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014. Ο Διογένης Δασκάλου και οι Monie & monie Conniente την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 θα παρουσιάσουν ένα είδος stand up comedy , την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου η μεγάλη Ξανθιώτικη επιθεώρηση της Θρακικής Σκηνής με τίτλο, «Το ψηλό μας το ρολόϊ, θέλει…βάψιμο ξανά» και ο Ησαϊας Ματιάμπας με τον Μύρωνα Στρατή που θα απογειώσουν τη νεολαία στην κεντρική πλατεία το Σάββατο 1 Μαρτίου,
Η ΡΑΝΙΑ ΚΩΣΤΑΚΗ D.J ΣΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ
Τέλος σε ρόλο Dj στην βραδινή παρέλαση του Σαββάτου και στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση το μεσημέρι της Κυριακής, θα είναι η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός Ράνια Κωστάκη μαζί φυσικά με τον Μπάμπη Δαργανάκη. Μεγάλη καινοτομία στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2014 η παιδική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί στις 23 Φεβρουαρίου με αφετηρία την παλιά αστυνομία και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία όπου θα γίνει ένα μεγάλο πάρτυ για τους μικρούς μας φίλους. ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 12 δημοτικά σχολεία και αναμένονται και άλλες συμμετοχές, αλλά ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν και γονείς μικρότερων παιδιών, γύρω στα 4-5, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στην παιδική παρέλαση. Το αίτημα τους γίνεται αποδεκτό και τα παιδιά μικρότερης ηλικίας μαζί με τους συνοδούς τους θα προπορεύονται των δημοτικών σχολείων. Ο κ. Φανουράκης ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την καινοτομία αυτή δεν δίστασε να απευθυνθεί και στη νέα διοίκηση που θα έρθει στο δήμο, ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο αφού πρόκειται για το «μέλλον του Ξανθιώτικου καρναβαλιού», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος μία άλλη καινοτομία είναι ο κανονισμός λειτουργίας της καρναβαλικής παρέλασης που πέρασε και εγκρίθηκε από το Δ. Σ. Πρόκειται για μία καινοτομία που πρωτο-εφαρμόστηκε πέρυσι πιλοτικά προκειμένου να γνωρίζουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι ποιες είναι υποχρεώσεις τους και τι κυρώσεις θα δεχτούν αν δεν είναι συνεπείς στους κανονισμούς. Ο κ. Φανουράκης υπενθύμισε σε όλα τα μέλη ότι πέρυσι ένας πολιτιστικός σύλλογος είχε δηλώσει 400 συμμετοχές, οι οποίες τελικά ήταν πολλές παραπάνω με αποτέλεσμα αυτός ο σύλλογος φέτος να είναι τελευταίος στη σειρά.
….
ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2014, ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 130.000-150.000 ΕΥΡΩ!
Τα μέλη του Δ. Σ. θέλησαν να ενημερωθούν και για τον προϋπολογισμό του φετινού καρναβαλιού, αν και ο συνολικός ακόμη είναι νωρίς να οριστεί, παρόλα αυτά ο κ. Φανουράκης ανέφερε το ποσό των 38.000 ευρώ μόνο για τις εκδηλώσεις καθώς και 50.000 ευρώ για τον ήχο. Με έναν γρήγορο υπολογισμό το Κέντρο Πολιτισμού υπολογίζει συνολικά ένα ποσό 130.000- 150.000 ευρώ.
Ο κ. Βασιλούδης τόνισε τη σημαντικότητα να προτιμώνται ντόπιοι καλλιτέχνες και να αμείβονται και όχι μόνο εκτός πόλεως και διάσημοι που να αμείβονται ακριβά, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε η παράσταση του κ. Σταρόβα έχει και το μεγαλύτερο κόστος. Ο κ. Φανουράκης επεσήμανε ότι έρχονται καλλιτέχνες και από την τοπική αγορά στη λαογραφία και στη μουσική, οι οποίοι και αμείβονται, ενώ όσον αφορά τον Σταρόβα τόνισε πως πρόκειται για μία παράσταση 16 ατόμων.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Βασιλούδης εξέφρασε την άποψη ότι θα προτιμούσε να γίνεται συζήτηση του ύφους και του χαρακτήρα του καρναβαλιού μεταξύ των μελών του Δ.Σ. πριν παρθούν αποφάσεις και απλώς ανακοινωθούν. Κάτι τέτοιο συζητήθηκε σε πολύ ήρεμο κλίμα και βρήκε σύμφωνο και τον Δημήτρη Μπένη, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη. Ο κ. Φανουράκης τόνισε πως οι πόρτες του Κέντρου Πολιτισμού είναι πάντα ανοιχτές είτε για τα μέλη του Δ.Σ. είτε για τους απλούς πολίτες. όσον αφορά το ύφος που αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, ο κ. Φανουράκης τόνισε πως είναι θέμα ευρέος ενδιαφέροντος και αφορά όλους τους φορείς του Νομού Ξάνθης. Από την άλλη και πέρυσι αλλά και φέτος είχε κατατεθεί μία πρόταση από τον κ. Βασιλούδη για το αν μπορούν οι σύλλογοι δεσμευτικά να βάλουν ένα 0, 30 ευρώ στις στολές τους, το οποίο θα μπει σε ένα κοινωνικό ταμείο και θα αποδοθεί είτε σε κάποιους ανθρώπους είτε σε ιδρύματα είτε οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη και το αποφασίσει ο Δήμος.
Ένα επιπρόσθετο θέμα το οποίο ήδη έχει τεθεί στο Δημοτικό συμβούλιο αλλά ακούστηκε και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού είναι το ανταποδοτικό τέλος που πρέπει να δίνουν όλες οι επιχειρήσεις, οι οποίες κερδίζουν από αυτό που λέγεται Ξανθιώτικο Καρναβάλι. Πρέπει να βγει ένα πολιτιστικό τέλος για όλους αυτούς για να μπορέσουν αν δίνουν ένα μέρος από τα χρήματα να το δίνουν στον Δήμο ώστε αυτός να είναι πιο ευέλικτος. Αυτό βρήκε σύμφωνο και τον κ. Ανταμπούδη αλλά και τα υπόλοιπα μέλη. Ο κ. Φανουράκης πάνω σε αυτό το θέμα δήλωσε πως πρόκειται για μία πολιτική απόφαση που υποστηρίζει όσο κι αν υπάρχει πολιτικό κόστος.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2014
Το θέμα της Βασίλισσας Καρναβαλιού 2014 δεν απασχόλησε ιδιαίτερα και πολύ περισσότερο τον κ. Ανταμπούφη, αλλά ο κ. Φανουράκης ανέφερε το όνομα της Ρίας Αντωνίου, η οποία έχει υποχρεώσεις το διήμερο του καρναβαλιού ενώ έκανε λόγο για μία Ξανθιώτισσα που υπάρχει σαν σκέψη, αλλά ο κ. Φανουράκης επιμένει πως τη θέση της Βασίλισσας πρέπει να την πάρει μία γνωστή κοπέλα ώστε έτσι να προωθηθεί πολύ περισσότερο το Ξανθιώτικο Καρναβάλι. Ωστόσο αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες του «Μ» αναφέρουν ότι ήδη ο Μανώλης Φανουράκης έχει κάνει πρόταση να ντυθεί φέτος Βασίλισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2014 στην Ευαγγελίας Αραβανή του Dancing With The Stars και περιμένει απλά την απάντησή της αλλά και τι ζητάει ως χρηματική αμοιβή.
Η συνεδρίαση εκτυλίχθηκε και ολοκληρώθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα μεταξύ των μελών και με τους Δημήτρη Μπένη και Ηλία Βασιλούδη μάλλον να έχουν ξεχάσει πολύ…γρήγορα την τελευταία εκρηκτική αντιπαράθεσή τους στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »